Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Mini
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 27, 2007 5:07 pm

Post od Mini »

Lily-An
To što ti je rekao za magistarski itd....Izvini, što ga osuđuješ zbog toga? Šta tu nije istina?Pa, ljudi kada se komfrotiraju, i to kod tananih emocija, izkopaju iz malog mozga svašta, pa udri, bez milosti...naročito ako su pokidani, frustrirani...a razloga za frustraciju, kod vas ihihihhi! Zatim finansijska stvaka, ne može se nikako zanemariti!!! Da nje nema, ne bi on baš toliko zatezao! Čini mi se!

Da li sam ja to dobro razumela? Da li ti mislis da nije bilo normalno upisati magistarski sa 34? Ovo mi je malo bolna tacka, mora se reci!

Nadam se da si dobro... Ja sam imala utisak da ste ti i tm soulmates? Kakvi onda stresovi? Mislim da je rana menopauza vise genetski uslovljena ... Mada stres zna da bude gadna stvar, ali jos nisam cula da je neko od stresa dobio ranu menopauzu... Ja sam imal precancerous cells od stresa zato sto mi je bio vrisnuo imuni sistem.

Inace, eto, drago mi je da nisam jedini politicos... Partizanka - velis?

Inace od STepana sam dobila email nazad da kaze da razume pod kakvim je stresom mm i da ostanem in touch. Mudar covek, ha? Ili vrlo dobar sa PR i vulnerable partizankama... Ya sam inace stari Marxista!

Jedan Englez ovde, koji je inace urednik novina, je proofread moju magistarsku tezu i izjavio da sam commie! A ja sam eto pisala kako kapitalizam ima inherentne kontradikcije i bas sam kao case study koristila veliku depresiju 30 tih godina i pravila paralele sa 90 - tim i lepo prognozirala kako ponavljanje slicne krize nije uopste iskljuceno... :lol: :lol: Eto sad bar mogu da 'glow' dok nezaposlena pratim ovu * SPAM * crunch situaciju... (Odusta ja od posla zbog pracke!)

Nina - eto raduje me da cujem da jos neko vidi u Obaminom izboru neku nadu...

Kako si ti? Nemoj da mislis na donaciju. Ti si ipak ostala trudna ne tako davno... Mozda vredi videti sta je sa imunologijom i blood clotting. Ovde je jedna riba na primer, koja je na kraju uspela sa ivf om iz 9 tog puta, izgubila dete sa 5 meseci. To joj je bio 5 pokusaj. Izgubila je bebu zbog blood clotting i naredni put kad je ostala trudna, dobijala je clexane do 21 ukljucujuci i IVIG protiv NK celija na pocetku u prva 3 meseca. Mozda bi valjalo to istraziti.? Googliraj ime Yasmina Wight - mislim da imaju case studies o njoj.

Nablice - krenu u akciju... Nisam shvatila- sta ces to da radis? Mnogo radis. Malo se destressiraj... Ne daj se!
Mini
Aktivan član
Aktivan član

Post od Mini »

Evo ga mali research sa FF foruma u vezi sa liningom...

Zita West's book "Guide to Getting Pregnant" gives the following tips for building womb lining:

daily supplement Vit E
daily supplement Vit B1
food rich in iron such as pumpkin seeds and almonds
include nuts, spinach, seeds, kelp, garlic, kidney beans, milk, brown rice and oatmeal in diet
eat citrus fruits, broccoli, grapes and tomatoes
L arginine and amino acids may help
acupuncture helps with pelvic blood flow and womb lining
keep lower abdomen warm with use of hot water bottle in the evenings (NOT AFTER TRANSFER)
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od nabla »

Za sve koje znaju Lunalejn sa SC-a...TRUDNA je 6. nedelja, blizanci, prirodno u 45-oj!!! :D :D :D 8)
-ja'75,
-2 rana spontana
-max fsh 15; MTHFR heterozigot; 46,xx,17ps+ (mozaicizam broja kopija p53 gena), sve ostalo OK
-1 prirodni ICSI (Jevremova), beta=0
-1 IUI (Ivanovici), no results
-1 stim. IVF (Ivanovici), beta=0
Mini
Aktivan član
Aktivan član

Post od Mini »

Wow - Dodje mi da uradim pregnancy test :lol: :lol: :lol:
jucyfruit
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 5:41 pm

Post od jucyfruit »

:D :D :D :D
Neka je sretno!!!!
:D :D :D :D
Mini
Aktivan član
Aktivan član

Post od Mini »

Juicy - kad ti testiras?

Ivana - kako si ti? Sta se desava? Kad je test?
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 11:25 pm

Post od Lily-an »

Mini napisao:Lily-An
To što ti je rekao za magistarski itd....Izvini, što ga osuđuješ zbog toga? Šta tu nije istina?Pa, ljudi kada se komfrotiraju, i to kod tananih emocija, izkopaju iz malog mozga svašta, pa udri, bez milosti...naročito ako su pokidani, frustrirani...a razloga za frustraciju, kod vas ihihihhi! Zatim finansijska stvaka, ne može se nikako zanemariti!!! Da nje nema, ne bi on baš toliko zatezao! Čini mi se!

Da li sam ja to dobro razumela? Da li ti mislis da nije bilo normalno upisati magistarski sa 34? Ovo mi je malo bolna tacka, mora se reci!

Nadam se da si dobro... Ja sam imala utisak da ste ti i tm soulmates? Kakvi onda stresovi? Mislim da je rana menopauza vise genetski uslovljena ... Mada stres zna da bude gadna stvar, ali jos nisam cula da je neko od stresa dobio ranu menopauzu... Ja sam imal precancerous cells od stresa zato sto mi je bio vrisnuo imuni sistem.

Inace, eto, drago mi je da nisam jedini politicos... Partizanka - velis?

Inace od STepana sam dobila email nazad da kaze da razume pod kakvim je stresom mm i da ostanem in touch. Mudar covek, ha? Ili vrlo dobar sa PR i vulnerable partizankama... Ya sam inace stari Marxis
....mislim da sam danas spavanjem i spavanjem nadoknadila propušteni odmor, posle Rusije...

Mini, nisi dobro razumela...34.godina je top, top forma za sve u životu!Pa, i za stručno usavršavanje!Samo oni koji ostaju za asistenete na faksu, odmah kreću na magistarski rad, po završetku fakulteta...najčešće...koliko sam ja upućena, a čini mi se da ne spadam u red neinformisanih osoba!Samo, ako to on već naglašava, hoću reći da je evidentna činjenica da si se tada bavila magistarskim radom...jel, da si napravila svoju listu prioriteta, te da si se odlučila za magistarski...a ne za dete...E, sada, tm to predstavlja kao da je magistarski trajao čitavu večnost..to već nije korektno..Jer, vi ste već posle godinu, dve, najpre u prirodnim pokušajima radili na tome, da bi krenula sa tvojih 36god. sa tretmanima, tako?Nema prava da ignoriše i činjenicu da vam nije uspelo ni sa asistiranim pokušajima, kao savršenijim metodom za trudnoću, vrlo brzo nakon toga..Koliko je realno bilo moguće da sa njim zatrudniš, spontano i 1998. i sa tvojih 34, ako mu je spermogram tako loš?Sumnjam da je bio mnogo bolji...Naročito što je on pušač...mm je ostavio cigare 2001.god.Dakle, njemu tvoj magistarski dođe kao alibi, dobar izgovor u pokušaju da kaže:" ja više i sada neću dalje..."Na žalost, to mu dođe činjenica, koje se on drži kao pijan plota, očigledno!Takođe, ne treba da zameraš sebi što si htela 98. da živiš...uživaš...A, kada bi, ako ne u tim godinama???Jer, po onoj narodnoj, kada bi čovek znao gde će pasti, on bi seo!! I, sada treba da živite...i uživate...ipak, ovo su još lepše godine od 30-tih...A, on percipira da nema uživanja i opuštanja dok ste vi koncentrisani na tretmane...kao da to ne može da ide paralelno? Teško, ali ako ste zajedno u tome, može...Moje mišljenje da bi trebalo pokušati, bar još jednom, a posle...ne iscrpljivati se beskonačno...jedan je život! Ima li on svest o tome koliki je udeo neuspeha do njega?Na žalost...Ni sa 70% dobrog spermograma, kod mm, dok nije bilo poremećaja kod mene...nama nije upalilo...spontano!Jednom loš spermogram...teško da će biti nekog realnog poboljšanja...
------------------------------------------------------------
Inače, MM i ja samo ok! Samo, kako bih formulisala, ukratko: ne daju nam dušmani...pa, plus svojevremeni splet nesrećnih i tragičnih okolnosti, a čije recidive i sada trpimo i preživljavamo i nikako da se taj ciklus zatvori! Plus, što je mm u određenim periodima bio nezreo da se postavi, takođe prema prioritetima, da se okrene nama, meni,...već je bi njanjav, emotivan, pa je prednost davao rešavanju drugih stvari ponašajući se da ima sve vreme ovog sveta....a ja sam zbog toga pravila kobne pauze...Između svake pauze, bila je enormna koncentracija vanrednih stresova...za koje nije neposredno odgovoran mm, ali toga ne bi bilo da sam se npr. udala za nekog drugog.....I, on to zna......Čak je i autoritarno nametao rešavanje tadašnjih problema, u odnosu na naš sterilitet.......a meni ništa nije falilo tada!

Mini, ako si ti Marksista, ja mu dođem kao NOB-ejac!!!Hihihihihihi :wink:
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 11:25 pm

Post od Lily-an »

I, ovo sa Stepanom....hm, mudro od njega...vidiš, nije te otkačio...ko zna, možda baš nešto leži u tom njegovom mail-u, ostaje otvorena opcija...i, to je dobro...samo, pokušaj da tm ubediš da ćeš se kao zaustaviti sa sledećim pokušajem donacije...jednostavno, probaj da ga prevariš...uceniš, pa ako mora i na taj način....Mojoj drugarici(lečila sterilitet do 37 god. i za 3 god. dobi dvoje dece - spontano, iznenada) i meni je njena mama, predlagala čistu prevaru naših muževa, i uopšte nije gledala na to kao na neku jeres...samo da rodimo sebi dete....Nije stavljajla znak = između muža i deteta!
Samo, kasno nam to reče :wink:
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 18, 2006 11:29 am

Post od Ivana70 »

Jao zene, zene, na sve spremene :D :D :D Ma neka, tako i treba :wink: Lily ova tvoja poslovica mi se mnogo svidela, prava istina :P To mu dodje kao civilizovana verzija one "posle ... nema kajanja" :D
Kajanje i melanholija su po meni jedne od najstetnijih elemenata srpsko-slovenskog vaspitanja. Ta bolest izjeda dusu i telo, a prenosi se sa kolena na koleno, ogleda se u SVIMA NAMA (narocito je prepoznajem u svojoj majci i bratu) a onda i u sebi. Ali velika je stvar prepoznati je i boriti se protiv nje svim snagama. U suprotnom, tonemo u zacarani krug jednih te istih pretpostavki i pitanja "zasto nisam ovo?", "a sto nisam pre?", "a da sam ovako, onda bi MOZDA bilo drugacije?", "a sta bi bilo kad bi bilo ili da je bilo" i tome sl. samotortura koja ne daje a ma bas nikakve pozitivne rezultate.. trosenje energije u prazno, tapkanje u mestu, zivot u kondicionalu ("trebalo je da...")

Mm i ja smo prosli kroz to preispitivanje i kroz mnogo razgovora u nasoj zajednickoj sferi i svako u svom svetu ali na to pitanje se ne dolazi lako do odgovora, zasto, zato sto ti se drugaciji odgovori namecu kroz drugacije situacije.. nemas isto misljenje u "normalnom" stanju kao nakon neuspeha jednog, drugog, petog ivf-a. A onda nekako opet ustanes kao feniks, vratis se u normalu, budes svoja i postavis sebi isto pitanje ne bi li dobila cisti, iskreni, neisforsiran odgovor, onaj pravi koji dolazi iz dubine duse i tvog bica.
Ja sam presrecna sto danas znam taj odgovor, znam da smo postupili onako kako je trebalo i da nismo ranije trebali da krecemo jer jednostavno ranije to ne bilo dozivljeno kao nesto pozitivno, ranije je bilo nesto drugo lepo sto nam se desavalo i hvala Bogu sto prozivesmo sve te lepe trenutke od magistrarskih, preko putovanja, druzenja i uzivanja u nama dvoje. Tu srecu i te trenutke ne bih menjala za dete, pa nije to ili-ili.
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ivana70 »

Lily-an je vidim puna razumevanja prema Mininoj jacoj polovini, ok, ima tu elemenata, mogu da razumem optuzbe u stanju besa i nevladanja sobom i svojim frustracijama ali ne dopada mi se ako on to zaista misli i ako razloge svog kukavicluka i nezadovoljstva trazi u Mini! Krajnje pateticno sa njegove strane i krajnje kukavicki! Zar je to podrska i poverenje, deliti i dobro i zlo? Da li on tako uvek prebacuje krivicu na druge ili je ovo prvi put? Zamisli da ti danas-sutra prebaci kako je dete bolesno jer ti nisi bila dovoljno dobra domacica, mislim :evil:

Nemoj ti Mini njega da zalis, pusti te folove sa spavanjem u vreci (tako je jednom mm odlazio kao ganci sa dusekom i koferom i posle podne sa sa istima vratio.. ja umrla od smeha kada sam ga ugledala na vratima a on se naljuti :roll: :D )
Nemoj ni da komentarises niti da se upustas u diskusije. Probaj da budes u ulozi posmatraca, da posmatras kako reaguje, sta radi, da mu das sansu da se sredi sam sa sobom jer ko nije za sebe nije ni za druge. Ja sve mislim da ce on ipak da se "konsoliduje" i prici ti na neki nacin. mislim da ne bi trebala da budes ni odbojna ni suvise bliska sa njim, daj mu prostora i vremena, ali i sebi!
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ivana70 »

nabla napisao:Za sve koje znaju Lunalejn sa SC-a...TRUDNA je 6. nedelja, blizanci, prirodno u 45-oj!!! :D :D :D 8)
Stvarno ima dosta medicinskih fenomena na tom SC, hajde i mi malo da se nakacimo na taj forum, mozda nas malo "zaraze" sa nekim plusicem :wink: :D
vremejezabebe
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 04, 2008 4:38 pm

Post od vremejezabebe »

cuda se ipak desavaju to ce i nas odrzati .....ljubim vas :wink:
gloria2
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 24, 2008 3:05 pm

Post od gloria2 »

Mini,
Pa zar je moguće da nisi dobila ,i da sve vreme nisi uradila test!!?!
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ivana70 »

vremejezabebe napisao:cuda se ipak desavaju to ce i nas odrzati .....ljubim vas :wink:
Kako koga, mene druge neke stvari odrzavaju, a u cuda verujem samo kada se desavaju drugima :wink: Meni stvari dolaze samo kada se debelo oko njih potrudim i znam da je to moj put. Svako ima neku svoju karmu i nju treba da sledi, to je moje misljenje.
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ivana70 »

gloria2 napisao:Mini,
Pa zar je moguće da nisi dobila ,i da sve vreme nisi uradila test!!?!
E stvarno Gloria, dobro si ovo zapazila! Ja sada nesto vrtim stranice, pa videh da Mini nije dobila od 22 sept :o :o :D Hej MINIIIII, da li je to jos uvek aktuelno i ako da, kada ces da testiras???

Sto se mene tice, jos cekam, verovatno cu sutra da testiram da ne bih u pondeljak bas isla sludjena na posao ako nije ok.... Bas mi je frka :roll:

A Juicy, nema je?
Odgovori