Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Mini
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 27, 2007 5:07 pm

Post od Mini »

aHHHHHHHHHH - TAKO VAS VOLIM... PADA ZURKA ONDA? :wink: :lol: 8) :D PA KOLIKO DRUSTVO BI TO MOGLO DA ISPADNE?
Gde cemo u skitnju?

:P :D :lol: 8)

liliiiiiiiiiiiiiiiika - ti cES DA POKUPIS MOCNA JAJA TAMO U SP! I VRATIS SE PREGGERS.... PA CEMO SLAVIMO SAMO TAKO.... i DOBICES DVOJKE.... SVE SAM ISPLANIRALA....

GOOD NEWS .... IMAM CHAT WITH HEAD TEACHER ON MONDAY.... URAAAAAAAAAA.... (SRPSKI) Izgleda nesto ce da mi ponude... AL MORAM opet da polazem neke gluposti... Ovde moras imati vise kvalifikacija za nizi stepen obrazovanje... Doesn't make sense... :o Ja imam * SPAM * za 3 & 4 srednje i foundation degree a za nizi uzrast fali mi jos...Ebiga.... :evil: Ja se eto citav zivot kvalifikujem... Bar me drzi mladom... :lol: Za razliku od mm koji se stalno oseca starim...

Ovde u centru sirotinja uglavnom a imucni vise u suburbs... Pa imaju onda imucni suburbs i sirotinjski i tako to... Ja zivim u sirotinjskom suburb a radim u centru...sa sirotinjom.... :wink: :roll: :(

Nisam nista smozgala Nabla....Bistrim... bistrim....
Korisnikov avatar
tanja68
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 18, 2008 5:05 pm

Post od tanja68 »

Mini hahahaha hvala za ovaj srpski to mora da je zbog mene :wink: mada ucim polako pa ubodem koju :D :D :D
Poludecu do ponedeljka ubija me neizvesnost ali cu se uzdrzati od drame :wink: mooooozzzzzddddaaaa. :roll:
nina68
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Okt 11, 2008 4:17 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od nina68 »

Nasli 4 jajca, kazu zadovoljavajuceg kvaliteta, mislim da ih vise od toga ne bi ni hvalili. Sad cekam da mi jave koliko se oplodilo i kad ce transfer.
To je to, od 5 folikula,4 jajca, dala sam sve od sebe, valjda nisam opet snela neko bajato :wink:
Ako tranfer bude u ponedeljak onda sam u problemu posto mm ima zakazan neki posao koji ne moze ni da odbije ni da odlozi. Nisam mu dramila, realno mi ni ne treba, vraticu se taksijem, ali nekako je bezveze. Proklete pare i prokleti poslovi, tako je kad si slobodan strelac, nema ni slobodnog dana ni bolovanja...Barem je bio samnom na aspiraciji.
Minice, ma svi su za kaficu, mozda da odredimo vreme i mesto pa ko moze neka dodje, znak raspoznavanja-jaje, salim se. Naravno da bih dosla, mada ne znam u kojoj cu fazi biti sredinom meseca, u dubokom bedaku jer nije uspelo ili euforiji vezanoj sa lezanjem zvanoj uspelo je.
Dobro je da ti se na planu posla nesto pomera, jedno po jedno.
Tanja, javi kako si prosla.
Lily, pa i ti brojis sitno.
Nablice pozdrav.
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 11:25 pm

Post od Lily-an »

Ninočka, sitno,...iduće nedelje, što kaže BMW "ciao", drugarice moje! :D
.... Vratila se iz pajanja...normalno, palo i feniranje...kada treba da padne i usisavnje/ malo čudan raspored kod mene/ :o mm spava...ali, neka ga, neka odmori svoju dušicu...
Shoppovanje je skoro završeno, a i da nije, ima da se stavi tačka! :o :(
Auu, devojke, što sam kupila suknjičence, uh, uh,...Za sve prilike!Ima da me puste na pasoškoj kontroli, bez gledanja u passporte :wink: :oops: Baš mi je trebalo tako nešto, jer ja putujem u čizmama ...jakna...itd....pa, tako pada mix zimsko-letnja varijanta...Tamo greju kao ludi...nemoguće biti duže u zatvorenom, a da nisi skroz lagano odeven...(poprimam karakterne osobine vas, sa foruma, evo, mlatim o koječemu, ko npr. M...) :roll: :wink:
Ali, dobro, bilo je tu svega, od svih...to nas je , valjda, i zbližilo...
Drama, kažete?Nećete da dramite?Ha, samo se vi suzdržavajte, meni dođe da vrisneeemmmmmmm!
Lepo mi je danas! :D 8) 8)

Nisam još podigla rezultate krvi, ali, šta tu ne bi moglo biti ok??Ostao kontrolni UZ, 2.aprila, to šaljem dr....i kraj...Nisam radila od kraja januara...baš me zanima...šta se tu dešava...ali, tako dr. rekla....

Na internističkoj potvrdi mi piše IVF tretman u Moskvi...???Kasno videla, valjda nije problem...bilo mi neprijatno da reklamiram, ionako uzela to navrat-nanos...I vraćala da mi piše šta mi treba :o
Da li da ispravljam to?A postoji antagonizam između Moskve i SP... :roll: :o Šta ću kad je asocijacija na Rusiju, bila Moskva, a nisam ni bila upitana za grad :o ????
A, i oni, rujke, samo su me izmakljali cele nedelje....Počela sa čistom Proginovom...a još uvek imam ciklus...Mislim da sam se preforsirala cele nedelje od zujanja..pa, nikako da to prestane...valjda će sada od flastera, gela...da se zaustavi...

Nina, hoćeš li tamo ležati neko vreme?

Zašto niko ne kaže, da li se leži, odmah neposredno, posle tretmana?Neko vreme??
Tako sam čitala..za Pronatal...

Pa, kažite mi, molim vas, može li da se hoda???

Nelogično mi je, kao hodaš, a posle 24sati mirovanje....
Zašto je moja dr navela da bi put mogao tek trećeg dana od transfera, pod uslovom da bude planiranog dana??A, i taj dan nije siguran...
I, nešto mnogo , bre, ostajemo tamo...Devet dana, bez puta!Meni to puno..nešto...???Ukupno 12 dana...dosta...
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

Ninočka, sitno,...iduće nedelje, što kaže BMW "ciao", drugarice moje! :D
.... Vratila se iz pajanja...normalno, palo i feniranje...kada treba da padne i usisavnje/ malo čudan raspored kod mene/ :o mm spava...ali, neka ga, neka odmori svoju dušicu...
Shoppovanje je skoro završeno, a i da nije, ima da se stavi tačka! :o :(
Auu, devojke, što sam kupila suknjičence, uh, uh,...Za sve prilike!Ima da me puste na pasoškoj kontroli, bez gledanja u passporte :wink: :oops: Baš mi je trebalo tako nešto, jer ja putujem u čizmama ...jakna...itd....pa, tako pada mix zimsko-letnja varijanta...Tamo greju kao ludi...nemoguće biti duže u zatvorenom, a da nisi skroz lagano odeven...(poprimam karakterne osobine vas, sa foruma, evo, mlatim o koječemu, ko npr. M...) :roll: :wink:
Ali, dobro, bilo je tu svega, od svih...to nas je , valjda, i zbližilo...
Drama, kažete?Nećete da dramite?Ha, samo se vi suzdržavajte, meni dođe da vrisneeemmmmmmm!
Lepo mi je danas! :D 8) 8)

Nisam još podigla rezultate krvi, ali, šta tu ne bi moglo biti ok??Ostao kontrolni UZ, 2.aprila, to šaljem dr....i kraj...Nisam radila od kraja januara...baš me zanima...šta se tu dešava...ali, tako dr. rekla....

Na internističkoj potvrdi mi piše IVF tretman u Moskvi...???Kasno videla, valjda nije problem...bilo mi neprijatno da reklamiram, ionako uzela to navrat-nanos...I vraćala da mi piše šta mi treba :o
Da li da ispravljam to?A postoji antagonizam između Moskve i SP... :roll: :o Šta ću kad je asocijacija na Rusiju, bila Moskva, a nisam ni bila upitana za grad :o ????
A, i oni, rujke, samo su me izmakljali cele nedelje....Počela sa čistom Proginovom...a još uvek imam ciklus...Mislim da sam se preforsirala cele nedelje od zujanja..pa, nikako da to prestane...valjda će sada od flastera, gela...da se zaustavi...

Nina, hoćeš li tamo ležati neko vreme?

Zašto niko ne kaže, da li se leži, odmah neposredno, posle tretmana?Neko vreme??
Tako sam čitala..za Pronatal...

Pa, kažite mi, molim vas, može li da se hoda???

Nelogično mi je, kao hodaš, a posle 24sati mirovanje....
Zašto je moja dr navela da bi put mogao tek trećeg dana od transfera, pod uslovom da bude planiranog dana??A, i taj dan nije siguran...
I, nešto mnogo , bre, ostajemo tamo...Devet dana, bez puta!Meni to puno..nešto...???Ukupno 12 dana...dosta...
Mini
Aktivan član
Aktivan član

Post od Mini »

tANJOCKA I NINOCKA - DRZIM FIGE.... :D :lol:

LILI - SITNO BROJIS BOGME 8) :lol:

MISLIM NA VAS

E PA ZA ZURKU DA PLANIRAM ONDA.... 8) :wink:
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

Nina,
ne razmišljaj o tome da tm neće biti u tom času sa tobom....I, ne misli o tome kao o potencijalnom problemu....Tvrdim da ima gore situacije!!!!
Bolje da nije sve "idealno"..meni, bar iskustvo tako govori...Plodonosnije bude sa nekom mukom ili natezanjem...kako god to da nazovemo....

Možda vama izgleda idealno, moj slučaj,....ali, znate onu"nije sve kao što izgleda"...pa, neka...nosim se ja sa svim pride...i tvrdoglavo ignorišem sve prateće muke i probleme....rešavam u hodu, ali idem i dalje....I , tako se silno radujem svakom lepom momentu...jer , oni prođu....a dođu oni drugi....i traju....to je tako...........
Možda sam dosadana, ali ja bih se dobrano izvrnula na zadnjem sedištu taxija....Baš te briga...Naruči vožnju...pre toga!Pa, i to ima svoju draž, urban girl!!

Ninočka, Tanjuška,...Vanjuška/može od Ivana/...haha...virus rusofilski....i, ko zna koliko vas još ima sa mogućim nastavkom KA!
:wink: :o :roll: :D 8) 8)
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

Nina,
ne razmišljaj o tome da tm neće biti u tom času sa tobom....I, ne misli o tome kao o potencijalnom problemu....Tvrdim da ima gore situacije!!!!
Bolje da nije sve "idealno"..meni, bar iskustvo tako govori...Plodonosnije bude sa nekom mukom ili natezanjem...kako god to da nazovemo....

Možda vama izgleda idealno, moj slučaj,....ali, znate onu"nije sve kao što izgleda"...pa, neka...nosim se ja sa svim pride...i tvrdoglavo ignorišem sve prateće muke i probleme....rešavam u hodu, ali idem i dalje....I , tako se silno radujem svakom lepom momentu...jer , oni prođu....a dođu oni drugi....i traju....to je tako...........
Možda sam dosadana, ali ja bih se dobrano izvrnula na zadnjem sedištu taxija....Baš te briga...Naruči vožnju...pre toga!Pa, i to ima svoju draž, urban girl!!

Ninočka, Tanjuška,...Vanjuška/može od Ivana/...haha...virus rusofilski....i, ko zna koliko vas još ima sa mogućim nastavkom KA!
:wink: :o :roll: :D 8) 8)
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am

Post od nabla »

Nina, bravo za jajca :lol: :lol: :lol: 8)
Drzimo fige za next step 8) 8) 8)

Lily, al ces biti sexy new mum sa tom suknjicicom. Ima da pomisle "al su ove balkanske fsh-ovke i pof-ovke hotties, ni menopauza im nista ne moze" hihhihihihihi :lol:
-ja'75,
-2 rana spontana
-max fsh 15; MTHFR heterozigot; 46,xx,17ps+ (mozaicizam broja kopija p53 gena), sve ostalo OK
-1 prirodni ICSI (Jevremova), beta=0
-1 IUI (Ivanovici), no results
-1 stim. IVF (Ivanovici), beta=0
nina68
Stalni član
Stalni  član

Post od nina68 »

Lily, super da si pitala to za lezanje, posto i ja imam dilemu, ali zaboravim da pitam. U Jevremovoj transfer traje 5 minuta i posle toga na noge lagane pa liftom na donji sprat i onda se lezi oko sat, mozda i duze. Naravno da mi nije jasno zasto se prvo hoda, kao nije bitno, a onda se lezi. Dr mi je tad rekao, sad lepo kuci i leskarite ceo dan. To je taj dan, a ja sam nastavila da lezim jos nedelju dana, mozda i deset dok me nije jedno vece uzasno boleo stomak da sam mislila da je sve propalo. Sutradan test je bio pozitivan.Od lezanja mi se metabolizam usporio, grozno sam se osecala. Kazu da je bolje malo hodati, bar po kuci zbog cirkulacije. prosli put ustajala sam samo do kupatila, muz mi je klopu donosio u krevet.
Znam i za slucaj zene koja je posle tranfera otisla sa m na rucak, dva dana odmarala, onda na posao i uspelo je. Znam da je pravilo da nema pravila, ali barem neka statistika da se izvuce, znacilo bi.
Super si sa suknjicom. I ja smisljam sta cu da obucem za transfer, kao da me nece svuci tamo. Nove cipele, tradicionalno :P
nina68
Stalni član
Stalni  član

Post od nina68 »

Uf, sad mi izgleda da sam dobila gljivice. Da li sam unapred osudjena na neuspeh, znate li nesto o njihovom uticaju. Od apiracije pijem antibiotike, a od njih hoce da se pojave. A oni su mi i rekli da ih pijem.
Nisam ih imala sto godina i kud sad. Ne smem nista sad da koristim. Bedak
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

Nina, ne opterećuj se gljivicama, nisu one problem.Možda, zbog nervozice, imaš subjektivni osećaj nekog svraba..peckanja, a njih realno i nema.

Mi planirali danas da odemo na Salaš 137, kao mini picnic...ali, ovo vreme, vetruština...odustali...Ceo dan leškarim, čitam, htela da spavam, ali ne ide, no, odmor je ovo lenstvovanje...

Malo se preispitujem, da li je nešto moglo drugačije, bolje, možda da nisam radila u martu...Mnogo novca, koji nam se poklanja, bukvalno, šteta bi bilo da sve to ne da rezultate.
I tako...razmišljam...više mi odgovara da se okupiram nekim tehnikalijama..nego dubioznim premotavanjima...
Pričajući, ovde, vremenom se stvori privid ili utisak da je sve ok, sve normalno, a ipak, mislim da je ovo velika životna odluka!Kada je već formirana, doneta, tako mi je stalo i da bude uspešna.Samo to.
A, onda, opet, muljam po glavi...tuđa iskustva...koja nisu dobra...a opet sve kao osećam da će biti ok.Jer treba tako.
A, vi koje niste u postupcima trenutno..normalno provodite nedeljno popodne...okupirane ko zna čim...I, mislite ima li da je Lily nešto bacila na net...kada otvorite komp..jer, vama se , trenutno, ne vrti svet, kao meni....oko puta, nade, isčekivanja,...
...idem da završim Prijatelje...odvlači pažnju...pitko, a politički sveže...
nabla
Aktivan član
Aktivan član

Post od nabla »

Lilika mislimo mi na te.... :P
Samo ja sada nisam u stanju da ti pravim drustvo....stomak me rasturi......ni nimulid ne pomaze.
-ja'75,
-2 rana spontana
-max fsh 15; MTHFR heterozigot; 46,xx,17ps+ (mozaicizam broja kopija p53 gena), sve ostalo OK
Mini
Aktivan član
Aktivan član

Post od Mini »

NE DAJ SE LI.LIKA.... BICE TO SVE OK.... MA TI SI BRE FACA.... STA TE JE SPOPALO..... ???? DOBICES TWINS .... KAZEM JA.... AMEN.....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

GOOD LUCK NINI I TANJI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

NABLA - NEKU TABLETICU ZA SMIRENJE STOMAKA PA U AKCIJU....

NE DAJTE SE GIRLS....

JA BILA U KLUBU - YACHT CLUB... NA TEMZI I BAS MI BILO SUPER.... PRIJATELJ IMA BROD .... LOVELY .SUNSHINE.... MORAM SAD DA SPREMAM VECERU I DOMACI....
BIG DAY TOM AS HAVING CHAT WITH HEAD MISTRESS RE JOB. ... FOR SEPTEMBER....
LJUBAC SVIMA.... NAVIJAM ZA USPEH......

BIG PUSSA.....
nabla
Aktivan član
Aktivan član

Post od nabla »

Lilika, znam da je sad sve na preispitivanju...To je toliko normalno, a i opterecujuce.
Ne znam da li cu ikad biti spremna za postupak koji nece biti pracen pitanjima, ovim ili onim... Volela bih da nisam takva, a opet pitanje je da li postoji i jedna zena koja sebe ne muci na takav nacin, koja se prepusta bez pitanja, koja bezrezervno veruje!
Ovih dana se stavljam u tvoju kozu...dlanovi mi mokri i srce ubrzano tuce...zato te i pitah ima li panike? Ja ne znam da li cu moci proci kroz citav put, sad imam osecaj da bi mi od adrenalina srce stalo.
Ja mnogo "laprdam" i delujem stabilno, koliko puta je to Mini samo rekla. A nisam prosla ni komadic puta koje ste vi prosle. Ja se potrosih u razmisljanjima, zamisljanjima, izmisljanjima, teoretisanjima... i evo me i dalje na istom mestu. Samo je vreme odmaklo, i samo sam svoju energiju rasula.
Ti si Lilika nasa, sve uradila sto si mogla, i vise od toga. I mora da bude sve OK.
Tu smo i kada nas nema.... :P :wink:

Nina, ako si i dobila gljivice, one nisu problem. Sto se tice lezanja, ono ne podrazumeva prikovanost za krevet, vec samo ustrucavanje od klasicnih zenskih boljki kad se nadjemo na bolovanj/odmoru- daj da operem prozor, opeglam tonu vesa, ocistim podrum....Ti si to vec odradila :wink: , tako da leskarenje kod kuce je ne bolovanje, vec upravo to "leskarenje", ustanes, sednes kad ti je do toga. Uostalom, pitaj ih kad dodjes na ET.
A mi ti drzimo oooogromne fige :P

Danas mi je slogi day, omamljena od kontrakcija i analgetika...

ps. Nablonja mi je na putu i poslao mi je poruku "Nablicak, volim te"
Ovo za "Nablicak", ste vi odgovorne- hihihihihihi
-ja'75,
-2 rana spontana
Odgovori