Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
pozz,
samo kratko navodim iskustvo s Vlaisavljevicem i meni djeluje kao odgovorna osoba.Na osnovu nalaza je odmah rekao u pravilu se ide na donaciju.........e sad možda bi to nekom zasmetalo jer ne ostavlja nikakav prostor za nadu,ali meni je bio iskren i korektan odgovor.Najgore u svemu tome što sam samo mjesec dana prije Vlais. bila u jednoj klinici koja svako malo osvane u novinama,najbolja oprema ,krio itd. i zaista sam na nagovor otišla tamo i naravno na moj fsh 43 kaže gosp. pa niste vi jedini mi to uspješno odradimo i tako ja ga slušam i želim vrisnuti a evo vama lijepo ova terapija i za mjesec dana bi bila u postupku nakon samo mjesec na kontracepc.po njima mogla bi na kobnu stimulaciju.Sad se pitate pa šta ja želim??Tražila sam neku inform.,pa sve se usavršava nalazi nešto i tako samo za ovaj glupi fsh nema nikakve sheme .Nebitno,jedno je jasno da kod toliko poznatih stvari niko na svijetu nema ni volju ni potrebu sigurno ,da napravi tu kombinaciju koja bi bar nama fsh-ovkama mogla pomoci.
VLAIS. kaže sve preko 30--------------donacija.
Zbunjuje i to što pokušavati sniziti nešto što samo umjetno tako izgleda zaista ne ohrabruje.
LUNA ,želim ti svako dobro za embrioncic
Mi smo u razgovoru za Vlaisavljevicem pomenuli i mogucnost doniranja i sperme i jajnih celija. Jednostavno, zavrsio je pregled i imali smo jos vremena, pa smo ga pitali i ovo.
On nam je rekao da pravo na donaciju u Mariboru i drugim klinikama u Sloveniji imaju samo drzavljani Slovenije.
Tek da znate, znaci ne mozete da zapucate tamo po jajnu celiju.
Mozda je ovo vec pisalo, ali kako sam nova na ovoj temi i uopste na forumu da dam ovaj info .
lisy napisao:pozz,
Tražila sam neku inform.,pa sve se usavršava nalazi nešto i tako samo za ovaj glupi fsh nema nikakve sheme .Nebitno,jedno je jasno da kod toliko poznatih stvari niko na svijetu nema ni volju ni potrebu sigurno ,da napravi tu kombinaciju koja bi bar nama fsh-ovkama mogla pomoci.
VLAIS. kaže sve preko 30--------------donacija.
Zbunjuje i to što pokušavati sniziti nešto što samo umjetno tako izgleda zaista ne ohrabruje.
LUNA ,želim ti svako dobro za embrioncic
Potpuno se slazem sa Lisy.
Evo meni je fsh bio 15, pa vestacki spusten na 5 i opet nije uspelo..
Znam da nije lako prihvatiti tu istinu (i sama sam kroz tu fazu prosla), sve se covek nada da postoji ipak neki nacin, pa onda kopas po retkim primercima zena kojima je IPAK uspelo i pored visokog FSH-a, pristajes na raznorazne tretmane, pa onda cekas da se desi "cudo" itd itd. Mnogo se bolje osecam od kako sam stavila tacku na stimulacije i okrenula se donaciji, nekako sam se rasteretila od svih tih iscekivanja i razocarenja i nemam zelju da se vracam u istu pricu.
Ali svako od nas drugacije dozivljava stvari, te bih uvek bih savetovala onim zenama koje jos uvek imaju osecaj da treba nastaviti u tom smeru, da imaju volje i nade - da i dalje probaju sa svojim celijama!
Ovaj lepi Steva potpuno zaboravio na nas, evo jos uvek mi nije odgovorio na mail povodom audit-a i sta dalje...kaze da je mnogo zauzet
Malo glupavo da posle mesec i po dana ne daje nikakav feedback
Srecom da sam rezervisala u Repromedi, te se ne nerviram
Lily-an napisao:...ni jedan pacijent ne mora da ima dokaze za, eventulani, nezakoniti rad lekara! Za iniciranje kriv. gonjenja dovoljna je OSNOVANA SUMNJA...
Na osnovu dokaza se PRESUĐUJE!
Što se tiče stimulacije pod cistom....ako to sa med. stanovišta nedozvoljeno, i da pacijent nema ni jednu posledicu...to se naziva nesavesno lečenje...Novac za porođaj? Šta, niko čuo? Smesta bih ih prijavila policiji, a potom da budu po disciplinskoj meri, za početak, udaljeni sa posla, da provedu samo jednu noć u pritvoru, budu osuđeni i izgube licencu!
Samo oni koji se grubo ogreše o zakon ...o Hipokrata...A, da ostatak časnih lekara u miru radi svoj posao, bez javnih prozivki...
Bravo Lily-an, odlicno si ovo srocila, potpuno se slazem sa tobom
Ja samo cekam najpre da mi resimo ove svoje prioritetne probleme, a posle cemo se okrenuti pitanju nanesene stete i zahtevati uvid u neke stvari iz proslosti.., sve u svoje vreme, sada nam treba mir i zdrav zivot.. ali ne moze (i ne sme) se zaboraviti!
Luna, zelim ti puno srece! I jedan malisan je sasvim dovoljan za 100% uspeha!!! Jajnik boli od stimulacije, i meni je tako bilo. A sto se tvog stajanja na nogama tice - meni su i Goca i sestre bile izricite - nisam invalid ali lezim sto vise mogu! Cak, kad me je Goca zvala da mi saopsti lepe rezultate (videces uskoro!) ja je pitala da li mogu poceti normalno da sedim - ona se odusevila sto sam se striktno drzala uputstava...
Lady, nadam se da ces uskoro naci kliniku koja ce ti uliti poverenje i mir, i pre svega da ces uspeti u svojoj borbi.
NADA je kao ptica koja oseća svetlost i peva dok je zora još uvek mračna. Rabindranat Tagora
kikica napisao:A sto se tvog stajanja na nogama tice - meni su i Goca i sestre bile izricite - nisam invalid ali lezim sto vise mogu! Cak, kad me je Goca zvala da mi saopsti lepe rezultate (videces uskoro!) ja je pitala da li mogu poceti normalno da sedim - ona se odusevila sto sam se striktno drzala uputstava...
Ako sam dobro razumela tebi je lekar savetovao da lezis 15 dana - do testa ?
Bas se lepoKonsultacija mislim oko £150-180 ne secam se tacno. rascaskale....
Nabla - Lister - sopstvena jajca - puna stimulacija sa lekoviam oko 6.5 hiljada funti (450 IUI) . IVF £3250. ICSI oko £1200. Resto nalazi krvi i lekovi. Lekove ne mora kupiti od klinike jer oni uzimaju mark up poprilican. Ima apoteka gde se mogu naruciti mnogo jeftiniji lekovi... Mogu dostaviti detalje, jer sam tamo pazarala.... Pricamo o znacajnoj razlici.
Ja sam bila na UCH, ARGC, Creative Health (lecenje sa cistom), LFC - Harley St - jedan od prvih pionira IVF sa Prof Ian Craft -om. Volela bih da sam otisla na Lister odmah umesto UCH jer su oni dobri sa high fsh, ali ja tad nisam znala da imam problem. Oni su jedina klinika koji prihvatalju sve pacijente bez selektivnih kriterija kojim bi zastitili statistike. Ovde sve klinike moraju publish svoj success rates i zato mnogi odbijaju pacijente da im ne bih pokvarili stats npr UCH. Bas kao i skolski sistem, postoji competition based on success rates, sto onda moze da dovede totalno loseg ishoda za pacijente. ARGC i Lister vaze za najbolje klinike u Engleskoj.
Vecinu toga sto sam citala u vezi s LIsterom je bio veoma dobar feedback. Oni su jeftiniji nego ARGC duplo u nekim slucajevima a isto tako rade imunologiju. Sam Abdallah je direktor klinike. Yaya Prakesh je veoma dobar konsultant kako sam cula. Svi je obozavaju i bori se za svaku jajnu celiju iz onog sto cujem i ima veoma topao pristum. Mary Wren - neki su se zalili kako je hladna itd...Tvoja drugarica moze da trazi kojeg konsultanta hoce. Ova klinika je bila na filmu - Dete uprkos all odds... sa Nemicom i njenim tipom i dr Abdala je bio na filmu... Zvali su ga na mobilnom u sred postupka.
Lily - lepo ga sroci... Posto je ovaj proces tako emotivno iscrupljujuci ljudi cesto nemaju energije da se tuze s dr, a mislim da bi trebalo ponekad...
Luna - good luck...!
Ivana - pa ti jos malo pa ode...
Malo mi cudno ovo za lezanje. Meni to niko nikad nije preporucio. Cak sta vise kazu da su lagane setnje dobre za cirkulaciju i dovod krvi u matericu sto pomaze kod implantacije... Ja mislim ako je embrio zdrav lezali - ne lezali uspece te .... A ako nije verovatno necete...
Ja se dogovorila sa mm za jednu diskusiju ovaj vikend u vezi sa narednim pokusajem...Volela bih da sam vec nesto aranzirala...
Ivana70 napisao: Ako sam dobro razumela tebi je lekar savetovao da lezis 15 dana - do testa ?
Tako nekako, draga, lezala sam 7 dana, jela u polusedecem polozaju, i sedela jedino kad sam morala (znas na sta mislim ). Ostalih sedam dana bih prosetala po stanu, vise koristila polusedeci polozaj, sa obaveznim lezanjem po 2 sata nakon aplikovanja utrogestana - 3 puta dnevno.
Nije bilo lako, prvih dana me je sve bolelo od lezanja - ledja, noge, ruke, vrat... Ali, tako su mi rekli - i iako sam znala da se mnogi ne pridrzavaju tako striktno tih saveta - pa ipak uspeju, ja sam ipak tako odlucila - da pokusam. Bogu hvala pre svega, a ne lezanju, uspela sam...
NADA je kao ptica koja oseća svetlost i peva dok je zora još uvek mračna. Rabindranat Tagora
Auu, to je stvarno tesko, mislim da ja to ne bih mogla da izvedem. Prvo od nervoze,a drugo sto to znaci min. 15 dana odmora samo za lezanje!!! I sta ako mi ne uspe, a ja potrosila pola odmora na lezanje kod kuce .. pa to bi mi stvarno unistilo nerve
Istina, niko mi tako nesto nije preporucio ali za one koji ne rade nije lose da probaju i tu varijantu, evo Kikici je uspelo
E da Nabla - lista cekanja sa donor eggs na Listeru je oko 18- 24 meseca i mnogo skuplje naravno nego u Ceskoj. Na Reprofitu je ivf sa sopstvenim jajcima oko 1000 evra za info i nema liste cekanja. Mislim da su Cesi up to speed sa developments a Steva je radio na Cambridgu ovde sto je prilicno renomirano, hence ima tako dobar engleski.
Ivana - cudno za Stepana da se nije javio. Meni je odgovorio odmah u roku od 24 sata za feedback. Mislim da je postao zrtva sopstvenog uspeha..
Odoh u setnju ...nesto sam u crap moodu od juce. Imam period from hell... 28 dan ...bice da je donacija poremetila stvari ...ja obicno imam na 23 - 24 dana... Uvek se nesto razocaram kad dobijem...kao da eto nesto ocekujem nesvesno... cim malo zakasni ja se jos uvek stupidly ponadam da nisam nekim cudom zalomila against all odds... . Cudna je eto ljudska psiha....
Mnogo se bolje osecam od kako sam stavila tacku na stimulacije i okrenula se donaciji, nekako sam se rasteretila od svih tih iscekivanja i razocarenja i nemam zelju da se vracam u istu pricu.
Potpisujem ovo sto je Ivana rekla..upravo se i ja tako osjecam..
Luna, bas cudno, jesi sigurna da si na pravu adresu poslala mail...obicno Vlaisavljevic odgovori. Ja sam mu pisala tri puta, i odgovorio mi je sva tri puta, samo prvi put sam cekala odgovor oko 10 dana, a posle je stizalo za dan-dva!
Inace ja se spremam kod njega u postupak sada u Oktobru u Jevremovoj, a imam zakazano za Maribor, april 2009
Ja sam isto u toj smirenoj fazi i sama sam to nekako posložila,mada sam u velikom zaostatku za vama jer mm nije donio odluku.Ja sam ovu godinu nekako se podigla kao feniks,bila sam stvarno sagorjela u svakom smislu,zatim sam mm predložila da ovo više ne može biti samo moj teret ,nakon svih analiza i malo alternativa,zna se.....jedini izlaz vidim u donaciji,pa da znam i to smo pokušali.Mm ima optim. nalaz i nadam se da će uskoro donijeti odluku.Kad kažem moj teret nije da on mene ne podržava ili tako,on ima neku zanimljivu teoriju o svemu pa i životu tipa :Sve je ovo nešto što jednostavno moramo proci ,da nije ova boljka bila bi druga i to je to.Koja pasivnost, ali više puta sam mislila da traži neki lakši nacin borbe s svime i nisam bila u pravu.Dokazao mi je jer sam mu dušu na slamku vadila i pravila neke "male testove" i kažem opet prošao je i odbacio sve sumnje.Evo ,mislim da bi mi pomoglo da znam kako se kod vas desilo i kako su vm usvojili sve od ideje do postupka?