Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 11:25 pm

Post od Lily-an »

Mini,
samo ti piši ....ovde...i kada ti je dobro i....kada nije.....

Bude nekada faza, kada je bolje osamiti se, nego forsirati druženja...tako odeš na neki skup, vratiš se načisto stučen...dešava se to i drugima....
Nešto si odlučila, drži se toga, sve se može na dobro preokrenuti.....ali, rekosmo da će biti i tih minusnih faza...

Naravno da ne mogu da odolim da se ne nakačim ovde :wink: ...Jer, približava se, i ne znam čime bih bila zaokupljena, ako ne prevashodno ovim, što neposredno predstoji....Ipak, ne vrti se život samo oko odlaska u SP...šta ću, moram i to tako reći...činjenica je to......

Tako da jedva čekam da skarabudžim drugih zilion stvari , pa da malo MAŠTAM o svemu....glasno...sa vama....što se javlajate i što čitate :wink:
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

Ajde, jednu analizu i za moj slučaj daj:

Šta ti misliš, o tome da ću da koristim ovo, pred transfer:
Crinone 8% 1 tube 2 times daily vaginally....sve vi ste išle na Utrogestan...valjda sam dobro napisala...Samo ne znam od kada....sve dala po datumimam, sem za ovo...verovatno tamo....pred transfer...
I da, nije navela terapiju posle transfera....Verovatno će tamo....kada odemo......

Ajd, tu sam ja još neko vreme...radim nešto....Inače, ovde se oseća dah proleća, pa je sve nekako lepše..Lakše.....ili je proleće samo kod mene... :wink: :roll:
Mini
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 27, 2007 5:07 pm

Post od Mini »

Ja - ako se dobro secam sam pocela da koristim utrogestan malo pre transfera - mislim dan pre i onda non-stop posle...

DA u pravu si sto se tice ovih drugih stvari...

Sto se tice ovih minus faza... jeste... tacno...

Ne volim samo da tapkam u mestu a tako mi se cini... i poslovno i privatno...

Tanjce - samo ti insistiraj na protokolu koji zelis jer ti to placas...
Ja bih defo bila vise stroppy samo da sam znala ... No neki dr su pain in the ass... Probaj ove Cehe --- sjajni su...

Ajd bok....
Mishesa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 29, 2009 8:53 pm

Post od Mishesa »

Cao Forumashice!
I ja spadam u ovu grupu "srecnica" sa visokim FSH, pa bih vas zamolila, cini mi se da ste skoro pricale o apotekama u Beogradu sa najpovoljnijim cenama lekica za ovu nasu problematiku ako mozete da to ponovo napisete, sad ne mogu da pronadjem. Konkretno mi za sada trebaju ampule estradiola od 10 mg, da vidimo hoce li se sniziti FSH.

pozdrav i hvala
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 18, 2006 11:29 am

Post od Ivana70 »

Ala ste se raspisle bre zene, svega i svacega na postu :D

Mini, drago mi je da ti je malo lepse krenulo i da si sigurnija u sebe, cini mi se da sada barem znas sta neces i da realnije sagledavas stvari, u smislu - ides ka necemu sto je bolje za tebe a polako eliminises sve ono sto te cini nesrecnom. Polako samo, sve ce doci na svoje mesto :wink:

Lily, pa ti sledece nedelje ides, zar ne? Svi cemo misliti na tebe i drzati ti pesnice!!

Tanja, ovo oko tretmana nista ne mogu da ti savetujem jer ja sam imala sasvim druge akcije..

Meni dosla mamica pa mi nekako ispunjeni dani i lepse se osecam. Stomak mi sada podosta narasto i deca se mrdaju, narocito se dzilita muskin :D

Bila sam opet na prenatalnom pregledu i sve je bilo ok.. Inace, desilo se nesto jako tuzno, da je moja drugarica (isto ovde zivi, a iz Bgd je) morala u 6-om mesecu da prekine trudnocu, nasli neke probleme na jednom hromozomu. Da vam ne pricam kako su je izmucili sa raznoraznim analizama i koliko oprecnih misljenja joj davali. Ona i muz su se eto odlucili na taj korak, a u stvari ko zna da li je zaista trebalo :( :cry: :cry: :roll:
Mini
Aktivan član
Aktivan član

Post od Mini »

Ivana - mrdaju se bepci, ha? Super... Mora da je fantastican osecaj...
Super sto ti je dosla mama... Lakse jemalo kad imas malo drustva... Biti kod kuce moze da smori pogotovo ako nije covek mobilan...

E bas super sto si se javila.... Javi se malo cesce....

Oh... bas mi je zao za tvoju drugaricu... Ja bih svrcnula prosto... uopste nisam jaka po tim stvarima... Moja drugarica je to isto uradila, ali lbeba je imala sever ostecenje mozga ili je mozak maltene nije postojao... tako nesto... Bila bi severely disabled beba u svakom slucaju... Vrlo komplexna situacija...

Tanja - nemate danas...

Lili - zar sledece nedelje? Ne mogu da verujem... Ali imaces bar lepse vreme... pa ces moci u sight-seeing as well... izmedju ostalog... Uh... Navijacemo ovde na forumu... Nosis lap top?

Ja - bas dosla s posla... I tako mozgam stalno.... Sinoc sam bila na rodjendanu klinke nasih prijatelja i bas je bilo tuzno kad sam se vratila kuci... Devojcica ima 6 godina...Imala je samo 4 meseca kad smo mi poceli da pokusavamo za bebu...

No... Ne znam kako bih ja dosla do bebceta, kad je finansijska frka sa svih strana a nemam nikog na kog mogu da racunam ovde...Niti imam stabilan posao... :oops: Stalno eto mozgam o tome...Al nekako ne vidim sebe childless for the rest of life... Ko moja tetka,... ne bih to httela nikako....
Mini
Aktivan član
Aktivan član

Post od Mini »

Ah,,... Ja postirala a poruka nestala... kako to...

Ivana - dobrodosla na forum... Nema te nesto... Bas mi je drago da se bebice kikaju... Super sto ti je dosla keva da te malo mazi, pazi... Treba to... kad si due?

Tanja- gde si ti... pametnice nasa? Nema te danas?
#
Lilika - pa sto ne kazes da ides sledece nedelje..?
Tss tsss....

nabla - jesi li krenula sa terapijom?

Ja samo nesto mozgam.... sta cu kud cu... kako da i ja imam bebca sometime soon...
Mini
Aktivan član
Aktivan član

Post od Mini »

kako to pa dve poruke, kad je nije bilo... Bas sam arse!
Mini
Aktivan član
Aktivan član

Post od Mini »

Pa eto.. samo ja :roll: 8) :lol: :o :wink: :oops: :wink: Ko bi drugi?
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

Dooobroooo jutrooo! :P

Ne, ne, ne idem sledeće nedelje!

Da podsetim na DEO PRVI....
...trebalo da putujemo krejem februara, transfer bi bio 2.marta..Mi tržili pomeranje za 10tak dana...No,sećate se da je dr. rekla da ide na "voice avocation" 2 nedelje, te da joj treba 1 nedelja za pripremu donora...I, tako je došlo do pomeranja za jedan mesec!

Tako da sam sa vama sve do 2.-3.aprila!!!
Lepo vreme , kažeš Mini?Ma, imaću najlepše vreme....!"April u Sankt Peterburgu"...i "April u Beogradu"... :P ...Ako pogledate datume posle 5. aprila....u crkvenom kalendaru...:P :D 8) 8) 8)
Ma, sve ću vam detaljno pisati...ne postoje lepši datumi.....:P

Jeste, ja sam jedan idiot koji se boji da glasno izgovri stvari do kojih mu je stalo...pa sve tako nešto ...kao pokušavam da zadržim za sebe...Ali, to se prošlog puta pokazalo ne baš sjajnom idejom....Sve ćete znati...I, detalje koje vam do sada nisam rekla...Samo je potrebno da snažno poželite meni što i sebi, ...

Tako mi je stalo....

ps. i ja ću peglati do 2-3 ujutro, pred put.. :P 8)

..........Mm toliko polaže nade u uspeh,..............................................Valjda će nam uspeti!!! 8)
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

....ono što izostavim....saznaće te u Zelenom talasu :wink:
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

Mishesa napisao:Cao Forumashice!
Konkretno mi za sada trebaju ampule estradiola od 10 mg,

Mogu da tvrdim da ampula estradiola nema u Srbiji!!!

Sve što se može naći, ali tek po porudžbini, koja bi bila legalna, jesu Estrofemske tablete.
Preko veza i vezica, ja sam mogla da obezbedim samo Estraderm flastere!
Takođe,na isti način, ali sa čekanjem za koje ja nisam imala vremena mogla sam doći do Climara flastera....i Divigela...Ali, to je bilo neizvesno!
Ništa od hormon. preparata se ne može uzeti u zemljama EU bez recepta, sem u Mađarskoj.Ne znam za Grčku..npr.ako ima ko da vam to potraži tamo, treba pokušati...

Proveriti na sajtu gde je i info tel...www.apoteka.tv..ali nisu imali ništa od traženog...kada sam ih ja kontaktirala...
Od aprila , počinje uvoz Climara flastera, tako mi rekli u Bayeru...
On-line porudžbina, isto treba recept....ja sam naišla na jedan američki site, gde je moglo bez recepta,..ne sećam se više linka...Nešto se ne sećam da je bilo ampula estradiola,...Što baš ampule?Tako je teško naći i ove druge preparate!

Jedna blic prozivka,

Tanja?
Nabla, nešto se dešava, ha?
BMW, ima nešto novo?
Anibla, šta bi sa Ljubićem u martu?
Jucika, nisi ni ti daleko!Filippa,ide li to sa advokatima?
Glorija, ti zaboravila na nas??
Kada će nam se Kikica javiti?
Ješa..Riki , isto uskoro...Lisy,nemoj da čekaš opet velike vrućine....Slonče pamti sve... :wink:
Ma, sve ću da vas prozovem i ima da mi se prikažete ovde!!! :wink: :P :lol: :lol: :lol:
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

Lily-an napisao:
Mishesa napisao: Preko veza i vezica, ja sam mogla da obezbedim samo Estraderm flaster
Greška.Mislila na Estraferm flastere...od 50...stvar je u tome što estradiolski flasteri nemaju isto oslobađanje aktivnog estradiola na 24 časa, što je bitna razlika između njih, jer je i transdermalna apsorcija, na dnevnom nivou, različita!

Mini,ne lupaj glavu, sada, previše...Zakazaćeš tokom leta, a što ne bi produžila ugovor sa ovom školom, gde si trenutno?Vidiš, prvo si ih izblatila, a eto...ipak, odvija se bolje nego što si očekivala.ugovor tokom leta...do kraja školske godine, biće možda i tajnije rešenje...

Kako objašnjavaš da u Avi kažu da je adopcija embriona 72%?Ne razumem , što bi tu procenat uspešnosti bio veći?Kako?

Ajd, odoh ja, pošto odlazim na spavanje kao kokica, dižem se u ranu zoru...
Idem da radim nešto korisno, a i danas idem do dr. opšte prakse da mi nešto naškraba, pa da mi jedan prijatelj internista konačno izda tu potvrdu, i da skinem to više..." da nema kontraindikacija"!
black magic woman
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 07, 2006 2:59 pm

Post od black magic woman »

Caos devojke,nema me dugo...ima razloga.

Kasnije cu o svojim dostignucima u ovom periodu,ali sada da odgovorim za ampule estradiola.Ne znam da li ih ranije nije bilo,ali ja ih trenutno primam i to bas te od 10mg.

Mislim da ih ima u svakoj apoteci posto sam ih ja kupila u svom gradu u centralnoj apoteci.

Pozdravljam sve,a narocito pozitivnu energiju saljem nasim skorasnjim IVF-ofkama! :lol:
Korisnikov avatar
tanja68
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 18, 2008 5:05 pm

Post od tanja68 »

Samo da se javim na prozivku :P tu sam samo je lepo vreme pa sam pocela da lutam :wink: . Kod mene izgleda doslo prolece pa ja ne mogu da sedim u kuci jer znate ono s prolecem se sve budi. Evo vam jedna pesmica u mom danasnjem raspolozenju. http://www.youtube.com/watch?v=d6RAD0mPwLg
Odgovori