Posto sam se sad probudila,a to znaci da ne pricam bar jedno sat vremena, ajd pisanje ce valjda ici, ukratko cu da odgovorim.
zahvaljujuci ovom forumu,i devojkama sa ove teme (sa kojima pre svega delim slicnu sudbinu-pozdravljam vas sve,necu nikoga da izdvajam,mada ce one znati da se prepoznaju) koje su prikazujuci sopstvena iskustva i mene naterale da preduzmem nesto i sama, na svoju ruku (iako uglavnom kroz celo svoje 12-togodisnje lecenje to i radim.
A to je da pored standardnih hormona fsh,lh,e2 i prolaktina uradim i neke druge, kao sto su dhea,ohp,i pre svega inhibin b i amh (antimulerian hormon).
Gledajuci te moje sveukupne hormonske rezultate,dr.je bilo "cudno" da su mi inhibin b i amh malo preko donje granice referentnih vrednosti i da bi u mom slucaju, 12-togodisnji POF ocekivala da oni budu skoro 0!!!
Posto nisu,vec su i preko donje granice,rekla mi je da to ukazuje na mogucnost postojanja jos nekih mojih jc i da otkad je imala pacijentkinju koja je sa fsh 90 ostala trudna, za nju fsh i lh nisu iskljucivi parametri za odredjivanje ovarijalne rezerve.
Da bi to potvrdila ja cu morati 2dc da dajem fsh,lh,e2,prolaktin i ova dva hormoncica,pa ako su rezultati i dalje isti( dakle ako se potvrde njihove vrednosti) dr ce pokusati sa folikulometrijom i ciljanim odnosima, a ako od toga ne bude nista, uvek je tu ona druga mogucnost, donacija.
To necu znati jos jedno 15-tak dana,a onda cu vam se javiti da podelimo rezultate i da mi drzite fige