Za Tanju i druge devojke....za razmisliti....
Tanja, savetovala bih ti da svakako pročitah temu"Nizak nivo estradilola tokom IVF"na SC!!!
Vrlo konkretna iskustva sa brojakama...
Iako nisam u prirodnim ciklusima...stimulacijama...pročitam ono što mene tangira, na neki način...U tom slmislu uvek pažljivo pročitam i šta nam naša Minika napiše...onako "rasuto"...na njen način...Ozbiljna sam, kada ovo kažem, Mini ima veoma interesantne sugestije, predloge , informacije...
Javiću se ...drugi put, da ćaskamo...Pozz
Nizak estradiol
Bilina
24. oktobar 2008. u 06.44
Na 2. dan ciklusa vadila sam hormone a u ovom ciklusu treba i da idem na FET. Rezultati su u okviru referentnih vrednosti, ali estradiol opet nizak! Zbog takvog niskog estradiola dr me u prethodnoj klinici u kojoj sam radila odvraćao od FET-a i govorio da pokušam sledeći, pa sledeći mesec... i to se dosta oteglo. Zna li neko, da li je neophodno da E2 bude skroz super da bi se išlo u FET i zašto je to za FET toliko važno, mislim mogu li i sa ovakvim estradiolom da se pripremam za transfer? Sad sve radim kod drugog dr, pa ću videti šta me tu čeka.
moji rezultati:
E2 - 23,23 (ref. vrednosti 12,5-165)
LH - 6,88 (ref. 2,4-12,6)
FSH - 5,87 (ref. 3,35-21,63)
Pre dva meseca imala sam stimulaciju gonali+menopuri i neuspeli IVF/ICSI, ako to uopšte utiče na ove rezultate.
I još nešto, ako neko zna, da li postojanje mioma snižava estradiol?
loret
(kvizer)
24. oktobar 2008. u 15.22
I ja imam isti problem, nizak estradiol onemogućava usadjivanje embriona.Koliko sam ja razumela, a volela bih da nam neko upuceniji potvrdi, tanak endometrijum ukazuje na nizak estradiol?!
Bilina
24. oktobar 2008. u 17.59
Da. tako mi je nešto i dr rekla. Između ostalog niži estradiol ukazuje na tanak endometrijum, to je ono što je meni sada važno da znam. Dr reče da ćemo videti na prvom pregledu da li treba da se dopingujem estrogenom pred FET, a ja ću do tada pivo i kremiće

Znači loret, svaki dan po čaša piva (nije alkohol a ima vitamin B + malo eurokrema, ja bogami uzmem i malko više, kad već imam opravdanje

))) pa ćemo videti kako napreduje endometrijum
Bejka71
(graphic designer)
25. oktobar 2008. u 03.41
Draga Bilina, i ja imam problem sa estradiolom. Pre svakog ulaska u postupak je bio nizak, pa samim tim i endometrijum nije mogao da naraste, uvek je bilo povuci-potegni (prvi put umalo nisam ispala iz programa). Čak i sada, treci put, prvog dana ciklusa mi je estradiol bio ispod minimuma. Sada me dopinguju Estrofemom i Deksametazonom, pa se desilo da mi je sedmog dana ciklusa endometrijum bio 7mm, sto je super. Ne znam kako će biti dalje, javicu u utorak (14-i dan ciklusa) kada opet idem na kontrolu.
[/b]