Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Korisnikov avatar
tanja68
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 18, 2008 5:05 pm

Post od tanja68 »

Tanja upravo stigla :D jedem i kuckam, svasta. Kazu ovako endo7.5mm nije nesto ali do nedelje bice bolji,folikul 18,5mm pa sutra ujutru pregnil. Znaci aspiracija u petak uvece a transfer verovatno u nedelju. Sve je uobicajeno i vec od ranije poznato tako da nista novo osim toga sto se sada u sve ovo umesao i jos jedan MUSKARAC a nije mm. HAHAHA :wink: Necete mi verovati ali trenutno gostuje novi biolog :wink: mozda mi se sa njim posreci. :D :D :D
Mini
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 27, 2007 5:07 pm

Post od Mini »

Sa srecom Tanja!
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 11:25 pm

Post od Lily-an »

..nema još nikakvog odgovora od dr....
nastavljam sa terapijom..iako je ona prilagođena neposredno transferu....
Čak ne odgovara ni šta ću sa UZ..ali odoh, moram znati dokle je endometrijum došao...
Šta da kažem mom dr?Ne idem još...

Kao da nije očekivala da ću ostati pri cističnom donoru :o ..a eto, rekla da je ovaj drugi sasvim ok...a ja nisam usvojila njeno mišljenje...Pa, eto, ja se držim predhodnog...kada je tvrdila da sam napravila odličan izbor...I, šta sad? Još nisam javila za karte u agenciji..sve čekam da mi da nešo orjentaciono za maj, ali ona ćuti i ćuti...

Do večeras mi čuvaju rezervaciju za jedan aranžman...a ja neću da idem nigde dok se ne iskristališe nešto...no, dr. zanemela...Ili, meni vreme sporo prolazi...Šta li se dešava tamo...
Pisala sam onoj engleskinji na pp..da ne pročita kojim slučajem ova moja dr. na ff...
Ona kaže da se više u R neće vraćati, iako ima još 3 smrznuta...I ..da je dr. Olga ok, ali ne dovoljno koliko sve to košta...
Navela je da za 7000evra može 3 pokušaja na Kipru...da su ovi preterali sa cenom...i uopšte sa cenama ...
Idem..da izađem na vazduh...da prošetam...a tenzija raste, jer nje nema...i neprijatno mi je već i od samog K...
lisy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Maj 23, 2008 10:01 pm

Post od lisy »

Lily, draga ovo bi i za filmski scenarij bilo previse.........koliko samo muke,stvarno ludilo.

Nina i Tanja sretno :D
nina68
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Okt 11, 2008 4:17 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od nina68 »

Lily, normalno je da si smozdena, sta ste sve prosli. Taj stres zbog cekanja neizvesnosti i lozih vesti je najgori. Moras korak po korak, predaleko ste stigli da bi odustali.
Tanja, sve najbolje. Pitanje za tebe, kako ste se odlucili na ICSI iz prirodnog postupka. Pa ti imas dobar fsh. Interesuje me to jer ja evo prodjih dugacak protokol, konjsku dozu i na kraju tri embriona. Mozda bi mi bilo bolje iz prirodnjaka, bar bi cesce pokusavali. Koliko kosta takav postupak i da li se ide bar na neku minimalnu stimulaciju, da ih bude bar dve.
Ja eto i dalje leskarim, da li je to dobro ili ne, ma mislim da je svejedno, da su bitna prva dva dana. Citala sam mnoga iskustva i mnoge su zene lezale. Nekima je uspelo, nekima ne...Ustanem do kupatila, prosetam po stanu. Laptop je pored kreveta. Dragi mi donese klopu u krevet(kad je tu) i tako.Cetvrti je dan, racunajuci i dan transfera. Grudi bole od utrogestana, ne obazirem se, sinoc me tistao stomak, kad pre, temperaturu ne merim, necu da panicim i oko toga. Sad pijem samo folnu.
Mini draga, pa i tebi se nevolje sustizu. Zao mi je zbog mame, znas da sam i ja u tom bedaku, a jos joj nisam ni rekla za postupak.
Treba da uradis upravo ono sto si napisala. Sutnes starog, nadjes novog, mozda sa novim odradis donaciju. Uradis za posao sta treba i nadjes svoj mir. Sto sam pametna, kao da je to tek tako, nije naravno, ali sve krece od odluke.
nina68
Stalni član
Stalni  član

Post od nina68 »

Lily, normalno je da si smozdena, sta ste sve prosli. Taj stres zbog cekanja neizvesnosti i lozih vesti je najgori. Moras korak po korak, predaleko ste stigli da bi odustali.
Tanja, sve najbolje. Pitanje za tebe, kako ste se odlucili na ICSI iz prirodnog postupka. Pa ti imas dobar fsh. Interesuje me to jer ja evo prodjih dugacak protokol, konjsku dozu i na kraju tri embriona. Mozda bi mi bilo bolje iz prirodnjaka, bar bi cesce pokusavali. Koliko kosta takav postupak i da li se ide bar na neku minimalnu stimulaciju, da ih bude bar dve.
Ja eto i dalje leskarim, da li je to dobro ili ne, ma mislim da je svejedno, da su bitna prva dva dana. Citala sam mnoga iskustva i mnoge su zene lezale. Nekima je uspelo, nekima ne...Ustanem do kupatila, prosetam po stanu. Laptop je pored kreveta. Dragi mi donese klopu u krevet(kad je tu) i tako.Cetvrti je dan, racunajuci i dan transfera. Grudi bole od utrogestana, ne obazirem se, sinoc me tistao stomak, kad pre, temperaturu ne merim, necu da panicim i oko toga. Sad pijem samo folnu.
Mini draga, pa i tebi se nevolje sustizu. Zao mi je zbog mame, znas da sam i ja u tom bedaku, a jos joj nisam ni rekla za postupak.
Treba da uradis upravo ono sto si napisala. Sutnes starog, nadjes novog, mozda sa novim odradis donaciju. Uradis za posao sta treba i nadjes svoj mir. Sto sam pametna, kao da je to tek tako, nije naravno, ali sve krece od odluke.
Korisnikov avatar
tanja68
Aktivan član
Aktivan član

Post od tanja68 »

Nina evo da ti odgovorim na pitanje da znas ali to vazi samo za sledecu trudnocu tj. kad malo odgajis ovo dete ili decu sto sad nosis :wink: . Ja o ovom prirodnom nisam ni sanjala jer nisam znala da to uopste neko kod nas radi. Videla sam na Rodi da tamo rade ali naravno nisam ni pomisljala da se upustim u tako nesto jer bi me ovde odrali a procenat uspesnosti je.....???? Sa tom idejom je uletela dr K kada su mi propali zamrznuti embrioni negde u decembru i ja sada ne placam punu cenu bas zbog toga ali cena je ista kao i za IVF samo sto ne placas lekove posto toga kod mene nije ni bilo. Ja sam ukapirala da je ona to meni predlozila zbog toga sto sam vec imala dve stimulacije predhodno pa ni njoj a ni meni se ne ide ponovo u to.
Imam utisak da tu ni doktori nisu bas nacisto kada je kvalitet jajnih celija u pitanju jer jedni kazu bolje su iz pripodnog a drugi kao isto je to. Mozda je htela i to da proba jer se to i provlacilo u nekim razgovorima posle mog miseda od proslog leta. Ko zna sta je tu dobro a sta ne evo ja jutros primila pregnil i sad se tripujem da mi je folikul mozda nocas pukao pa je sve dzaba. HAHAHA kazem vam ja i kod mene je uvek drama :oops: .
Pitala sam je i za tu varijantu dodavanja nekih lekova nasta mi je samo rekla da bi ako sada ne moze da se radi u sledecem ciklusu ona isla sa kombinacijom klomifen i estrofem, sto se meni uopste ne svidja ali otom potom.
Kad mi ovo dete napuni godinu dana krecem sa klomifenom HAHAHA. Vidis da sam prolupala skroz :D :D :D

Mini tebi ova pametnica nece nista reci posto sam ja cekala nekoliko godina da ostavim bivseg decka pa mogu samo da zamislim kako je tebi ali znam da ces biti mudrija od mene jer ne treba bas predugo cekati :wink: .

Lily devojcice nemoj bas mnogo da mozgas, nekad treba preseci pa kako god bilo a bice dobro sigurno. Pogledaj malo one tamo slike mozda je to najpametnije sada.

Pozdrav svima sad odoh da rucam :P :P :P
nina68
Stalni član
Stalni  član

Post od nina68 »

Shvatila sam, jedino mi nije jasno da se placa cena ivf-a, a postoji mogucnost da taj jedan folikul pukne pre vremena. Meni se to i desilo kad smo radili IUI, jer uvek to osetim kao bol koji traje nekoliko sati. Ako si samo osecala ziganje, nije pukao.Uf, generacijo, nije ovo laka rabota...
Korisnikov avatar
tanja68
Aktivan član
Aktivan član

Post od tanja68 »

E Nina pitala ja i to :wink: opasan sam smor ali sta cu moram, kazu da ne placas nista ako pukne u medjuvremenu i ako je prazan. Tako da nije bas strasno po pitanju para ako nista ne bude ali opet kad se ponadas a ono nista, e to je vec stara prica pa necemo opet jer nece se ni ponavljati :D :D :D
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

Endometrijum 9,34...negde i 10mm....

Ništa još...
žena mi ne daje termine za novi dolazak, ne odgovara....
Ni u vezi terapije...
ako sutra ne zamenim letove, ne znam...za zamenu plaćam penale...ali, ne znam čak ni za koji termin da menjam?????
Ne bude li dala informaciju, do sutra, propašće mi karte načisto...Srećom, Aeroflot daje mogućnost zamene, uz doplatu, navodno druge kompanije ne , na ovako kratak rok...tako mi rekoše u agenciji...Ali, nje nema!!!!!

Moj dr. smatra da su oni postigli odlične rezltate sa uterusom i endometrijumom..i kao...pa, ok, to sa cistom što neće da punktiraju...kao neće da izazivaju ni jedan rizik...bla, bla...

Sada se ni malo ne kajem što sam poslala Minino pismo...kako može da kaže nema razloga za popust, kada mi za alternativnog donora zakazuje transfer za 20. april, a ja imam karte za povratak za 18.....Molim, kako?Several days? Pa to je odlaganje od najmanje nedelju dana? A smeštaj?Kako to misle da ide?
Kako mogu da se prave tako blesavi?
Smenjuje mi se raspoloženje..čas mi dođe da je okrenem, i......................

:x :x :x :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Možda su stručni, ali kakva lakonska, slovenska aljkavost????
Menjali cene sto puta u toku tretmana....
pa Pgd...
Ja bih lepo n.....a/ jel sme ovo da se piše/al, bojim se da mi ne stave neko npr. crnče!!!
Eto, Filippa...dođoh i ja na tu vrstu straha....
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am

Post od nabla »

Endo 9 mm :o
Ti si cudo od zene :D
Ajd bar super reagujes na pripremu.

Za ovo ostalo stvarno vise ne znam sta da mislim i sta da ti kazem. Jel iko na FF imao slicnog iskustva s tom klinikom?

Minka, pa sta ti je s mamom? Pa kako sad i ta sekiracija?. Jel dolazis za uskrs?

Ivana, poslat ti ljubac jedan veliki :)
-ja'75,
-2 rana spontana
-max fsh 15; MTHFR heterozigot; 46,xx,17ps+ (mozaicizam broja kopija p53 gena), sve ostalo OK
-1 prirodni ICSI (Jevremova), beta=0
-1 IUI (Ivanovici), no results
-1 stim. IVF (Ivanovici), beta=0
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

Jel iko na FF imao slicnog iskustva s tom klinikom?
evo šta mi poslala ova sa ff, večeras:
Dr Olga does seem to have confused you!(and me!!)
You must be disappointed, try not to be too sad, once you get the right donor, you will feel much better.
I think sometimes Dr Olga does not reply to e-mails quickly- you need to send an e-mail every day until she does!!! and a text message!!!
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

Javila se.Sa tri mail-a...
kaže da više odgovara kraj maja...od 27.
Potvrdili.Šta drugo?
..kada već mora da se čeka mesec-dva..
Tražila sam ili početak maja ili pred kraj meseca..kaže"sigurnije posle 25.maja...Da planiramo do 5.juna...

Za UZ kaže da je neverovatno dobar!
Menjaće mi terapiju, ali da za sada , nastavim sa ovom...Moral sam joj reći koliko čega tačno imam..., a ne da mi kao ranije, kaže da nastavim...a, ja u histeriji kako da ih nabavim...Valjda sada može mnogo lakše da se opredeli za terapiju...
Eto.

e, evo malo humora,na moj račun, zvali me iz agencije, da mi kažu da se otkazuje let...planirali..rekla već za neki dan da pobegnemo...he, he,..otkazuje se let, zbog nedovoljno prijavljenih....Baš se pitam, kako to meni da se dogodi?
Napravila odmah rezervaciju za novi termin...
Pa neka me šutiraju,...tako... valjda ću da ubodem tako ..jednom ...da odem i na odmor i na tretman!!! :wink: :roll: 8) 8)
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

Sa alternativnim donorom je trebalo biti 20.aprila transfer...sada će biti posle 25. maja...
Znači, prvi planirani ET:2. mart;
pa, onda..:15.april;
alternativni:20.april,
u najavi: posle 27.maja........mogla sam da budem trudna već tri meseca...i........................

Ivana,
ako nas čitaš, ponekad, a ti se javi, kada god osetiš potrebu, kada ti naiđe, ..i kada imaš i kada nemaš nešto da nam kažeš...
I, nemoj da se ustručavaš...da li smo mi u nekoj euforiji, pozitivnoj ili u nekim negacijama...nema veze...to sa tobom.
Samo se javi!
nina68
Stalni član
Stalni  član

Post od nina68 »

Lily, to je najbolje moguce razresenje. Maj je divan mesec, a odmor pre toga taman da vam sastavi iskidane nerve. Mozda ces uci u sve to u boljem stanju. Probaj da popravis malo krvnu sliku. Ja obicno pre postupka pijem gvozdje par meseci, kupinovo vino i sl., jer sam inace anemicna.
Kazes da ti delujem smireno, istina je. Tome je nazalost doprinelo proslogodisnje desavanje. Sve mi je ravno, ne ocekujem nista. Covek bi pitao, pa sto onda to uopste radite, bacate toliki novac, a ne nadate se nicemu. Eto, bojim se da se nadam, bojim se da uspem pa da se ispostavi da nosim bolesno dete. S druge strane znam da su ovo poslednje godine kad uopste mogu da pokusam i kad sve ovo moze imati smisla. Ispade cista mehanika. Zato nisam ni pricala nikom iz porodice, ne mogu vise da podnesem sazaljenje i slusanje moje teske price.
Gledano sa strane ispada da sam mirna, istina je da sam umorna i prilicno ocajna. Zivot mi se sveo na jurenje postupaka i pokusaje da u pauzama istih pokrpim svoj zivot.
Odgovori