Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
nina68
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Okt 11, 2008 4:17 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od nina68 »

Draga Ivana, zivot nam na zalost jednom rukom daje a drugom uzima. Nije pravedan prema mnogima. Sigurna sam da je tvoja majka bila divna osoba i zao mi je sto moras da slusas o njoj u proslom vremenu. Ja te razumem, razumem i tu rezignaciju sto te svi opominju da mislis na bebe. Naravno da je trenutno veci bol koji osecas zbog majke, posebno sto se desilo tako iznenada. Eto ja prolazim kroz postupke sa majkom koja lebdi izmedju zivota i smrti vec dugo. Prosla sam sve faze ocajanja, ali nekako ipak moramo naci neki mir u sebi uprkos svim gubicima. Na zalost u zivotu dozivis mnogo vise gubitaka i tek po neki loto dobitak. Bice vremena za bebe, kad ih upoznas i kad vreme malo umine ovu bol. Zvuci kao fraza, ali treba vremena za sve.
Mislim na tebe, puno
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 11:25 pm

Post od Lily-an »

Ivana,
tako si postala "deo nas"!
Pisala sam i brisala 100puta, na kraju, pustila sam ti pp.
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am

Post od nabla »

Ivance nasa mila, ovo je trenutak kad ne vidis sebe i mislis- vise nista nije vazno. Svi mi imamo slicne strahove ili smo kroz iste situacije prolazile. I razumemo te. Mnoge bitne stvari ostavljamo za neki trenutak posle, a taj trenutak posle nikad ne dodje jer se ispostavi da je kasno.
Ako zelis da pricamo o tome, tu smo!
-ja'75,
-2 rana spontana
-max fsh 15; MTHFR heterozigot; 46,xx,17ps+ (mozaicizam broja kopija p53 gena), sve ostalo OK
-1 prirodni ICSI (Jevremova), beta=0
-1 IUI (Ivanovici), no results
-1 stim. IVF (Ivanovici), beta=0
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

Ne znam šta da mislim, VIŠE!
oVO MOJE JE POSTALO NEPODNOŠLJIVO!
uPRAVO ME ZVALA DR IZ RUSIJE
sVA SAM SE POGUBILA
Izabrani donor otpada..šta joj se dogodilo, ne znam..pola čula, pola razumela..pogubila se od iznenađenja..
Dr. izabrala drugog, traži odlaganje našeg dolaska i povratka za "several days"

naravno, da imamo karte za ponedeljak...
Sedim sa mužem i ne znam šta prvo..
Dr. rekla da će mi večeras poslati mail. sa detaljima...
Ima drugog donora, koji bi bio spreman, ali ona kaže da je njeno lično mišljenje ovaj za koga je potrebno odlagaanje
ma u lepu više sve...
nina68
Stalni član
Stalni  član

Post od nina68 »

Sta se ovo desava i koliko snage treba coveku. Potpuno sam u mislima sa vama, sa Ivanom, sa Lily, Nablom(bila na kutku, sve znam)...Vise ne znam ima li smisla i pominjati svoja desavanja, verujte mi cine mi se trivijalnim(imam malo cudan odnos prema postupku ovog puta, kao da ga nema).
Juce bila na transferu, vratili tri, videla ih na ekranu. Mm ipak uspeo da ode samnom. Sad leskarim i to je to. Neprijatno mi je da pored svih desavanja pricam dalje, ali ovo vam dugujem.
Draga Lily, ponekad stvari idu neverovatno kilavo i uz gomilu problema, ali se onda sve zavrsi uspesno. Ponekad sve ide glatko i na kraju tropa. Verujem da ce kod tebe posle svih bitaka zaista sinuti sunce.
Saberite se, mozda je drugi donor bolji za vas, bice sve dobro.
Ivanice i dalje mislimna tebe...
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 18, 2006 11:29 am

Post od Ivana70 »

nina, srecno sa tvoja 3 embriona, budi opustena i nemoj da dozvolis da te nesto iznervira.SRECNO!
nina68
Stalni član
Stalni  član

Post od nina68 »

Hvala ti i grlim te na daljinu kao da te znam. Izgubila sam tatu, prerano, izgubila sam bebe prosle godine. Sad mi je majka kriticno. Uprkos svemu utehu nalazim u muzu i nadi. Misli na svoju mamu i znaces sta ona zeli za tebe. Crpi snagu iz toga. Ne daj se...
jucyfruit
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 5:41 pm

Post od jucyfruit »

Draga Ivana, primi najiskrenije saucesce.
Sve hocu da kazem jos nesto ali rijeci ne idu, mogu samo da predpostavim dubinu tvoje boli. Zao mi je najiskrenije.
jucyfruit
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 5:41 pm

Post od jucyfruit »

Draga Ivana, primi najiskrenije saucesce.
Sve hocu da kazem jos nesto ali rijeci ne idu, mogu samo da pretpostavim dubinu tvoje boli. Zao mi je najiskrenije.
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

Dr. je rekla da će pustiti mail sa detaljima posle 7, večeras, a kod njih je već 9...
ali, nema još mail-a...
Mislim da je najbolje da prošetam do kupatila i nastavim sa pranjem....i spremanjem...
Valjda će se javiti, ako se ja ne uspavam...već sam i ja popila neki lekić...i, samo me san može dovesti do ispravnog razmišljanja...
Ionako večeras ništa ne mogu da radim, ni karte, ni smeštaj...
Sada se setih, zbog ciklusa tog drugog preporučenog donora, mora da se prolongira, a ona baš navija za tu drugu opciju...
Mislim da ću se šćućuriti i malo spavati u mraku, tako mi sada odgovara...
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

I dalje nema maila od dr.....
Osim što je danas poslala za prvog donora...
Ne znam...morala bih sutra znati kada ..šta...da pomeram ili ne...
Ovaj donor nema nikakve veze sa mnom...ni visina, ni težina, ni boja kose, ni krvna grupa...
A o drugom, ništa.....zamolila sam je da mi pošalje mail, rekla da sam je pola čula-pola razumela, pucala je veza, da sam iznenađena, uzbuđena, kaže nemojte se uznemireni.Kako?

Ipak ću joj sada pisati.
Mislim da je dužna, da nađe vremena, i da mi da time-ing!Makar orjentaciono!Obećala sam agenciji da ću im sutra javiti, da po potrebi, uklapamo let, bez obzira na cenu...
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

Gledam ove moje postove i pitam se jesam li ja u januaru-februaru ili je sutra 1. april, 5 dana pre puta?O čemu ja ovde govorim?Ponovo!
O donoru?
Koliko je uopšte potrebno vreme za stimulaciju, valjda ne više od 10 dana?
Mini
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 27, 2007 5:07 pm

Post od Mini »

Ivana - prirodno je da se covek oseca tako prazno i grozno... Cuvaj se. Nemamo neke hugice ovde na forumu da ti posaljem jedan veliki virtual hug...

Nina - - drzimo velice palceve za tvoj uspeh.... Nadam se da je tvoja mama ok... Ne daj se samo....

Lili - zao mi je da cujem za donora... Najvaznije je biti smiren sad... Nemoj da se stresiras...

Big pusa svima ostalima....
vremejezabebe
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 04, 2008 4:38 pm

Post od vremejezabebe »

lily samo polako ,mada se ja vec duze vreme pitam sto si ti odlucila u rusiji odraditi to ?ako ne mozes odgovori mi neki drugi put cisto mislim da je mnogo mucno za tebe ,ali ja jos nista neznam oko toga ;
ljubim te i zelim da sve bude ok
vremejezabebe
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 04, 2008 4:38 pm

Post od vremejezabebe »

da zaboravih za ivanu ,moras biti jaka sad ti je tesko ali vreme leci sve
meni je mama umrla u 35god kad sam ja imala 15 ,znam da je sada tesko ali vreme ce ublaziti sve i dolaze srecni dani
Odgovori