Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
black magic woman
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 07, 2006 2:59 pm

Post od black magic woman »

Evo malo i mene, nisam bila aktivna na forumu,ali to ne znaci da vas nisam pratila i bila ativna na mom frontu.

Elem, da raportiram...nasla sam cuvenu dr.Vujovic i kao i sve koje su bile kod nje mogu da kazem da me je zena odusevila.Pregledala je moje dosadasnje (cak i iz praistorije),a i ove nojije rezultate i dala mi nadu da mozda cak imam i svoju jos poneku zaostalu jc!!!! :roll:

Uglavnom,to cemo tek videti jer nastavljam kod nje,imam uskoro zakazan pregled ponovo,pa opet davanje krvi 2.dc nekih hormoncica...pa sta bude.Uglavnom pristala je da me sprema i za donatorsku (da mi uradi protokol), ali to je sve neka buducnost,jer ja jos bar par meseci ne mogu da je priustim( finansijski).

Pozdravljam sve devojke.
BMW :lol:
Korisnikov avatar
tanja68
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 18, 2008 5:05 pm

Post od tanja68 »

E volim kad cujem lepe stvari :P
lisy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Maj 23, 2008 10:01 pm

Post od lisy »

BMW,
mozes li molim te malo bolje objasniti kako je dr. Vujovic to prenijela i dala nadu odnosno kako si je shvatila?Ne znam sto misliti o tome, jednostavno me baca u razmisljanje i po cemu misli da ima nade s sopstv.j.s.Kakve nalaze trebas raditi ?

Pozdrav svima!
black magic woman
Aktivan član
Aktivan član

Posto sam se sad probudila,a to znaci da ne pricam bar jedno sat vremena, ajd pisanje ce valjda ici, ukratko cu da odgovorim.

zahvaljujuci ovom forumu,i devojkama sa ove teme (sa kojima pre svega delim slicnu sudbinu-pozdravljam vas sve,necu nikoga da izdvajam,mada ce one znati da se prepoznaju) koje su prikazujuci sopstvena iskustva i mene naterale da preduzmem nesto i sama, na svoju ruku (iako uglavnom kroz celo svoje 12-togodisnje lecenje to i radim.
A to je da pored standardnih hormona fsh,lh,e2 i prolaktina uradim i neke druge, kao sto su dhea,ohp,i pre svega inhibin b i amh (antimulerian hormon).

Gledajuci te moje sveukupne hormonske rezultate,dr.je bilo "cudno" da su mi inhibin b i amh malo preko donje granice referentnih vrednosti i da bi u mom slucaju, 12-togodisnji POF ocekivala da oni budu skoro 0!!!

Posto nisu,vec su i preko donje granice,rekla mi je da to ukazuje na mogucnost postojanja jos nekih mojih jc i da otkad je imala pacijentkinju koja je sa fsh 90 ostala trudna, za nju fsh i lh nisu iskljucivi parametri za odredjivanje ovarijalne rezerve.

Da bi to potvrdila ja cu morati 2dc da dajem fsh,lh,e2,prolaktin i ova dva hormoncica,pa ako su rezultati i dalje isti( dakle ako se potvrde njihove vrednosti) dr ce pokusati sa folikulometrijom i ciljanim odnosima, a ako od toga ne bude nista, uvek je tu ona druga mogucnost, donacija.

To necu znati jos jedno 15-tak dana,a onda cu vam se javiti da podelimo rezultate i da mi drzite fige :lol:
black magic woman
Aktivan član
Aktivan član

http://www.sharedjourney.com/define/fsh.html

ovo je proba,nadm se uspesna,jer nikad nisam kopirala link :oops:
black magic woman
Aktivan član
Aktivan član

Dobro je,uspela sam. :P
koristan link,pogledajte,ima sve o hormoncicima

Pozdravljam vas sve
mayica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 22, 2009 9:59 pm

Post od mayica »

BMW, reci mi odakle je ta doktorka, iz kog grada??
Ovo me je baš zaintrigiralo, pa piši nam...
Pozdrav svim devojkama!!!
black magic woman
Aktivan član
Aktivan član

mayice, o dr Vujovic se vec pisalo na ovoj temi, narocito je Nabla puna informacija o doticnoj.

Ukratko rec je o docentu Svetlani Vujovic sa KC Srbija, dr.Subotica br 13-Institut za endokrinologiju.Do nje se na klinici tesko dolazi,ceka se po nekoliko meseci,ali radi privatno u Polimediku, Cvijiceva br 24,tel 011 2084 123

Inace je specijalista za preranu menopauzu....meni je obecala da kada joj stignu iz Engleske neke epruvete (ili tako nesto,neki stapici) kojima ce se putem uzorka pljuvacke otkriti da li je rec o genetskom poremecaju i na kom tacno genu je on nastao,pozvati da dam uzorak....jer kako kaze,u buducnosti ,a ne toliko dalekoj) ce te greske biti moguce ispravljati,pa eto jos jedne nade za nas, ukoliko je POF rezultat genetike, a ne neke autoimune bolesti.

Preporucujem bar razgovor,a dalju ocenu prepustam vama samima.

Pozdrav
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 11:25 pm

Post od Lily-an »

BMW,
ovo je potpuno neverovatno vest!Bravo!Mi smo, ovde, odavno rekla bih ,konstatovali da su moguće i nemoguće stvari!

Npr. i meni su vrednosti DHEa u granicama normale, free.test...takođe, iako ne znam tačno šta predstavljaju, ali znam da ih sve klinike iz Češke traže, čak i za donaciju!ovo ostalo što si navela..ne sećam se...ne znam.

Imaš dovoljno vremena da probaš, i naravno, ostaje ti dovoljno vremena i za donaciju!To je sjajna stvar, pa, lutko, iskoristi paralelno,može samo na dobro da izađe! :P :D :P 8) 8) 8)

Filippa,
e, dobro ti opet bila sa nama! :P
šta znači,ovo MM?Novi momenat?Ha? :roll: :wink: :P :roll:
Ljubičasto.....ti, Mini...ha, ....evo, tragaću da nađem nešto adekvatno, možda baš za ET!
ps. samo moram da nađem neku baš ljubičasto "ljubičastu" nijansu...Ta mi boja, iaonako, veoma lepo stoji, kao i sve :wink: , naravno,...ali nešto je nisam volela na sebi...više na drugima...al, gledaću nešto....baš kada mi iskače odasvud...
Ajd, pozz svima..
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

Mini napisao:
Sto se tice Engleskinje...

Lilika - jesi li potvrdila za donora? Nemoj da odugovlacis s obzirom na sve promene sa sponzorima... To je dosta novca...
Ja bih na tvom mestu radila icsi zbog sperme tm.
Mini, engleskinja nije radila ICSI, iako joj je ova moja dr. predlagala....Ona nije htela da plaća cenu od 7400evra, koja uključuje icsi, i više puta , kaže pisala dr. da ne prihvata, sa obrazloženjem da je spremogram nm baš dobar..i tako nema potrebe...No, znamo i da od toga ne zavisi...Mada, treba da pripomogne, bitno!Mi ćemo raditi, naravno i ICSI...gde bih to mogla da isključim, kada dr. savetuje , eto, baš zbog spermograma I PGD...
slažem sa ovim da je važna dob muškarca, u smislu spermića...

Inače, potvrdila sam za donora, još u toku nedelje....Čekam zgodan momenat da uspostavim kontakt sa nekim relevantnim iz Rusije...da znam ko preuzima priču.......pa se čujemo....................
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

.....ja trenutno u ciklusu.....a, kako se ono bejahu računaju plodni dani??? :wink: :roll: :o :oops:
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Ziva i zdrava

Post od nabla »

Riki, :( , doci ce i nasih 5 minuta :)

Sto te R stavlja na kontraceptiv...ima li jos koji motiv osim prevencije pojave ciste? Inace, meni se cini da ja u ciklusu posle kontraceptiva imam manje antralnih. Jel ti merio fsh pre stimulacije? Koliko sad kosta ICSI u Viliju?
E, a kad ti je spomenuo uzimanje okolnog tkiva zajedno s nezrelim jc, jel mislio na parce jajnika?
filippa napisao:Evo mene nakon dugog vremena.

Fillipa, ti si pobrala titulu MIS NAFTALINA :lol:

Liki, oko nase sokolovo....mada se i meni "zaboldalo" :lol:
filippa napisao:Ja i MM...
Fillipa, imas nesto da nam poveris? :lol:
Nego, za nasu "statistiku", gde si odlucila da radis postupak?
Andromeda.... :D, kad je ostala trudna? Secam se tog nicka kad sam surfala po tom forumu (bese to pre godinu dana)

BMW, super vest :D
Koje su ti vrednosti inhibina i AMH-a?

Lily...uraaa za odluku! :P
ps. Pazi da sad ne zakevis neplanirano! Odrasla si i pamet u glavu :lol: :lol: :lol:

Mini, jel bilo razgovora? Drzim fige da uskoro iskristalises svoj put!

Majce, Vujovicka je u Bg-u.
-ja'75,
-2 rana spontana
-max fsh 15; MTHFR heterozigot; 46,xx,17ps+ (mozaicizam broja kopija p53 gena), sve ostalo OK
-1 prirodni ICSI (Jevremova), beta=0
-1 IUI (Ivanovici), no results
-1 stim. IVF (Ivanovici), beta=0
Mini
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 27, 2007 5:07 pm

Post od Mini »

Hello, hello...

Pozz svima...

Nabla - to izgleda da je tacno sa manjim br antralnih... zbog supresije... Otud i postoje short protocoli da se maximizira response kod poor respndera i long protocoli su bolji za drobre respndere... dobiju bolji kvalitet ali manje jc.

Riki - Pogledaj protokole kiwichick na netu... Ona me uzimala blagu supresiju sa oestrogen priming da bi sprecila reast dominantne folikle, ali ovo nije smanjivalo broj antralnih... Proveri alternative... Kiwichick je ostala trudna na kraju s twins.

Nabla kakav ces ti imati protokol..

Lili - ditto - pamet u glavu sad....

Fililpa - javi nam se cesce...

Majica, Anibla - nesto ste nestale...

BMW - mislim da je ovo ohrabrujuce s Vujom... A i po pitanju donacije mozda ona konacno comes up sa boljim protokolom, jer lining koji si ti imala nije mogao da sustain pregnancy...Otud moguce toliki neuspesi... Ti trebas dobar lining i da proveris immunes, too...

Ja i mm smo se dogovorili za separaciju sinoc... Probno... na dva meseca a ako bude 'dobro' teklo mozda i za stalno... Ne moze se vise ovako... MM unistava sebe i sve oko sebe...Juce je pala gotovo cela boca viskija... :oops: Dok se on i ako se ne dozove pameti, a to moze jedino on sam, ne vredi nastavljati ovako jer se nista ne menja...Predugo traje... Mi efektivno od moje bolesti nismo srecni zajedno i 'power struggle' ne vodi ni cemu... Prilicno je sve civilizovano jutros... Ja za sada necu nista poduzimati.. Videcu sta posle...
Pozz svima... :D :D
mayica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 22, 2009 9:59 pm

Post od mayica »

Mini, evo mene malo sam se pritajila ovaj vikend. Odmarala sam malo... I dalje pijem vitamine i polako.
Nemoj da se mučiš sa pijanim čovekom. To je baš bezveze. Tebi ne treba stres, to ti je najmanje potrebno u tvojoj situaciji, mislim što se tiče zdravlja... Najbolje da se raziđete na određeno vreme, pa videćeš... Ja sam uvek bila za varijantu, bolje i sam nego u lošoj i stresnoj vezi. Pogotovo sa akoholičarem. Mislim da si sama toga svesna, želim ti da doneseš pravu odluku... Ako se nešto promeni za 2 meseca u njegovom ponašanju ok, ali ne znam baš da li je to dovoljno vremena...

BMW, hvala na informaciji za dr Vujović. Pozvaću je i zakazati pregled.

Pozdrav svima ostalima, pišite ja sam tu!!!
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

...kao i do sada, kada je najmanje očekujem, javi se moja dr....Od nje se mail može očekivati, noću, ranom zorom, nedeljom...bilo kada...i bez i sa povodom...ili je nema, pa nema...Valjda je to to...pa da se odmorimo...i ona i ja....ja, pre svega....

evo dela njenog odogovra...nakon izbora donora...obaveštavanja...izuzimajući ono što sam Nabli odgovorila,...Pored one čuvene rečenice, dodala je tada i ovo:
"This is an ideal donor whos blood type is perfect for any recipient."

....kao da to ne znamo...tj.krvna grupa ni na koji način ne pospešuje, niti odmaže u imlantaciji....

zatim sam ja -mi :wink: odlučila.....u tri ujutro....i tada joj i poslala e-mail....

Malopre stiže njena pričica:
"I am very glad you have taken this decision. Now as you did I can inform you that the young lady has donated twice before, both with a positive outcome. I did not write this not to influence by this fact your decision."

...a u nastavku:
"Concerning the blood group: 2 Rh positive people if they are heterozygous for Rh gene have 25% of children with negative Rh factor. Positive Rh lady has no Rh problem.
Only Rh negative lady with Rh positive fetus might have problem if she has been pregnant before".

Ma, nemoj...pa, mi smo to ovde već apsolvirale...

Elem,jasno koga sam izabrala....
Vrtela, vrtela,...Glorijina porodična kombinacija, Nablin post, sva moguća i nemoguća istraživanja i brzinska izčitavanja....dominacija A grupe...i presekli...onako, neka bude...da nas pitao neko, Zašto?Ne bi znali pravi odgovor, kad ono 2 uspešna DE sa njenim jc...Da li je tako ili ne...ja se nadam da baš jeste!
ps. Nabla, ja sam otišla na onaj link tvoj, da pročitam ceo kontekst, da te proverim :wink: pa sam joj samo komadić tvog boldovanog i underline texta poslala, sa pitanjem da li je jedini rizik u ovom slučaju...a njeni odgovori su prva dva citata...
Danas je ona sendovala ostatak...Niko to od nje nije tražio...Niti očekivao...Uglavnom, okončala se, izgleda, sasvim uspešno ovo oko donora...Mislim da se potrudila, za traženje...Bar znam šta nema ovaj donor, a šta ima...na kraju...
Nabla :P
Eto, kada god najavim da je sve gotovo, opet i uvek još po nešto....Neću više!

Poz svima!
Mini,meni je u redu ovo od 2 meseca...to praktiju i drugi parovi...u kriznim momentima...kada iscrpe komunikaciju.....ništa strašno,...polako, videćeš, samo će ti se kasti!
Kockice će se složiti, nadam se, kod svake od nas!

Odgovori