Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 11:25 pm

Post od Lily-an »

Ne daj se, Mini!!!!!!!!!!!!

Dobro, nekada i nije loše otplakati...bude posle i bolje......

Ti si još jedna dobra dušica ...nežna, krhka......iako ni sama ne želiš da drugi steknu takav utisak....Ne zaboravi, onog časa kada te napusti tvoja lucidnost, svojstven duh, samu si sebe pustila niz vodu ........ :wink: eto, bih slobodna..da ti velim to :wink:.....ne mogu ti ja to kao ova tvoja engleskinja," na po neutralno".

Sve će se razrešiti......a ti si krenula da razrešavaš...biće, možda brže nego što se nadaš.........Sada, dosta plakanja!!!

Poz i poljubac svima, u gužvi sam...

Ješo , hvala ti što nas se setiš!!!
:D :P ....to znači....znate sve.......
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

...da dodam...
Mini, kada ti kreneš TEČNO SRPSKI...e, tada je ozbiljno, baš, baš!
Zato, dobro je sada, ipak. :P :wink: :lol: :lol:
nina68
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Okt 11, 2008 4:17 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od nina68 »

Kako ste sve divne i drage...Pratim vas redovno, malo manje pisem, nemam novosti. Pijem kontraceptive i uskoro zavrsavam prvu turu. Nisam prestala da uzimam smokvice mada ne znam vredi li to sta pored kontraceptiva. Krajem februara krece suprefakt i tako...Konsultovala sam se sa dr koja vodi stimulaciju da li da uzmem Menopur ili Gonal, ona kaze da posto sam reagovala na menopur da ne menjam (a ja primila konjsku dozu da bi reagovala). Ceka me vadjenje svih briseva, moj dragi vec drami zbog dzaranja po ***. Sta mi sve prodjemo, a njemu jedno dzaranje problem...
Pozdrav novim devojkama...
Mini
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 27, 2007 5:07 pm

Post od Mini »

E :Lilika - thx for lovely words.... ali ja actually am going a bit nuts.... Tesicu se samo da je to zbog ove jezicke zbrke u mojoj glavi... Ustvari mi sve teze da pricam srpski.... E sad ne znam da li je to dobro ili lose...

Nina - kako si nam Ti? Nece da skodi to sa smokvama sigurno... Krkaj se sa vitaminima i antioksidantima....

Jeso - kako se osecas? Jesi li dobro? Kad je sledeci u/z?

Lisy - nadam se da ces to da rascistis... Bolje sto pre jer godne se caskom provuku.... Ja nemam pojma kako su prosle od moje 35 od kad vijam fertility...

Moj rodjak danas dobija svoju bebicu.... Zato sam se sinoc tako rastuzila...jer covek je za 4 godine obavio 2 bebe, a ja i mm zilch...

Ajd bok svima.... Gde nam je Rikikiki...?
Nabla?
ivana?

Lili - kad ti ides onda? Nista ne kapiram....

Pozdrav Majici i Vreme je za bebe... Samo vi to vijajte.... Ovo gore je clanak o supstituciji i riba je ostala trudna sa supstitucijom sa fsh od 128.;
Korisnikov avatar
rikikiki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 2:56 pm

Post od rikikiki »

Mini napisao:Ajd bok svima.... Gde nam je Rikikiki...?
Tu sam ja, svaki dan redovno čitam :D
U postupku sam, baš sam se vratila sa UZV i imam 2 folikula. Pila sam 5 dana po 2 femare, a od danas sam na dva menopura. Ovaj puta nije baš dobra reakcija, ali za uspjeh treba samo jedna dobra stanica!
Cure, svima vam držim fige za uspjeh!
- ja '75. visoki FSH-27,8
- mm '68. AT-OAT
- 2 stimulirana - 0 j.s.
- 2 klomifenska - 2 ET - beta=0
- 8 prirodnih - 1 ET = beta 20
- 2 femarska - 1.=ET 2 blast.; 2. nema ET
vremejezabebe
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 04, 2008 4:38 pm

Post od vremejezabebe »

mini samo hrabro znam da te ceka tvoja sreca negde ali treba doci do nje
riki bice nesto ovaj put sigurno
devojke moje po nekada mi je zao sto sam usla u ovu borbu sa 23 godina mozda bi bilo drugacije da se odma nisam uspanicila i krenula po raznim lekarima umorna sam od svega znam da je i vama isto zato vam i pricam jedino me vi razumete
nemogu viseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

.......osim Džusike i mene, verovatno, sve spavate :wink: ...ja ustala malopre...onesvestila se danas....
Zato, forum je samo moj, sada! :lol: :lol: :lol:
Minika,
šta ne kapiraš?
trebalo je da putujemo krajem februara...ja tražila pomeranje za 10dana...ali, kao što reče Nabla,uvek bude nešto...tako ova moja dr ide 2 nedelje na "on vocation", a 2 nedelje joj trebaju za pripremu donora, pa je tako došlo do pomeranja za 1 mesec.Meni i to odgvoara.Sada se osećam potpuno rasterećeno, jer nema više intenzivne prepiske oko termina, pgd-a...Sve je utanačeno, sutra joj šaljem US...Ostaje iduće nedelje da krenemo sa rezervacijama oko puta...a, u međuvremenu ja završavam "situacije" zbog kojih sam i tražila odlaganje, pa onda ću sebi da priuštim jedan predah, pre puta...Odustala sam od(ili mislim da sam odustala) :wink: od nekog puta pre toga...I pored činjenice da će tretman biti plaćen, ipak treba novca za zamrzavanje...put...lekiće posle transfera...itd. Ova engleskinja, moja nn imenjakinja kaže da je platila 300 funti lekove???Pa, šta je sve to?Nešto se ne sećam da ste ti Ivana spominjale neko brdo lekova posle transfera....
U vezi donora...mislim da će potražiti još nekog...Mada sam joj navela, da ako ona lično smatra da je baš "very suitable"i ova...za mene....da tako ostane...
Dalje, onako kao si rekla jednom...ja joj napisala tako par mojih razmišljanja...da ne kažem strahova....i dobila sam sasvim korektan, srdačan odgovor...Nisam ga očekivala...sve po sistemu to mu dođe ko proizvodnja na traci, ali, ne...Posvetila mi je neko vreme, dajući mi povratni stav.Stvarno mislim da je nehumano u ovako delikatnim postupcima, biti baš rigidan, strogo poslovičan...Uostalom, oni sami insistiraju na tom prvom dolasku, upravo navodeći kao razlog: prevazilaženje te barijere...strana država, novi ambijent, lekari...U skladu sa tim, i dobila sam sasvim zadovoljavajući i odgovor oko mojih dilema...Mislim i da treba tako!Mada, na drugoj strani kod njih je prisutna jedna rigidnost, npr:strogo zabranjeno prisustvovanje partnera samom ET-u...što je različito od iskustva iz Češke...Ona pitanja silan moja...i Lisyin komentar da ću i embriologu reći ne, pa i to je razrešeno...kako? za razliku od Češke, gde ti doo transfera, i pre, javljaju koliko je dobijeno jc, koliko oplođeno, da lu su se podelili itd...od toga ovde NEMA NIŠTA!Elem, tek na dan Et, saznaješ sve ovo što pobrojah!Takođe, nijihova je konačna odluka koliko će smrznuti embriona, dakle, ne vredi insistranje pacijenta...ako samtraju da vredi zamrznuti 3, tako će i biti, osim ako želiš manje od toga...ali, više...ne, ako to oni procene...i tako ima još nekih detalja...Da, moguće je i da se radi tzv. "split" sistem ET-a...a to mu dođe: 3.dana ubacuju jedan, 5. dana još jedan...ja sam tako razumela.
Et nije fiksiran, po datumu, to mi je baš naglasila da je moguće odstuapnaje + - 2 dana...zavisno od reakcije stimulisanog donora...Eto,to je ono što predstoji...Da vam kažem iskreno, neću sada razmišljati, šta ako ne bude uspelo...iako je to izvesna realnost...ali, ja sam nekako ubeđena da hoće...eto, nije samo to stvar vere i želje...jednstavno osećam, intitiutivno, kao što sam i ranije prepoznavala kako dobre, tako i one zle slutnje...U svakom slučaju, biće urađeno sve što se najviše može....
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

Pošto dugujem Mini neke odgovore...nastavljam...rekoh ja :lol: :lol: :lol:
Minika,
meni se čini da tm živi u uverenju da ti nećeš samostalno krenuti u De, bez njega...i ...on na to poprilično računa...a tobož ti nudi finansijsku pomoć..ako, ipak, odlučiš...naravno, sve bez njega...Tako?
Drugo, tvoja istuacija je , U OVOM času, lošija...npr. u odnosu na nas ostale...zbog izostanka njegove saradnje..ali, Mini, konačan ishod niko od nas , ipak, ne zna...jer, za par godina..nažalost možemo biti na istom...sa ili bez podrške nm...ako tretmani budu neuspešni...Tako da, mislim, treba gledati na to ne baš tako crno....mada, je dodatno komplikovano...
Dalje, tebe iscrpljuje više to mozganje...Stvarno mislim da u najlepšim godinama to je maltretman...
Sledeće :wink: , kažeš da bi volela da dete ima bar pola poznatog identiteta...Bilo bi idealno spontano začeće...za sve...bez tretmana...ali, ali, ali...
Možeš stvari-predlažem da stvari i ovako posmatraš:Idem na transfer-adopciju embriona...P O T P U NO rasterećena svega...ko, šta, čije...Samo je tvoje!Mislim da je to u skladu sa tvojom faktičkom situacijom...ne zaboravi na spermogram tm!Znamo da je potreban 1, ali 4% dobre morfologije od letos...možda se i ta simblolična brojka istopila...Pokaži tm mail da si po okončanju ove školske godine zakazala termin!!!!!!!!!!!!!!!!!Ako se on predomisli...lako ćeš otkazati...
Npr. u Avi!Najpovoljniji smeštaj u SP-u bi ti bio u julu...nema praznika, a i proći će bele noći....Ova kompanija iznajmljuje app, preko agencije koju drži englez, uzeću mu mail...Ako su hoteli pored klinike oko 110 evra...pa naviše...onda private app moraju biti znatno povljniji...u širem centru...može se naći..gledala ja....Cena smrznutog je oko 1100evra...A svežeg 4000...Probaj sa smrznutim..bukiraj karte što ranije...zbog cene...
Psy sa ff je mislim išla na to...ona ima svoje dete, samohrana je majka...njoj je uspelo...3. dan transfera..vodila čak i to dete sa sobom kada je išla...Moram da priznam da sve više Ava zaslužuju moje poverenje...uprkos, tako nekim neobičnim "izletima"....Postoje od 1996 ili 92...jedna su od najkredibilnijih klinika u Rusiji...I šta mi se još dopada: nema udvaranja kod njih, pacijentima...uslovi su takvi...prihvataš ili biraš drugu kliniku...To je svojstveno toj ruskoj aroganciji, ali možda imaju razloga za takav pristup i stav!
Preseci!Razmisli o ovoj opciji!Možeš put, smeštaj i transfer da upakuješ u 2000evra!Hrana u SP nije ništa skuplja od Srbije, čak je možda i jeftinije...takav državni sistem...to ne sme biti nedostupno populaciji!Evo, napravih ti ja raspored!!!! :wink: :roll: :lol: :P :D
....u vezi sna....sada sam već potpuno sigurna da sam, misleći tih dana na tebe, kao što mi ostale devojke sa teme prolaze kroz glavu(iako moja kolegenica smatra da mi ne postojimo, tj, da eto ni ja ne postojim...jer, sve je virtualno...??? ) da sam sanjala svog donora....kada se poslože kockice...sastave....Ni snu nisam očekivala poziv, već je bilo aktuelno njeno pitanje mogu li naći flastere...sećate se?Osim toga, prvo što sam vam rekla, po povratku, bilo je da nema ništa od transfera bez pripreme od 6 meseci...kao papagaj sam ponavljala da sam na Češkim klinikama nalazila info da je potrebno ženama u menopauzi 10-12 nedelja...Ko je u januaru očekivao zakazivanje?kada je više puta bila izričita-6 meseci!Ja sam sanjala i ne sluteći da će sledeći mail biti termin...i to u roku od 48 sat, od snai!Čini mi se da sam to skompala tek kasnije...Da dodam...nemam ni ja šiške, kao u snu...u naturale verziji...ali ih imam kada ispeglam kosu!!!!Da ne detaljišem dalje...toliko još nekih podudarnih sitnica...tako sam ja zaključila da dno stepeništa i nepoznati glasovi,....predstavljaju početak za mene....a nemaju veze sa tobom...zato, guraj to, da što pre postigneš mir, kao bi mogla da nastaviš dalje da živiš...normalno.
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

......ako je "adoptio embrion"...transfer nečijeg embriona...a mislim da ne grešim...poptpuno je neverovatna uspešnost!!!72%!!!!!

Pogledaj i sama!

Opet, to se uklapa u priču da ne smrzavaju bilo šta...No, ipak, kako je moguće 72%???
ako je stvarno tako....mislim da vredi dati novac i pokušati....ja ne bih isključila da su i pgd odrađivali, u vlastitom nekom aranžmanu klinike...kako bi mogli da idu na ovu intervenciju...sa velikim procentom uspešnosti!??

Šta misliš o tome?

Izvinjavam se svim ostalim devojkama, mislim da ne smeta da se javno čitaju sve dileme i trileme...nisu identične...D. RadoviĆ: sve su porodice srećne na isti način, ali one druge...nesrećne ...svaka se razlikuje....Razumete?

Nabla,
i jesi raritet!Što si imam misliti i za sebe...krenuh na po hrvatski kada se već Rikiki pojavila... :wink: na sajtovima klinika u Češkoj, uvek sam nailazila da žene u menopauzi, a pre 40.god...čine 1-3% svetske populacije...Ovo je izgleda bio neki domaći izvor...ne sećam se odakle sam to skinula...I Liloman ima svog rariteta :wink: :roll: :o Samo, draga, srećom nisi u menop. 8) 8) 8)
Vremejezabebe, da li si udata?
Joj, ljubim te, stavi neki zareščić kada pišeš...bole oči.............................
Lisy,ako se ne varam, tm ima 42-43god, zar ne?Vreme......
Nina, bre, gde si ti?Šta ima novo u politici, sem što je došao ovaj Minin :wink:
Riki,zašto nedostaje samo photo Radončića, kod vas na site? :wink: I, ja ne shvatih odgovori li on BMW..oko terapije za pripremu....
Ko će nam javiti da li se Kikica porodila? :P
Ivana, stavi bar šapicu ovde, eto, da znamo da si tu, nadam se da je sve ok i da si počela da učiš ruski :wink: :lol: :P 8)

nezrele jajne celije....biološki moguće...tehnički takođe...ali, ako je uspešnost onakva sa standardnim ivf-om......ne bih se mnogo na to oslanjala...naročito ne u uslovima srpskih prilika...to je pionirski poduhvat, i to bih poverila nekom napolju...ako bi pristali da to rade...i ako praktikuju...
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

.....e, sada stvarno neću postojati...što reče ova moja....narednih dana...NEMA ME!

...oh, znam da ću vam nedostajati.... :wink: ...ruski virus skromnosti.... :wink: :lol: :-? :lol: :roll: :lol:
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

hehehehehe....

ovaj englez iz Petrovgrada...što drži agenciju za rentiranje apartmana...naučio je i odlično govori ruski!!!

Dakle, sve je moguće...
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am

Post od nabla »

U bre, nema me dan i sad pohvataj sve konce :lol: :lol: :lol:

Na kratko da vam se javim, pa posle pisem, ko Lilika...seriju :lol:

Nina, drzimo fige....nema razloga za sumnju u sebe. Prosli put si imala 7 jc, zar ne? Jel si ostala kod Vlaisavljevica (spominjes docu u zenskom rodu)?

Riki, falim te Boze da si promolila glavu :lol:
Neki dan sam procitala da je femara slicno klomifenu? Ajd objasni malo...ti se vec ekspert za stimulaciju!
Promenila si ruku i verujem da ce ovaj put biti Bingo!!! Jel si bese biohemijsku imala pod Radoncicevom rukom?

Lilika, Radoncic je frajer i po...samo da znas :lol:

Ajd, bezim na pos'o, pa se posle javim!
-ja'75,
-2 rana spontana
-max fsh 15; MTHFR heterozigot; 46,xx,17ps+ (mozaicizam broja kopija p53 gena), sve ostalo OK
-1 prirodni ICSI (Jevremova), beta=0
-1 IUI (Ivanovici), no results
-1 stim. IVF (Ivanovici), beta=0
lisy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Maj 23, 2008 10:01 pm

Post od lisy »

RIKIKIKI,
mislim da sam jednom citala da femaru nije lako dobiti ,mozda grijesim ali kao to je lijek za zene koje boluju od kanc. dojke.Kao sto kazes dva folikula mozda je i bolje , nadajmo se da budu kvalitetni........SRETNO.
kikica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 01, 2007 4:45 pm

Post od kikica »

Evo i mene... Tu sam, sve vreme, samo vas citam, cini mi se da nemam nesto pametno da kazem - pa onda cutim, i samo mislim na vas...
Riki, jeste dovoljna je i samo jedna, i nadam se da ste ovaj put odigrali dobitnu kombinaciju!
Minika, uh, Gordijevi cvorovi cini mi se - nadam se da ce se naci neko lepo resenje pa da se i sama iznenadis - prijatno!
Nabla, ti se samo javnes, pruzis podrsku svima redom i odleprsas... Ako, moze i tako, mi mislimo na tebe i navijamo tiho, necujno!
Trudnice Ivana i Jeso, nadam se da maksimalno uzivate...
Ja evo na domaku 38. nedelje, vec sam "u terminu", cekam, mogla bih svakog dana da se upoznam sa jednim momkom... Bila malo i u bolnici, nekih 5 dana, dr se uplasio da je krenulo prerano, ali se malisa predomislio - bio onaj mraz i led... Sad vec mozemo, - ako je on voljan, da krenemo sa upoznavanjem. Torba je spremna, ja - iskreno - nisam ni svesna, tako da o mojoj spremnosti ne vredi pricati... Samo guram jednoliko, u raznim pripremama, i prolazi dan za danom... Znam samo da jedva cekam da ga vidim, upoznam, uzmem i pomilujem - onda - nista vise nece biti vazno...
Javicu se ja jos koji put, a ako se desi do tad - ne brinite, znacete!
Malo da zasarenim stranu, za svaki slucaj: KISS, KISS, KISS, KISS, KISS, KISS, KISS, KISS, KISS, KISS, KISS...
NADA je kao ptica koja oseća svetlost i peva dok je zora još uvek mračna. Rabindranat Tagora
nina68
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Okt 11, 2008 4:17 pm

Post od nina68 »

Lily, ja bas volim da citam sve tvoje i Minicine dileme i trileme. Kroz vase, resavam i neke svoje. Kad razmisljam o onome sta sam ja prezivela mislim da bih odmah pristala na tudj embrion samo da rodim zdravo dete. posebno ako je postotak uspeha tako veliki. Ne mogu da verujem da se Kikici vec priblizio termin, kako to ide kad jednom pocne kako treba.
Nabla, ostala sam kod Vlaisavljevica. Razgovor o lekovima bio je sa dr Milicom koja radi stimulaciju sa dr Stankovicem. Vec sam pocela da patim od nesanice, to me obicno prati kroz postupak, lupam glavu gomilom pitanja, da li ce ih biti, koliko ce ih biti, da li, mozda, ako...ufff.
Lily, cekamo tvoj start sa puno vere.
Mini, ma dovraga sa genetikom, ako zelis dete, idi za tim snom...juce sam srela drugaricu sa faxa, nisam je videla 10 godina sigurno, ima cerku, razvela se gotovo odmah posle njenog rodjenja, spokojna je, ima divan zivot. Ma koga briga da juri neke genetske vetrenjace...
Odgovori