Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
gloria2
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 24, 2008 3:05 pm

Post od gloria2 »

Ivana,prosto neverovatno,kako sve mora da bude kao na nekom filmu.Ako su maleni izdržali ovo,biće sve u redu,daće Bog.
Svima ostalima,puno uspeha i ne dajte se ,da vas sad ne nabrajam,javljajte se,pozdrav.
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 11:25 pm

Post od Lily-an »

jesa71 napisao: Mini,Lily...konacno se (po)javiste...drago mi je zbog toga,ovako smo kao sto bez dve noge...
Ješo? Kako si ovo , draga,formulisala? :D upućeno Mini i meni, a tako ponosna na tebe...
Ja gledala, Ivane nije bilo od ponedeljka, ujutro,........ 8) Čim nema neke od nas neko vreme, valja znati da nešto ne ide...Kuc, kuc,kuc...Zato, makar dve reči, povremeno...tek za redovnu prozivku...Ovo , naravno, važi i za Miniku, zabušanta!!! :wink:
Nabla, dobra dušica naša, ...nezamenljiva!

Lisy, ma, uželela sam se i ja vas...Imam razloga za zadovoljstvo, ali ovaj oblak neizvesnosti se nadvio nad nama, i sva sam u zadrškama...Razumete me... A, šta ti ne znaš kud ćeš i šta? Pa, nisi nam ti od takvih?Mozgalica naša! Mada, Lisy, ne razumem, odlaziš na UZ, i šta, koji je razlog da posle više meseci uzimanja cp,ne uradiš hormone?Zašto?Ne možeš nama slati poruke ohrabrivanja i podrške, a da se ti ne suočavaš sa sobom? Kako sad to? Da li si i dalje na CP? Kako će se dr. odrediti, ako nema nalaz hormona?
Ješo, ja se stvarno nadam i uverena da ćeš ti ovog puta izgurati..pa, već ulaziš u pozitivnu statistiku, u svakom pogledu... :P

Koga sam zaboravila?
Ependorfica, idi na temu urologija-spermogram- tamo ćeš apsolutno naći sve što treba da o tome znaš, a i više...Devojka sa nikom "Zabrinuta75" uradila je maestralne tekstove..
Filippa, očekujemo je da se javne po povratku iz Banskog...Uskoro!
Juicy,hajde, mala, podigni se i javi se...vidiš kakva borba? Ovo je bila samo jedna izgubljena bitka...mislimo na tebe!!!!
Kristina, pa i tebi se približio datum bete, zar ne?Ajd, samo napred, zvučiš mi prilično sigurno...i treba tako ...Srećno!
Nina, BMW, ne povlačite se...a, ni ostale...Rolnica,
A, gde nam se zagubila Glorija? Glorija,šta je sa tobom,prestala da brineš o nama?nadam se da si dobro i tvoje devojčice:D
BMW,odgovorila sam ti na pp, da ne ponavljam ovde...svi već znaju celu priču...Mislim, lepo moraju da znaju :wink:
Nina, vlisavljević je sigurno dobar izbor, ali ako ti nije posvećen, jeftinije , na kraju, ispadne i da odeš kod njega do Slovenije, nego da ga loviš u Jevremovoj...ajd, nisam ništa mislila loše, kada sam ti replicirala, hoću mlo svežine da unesem, tako nam je potrebno...
To je mnogo bolje radila Mini, dok se redovno javljala...na svoj specifičan način...sa telegrafskim raportima..o svemu...
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

...a Glorija, dobro si, tu si...
black magic woman
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 07, 2006 2:59 pm

Post od black magic woman »

Ivana, brz oporavak i sto manje razmisljanja o tome sto je bilo. Vazno je sutra i prekosutra, zato se ne opterecuj unapred. I sama sam imala slicno iskustvo, hitno operisana zbog vanmatericne, ali ja na zalost nisam imala ni jedan vise embrion. Nikad nisam pomislila da zalim za izgubljenom trudnocom, jer me je dragi Bog spasio zivot, a to je najvaznije,Bice za mene novih pokusaja i verujem uspeha jednog dana, koji ne bi dosao da nije reagovano na vreme. Na zalost to su opasnosti VTO, o kojima niti znamo dovoljno, ako se sami ne informisemo, jer doktori o tome uopste ne govore. Kada sam bila na jednom od ranijih postupaka, na pitanje jedne zene koja je cekala samnom da li mi je do sada uspelo koji put, rekoh za vanmatericno,na sta se zena zapanjila.Nije imala pojma da ta mogucnost uopste postoji!
Zelim ti da se opustis i uzivas najnormalnije u svojoj trudnoci. Bez negativnih misli :P

Pozdrav i svim ostalim devojkama.
Lily, videla sam poruku i odgovorila ti.
kristina33
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Jun 26, 2008 10:14 am

Post od kristina33 »

Ivana drago mi je da ste sada i ti i bebice ok. Nadam se da ce vam se od sada desavati samo lepe stvari i da ces konacno moci da uzivas u svojoj trudnoci do kraja. Nepravedno je sto moras preko toliko trnja da predjes da bi dosla do svojih zvezdica... Ljubim te.
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od nabla »

Uh, Ivana sta te snadje :o :(
Skoro sam i nasoj Kikici pisala kako sam, iako sam imala spontane pobacaje, bezbrizna, bar kad su drugi u pitanju, i ne pada mi napamet da je zatrudneti samo pola posla!
Hmm, ona tvoja beta jeste bila povisoka i ukazivala na trojceke, al kud se bas zavukao tamo? Jel' se to nikako nije moglo videti na UZ?

Nadam se da je ovo bilo poslednje iskusenje :roll: , i da ce sve proci u najboljem redu, i trudnoca i porod.... onda valjda vise nece biti nikakvih zamki, prepreka...

Tu smo i drzimo fige od sad pa nadalje da te zaobidje svaki maler dok se ne porodis 8) 8) 8)
-ja'75,
-2 rana spontana
-max fsh 15; MTHFR heterozigot; 46,xx,17ps+ (mozaicizam broja kopija p53 gena), sve ostalo OK
-1 prirodni ICSI (Jevremova), beta=0
-1 IUI (Ivanovici), no results
-1 stim. IVF (Ivanovici), beta=0
Gala06
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 02, 2008 11:59 pm

Post od Gala06 »

Ivana zao mi je sto ti se to desilo, najvaznije je da su bebice dobro!
A u kojoj nedelji ti se to desilo? Jel se to ne vidi na UZ?
Mini
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 27, 2007 5:07 pm

Post od Mini »

ufff Ivana -... sta to bi? :oops: :oops: Ja sam mislila da je beta malo visocija.... Al ovo.... uff ufff.... Izgleda stresu nikad kraja... Sad ti defo treba neko bolovanje da se malo stisas...

Jeso - drzim palceve... :D

Kristina - dito :D

Cao svima....ostalima da ne pominjem... znate ko ste....

Big pussa :D
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 18, 2006 11:29 am

Post od Ivana70 »

Hvala vam svima na lepim mislima. Evo sedim ovde u holu za kompjuterom i gledam u "rasadnik" - to je jedan veliki staklom zagradjeni prostor gde se majke okupiraju oko beba a one samo kmece, bas je veselo posmatrati :D

Kazem vam, hvala Bogu sto imam ovako divne doktore koji se okupiraju oko mene. Stalno me obilaze i nekako smo se zblizili. Evo juce mi izvadili onaj dren iz stomaka - uff, lakse se zivi.
Sama sam u sobi i imam sav komfor, te i tu zahvaljujemo Bogu sto mi se ovako nesto nije desilo u zemlji Srbiji.

Ja sam bolje i jos sam pod nadzorom, te cu mozda u ponedeljak da idem kuce(ako se nastavi ovo poboljsanje). A posle, uhhh... 6 meseci mirovanja, pa ko ne poludi pricace. Evo vec sada mi dani prolaze kao meseci te sam pocela da smisljam (po savetu doktora) neku zanimaciju kako bih taj nerad psihicki podnela. Ako imate neke ideje, recite.

Odoh sada nazad u krevet, ljubim vas sve, drage moje!!
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am

Post od nabla »

Doktorat? :P
On-line kurs pletenja :P :P
Cek dok se razbudim, pa smislim (hihihihihi)

Super sto si u dobrim rukama, bitno je da je sve OK, da ides doma, a covek se lako navikne (nadam se) da drugaciji ritam zivota.
-ja'75,
-2 rana spontana
-max fsh 15; MTHFR heterozigot; 46,xx,17ps+ (mozaicizam broja kopija p53 gena), sve ostalo OK
-1 prirodni ICSI (Jevremova), beta=0
-1 IUI (Ivanovici), no results
-1 stim. IVF (Ivanovici), beta=0
gloria2
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 24, 2008 3:05 pm

Post od gloria2 »

Ivana draga,posmatraj to kao jedan veliki godišnji odmor,kakav više nikad nećeš imati.Naime,u drugoj trudnoći,sam dobila kontrakcije,oko polovine trudnoće i morala sam da mirujem.U početku je bilo grozno jer me nerviralo svako zrnce prašine,i bila sam nervozna.Posle sam počela da se opuštam,čitala sam knjige,jer za to inače nikad nemam vremena,gledala filmove.Pošto je kod tebe blizanačka trudnoća,imaš masu knjiga o tome,ako te zanima to.Ako te ne zanima takva literatura,čitaj sve one knjige koje si oduvek želela,a nisi imala vremena.Onaj Nablin predlog za štrikanje ili heklanje,nije uopšte loš.To dokazano smiruje živce,a tebi treba svega duplo.Recimo ,možeš da heklaš od pamučnog konca prekrivače za svoje bebe,pošto će biti leto,pa im trebaju tanji prekrivači.Ja sam, recimo veliki deo vremena provela mozgajući o rasporedu u stanu,pošto imamo manjak prostora.Možeš da smišljaš kao ćeš im urediti sobu.Ili,recimo,smišljaj svoj jelovnik unapred sa izbalansiranom količinom namirnica koje su ti neophodne.Ako tako posmatraš stvari,vreme će ti proleteti.
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

Svima lep početak ove /ne/radne sedmice!

Ivani, da što pre bude kod kuće, i da je njen on „ON“
mazi i pazi! A može i neki present da je sačeka!!!! :P :D :D

Ja...kod kuće...radno, ali kod kuće...prema (ultimativnom) dogovoru, do kraja decembra odlazim na posao, samo kada je moje lično prisustvo neophodno...
...pokušaću isto da izdejstvujem i tokom januara...

Završila drugu kutiju CP, drugi ciklus pred kraj, i svaki put tokom trajanja sva se nešto izpreznojavam u toku noći...ma, gola voda ujutro...valjda je to reakcija organizma...U sredu startujem sa Climara flasterima, na svaki 4.dan...
Sledeći UZ krajem meseca...nadam se bar malom pomaku dimenzija endomet.

Noćas sam sanjala Rusiju,app gde smo bili smešteni... razne neke ljude,...znane i neznane...Mnogo ljudi bilo u snu, malo reči...ko zna šta bi to moglo biti...

Sve vas pozdravljam.

PS. Student oligo...hvala na lepim rečima podrške, ako nas i dalje čitate.
Mini, šta se dešava na polju posla?Da li je počela shopping manija, pred Christmass? Prema tome će se meriti udari ekonomske krize...kažu...
...idem da izmutim šlag za žito...tako se uvek setim Ješe...kada god ga spremam...
BMW, to ti je jedna od preporuka za ishranu, radi podebljanja endometriujuma...
Glorija,pa, puna si ideja!

Hmm, sve stavim u PS,i tako skratim post.... :roll: :lol: :o :wink:
Mini
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 27, 2007 5:07 pm

Post od Mini »

Uzivaj Lilika...

Xmas - ne bas ko' nekad... Cudan feeling ...kao ....zatisje pred major oluju...
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

...raduckam i slušam naš parlament...

...ukoliko ne izglasaju do 31.12. izmene Zakona o putnim ispravama,moj "polu stari" * SPAM * neće važiti...a time ni moja business viza!!!! Sa mukom iskamčena.....na godinu dana....Za majčicu Rusiju....o kojoj se i "doktorica" :wink: Olga iz Ave raspitivala...

Ovo nije shala mala, cela istina... :cry: :x :evil: ...o kojoj bruji cela zemlja...

Moraću opet do zgodnog rusa u ambasadu da se raspitujem, ili, da mi "sredi" :w K !!!! :wink: :o :x :roll:
nina68
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Okt 11, 2008 4:17 pm

Post od nina68 »

Ne ukljucim se par dana i onda se sokiram... Ne mogu da verujem da je nekim ljudima predvidjeno da prodju sto iskusenja do cilja, a mnogi ne umeju da cene to sto imaju...draga Ivana, nek je ovo kraj sa neprijatnim iznenadjenjima, nek od sad ide sve kako treba, zasluzili ste...
Lily, pa naravno da si mi i ti falila, ali Mini je onako otisla, kao zbogom zauvek, pa mi je bilo drago kad se predomislila.
Ovo mi je zadnji ciklus pred dvomesecne kontraceptive. Odradili smo par puta u vreme ovulacije, kazem odradili, jer od kad se na to tako gleda izgubilo je svaku car. Ne nadam se, kad su cuda u pitanju, vise razmisljam o novoj proceduri i o tome da li je poslednja s obzirom na FSH.
Jel mogu iskusnije clanice da mi kazu kakva je perspektiva sa ovolikim. Jel to zadnji pokusaj?
Odgovori