Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
mayica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 22, 2009 9:59 pm

Post od mayica »

Vreme je za bebe, I ja sam ušla u menopauze sa 22. godine. Sada ima 27. i šta da radim .U istoj smo poziciji. Mlade smo i treba da pokušamo sve da imamo biološko dete. Eto kako Lily, ide u Rusiju.
Lily, sretno tamo i sve najbolje.
Devojke, sve!! Da li znate da će se za par godina, koliko ja znam, uzimati ćelija iz kože za oplodnju?? To će biti kao neka vrsta klona, ali šta sad... Da li neka od vas zna nešto više o tome? I dokle se u medicini stiglo sa tim otkrićem???
Mini pozdrav za tebe, piši mi!!
Ljubim sve! :D :D :D :D :D
mayica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 22, 2009 9:59 pm

Post od mayica »

Kikice, kako se tebi desila trudnoća?? I da li isto bila u menopauzi pre trudnoće??
Pozdrav!
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od nabla »

Evo da nas malo postrojim, radi lakseg snalazenja s uzrastima i dgn

'81 god
Vremejezabebe- max fsh=21; u ICSI postupcima s vlastitim jc
Mayica- max fsh= 111;

'77 god
Rolnica- max fsh= 159,7;
Kikica- max fsh= 30; ICSI trudna- Jovan (uskoro mama :P )

'76 god
Draga76- max fsh= 170 (dete pre menopauze);

'75 god
Kristina33- max fsh= 17; u ICSI postupcima
Lisy- max fsh= 50; (2? spontana pobacaja)
Rikikiki- max fsh= 27; u ICSI proceduri
Nova75- max fsh= 111 (dete pre menopauze)
Nabla- max fsh= 15; (2 rana spontana pobacaja)
Nevena50- max fsh= 12
Holly-Molly- normalan fsh, idiopate (potencijalni imuno problem); 1 rani spontani iz IVF-a; u IVF postupku 8)
Andjela32- max fsh= 10; prirodno trudna (verovatno se vec porodila)

'74 god.
BlackMagicWoman- max fsh= 100; DEIVF postupci
Bojanna- max fsh= 170
Danijela9- max fsh=15,8; spontani pobacaj

'73 god
Luna- max fsh= 34; spontani pobacaj; u proceduri za DEIVF

'71 god
Jesa- normalan fsh (max= 6); idiopate; IVF trudna- blizanci :P

'70 god
Ivana70- max fsh= 25; DEIVF trudna- blizanci :P
Jucyfruit- max fsh= ?; DEIVF spontani, cekalica DE FET
Sanjalica38- max fsh= 15

'68 god
Lily-an- max fsh= 112; u proceduri za DEIVF
Nina68- normalan fsh?; u ICSI proceduri s vlastitim jc
Anna68- max fsh= ?; DEIVF postupci
Branka40- max fsh= 130; dete pre menopauze

'67 god
Mini- max fsh= 10; rani spontani i rani DEIVF spontani; navijamo za odluku DEembrio :P
Virna- max fsh= 9; poor responder; ICSI postupci

'66 god
Vaga66- max fsh= 8; idiopate (potencijalni imuno problem); 2 rana spontana iz IVF-a

'60 god
Fillipa- u odluci? odabira klinike za DEIVF

Nepoznato godiste
Anibla- max fsh= ?; u odluci? odabira klinike za DEIVF
Lilihip2007- max fsh=10; ICSI mama duplića

Suporterke

Gloria- dvostruka mama :P
Gala06- ICSI trudnica :P
dr bokica
Hermana
LadyOfTheMountain
Anna03
ependorfica
Student Oligofrenologije

Ako sam sta pobrljala, javljajte da prepravim....mada bi bilo lakse da svaka od vas stavi potpis kao sto smo uradile Mini, Riki i ja. Ima nas dosta da bi drzale sve u glavi

Za one koje se jos uvek ne snalaze u skracenicama:
jc- jajna celija
ICSI- vrsta vantelesne gde se spermic ubrizgava u jc
IVF- klasicna vantelesna gde se u petrijevoj djelici smestaju jc i spermici (ponekad i opsta oznaka za vantelesnu proceduru)
DEIVF- vantelesna s doniranom jc
DE FET- vantelesna s FET-om (smrznutim embrionom)
poor responder- normalan fsh, lose reagovanje na stimulaciju (mali broj folikula, odn. jc)
idiopate- nepoznat razlog steriliteta
-ja'75,
-2 rana spontana
-max fsh 15; MTHFR heterozigot; 46,xx,17ps+ (mozaicizam broja kopija p53 gena), sve ostalo OK
-1 prirodni ICSI (Jevremova), beta=0
-1 IUI (Ivanovici), no results
-1 stim. IVF (Ivanovici), beta=0
nabla
Aktivan član
Aktivan član

Post od nabla »

Aaaaaaaaaaaaa, kako sam mogla misicu Tanju68 da zaboravim!!!!!!! :lol: :oops:

Nije namerno, nisam ljubomorna........hihihihihihihi :lol: :lol: :lol:
-ja'75,
-2 rana spontana
-max fsh 15; MTHFR heterozigot; 46,xx,17ps+ (mozaicizam broja kopija p53 gena), sve ostalo OK
ependorfica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 23, 2008 11:41 am

Post od ependorfica »

Evo, suporterka, kako rece Nabla, ependorfica resila da se javi malo iz svog bedaka...
Na zapadu svasta novo...
Pocela sam pripremu za HSG, ali su mi savetovali da sacekam da se mm resi enterokoka u spermokulturi, pa ih se on resavao, ponavljao rezultate, kokama ni traga ni glasa, kad ono hlamidija!
Da posizis! Inace, meni su radii u Frontu pre mesec dana i nijedna od sva tri cudovista nije izrasla, tj. nemam hlamidiju! Bili kako bilo, urolg mm tvrdi da meni nije dobro uzet bris i da odoje pijemo terapiju... Ja cekam da vidim da li cu da dobijem, necu jos da pocinjem da pijem i idem obavezno negde da mi urade PCR i vide da li je imam ili ne! Inace i prosle godine smo radili oboje u Pasteru i nije je bilo.. Ne znam ni sama vise... Eto, trenutno ne gajimo nista osim ovog zivotinjskog carstva...
A i planiram da zovnem dr Ivanovic ovih dana i zakazem kod nje, pa kad god bude bilo. Ovog meseca su mi opet radili folikulomertriju i 12. dana je bio folikul od 19x20mm i endometrijum 9mm, a 15. je bio svega 6mm (folikul), tako da je ovulacija bila ... I radili smo na bebejcu... videcemo... Samo sto ako je tu i hlamidija, bice vrlo zanimljivo... : (((((
Korisnikov avatar
tanja68
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 18, 2008 5:05 pm

Post od tanja68 »

Ja sam mislila Nabla da si ti mene zaboravila ustvari ponadala sam se da ja ne spadam u tu grupu.Znate da sam sva puna sujete. Sad ozbiljno ja cekam 3. dan ciklusa da izvadim hormone pa se javljam sa najnovijim izvestajem ali kako je kod mene sve podivljalo, kao sto sam i ja, tano da se mogu nadati samo da uhvatim vrh ove liste. Naravno gde bi ja bila na zacelju. I da se batine dele djabe ja bi stala prva u red.Pozdrav.
nabla
Aktivan član
Aktivan član

Post od nabla »

Tanja, to sto si s nama u drustvu ne znaci da moras da ispunjavas kriterijume "visok fsh" :lol:
Imamo Jesu, Holly, ependorficu, vagu, ninu, dr bokicu i ostale koje nisu fsh-ovke :wink:

Tu smo zajedno i delimo slicnu muku, a to je: kako doci do bebca/e

Ependorfica i tebe smo iskopale posle ko zna kog vremena....hihihihihihi

Sto se tice hlamidije, obicno se smatra da ako jedan partner ima da ima bestiju te vrste i drugi partner, jer je seksualno prenosiva. No, forumska iskustva cesto govore u prilog tvom slucaju- da jedan ima a drugi ne. Eh, aj sad budi pametan. Moguce je da nisu dobro "zagrebali" grlic pa da su zato rezultati negativni, moguce je i da si radila analize u periodu oko ovulacije pa zbog plodne sluzi nisu mogli dobro da zahvate epitel. Desava se i to da halmidija "udje" u "unutrasnjost" grlica, pa da se posle izvesnog vremena spusti na "povrsinu", pa se u takvim slucajevima desava da u prvom brisu (recimo posle terapije) nemas h, a da posle par nedelja opet imas h.
Ja sam se borila s njom dugo, dugo i poznata mi je ta igra skrivalice- cas je ima, cas je nema!

No, ne ocajavaj, ponovi nalaz i onda na HSG. Bakterije su najmanji problem!
-ja'75,
-2 rana spontana
vremejezabebe
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 04, 2008 4:38 pm

Post od vremejezabebe »

ja prva (salim se ) e ako si nas poredjala ponekad ne mogu da pohvatam ko je gde i sta mu je ....... :D :D :D :D
lily-an udata sam vec 4 god a sa njim sam 11 god ustvari od kako znam za sebe :lol: :lol: :P :P
zelim ti puno srece u ovom postupku
nabla a sta je s tobom cekas mart i gocu jer tako ?
nina68
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Okt 11, 2008 4:17 pm

Post od nina68 »

Ja samo da dopunim Nablu. Max Fsh mi je bio 11,4 u novembru. Posle toga ponovo 7,7. Obicno je bio izmedju 6 i 7 i posle prvog pokusaja jednom 10,8. Nije bas skolski, vise je nagovestaj problema. Rekli su i da sam poor responder jer mi treba konjska doza.
Sta ima kod tebe Nabla? Jesu li neke pripreme u toku?
milena :(
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 21, 2009 10:31 pm

Post od milena :( »

nabla napisao:Tu smo zajedno i delimo slicnu muku, a to je: kako doci do bebca/e
Uhh zalosno koliko nas ima takvih problema.Naime evo i ja da vam se pridruzim.Moj problem je isti kao vas vec 3 goine nikako ne mozemo da napravimo bebu.Ukratko januara prosle godine sam operisala ciste na oba jajnika,pa su morali trecinu jednog da odstrane.Pa ostanem trudna maja meseca prosle godine ,i imam spontani vec juna,misleci da je zbog snimanja zuba(kad nisam znala da sam tudna).Da bi oktobra saznali da smo pozitivni na ureaplazmu i hlamidiju.Ureaplazmu smo izlecili iz prvog puta ali hlamidiju nikako .E poslednji rezultati su me iznenadili ,pisalo je (umesto standardno pozitivno)meni (8) vidjeno a muzu (3).U laboratoriji su rekli da su to negativni rezultati ali kao i to se leci ,zavisi sta kaze lekar.On je naravno prepisao terapiju ,za svaki slucaj jos jedan mesec.Pa pocinjemo od sutra opeeeeeeet da pijemo jake lekove.Polako gubim svaku nadu
ANIBLA
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 2:28 pm

Post od ANIBLA »

Pozdrav svima!
Samo da se javim,da sam ziva...Resila sam da probam u Visegradskoj,juce sam zvala i zakazali mi tek pocetkom marta(masala) kod dr Ljubica.
Ovih dana mi je,bogzna zasto i kako, palo na pamet jedno ime:dr SEVERINO ANTINORI! Naime, pre mnogo godina(10 i vise) procitala sam jedan tekst u novinama koji mi je ostao u secanju jer se ticao mog problema koji je upravo u to vreme poceo. Probacu da prepricam taj tekst (uzmite u obzir da je proces zaboravljanja kod mene vrlo progresivan poslednjih godina :( ): sustina je u tome da i zene koje nemaju svoje j.c. mogu imati dete koje ce,delom, nositi njihove gene. Iz j.c. donatorke se izvadi jedro i zamenjuje se jedrom celije koja je uzeta iz tkiva (bilo kog?) zene koja je bez svojih j.c. Dalje je sve isto kao i kod obicne donatorske oplodnje. Dete nosi 50% ocevih gena, oko 30% majcinih a onih 20% su valjda geni donatorke(u ovo poslednje nisam sigurna). Ovaj postupak ne spada u kloniranje jer klon ima samo jednog roditelja. Naravno, moguce su razne "kombinatorike" npr. kod homoseksualnih parova, neke od njih spadaju u kloniranje pa je zbog toga ovaj dr. prilicno osporavan i razne afere su vezane za njega. Inace, radi se o italijanskom embriologu i ginekologu.Ako nekog zanima nesto vise moze da ukuca Severino Antinori.Doduse, pojavljuju se dosta "budjave" informacije (2000,2001,2002) mada ima na drugoj strani i nesto iz 2009;uglavnom su strani sajtovi a ja lose stojim s engleskim.
Cmook svima!
nabla
Aktivan član
Aktivan član

Post od nabla »

vremejezabebe napisao:mozda bi bilo drugacije da se odma nisam uspanicila i krenula po raznim lekarima umorna sam od svega
Razumem.... been there, done that :lol:, ali posle izvesnog vremena naucis da se nosis s neizvesnoscu...Uci na nama, misli na tudja pozitivna iskustva...godine su na tvojoj strani :P
Jos je rano da razmisljas o doniranoj, al OK, nije to lose...Meni je ta mogucnost dala snage da guram dokle mogu sa svojim celijama...i razumem potpuno kad kazes da bi presekla s doniranom, pa posle moze da te strefi i prirodna trudnoca...Hehehehe, tako sam i ja razmisljala.
Super sto imas sestru pa mozes da iskoristis "blisku" jc :P

Milena, Hi...sto pre nam ponovo zatrudnela :P
Pretpostavljam, imala si endometrioticne ciste? Da li si radila hormone posle odstranjivanja dela jajnika?
Daj, kakvo gubljenje nade u borbi s bakterijama :D

Anibla, i ti iskocila iz naftalina.....hihihihihihi :lol: Propustila si izbor za mis :lol:
proces zaboravljanja kod mene vrlo progresivan poslednjih godina
Ufffffffff, sta da ti kazem :lol:
Sad si me podsetila...onako kao kroz maglu mi je poznata ta prica sa tim docom...mislim da se na nekoj temi pojavljivalo njegovo ime i ta varijanta sa zamenom jedra. Al da me ubijes ne mogu da se setim s kim sam razglabala o tome!

Znaci Visegradska pala :D ! Jel u martu imas tek razgovor ili vec kreces s postupkom?

ja na IVF u martu 8)
-ja'75,
-2 rana spontana
nabla
Aktivan član
Aktivan član

Post od nabla »

Lily-an napisao: Samo, draga, srećom nisi u menop. 8) 8) 8)
Sta, opet diskriminacija i diskvalifikacija....hihihihihihihhihihihiihhi :lol: :lol: :lol:

Kiko, jedva cekam.........
Slika
-ja'75,
-2 rana spontana
nabla
Aktivan član
Aktivan član

Post od nabla »

Mini napisao: Ja nikako da konacno rascistim... Zena mi je rekla da nije joj jasno sta mm radi s mnom kad toliko negativno o meni misli ...
Rekla mi da dobro razmislim da li da ostanem s njim...ie sta dobijam ako ostanem.... Pa sad tako crno na belo izgleda prilicno gadno...Rekla mi je da mi je ponudio impossible choice.... i da on efektivno pobedjuje sta god ja da uradim....
Cudi me sto se tvoja ff drugarica cudi!
"Sta TM radi s tobom ako toliko o tebi negativno misli".....
- slabic, tesko donosi bitne zivotne odluke, pa tako i odluku da se razidjete. Ostavlja tebi da preseces! Tako je lakse, jer onda uvek je neko drugi kriv, tj ti! To se i uklapa u pricu da ti ranije nije prebacivao sto si upisala magistarski i sto si se "kasno" odlucila da pravite decu....jer tada se on osecao slabijom karikom u vezi i plasio se da ti iznese svoje misljenje da ga ne bi napustila ili kinjila ili sta god.
Sada, kad si ti pala i pokazala se ranjivom...doslo je njegovih 5 minuta. Sad je on taj koji moze da kinji i ucenjuje jer oseca da "zavisis" od njega.

"On efektivno pobedjuje sta god da uradis"....Ne bih se slozila! Nikako! On gubi ako ti odes...jer nece vise imati razlog da se oseca mocnim.

Nazalost, been there, done that, also....Tek kad sam prelomila, popizdela i pokazala zube, pokazala da me nije strah ni njega niti toga da budem sama...bivsi je poceo da cvili i puzi kao na pocetku veze.
Bilo je pateticno!

Minika draga, ovo je moje vidjenje na osnovu tvojih pisanija o vasem odnosu. Razmisljaj....probaj da ga vidis kroz ovu prizmu, vidi da li to sve ima smisla sto sam pisala. Predugo ta agonija traje kod tebe i previse je toga esencijalno razlicitog izmedju vas da bi imali "normalan" zivot...uvek bi jedno drugom prebacivali neuspeh, sada je to na bebecem polju, ali kasnije bi se to reflektovalo i na ostale segmente zivota.
Ne valja kad partneri pocnu da sebe dozivljavaju kao one koji su nesto zrtvovali za onog drugog.
-ja'75,
-2 rana spontana
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 11:25 pm

Post od Lily-an »

nabla napisao:
ja na IVF u martu 8)
Juhuuuu!!!
Eto nama proleća :P

Da li si mislila da bi meni ova malena, ljubičanstvena pisanija promakla??E, baš mi je drago! :P :D 8) 8) 8)
Mini te provalila da si tajnovita.....a rekoh i ja da će biti iznenađenja!!!

ps.
čim ja najavim abdiciranje sa teme, vi čitalice, hoćete da mi ugrozite poziciju!hmmm, Tanja...na tebe ću posebnu pažnju da obratim.
:wink: :lol: :roll: :P :P

kiss i od mene, svima!
Odgovori