Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
Takođe, tema "Nizak endometrijum" na SC..je interesantna...a propo hormon. terapije...jedna je pisala o korišćenju - bezuspešnom Estrofema...a, potom prešla na Climaru...a nije u donaciji.ceć zbog jc i endometrijuma..čini mi se....Mislim da je post iz 2006.godine...Pa je došla do potrebne debljine endometrijuma...
Estroferm..možda je raspostranjen..ali, mislim da su ga pregazili Estradot i Climara...Očito da oralna upotreba Estroferma nije baš nešto za pohvaliti...pa ni flasteri..../Bmw..Anibla...ostale.../
Osim toga, nije ista doza oslobađanja na 24 estradiola, kod svih njih...zbog toga sam želela da ostanem na Climari....
Potpuno je neverovatno da BMW imala 5-6 donacija, nije prekidala sa Cikloproginovom, i ne može da prebaci endo od 6mm..meni je to pošlo posle 100godina za par meseci....
Eto, samo da utrčim...
Nedostaje mi čavrljanje, ali .....čujemo se...
Estroferm..možda je raspostranjen..ali, mislim da su ga pregazili Estradot i Climara...Očito da oralna upotreba Estroferma nije baš nešto za pohvaliti...pa ni flasteri..../Bmw..Anibla...ostale.../
Osim toga, nije ista doza oslobađanja na 24 estradiola, kod svih njih...zbog toga sam želela da ostanem na Climari....
Potpuno je neverovatno da BMW imala 5-6 donacija, nije prekidala sa Cikloproginovom, i ne može da prebaci endo od 6mm..meni je to pošlo posle 100godina za par meseci....
Eto, samo da utrčim...
Nedostaje mi čavrljanje, ali .....čujemo se...
Nisam, nisam mogla
A, žvrljala malo ...sada..ovde....
Imam posla...na poslu...počela sa shoppovanjem...pripreme... Jedna devica ne čeka poslednji trenutak...počinjem sa postom u ponedeljak...traže mi glucosu, a čokolda i ja u velikoj ljubavi....frrr
Spremanje hrane...oduzima vreme...a ja udrim samo po povrću i to zelenom!
Kada nisam radno angažovana, spava mi se najstrašnije!
Kuća u haosu...i to treba malo pospremiti....
Red i disciplinu zavodim

A, žvrljala malo ...sada..ovde....
Imam posla...na poslu...počela sa shoppovanjem...pripreme... Jedna devica ne čeka poslednji trenutak...počinjem sa postom u ponedeljak...traže mi glucosu, a čokolda i ja u velikoj ljubavi....frrr
Spremanje hrane...oduzima vreme...a ja udrim samo po povrću i to zelenom!
Kada nisam radno angažovana, spava mi se najstrašnije!
Kuća u haosu...i to treba malo pospremiti....
Red i disciplinu zavodim

Ja sam tek sad u totalnom neznanju
Meni hormoni i stvarno stanje nisu u ljubavi, sta tu nije ok? Mozda je ipak to samo u ovom ciklusu? Nemam pojma ali Kwichik protokol mi se cini zanimljiv i pomalo lici na mene, ne znam moram sve to natenane i laganica da prostudiram.Koliko juce sam rekla da necu da razmisljam a danas vec ludim i dramim, tipicno za mene
. Lili odmori malo ima ko da te zameni u drami
.

A, Tanja, nikako!!!
...Oh, što nisam neki političar, pa da menjam svet....
Elem, neko vreme nisam išla na Avin sajt...Kada smo sve dogovorili itd...
Bejah malopre, kada tamo, da ne poverujem!Piše:
"life is variable, our prices are stable"...
Otkud sada ovo, ovako baš komercijalno...pitah se ja
Otrčim na cenovnik, kada tamo, opet drama: VRATILI cenu DE sa icsi-jem! Nije više 7400, već 6500!!!
A dr. mi je prilikom zakazivanja odgovorila da je cena 7400 za transfere posle 2.februara...
To bi me kačilo i da nisam odlagala..Kada, vidi, molim te...Rujke mi se nešto presabirale...Možda čitaju onu moju imenjakinju..ona svuda kuka na cene u Rusiji...bogme i drugi na ff...a, i ja sam rekla dr. oko PGD-a...da je sve to skupa mnogo..itd...da razmislimo, vidimo...
Kada je rekla da se to radi rutinski kod njih, da su stavovi u Evropi, svetu, bla-bla...da je vrlo preporučljivo, a i kada se hoće obezbediti najveća stopa uspešnosti, da treba raditi pPGD...mi smo tu prelomili i više nismo razmišljali...
Uglavnom,po pitanju cena, ona je tada meni kazala,( ljubim ja nju): "Sorry, pitanje cena ne pripada meni"...dobro, ok, ali što je mnogo, mnogo je...doduše, i tamo sam joj rekla da je u Češkoj tretman znatno jeftiniji!!!Hehe, ko da oni to ne znaju...
Mislim da su skuplji i od Altra Vite u Moskvi..

...Oh, što nisam neki političar, pa da menjam svet....

Elem, neko vreme nisam išla na Avin sajt...Kada smo sve dogovorili itd...
Bejah malopre, kada tamo, da ne poverujem!Piše:
"life is variable, our prices are stable"...
Otkud sada ovo, ovako baš komercijalno...pitah se ja

Otrčim na cenovnik, kada tamo, opet drama: VRATILI cenu DE sa icsi-jem! Nije više 7400, već 6500!!!
A dr. mi je prilikom zakazivanja odgovorila da je cena 7400 za transfere posle 2.februara...
To bi me kačilo i da nisam odlagala..Kada, vidi, molim te...Rujke mi se nešto presabirale...Možda čitaju onu moju imenjakinju..ona svuda kuka na cene u Rusiji...bogme i drugi na ff...a, i ja sam rekla dr. oko PGD-a...da je sve to skupa mnogo..itd...da razmislimo, vidimo...
Kada je rekla da se to radi rutinski kod njih, da su stavovi u Evropi, svetu, bla-bla...da je vrlo preporučljivo, a i kada se hoće obezbediti najveća stopa uspešnosti, da treba raditi pPGD...mi smo tu prelomili i više nismo razmišljali...
Uglavnom,po pitanju cena, ona je tada meni kazala,( ljubim ja nju): "Sorry, pitanje cena ne pripada meni"...dobro, ok, ali što je mnogo, mnogo je...doduše, i tamo sam joj rekla da je u Češkoj tretman znatno jeftiniji!!!Hehe, ko da oni to ne znaju...
Mislim da su skuplji i od Altra Vite u Moskvi..
Cao dramasice....
Samo polako.... Dobro , dobro... bar se nesto kuva....
Lili - pa kad ides onda? Sto nam ne kazes?
Tanja - ja mislim da je kiwichick protokol dobar i pokusala bih da sam na tvom mestu...
Ja celo popodne u razgovoru s mm...
E tu uvek ima drame...
Nemojte sad da mi udarate competition....
Posle idem kod drugarice na rodjendan....Sama...
Bas sam stavila veceru.... Popila sam 2 case vina......UHHH... Razgovori ne deluju bas dobro na mene....
Svratim sutra....B ok ....

Samo polako.... Dobro , dobro... bar se nesto kuva....

Lili - pa kad ides onda? Sto nam ne kazes?

Tanja - ja mislim da je kiwichick protokol dobar i pokusala bih da sam na tvom mestu...
Ja celo popodne u razgovoru s mm...

Bas sam stavila veceru.... Popila sam 2 case vina......UHHH... Razgovori ne deluju bas dobro na mene....
Svratim sutra....B ok ....
Kako čitaš knjigu?Otpozadi ili ideš redom?Mini napisao:
Lili - pa kad ides onda? Sto nam ne kazes?![]()
![]()
Kako gledaš film, kreneš od zadnje scene ili od početka?
Gde je tu fabula - drama, ha?

Mini, da li imaš krupne oči?Uvek te doživim sa krupnim okama, kada tako pitaš...nešto...
Bežim. Definitivno.HIHihhihihihihiiiiihhi
ps. za Klinca i štipkanje...Nemoj da "umišljaš"

Klinja je unapred, naravno, znao šta će ti reći, ako ga priupitaš

Meni se ovih dana dešavaju i još neke druge stvari....razne i različite... ...hmm......ma, ima svašta....Hmm...hmmm....

Vredimo mi i više!
Gasim komp. Idem da radim!
Pričamo iduće nedelje.
Da nisam odložila, u ponedeljak bi mi bio transfer...
Nemoj, ni slučajno, da vas nema...tamo ...kada ja krenem...

Sto tek sad?
Mamurna sam danas...MM kaze da je kraj izmedju nas a nece da se odseli...
Opet me smorio sa diskusijom od 4 sata...ko' pokvarena ploca... Bla, bla , bla...
Nemate pojma sta znaci podrska partnera dok prolazite kroz fertility tretmane... Stvarno... to je blagodet koja nema cenu..
Kako ste danas drage moje forumasice....?

Mamurna sam danas...MM kaze da je kraj izmedju nas a nece da se odseli...

Nemate pojma sta znaci podrska partnera dok prolazite kroz fertility tretmane... Stvarno... to je blagodet koja nema cenu..
Kako ste danas drage moje forumasice....?

Pa kako sto tek sad? Naravno da ces sad da preuzmes stvar u svoje ruke i da izadjes i budes sa ljudima. Sto da ne treba mozda da sedis sa njim u kuci i da te ubija iz dana u dan? On ocigledno ne zna sta hoce ali nadam se da ti znas. To njegovo ponasanje kod mene opisuju kao " Niti kuce kosku glodje nit je drugom daje. " Ne znam jer nisam u takvoj situaciji ali mislim da bi i njega to malo mrdnulo. Imam utisak da on uopste nije svestan situacije ili mozda jeste pa mu ovakvo stanje odgovara. Mozda lupetam jer kad covek nije u toj situaciji ne moze realno ni da sagleda stvari.
Pozdrav i javljam se.

Mini pa kako ne vidis cime se bavim, pametovanjem. Iznerviram se svaku put kad cujem za neke takve muske postupke posto sam i ja doduse davno imala slicnu situaciju al bilo pa proslo. Nego htela sam da te pitam posto naravno ne razumem dobro zasto je u terapiji dexametason i nije mi jasna ova terapija posle transfera 2cc gestone (PIO)200mg. P4 i 2mg E2V. Sta je ovo i cemu sluzi ja ovo nikad nisam cula? Inace moji su stimulisani ciklusi bili vrlo slicni ovome cak i sa jos blazom stimulacijom gonala. Ajde molim te razjasni mi ovu enigmu. 

Tanja -Mini pa kako ne vidis cime se bavim, pametovanjem. Iznerviram se svaku put kad cujem za neke takve muske postupke posto sam i ja doduse davno imala slicnu situaciju al bilo pa proslo. Nego htela sam da te pitam posto naravno ne razumem dobro zasto je u terapiji dexametason i nije mi jasna ova terapija posle transfera 2cc gestone (PIO)200mg. P4 i 2mg E2V. Sta je ovo i cemu sluzi ja ovo nikad nisam cula? Inace moji su stimulisani ciklusi bili vrlo slicni ovome cak i sa jos blazom stimulacijom gonala. Ajde molim te razjasni mi ovu enigmu.
Blaga stimulacija - benefit - dobijes 2-4 folikula, boljeg kvaliteta ali jos uvek sanse bolje nego sa jednim.... Dexamethasone - je za immune issues... znaci da spreci da tvoj organisam odbaci plod... Takodje istrazivanja pokazuju da organisam poveca nekako broj antralnih folikula sa koriscenjem dexamethasona....... Gestone - pomaze za odrzavanje trudnoce. Estrogen pre stimulacije omogucava da folikule ravnomerno rastu i samim tim da ima veci broj folikula.. Dobro je tu ubacti jos i heparin ili clexane i aspirin za rad boljeg dotoka krvi u matericu, jer pomaze implantaciju..
Sve naj my dear....