...da se nadovežem, mislim da nije nevažno...
Zakona o donaciji definitivno nema!Znači, imamo tretiranu oblast koja nije uređena zakonom, koji bi neko trebao da primenjuje...da po njemu postoje i prava i obaveze...za sve strane: medeicinsko osoblje, donora, pacijenta u postupku donacije...tehnika, uslovi i okolnosti postupka...
Posredno, donacija jc nije zabranjena, obzirom na odredbe Porodičnog zakonika, jer nema ni osporavanja , ni utvrđivanja materinstva kod donirane jc.
Uredbu-donosi Vlada Srbije.ali, takve uredbe nema, koliko sam se ja informisala.
Pravilnik, to mu dođe akt kojim se bliže uređuje poslovanje, najčešće državnih organa, u ovom slučaju Kliničkog centra RS-e.On nema nikakvu zakonsku snagu, njegovo nepoštovanje, ima uglavnom samo za posledicu neku disciplinsku odgovornost zaposlenih itd.
Isti bi morao biti dostupan, a ako ne žele da ga daju, dobrovoljno, po sili Zakona o pristupu informacijama od javnog značaj, može i mora se izdati, ne treba nikakvo obrazloženje za isticanjem ovakvog zahteva, dužni su ga izdati, u roku od 15 dana, od traženja!No, bojim se da tamo nema više od 1 člana, o svemu ovome...Na donošenje pravilnika, ministar zdravlja mora da da saglasnost, pa je svojevremeno, kod njegovog donošenja , na ovaj način odobreno da se donacijama može baviti isključivo bolnica univerzitetskog tipa...tj. KCS...ali, i dalje je sve u zoni improvizacije, ad hoc, itd...Za razliku od drugih država, gde se čak i Ustavom reguliše donacije jajne celije....
Ne znam da li bi Mini mogla malo da održi časove tom timu lekara, vrši nadzor nad njihovim radom, i proba čak i ovde da ni za kakve pare nešto uradi?!?Možda bi onaj njen pristao u toj varijanti, za neki god. odmor?
Mini, što ne zakopaš, malo oko ovoga?
---------------------------------------------------------------------------
Danas počinjem sa Climara flasterima.na svaki 4.dan...
BMW, napiši koju reč do večeras, o tvojim flasterima...
Moj dr, ovde, mi skrenuo pažnju da vodim računa, kao toliko je tanka samolepljiva strana, kao i sam flaster, da nije na prvi pogled uočljiva razlika između te dve površine, da li je baš tako?Oni su u vakumskom pakovanju, izuzetno tanki, bukvalno se možeš poseći na ivicama pakovanja...Ima na par mesta tzv. zareze-verovatno se tu otvara...uputstvo je na ruskom..
Večeras startujem. Da se prvo okupam

Mada, to se može raditi i sa njima...kao dobro je da menjam površine gde ću ih stavljati...Videćemo..
Ješo
Ivana, javi se!

Juicy,i ti isto!