Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jun 26, 2008 10:14 am
Niko ti ne moze reci koji je zadnji pokusaj, niti kojom ce brzinom tvoj FSH da skace.
Moj je stalno bio oko 6, pa je odjednom skocio na 11-12 i evo takav je vec vise od godinu dana. Nekad malo manji nekad malo veci, ali tu je negde. Meni je ovo prva VTO pa ne znam kakav uticaj one imaju na FSH, ali sigurno znam da svaka VTO ubrzava trosenje jajnika, tj. jc.
Nemoj se sada opterecivati time nego se prepusti dr.-u i idi mirna u postupak. Izabrala si pravu kliniku i ne opterecuj se.
Moj je stalno bio oko 6, pa je odjednom skocio na 11-12 i evo takav je vec vise od godinu dana. Nekad malo manji nekad malo veci, ali tu je negde. Meni je ovo prva VTO pa ne znam kakav uticaj one imaju na FSH, ali sigurno znam da svaka VTO ubrzava trosenje jajnika, tj. jc.
Nemoj se sada opterecivati time nego se prepusti dr.-u i idi mirna u postupak. Izabrala si pravu kliniku i ne opterecuj se.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Maj 07, 2006 2:59 pm
Ivana, uh, kod tebe je bas bilo stresa - blago receno... Nadam se i navijam za vas, da bude sve u redu, da mirno provedes ostatak trudnoce i dobijes svoje bebice...
BMW, valjda ce Radoncic uskoro da se javi, sa necim konkretnim i korisnim... Bas se oduzilo...
Mini,nadam se...
Mislim na sve vas!
BMW, valjda ce Radoncic uskoro da se javi, sa necim konkretnim i korisnim... Bas se oduzilo...
Mini,nadam se...
Mislim na sve vas!
NADA je kao ptica koja oseća svetlost i peva dok je zora još uvek mračna. Rabindranat Tagora
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
BMW, strpljenja...odgovorice ti. Mislim da je i meni tako bilo kad sam mu prvi put pisala. Treba mu par dana da odgovori, a obicno za to odvaja vreme rano ujutro pre nego sto krene s pacijentima, pa kad ima puno pitanja ne stigne na sve da odgovori. Tvoje pitanje bas i nije jednostavno da covek na njega odvoji 1 min, zar ne!
Nina, guraj dalje, dok god imas folikula na stimulaciji, ne opterecuj se znacenjem fsh!
Nina, guraj dalje, dok god imas folikula na stimulaciji, ne opterecuj se znacenjem fsh!
-ja'75,
-2 rana spontana
-max fsh 15; MTHFR heterozigot; 46,xx,17ps+ (mozaicizam broja kopija p53 gena), sve ostalo OK
-1 prirodni ICSI (Jevremova), beta=0
-1 IUI (Ivanovici), no results
-1 stim. IVF (Ivanovici), beta=0
-2 rana spontana
-max fsh 15; MTHFR heterozigot; 46,xx,17ps+ (mozaicizam broja kopija p53 gena), sve ostalo OK
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jun 26, 2008 10:14 am
....da prebacim i na sledeću stranu...
Bravo, devojko!!! ČESTITAMMMMMMMMMM!!!!!!!!!

A šta ja rekoh???????
Gde je dr. bokica da me citira????!!!!
Osećala sam...ali, nisam smela, u poslednje vreme, ništa glasno da kažem...

Treća sreća je samo tvoja!!!!!!!!!!!!!!!!

E, draga moja, uz žito ima, sada, da ide jedan Vranac Prokorde...da se malo opustim i odem na spavanje sa nadom, da će kod mene biti: Prvo,pa.....ništa.....ništa....
Raduj se, draga!

Upravo smo saznali za trudnoću naše devojke!mariboj napisao:Nama su u klinici Jevremova rekli da to radi neka klinika u Pragu.
...odgovorićemo ...a, u međuvremnu, idite na temu:
Donacija jajne celije/ isključivo info/logistika/ , autor MINi,.... možda je na 2. strani...Pročitajte, pa se javite šta bude nejasno...ili idite na stranu 55. ove teme. Pročitatati post Ivane 70. Tamo su odgovori iz tri klinike iz Brna.Takođe u Češkoj!
Pozz
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
ZELENO, ZELENO nego sta...jos Kristina da nam ozeleni narednih par strana...milina
Sta je Lilika, jos uvek nisi kupila kolor racunar- hihihihihihihihihihi
mariboj, evo ti link za temo o informacijama "sta, kako, gde"...tu sam ti postavila info o zakonu kod nas.
http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... 482#183482

mariboj, evo ti link za temo o informacijama "sta, kako, gde"...tu sam ti postavila info o zakonu kod nas.
http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... 482#183482
-ja'75,
-2 rana spontana
-2 rana spontana
nabla napisao:
--------------------------------------------------------------------
E, prošli mesec, kao ukinuli mm dozvoljeni minus na Master card, on se naoštrio, pravac u banku, par puta ga nešto z, ....ide da im kaže koju, kad, oni: "pa, imate u Neptunu...on potpuno zaboravio što je pre par meseci razvuko za novi monitor....
Valjda ću do Rusije da ocolorim!!!!!Neće da mi prihvati ni copy -paste
, i to prebacuje na crni font...cccc
p.s. Zar i BMW nije radila sa poznatim donorom...pročitah na drugoj temi...o legislativi...
Samo, Ministarstvo zdravlja ne donosi Uredbu... i mislim da je nema...pa se zato svodi na Pravilnike...pod uslovom da i toga ima...ali, za ne daj bože....oni pokriveni, a oštećena strana, šta će?!!
A, surogat je porodičnim zakonikom zabranjen, kao što donacija sama po sebi istim zakonom nije...ali, nema nikakve regulative...o postupku....bruka....a radi se...
Laku noć, Ješo javi nam se sutra- OBAVEZNO!!!