Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
black magic woman
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 07, 2006 2:59 pm

Post od black magic woman »

Evo i mene, obecala sam da cu se javiti kad zavrsim eksperiment.

Ukratko, za one koje se ne sećaju, posetila sam dr Vujović koja mi je trazila sve te analize koje Ljubić traži Anibli i plus uz dojki,abdomena,štitne žlezde i makle karlice, kako ona kaze da se uveri da sam potpuno zdrava.Sto hvala Bogu i jesam!!!

Elem,dr se iznenadila sto je nakon toliko vremena (100 godina kako rece Anibla) na osnovu mojih rezultata uocila šansu da mozda imam još koju jc( inhibin B i Amh su to pokazali).Sanse su doduše,kako ona reče, od 1-10% i pita me lepo žena šta želim.Ja onako zbunjena kažem da bih želela da pokušam par ciklusa da me ona stimuliše pa da vidimo šta će ispasti.

I tako se dogovorimo da 2.dc izvadim fsh.lh e2,amh i inhibin b u Konzilijumu (4.760,00 za one koje interesuje) jer toj laboratoriji ona najviše veruje i da se nakon rezultata dogovorimo oko terapije.

I sad zamislite dobijem ja rezultate i ŠOK :roll:

FSH 8.36 LH 3.2 E2 70 INHIBIN B 17.30 AMH 0.004!!!!!

Ja kojka unazad 10 godina imam fsh između 20-130, nakon 100 godina imam 8.36!!!Pomislim naravno da rezultati ne valjaju,ali nakon ponovljenih 5dc uverim se da je fsh 18,znaci nisu pogresili!

I kreće moja terapija,primam injekciju estradiola 10mg 2dc i od 3dc krecem sa proginovom,svakodnevno se cujem sa dr od 6dc kada sam bila na 1.uz-folikulometriji.Naravno razočaram se jer ginic ne vidi ni jedan folikulčić.Vujovićka ne odustaje nego mi daje da primim tog 6dc još jednu injekciju i da odem ponovo 8dc na folikulometriju.ZA to vreme vadim krv za fsh i e2,rezultati nikad bolji!!!

Odem ja na taj uz,sva nikakva naravno...dr kaze nema nista na desnom ,ali na levom folikul od 8mm :lol: Ja šok,okrenuo onaj monitor ka meni i kaze da ja to verovatno sve znam (posto je znao za IVF,ali ne da je bio donatorski),da prepoznajem folikul.I sad zamislite da vidite nešto što nikad do sad niste videle,moja sreća,doslo mi da vrištim,skačem,plačem....osećanja konfuzna totalno.

Da skratim,10dc folikul napreduje 10mm,ali 12 dana vec posustaje,13 se vec smanjuje i tako da ne ispade nista na kraju.

Ali ja sam videla svoj PRVI FOLIKUL U ŽIVOTU :P

Eto devojke,čuda se događaju,osetih ga konačno i na svojoj koži i VERUJEM U USPEH U BUDUĆNOSTI!!!

Pozdravljam vas i sve vas ljubim.
lisy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Maj 23, 2008 10:01 pm

Post od lisy »

BMV,ja stvarno ne znam sto da mislim ......raduje me sve to i zaista granici s cudom.Kako nazvati taj postupak kod tebe, kako ti je dr. opisala sve to i sta ocekuje i kroz koliko ciklusa ces uzimati te injkcije?E, izgleda da mi je to promaklo ,mislim injekcije.Koliko dugo si na HNT i kojoj?

LILY, ti dobro znas da ti zelimo sve najbolje i koliko tvoji postovi znaju covjeku dati smisla i snage za sve, a sad je vrijeme da uberes plodove svega i to zasluzujes sigurno :wink:
Korisnikov avatar
tanja68
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 18, 2008 5:05 pm

Post od tanja68 »

BMW pa to je SUPER eto konacno je krenulo na bolje sto znaci da ima nade. Prva dobra vest je pala pa sad ce i sledeca :wink:
black magic woman
Aktivan član
Aktivan član

Sta da vam kazem devojke,tokom 10-tak godina moje borbe sa visokim fsh,nikad mi niko nije predložio ove dodatne analize i jako sam besna na dr ( a to su inace bili sve sami profesori!!!) sto izgubih toliko dragocenog vremena,jer da se problemu pristupilo kao sada pre 10-tak godine sanse bi mi bile ko zna kolike,mozda bih vec do sada imal dete od par godina,ovako se nadam da ce čudo potrajati i da će rezultirati uspehom.

NA cikloproginovi sam oko 3 godine,od 1.pokusaja donatorskog IVF, pre toga sam oko 5 godina bila na nekim obicnim kontraceptivima, za šta je dr.Vujović rekla da je potpuno pogrešno,jer oni imaju jako malu dozu hormona.Ali eto,nije mi se dalo da ranije čujem za nju,zahvaljujem se ovim putem devojkama sa ovog foruma, koje su pisale o njoj i koje su mi sto ovde javno,što kroz pp davale dodatne informacije.

Inace u ovom ciklusu od terapije imala sam samo injekcije estradiola (primila sam ih 2,6 10 dc) i tabletice cikloproginove (odnosno proginove-samo bele nisam stigla do druge faze transformacije enometrijuma)

ZAboravih da kazem jos i ovo da u ranijim mojim pokusajima IVF moj endo nikada nije presao 6mm i to 15dc,a sada je već 13dc bio oko 7mm!!

JA nastavljam svoju borbu i dalje i nadam se čudu,jer kako je i dr sama iznenađena da već u prvom ciklusu postoji folikul,ne preostaje ništa drugo osim da kažem da je i mene Bog pogledao, i samo neka tako nastavi :lol:
Mini
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 27, 2007 5:07 pm

Post od Mini »

BMW -super vesti... Kao sto i sama znas ne vredi o onom sto je bilo... (ko to zbori, eh?) Samo guraj.... Pa ces da vidis sta ce biti i sa endo, pa ako ti bude potrebale jc, bar ce znati kako da iskoriste prirodan momentum...

kako ste sve?
Mishesa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 29, 2009 8:53 pm

Post od Mishesa »

Pozdrav svim devojkama,
posebno zahvaljujem na odgovoru oko ampula estradiola, danas sam izokretala par telefona i nasla meni najblizu apoteku koja ih ima i vec ih kupila, iako su mi potrebne tek pocetkom aprila. I ja sam bila kod Vujovicke i ocito da ce i meni pokusati isto ili vrlo slicno sto i sa BMW.

BMW koliko si cesto vadila krv? Da li si pila CycloProgynovu od 5. dana ciklusa, i zavrsices je normalno sa braon tableticama? Da li pokusavate sledeci ciklus istu terapiju ili ce se nesto menjati?
black magic woman
Aktivan član
Aktivan član

Da je potrajalo jos malo, ja se navukoh na iglu. :lol:

Pocela sam da je vadim 2dc i do 13dc,kada sam poslednji put bila na uz izvadila sam je 8puta!!!!

Cikloproginovu mi je ukljucila 3dc,a prvu injekciju sam primila 2dc,nakon sto sam izvadila onih 5 hormona.

Mishesa podeli sa nama svoj slucaj,koliko dugo imas problem,godine,kakvi su hormoni,sta ti kaze Vujovicka...ajd malo detaljnije.

Pozdrav
Korisnikov avatar
tanja68
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 18, 2008 5:05 pm

Post od tanja68 »

Sta je ovo nocas nema nikog na dezurstvu? :roll:
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 11:25 pm

Post od Lily-an »

...Šta je sve napisano za samo 24 h...
BMW?!? :P :P :P
Nisam u stanju da dam komentar na sve što si navela, jer mi je prošlo milion momenata kroz obe moždane hemisfere!!!..Čitajući te....I kako si to iznela....Ih...
Slušaj devojko, svako dobije neku šansu, u nekom momentu, nadam se da je ovo baš taj pravi! U idealnim si godinama da sve stvari postaviš kako treba i izgleda sa dosta dobrim šansama da na njih, bogme, i utičeš!!!
Ajd, vratim se ja na tvoje postove...opet.Šta ću, takva sam, ja moram da napišem sve kako doživim...Pogotovo, kada postoje lične identifikacije...koje se prožimaju ..........
Lisy,
sve ti je skoro nacrtano!!!Napravi situaciju-čistu!Za jedan mesec!U narednih nekoliko meseci, već možeš znati gde si ti!A, onda, onaj tvoj dr. neka uplaćuje i dobrovoljno penzijsko osiguranje, jer ne znam kako će , inače, da iškoluje tvoje čedo do studija!
MIshesa,niko mi nije ni spomenuo estradiol ampule....a bila sam u potrazi za estrad. supstitucijom....na sve strane...Žao mi je,bitno da si to rešila!
Mini,
ma, kakva bukvica!Moje poštovanje!Zaključak: šta ti samo fali? Samo dete.Ne znam...fsh ok bio kod tebe...Iskreno, zašto vam nisu uspeli raniji pokušaji?Da li je bilo do tebe?!Pitanje je to..nekako mi se nameće.....
Ako imaš afiniteta i obrazovnu nadogradnju i treba da se baviš politikom, možda ne baš onom dnevnom...više sociološki, ozbiljna sam.E, sada, molim te, nemoj opet da prognoziraš svetsku ekonomsku krizu!

Anibla, Đepeto nema da zabušava!!!!!!
:P :D
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 11:25 pm

Post od Lily-an »

Tanja,
odoh i ja ...pola čaše vina...crnog...Pa dok mm pročitam postove....Padam odavno...ali, pitam se
GDE JE NABLA? :roll: :o 8)

Ih, kako bih ja da nisam nadopingovana...sada la-la-la....
Laku noć, drage moje, gde god da ste!:P
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od nabla »

BMW, pa to je fenomenalna vest :P Pikirala sam te za listu "fsh cuda" :wink: :P
Kod kog gina si pratila ciklus?
hahaha, pade mi napamet, sad kad i Anibla odradi hormoncice, a ono skolski rezultati :lol:

Eto Tanja, poceh i ja da tepam..."hormoncici" :lol:

Elem, ja se utihnula malo, bila sam proslih dana sama sebi najgori neprijatelj, mrznja iz dna duse. Lilika, onaj post sto si prenela s Rode i postirala ga na "info"...e u toj fazi sam bila (nadam se da je iza mene).

Elem br. 2, juce 2 dc fsh oko 10, E2 oko 60.
Rezultate mi je tek danas Goca saopstila (mrzelo me da idem do Konzilijuma da podignem nalaz). Inace juce na UZ kod Goce sve super, jajnici "izdasni" sa ocuvanim antralnim "pulom" (samo sto nikako da saznam konacan broj antralnih folikula).
Malo me brine ovaj E2. Zvala me Goca danas, izdiktirala mi rezultate i na kraju me nasmejala, kaze "znam, sad vam se ne svidja ovaj E2". Rekoh joj da se plasim da je on previsok za stimulaciju, ona kaze nije, i tako....

Uglavnom, jos se ne zna kad, ali se zna da idemo (na IVF)- taj deo gradiva cemo verovatno utvrdjivati jos koji ciklus :roll: ........joj, muko moja. Secam se Kikicinih muka zbog iste ovakve situacije.
Pitala sam je kad bi se to desilo, nije dala konkretan odgovor, samo me je pitala da li mi tacan datum nesto znaci zbog posla. Onda smo razglabale o heparinskoj terapiji i imunosupresivima (pre je za imuno terapiju nega za heparin, a ja obrnuto :roll: ).
Angazovala je embriologe iz Belgije (ona vise nece raditi u labu), pa nesto mislim mozda ceka da oni pocnu s radom.
Sve ovo pisem zbrda zdola, nisam nesto u high raspolozenju

Eto, cokam vas sve

Nina, gde si, kako napredujes?
-ja'75,
-2 rana spontana
-max fsh 15; MTHFR heterozigot; 46,xx,17ps+ (mozaicizam broja kopija p53 gena), sve ostalo OK
-1 prirodni ICSI (Jevremova), beta=0
-1 IUI (Ivanovici), no results
-1 stim. IVF (Ivanovici), beta=0
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od nabla »

No, evo jos jedno pitanjce....

da li neka od vas zna nekog onkogeneticara?
-ja'75,
-2 rana spontana
-max fsh 15; MTHFR heterozigot; 46,xx,17ps+ (mozaicizam broja kopija p53 gena), sve ostalo OK
-1 prirodni ICSI (Jevremova), beta=0
-1 IUI (Ivanovici), no results
-1 stim. IVF (Ivanovici), beta=0
black magic woman
Aktivan član
Aktivan član

Hvala devojke na iskrenoj podrsci, dok citam vase poruke ohrabrenja imam osmeh na licu i osecam neku pozitivnu energiju i jos vise želje da istrajem i konačno uspem.To naravno želim za sve nas ovde i da se jedna po jedna preselimo na temu bebe sa foruma,ali mi cemo otvoriti našu bebe sa fsh-ovog foruma :lol:

Nabla,kao da si mi procitala misli.Sinoć sam se vratila na taj tvoj post čuda i zamislila da tu uskoro bude i moje ime!

Lily,guraj dalje i nemoj sada da razmišljaš o tome šta ako i ti? Usmeri svoje pozitivne misli da uspete ovog puta,a onda ko zna, mozda trudnoća popravi stvar( to mi je dosta lekara reklo) i hormoni dođu na svoje mesto pa i ti dospeš na Nablinu listu čuda :lol:
Hvala ti za ono u najboljim godinama,bas se tako i osećam,a i izgledam :P :lol: :P :wink:

Ne dajte se devojke,gurajte i borite se.

Pozdrav od vaše BMW
black magic woman
Aktivan član
Aktivan član

jos samo da odovorim na pitanje kako sam sve to izgurala.Nije mi bilo nikad teže,prvo šok kad sam videla folikul,pa onda strepnja da li će da se razvija,pa kakvi su rezultati hormona....prvo se dobro nakljukamm bromazepamima pa na uz i vađenje krvi.Kod IVF pokušaja,strepela sam nakon transfera dok čekam rezultate,a ovako svakodnevno od početka.

Onda radost što folikul napreduje i lepo izgleda,svakodnevno na vezi sa dr.koja daje instrukcije za sutrašnji dan,stes,stres...A onda razočarenje,folikul posustaje.

Kad legnem da spavam mucili me raznorazni snovi,non stop sanjala neke friške trudnice iz mog okruženja,a njih u poslednje vreme koliko hoćeš i to sve preko 35!!!

Pokušavaš na sve moguće načine da se izboriš sa stresom,kažem sebi da moram u svemu tome da ostanem pre svega zdrava, jer brigama nikad kraja...da li razvija folikul,da li će narasti, da li ima jc ,da li će doći do oplodnje,da li će se trudnoća održati,da li će bebi kucati srce da li dabl,tripl test biti ok,da li će biti amnio ok........da li će porođaj proći ok, da li će beba biti zdrava......gde je upisati u školu, osnovnu pa srednju, pa faks,pa udaja........i tako do kraja života!!!

Vidite i same koliko frustracije izbija samo iz ovog teksta,a šta li je još u mojoj glavi :roll:
lisy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Maj 23, 2008 10:01 pm

Post od lisy »

BMW,
znam da si sada u stresu ,ali te svejedno molim mi objasnis ovo s krvnim pretragama koje hormone si radila i jel ti na osnovu toga dr. davala upute?Isto ne shvatam kako ide to s cikloprog.(samo bijele tabl.), a sto drugi dio ciklusa?Ja sam isto jucer cijeli dan pod dojmom svega sto si opisala,jednostavno se hvatam za tu cinjenicu da ipak nesto postoji.

Lily, eto sigurno sam gledala let za Bg. jer cekam da dobijem ,a posto se inhibin i amh. rade treci dan pokusala bih uskladiti.Znam da sam jedna od onih sto voli malo odgoditi stvar.............

pozzz
Odgovori