Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Korisnikov avatar
tanja68
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 18, 2008 5:05 pm

Post od tanja68 »

AUUUU, Mini koliko meseci imam fore da prevedem ovo? Sada samo naslucujem ali se nadam da cu za devet meseci prevesti, a mozda mi je i to malo? :wink: Potrudicu se :P
Mini
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 27, 2007 5:07 pm

Post od Mini »

Have fun Tanya! :wink: :lol:
Mini
Aktivan član
Aktivan član

Post od Mini »

Nikog nema :o :roll: :cry:

Bila na plivanju, pa na kupanjac... uh sto mi se spava... Nista od priprema za casove...Moracu da nesto izblefiram sutra....

Pusa svima.... Eh da.... htela da ispricam nessto... Pala sam na dupe danas... Naime, ustinuo me klinac - 13 god za dupe - i kad sam ga pitala sta je uradio, on mi rekao... Nisam ja... Why would I touch your saggy old arse.... - zasto bi ja stipao tvoju staru, mlitavu guzicu...

Pa ti vidi.... Ostala sam bez texta ili ga speechless sto vele ovde.... :evil:
Korisnikov avatar
tanja68
Aktivan član
Aktivan član

Post od tanja68 »

Naravno da nema nikog kad ja radim domaci :oops: . Klinac od 13 godina???? Cisto sumnjam da on nije pre stipkanja osacovao sta stipka? Nisu deca bas tako naivna, Mini cuvaj se i za svaki slucaj ...... uz zid. Pozdrav od mene idem da ucim pa se javljam sa izvestajem sutra ali na engleskom. :wink:
Mini
Aktivan član
Aktivan član

Post od Mini »

Tanja - nista manje nisam ni ocekivala od vrednog djaceta....

Gde su bre svi? :o :roll:

Dosla s posla i obavila shopping za klopu i taman da vidim sta ima novo, kad ono nigde nikog....

Kako ste sve....?

Ivancice.... sto nam bre pises malo? Kako bepci?

Dzusika - ajd... cime se ti bavis, sta nam radis... Kako tm? Kako se on snalazi u svemu... Sad kad je graduate malo - pa se usavrsio u raboti i ne radi 2 dcl any more....

Nabla - gone awol.... Gde si bre Nabla..?

Riki - nikad je nema... E pa Rikika... moras i ti da nam se javis...

Lilika -vec najavila da je nema...

Ajd javite se da vas ne prozivam jednu po jednu...

I miss u cudo....
Korisnikov avatar
tanja68
Aktivan član
Aktivan član

Post od tanja68 »

Evo Mini opet samo ja :oops: . Ovaj put cu ipak na srpskom posto sam malo indisponirana danasnjim izvestajem kod dr. Kaze ipak da cekamo sledeci ciklus. Danas mi je endo bio 7,4 ali folikul je stao sa predhodnih 10 sada je dosao samo do 11,6 a to nije nista. Kaze sumnjivo pa bolje da nista ne radimo. Ajde dobro cekacemo i sledeci mesec pa videcemo. Na moje pitanje da sledeci put ubacim estradiol u terapiju samo je odmahnula glavom i kao nema potrebe, dobro. Nego gde nestadose sve ostale nase misice? Sta se ovo desava kad smo samo nas dve ovde? Mora da nismo zanimljive :wink: .
Mini
Aktivan član
Aktivan član

Post od Mini »

Ima nesto u tome TAnja... Garant misle da smo malo :roll: :roll: :wink: :wink:

Din-dins stize jos malo, pa onda ako stignem bazen i mozda half pint u pubu....

Moram da vidim veceras da li ce i kad ovaj mm da se seli i generallly da vidim kakvu su mu planovi po tom pitanju...

Danas mi moji A level studenti - u nasem ekvivalentu 4-ti srednje dali dobar feedback, pa su mi bas malo dali lift... Cudo jedno, da uopste nesto dobro odradim s obzirom na okolnosti...
lisy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Maj 23, 2008 10:01 pm

Post od lisy »

Zanimljive ste cure , bez brige :D

Nista novo kod mene,osim nekih faza tokom ciklusa koje se smjenjuju i sad sam definitivno sigurna da je od ciklo. prog.Npr. vec treci ciklus za redom u isto vrijeme isti simptomi, nelagodan osjecaj kao predstojeca infekcija traje par dana i nista se ne dogodi.Nakom menz. sve ok i onda opet.
Ne znam ,ali mozda su neke teme iscrpljene pa je ovako mirno :roll:
Mini
Aktivan član
Aktivan član

Post od Mini »

~Teme ne moraju bit samo medicinske... Ovo moze biti i site za podrsku i chit chat..

Lisy - hoces ti poduzimati neki tretman uskoro?

Tanja - da li i u sledecem ciklusu radis prirodnjak...

Ja - pokusavam da vezbam dva puta nedeljno...mislim plivam po 40 tak min i osecam se bolje zbog toga.. .
Nema nekih drugih pomaka...

Ajd cujemo se kasnije....
Korisnikov avatar
tanja68
Aktivan član
Aktivan član

Post od tanja68 »

Na ravno da se ne moramo bas uvek slepo drzati teme a i onda kada malo skrenemo sa nje verovatno je tema uzrok :wink: . Mini idem i sledeci ciklus da jurim prirodnjak i resila sam da malo odmorim od stimulacija svoj organizam a i mislim da moze da se desi da mi jajna celija iz prirodnog ciklusa bude kvalitetnija od ovih stimulisanih. Da zamalo da zaboravim pa ni ovaj ciklus mi jos nije gotov, jeste za dr ali za mene nije mozda nesto uhvatimo i u domacoj radinosti, zar ne? :wink: Pozdrav javljam se i ja kasnije a sad da se malo klopa.
Mini
Aktivan član
Aktivan član

Post od Mini »

Tanja - sto ne probas vrlo blagu stimulaciju - da dobijes 2-3 celije...Jos uvek dobijes veoma dobar kvalitet a sanse su bolje....
Korisnikov avatar
tanja68
Aktivan član
Aktivan član

Post od tanja68 »

Vidis Mini to bi bilo stvarno super. Moram je pitati sta bi tu mogla da uradim :P
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 11:25 pm

Post od Lily-an »

Za Tanju i druge devojke....za razmisliti....

Tanja, savetovala bih ti da svakako pročitah temu"Nizak nivo estradilola tokom IVF"na SC!!!
Vrlo konkretna iskustva sa brojakama...
Iako nisam u prirodnim ciklusima...stimulacijama...pročitam ono što mene tangira, na neki način...U tom slmislu uvek pažljivo pročitam i šta nam naša Minika napiše...onako "rasuto"...na njen način...Ozbiljna sam, kada ovo kažem, Mini ima veoma interesantne sugestije, predloge , informacije...

Javiću se ...drugi put, da ćaskamo...Pozz

Nizak estradiol

Bilina
24. oktobar 2008. u 06.44

Na 2. dan ciklusa vadila sam hormone a u ovom ciklusu treba i da idem na FET. Rezultati su u okviru referentnih vrednosti, ali estradiol opet nizak! Zbog takvog niskog estradiola dr me u prethodnoj klinici u kojoj sam radila odvraćao od FET-a i govorio da pokušam sledeći, pa sledeći mesec... i to se dosta oteglo. Zna li neko, da li je neophodno da E2 bude skroz super da bi se išlo u FET i zašto je to za FET toliko važno, mislim mogu li i sa ovakvim estradiolom da se pripremam za transfer? Sad sve radim kod drugog dr, pa ću videti šta me tu čeka.

moji rezultati:

E2 - 23,23 (ref. vrednosti 12,5-165)
LH - 6,88 (ref. 2,4-12,6)
FSH - 5,87 (ref. 3,35-21,63)

Pre dva meseca imala sam stimulaciju gonali+menopuri i neuspeli IVF/ICSI, ako to uopšte utiče na ove rezultate.
I još nešto, ako neko zna, da li postojanje mioma snižava estradiol?
loret
(kvizer)
24. oktobar 2008. u 15.22

I ja imam isti problem, nizak estradiol onemogućava usadjivanje embriona.Koliko sam ja razumela, a volela bih da nam neko upuceniji potvrdi, tanak endometrijum ukazuje na nizak estradiol?!
Bilina
24. oktobar 2008. u 17.59

Da. tako mi je nešto i dr rekla. Između ostalog niži estradiol ukazuje na tanak endometrijum, to je ono što je meni sada važno da znam. Dr reče da ćemo videti na prvom pregledu da li treba da se dopingujem estrogenom pred FET, a ja ću do tada pivo i kremiće :) Znači loret, svaki dan po čaša piva (nije alkohol a ima vitamin B + malo eurokrema, ja bogami uzmem i malko više, kad već imam opravdanje :)))) pa ćemo videti kako napreduje endometrijum
Bejka71
(graphic designer)
25. oktobar 2008. u 03.41

Draga Bilina, i ja imam problem sa estradiolom. Pre svakog ulaska u postupak je bio nizak, pa samim tim i endometrijum nije mogao da naraste, uvek je bilo povuci-potegni (prvi put umalo nisam ispala iz programa). Čak i sada, treci put, prvog dana ciklusa mi je estradiol bio ispod minimuma. Sada me dopinguju Estrofemom i Deksametazonom, pa se desilo da mi je sedmog dana ciklusa endometrijum bio 7mm, sto je super. Ne znam kako će biti dalje, javicu u utorak (14-i dan ciklusa) kada opet idem na kontrolu.

[/b]
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

Za Tanju i druge devojke....za razmisliti....

Tanja, savetovala bih ti da svakako pročitah temu"Nizak nivo estradilola tokom IVF"na SC!!!
Vrlo konkretna iskustva sa brojakama...
Iako nisam u prirodnim ciklusima...stimulacijama...pročitam ono što mene tangira, na neki način...U tom slmislu uvek pažljivo pročitam i šta nam naša Minika napiše...onako "rasuto"...na njen način...Ozbiljna sam, kada ovo kažem, Mini ima veoma interesantne sugestije, predloge , informacije...

Javiću se ...drugi put, da ćaskamo...Pozz

Nizak estradiol

Bilina
24. oktobar 2008. u 06.44

Na 2. dan ciklusa vadila sam hormone a u ovom ciklusu treba i da idem na FET. Rezultati su u okviru referentnih vrednosti, ali estradiol opet nizak! Zbog takvog niskog estradiola dr me u prethodnoj klinici u kojoj sam radila odvraćao od FET-a i govorio da pokušam sledeći, pa sledeći mesec... i to se dosta oteglo. Zna li neko, da li je neophodno da E2 bude skroz super da bi se išlo u FET i zašto je to za FET toliko važno, mislim mogu li i sa ovakvim estradiolom da se pripremam za transfer? Sad sve radim kod drugog dr, pa ću videti šta me tu čeka.

moji rezultati:

E2 - 23,23 (ref. vrednosti 12,5-165)
LH - 6,88 (ref. 2,4-12,6)
FSH - 5,87 (ref. 3,35-21,63)

Pre dva meseca imala sam stimulaciju gonali+menopuri i neuspeli IVF/ICSI, ako to uopšte utiče na ove rezultate.
I još nešto, ako neko zna, da li postojanje mioma snižava estradiol?
loret
(kvizer)
24. oktobar 2008. u 15.22

I ja imam isti problem, nizak estradiol onemogućava usadjivanje embriona.Koliko sam ja razumela, a volela bih da nam neko upuceniji potvrdi, tanak endometrijum ukazuje na nizak estradiol?!
Bilina
24. oktobar 2008. u 17.59

Da. tako mi je nešto i dr rekla. Između ostalog niži estradiol ukazuje na tanak endometrijum, to je ono što je meni sada važno da znam. Dr reče da ćemo videti na prvom pregledu da li treba da se dopingujem estrogenom pred FET, a ja ću do tada pivo i kremiće :) Znači loret, svaki dan po čaša piva (nije alkohol a ima vitamin B + malo eurokrema, ja bogami uzmem i malko više, kad već imam opravdanje :)))) pa ćemo videti kako napreduje endometrijum
Bejka71
(graphic designer)
25. oktobar 2008. u 03.41

Draga Bilina, i ja imam problem sa estradiolom. Pre svakog ulaska u postupak je bio nizak, pa samim tim i endometrijum nije mogao da naraste, uvek je bilo povuci-potegni (prvi put umalo nisam ispala iz programa). Čak i sada, treci put, prvog dana ciklusa mi je estradiol bio ispod minimuma. Sada me dopinguju Estrofemom i Deksametazonom, pa se desilo da mi je sedmog dana ciklusa endometrijum bio 7mm, sto je super. Ne znam kako će biti dalje, javicu u utorak (14-i dan ciklusa) kada opet idem na kontrolu.

[/b]
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

...neću više ni da se prijavljujem, kao mi ide na nerve ovo ovo dupliranje posta :evil: :x :roll:
Odgovori