.......osim Džusike i mene, verovatno, sve spavate

...ja ustala malopre...onesvestila se danas....
Zato, forum je samo moj, sada!
Minika,
šta ne kapiraš?
trebalo je da putujemo krajem februara...ja tražila pomeranje za 10dana...ali, kao što reče Nabla,uvek bude nešto...tako ova moja dr ide 2 nedelje na "on vocation", a 2 nedelje joj trebaju za pripremu donora, pa je tako došlo do pomeranja za 1 mesec.Meni i to odgvoara.Sada se osećam potpuno rasterećeno, jer nema više intenzivne prepiske oko termina, pgd-a...Sve je utanačeno, sutra joj šaljem US...Ostaje iduće nedelje da krenemo sa rezervacijama oko puta...a, u međuvremenu ja završavam "situacije" zbog kojih sam i tražila odlaganje, pa onda ću sebi da priuštim jedan predah, pre puta...Odustala sam od(ili mislim da sam odustala)

od nekog puta pre toga...I pored činjenice da će tretman biti plaćen, ipak treba novca za zamrzavanje...put...lekiće posle transfera...itd. Ova engleskinja, moja nn imenjakinja kaže da je platila 300 funti lekove???Pa, šta je sve to?Nešto se ne sećam da ste ti Ivana spominjale neko brdo lekova posle transfera....
U vezi donora...mislim da će potražiti još nekog...Mada sam joj navela, da ako ona lično smatra da je baš "very suitable"i ova...za mene....da tako ostane...
Dalje, onako kao si rekla jednom...ja joj napisala tako par mojih razmišljanja...da ne kažem strahova....i dobila sam sasvim korektan, srdačan odgovor...Nisam ga očekivala...sve po sistemu to mu dođe ko proizvodnja na traci, ali, ne...Posvetila mi je neko vreme, dajući mi povratni stav.Stvarno mislim da je nehumano u ovako delikatnim postupcima, biti baš rigidan, strogo poslovičan...Uostalom, oni sami insistiraju na tom prvom dolasku, upravo navodeći kao razlog: prevazilaženje te barijere...strana država, novi ambijent, lekari...U skladu sa tim, i dobila sam sasvim zadovoljavajući i odgovor oko mojih dilema...Mislim i da treba tako!Mada, na drugoj strani kod njih je prisutna jedna rigidnost, npr:strogo zabranjeno prisustvovanje partnera samom ET-u...što je različito od iskustva iz Češke...Ona pitanja silan moja...i Lisyin komentar da ću i embriologu reći ne, pa i to je razrešeno...kako? za razliku od Češke, gde ti doo transfera, i pre, javljaju koliko je dobijeno jc, koliko oplođeno, da lu su se podelili itd...od toga ovde NEMA NIŠTA!Elem, tek na dan Et, saznaješ sve ovo što pobrojah!Takođe, nijihova je konačna odluka koliko će smrznuti embriona, dakle, ne vredi insistranje pacijenta...ako samtraju da vredi zamrznuti 3, tako će i biti, osim ako želiš manje od toga...ali, više...ne, ako to oni procene...i tako ima još nekih detalja...Da, moguće je i da se radi tzv. "split" sistem ET-a...a to mu dođe: 3.dana ubacuju jedan, 5. dana još jedan...ja sam tako razumela.
Et nije fiksiran, po datumu, to mi je baš naglasila da je moguće odstuapnaje + - 2 dana...zavisno od reakcije stimulisanog donora...Eto,to je ono što predstoji...Da vam kažem iskreno, neću sada razmišljati, šta ako ne bude uspelo...iako je to izvesna realnost...ali, ja sam nekako ubeđena da hoće...eto, nije samo to stvar vere i želje...jednstavno osećam, intitiutivno, kao što sam i ranije prepoznavala kako dobre, tako i one zle slutnje...U svakom slučaju, biće urađeno sve što se najviše može....