Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
LIsy - teme i dileme mm na temu donacije, eh? Duga i well-documented prica na ovom forumu, tako da necu dodatno da davim. MM samo moli boga da mu neko ne pomene fertility. Ko' guster, spreman je da izgubi rep samo da pobegne...
Da li tm ima dileme? Kako se ti osecas?
Nabla - uvek zaboravim da te pitam kad ces ti u postupak?
Idem da kuvam veceru. Veceras izbori kod nas lokalno pa idem da brojim glasove sa party comrades od 10 h pa nadalje!
Big kissa svima i pozz!
Da li tm ima dileme? Kako se ti osecas?
Nabla - uvek zaboravim da te pitam kad ces ti u postupak?
Idem da kuvam veceru. Veceras izbori kod nas lokalno pa idem da brojim glasove sa party comrades od 10 h pa nadalje!
Big kissa svima i pozz!
...evo, MM mi sprema fasciklu...za rezultate...za Rusiju...providni ulošci , da se vidi sa obe strane, pa se još i rasklapaju....Ma, čudo jedno, fascikla će umesto mene da govori... Titra mi osmeh na licu, pita šta mi je, velim:" Pa, neću da obrukam Ivanu i Nablu"! :
On, klimne glavom..Ćutke...Čovek sve razume...Jasno, sve zna o svima, hahahaha, samo još da sazna ko za koga glasa na izborima....hihihihihihihi
Mini, nemoj tamo da lažiraš brojanje...
vidi ti, naše gore list insajder na izborima u UK
A, što vi jedete kuuvaanooo? Malo, malo, pa kuvaš večeru?
A vino, to si počela da nam prećutkuješ, jel?
Ivana, dr. Steva? Tako ti je uvek bilo sa odlikašima? Sećaš se onih dobrih frajera, iz naše mladosti,...i ono njihovo ,poznato "čujemo se"...Eh, pa sve znamo šta je to značilo
Lisy, hmmm, TM? Pa, nešto ga tajiš od nas? Nije prošao naš skrining?!
Kako da damo savet?? Ko je dominantniji, kod vas? On ili ti?Meni nešto izgleda da si ti njega razmazila, malo...a?
...e, sada sledi Part 2....a to je kada krene kao izvinjavanjanje....nakon što se nešto napiše....
Elem, drage moje, nemojte zameriti što ja ovako, malo na šalu...Baš mi je nešto teško, ovih dana...kao da sam predmet kinjenja...a ja trpim, zatvorim oči...i znam da ću imati bebu...jutros smo oboje plakali....Sve ti se nešto prolomi....u nekom trenutku...ide, ide...i erupcija...Na sreću, uvek se osećam jače, jače, odlučna sam, VIŠE NEGO IKAD, da izguram moj san...NIKOME I NIČEMU NEĆU DOZVOLITI DA MI SE ISPREČI NA TOM PUTU....kada nešto rešim, NEZAUSTAVLJIVA sam, A nikada nisam bila odlučnija,....Čini mi se da zbunjujem svoju okolinu dozom svoje isključivosti - rešenosti da se obrušim na svakoga i sve što mi se nađe na putu.... Ali, imaću ispod svojih grudi maleno biće kome ću dati svu ljubav sveta...MM već sada se pribojava da ću dete razmaziti....glupost...ljubav nikada nije ništa loše produkovala...vidite kako odrasli ljudi zastrane............
Osećam na trenutke sebe, kao lavicu zatvorenu u kavezu,...spremnu na sve! Da izgura sve....DO KRAJA!
A, da, nećete verovati, imam malu zapetljanciju sa vizom- ulaskom u RF! Mislim, ima 1000 varijanti za srbske državljane, ali, ne, meni
ne daje mira...Ma, neću , bre , na ovom, putu ništa da improvizujem...Idem na sigurno...kao mogu sa vaučerom...Ali, ja neću biti u hotelu, šta ako traže overu u hotelu, prilikom izlaska iz zemlje..ili proveravaju rezervaciju?... Kao, to rade kod svakog 100. Moj rezon je ako sam 1% svetske ženske populacije, mislim na moj fsh, a što BAŠ MENE NE BI PROVERAVALI? Zato, sada imam i to Z sa visom...Ajd, izvinite, još jednom, preterah ga i ja...

Mini, nemoj tamo da lažiraš brojanje...

Ivana, dr. Steva? Tako ti je uvek bilo sa odlikašima? Sećaš se onih dobrih frajera, iz naše mladosti,...i ono njihovo ,poznato "čujemo se"...Eh, pa sve znamo šta je to značilo

Lisy, hmmm, TM? Pa, nešto ga tajiš od nas? Nije prošao naš skrining?!

...e, sada sledi Part 2....a to je kada krene kao izvinjavanjanje....nakon što se nešto napiše....
Elem, drage moje, nemojte zameriti što ja ovako, malo na šalu...Baš mi je nešto teško, ovih dana...kao da sam predmet kinjenja...a ja trpim, zatvorim oči...i znam da ću imati bebu...jutros smo oboje plakali....Sve ti se nešto prolomi....u nekom trenutku...ide, ide...i erupcija...Na sreću, uvek se osećam jače, jače, odlučna sam, VIŠE NEGO IKAD, da izguram moj san...NIKOME I NIČEMU NEĆU DOZVOLITI DA MI SE ISPREČI NA TOM PUTU....kada nešto rešim, NEZAUSTAVLJIVA sam, A nikada nisam bila odlučnija,....Čini mi se da zbunjujem svoju okolinu dozom svoje isključivosti - rešenosti da se obrušim na svakoga i sve što mi se nađe na putu.... Ali, imaću ispod svojih grudi maleno biće kome ću dati svu ljubav sveta...MM već sada se pribojava da ću dete razmaziti....glupost...ljubav nikada nije ništa loše produkovala...vidite kako odrasli ljudi zastrane............
Osećam na trenutke sebe, kao lavicu zatvorenu u kavezu,...spremnu na sve! Da izgura sve....DO KRAJA!
A, da, nećete verovati, imam malu zapetljanciju sa vizom- ulaskom u RF! Mislim, ima 1000 varijanti za srbske državljane, ali, ne, meni

Lady,
nemoj da ideš od nas!
....Budi sa nama.
Jucy,
kako ide kod tebe? Šta bi sa UZ? Jel prošao 12.dan...kakav ti je endo? Merila? Javi, please!
Nabla, ljubavi, a gde si ti večeras? ...ja bih pričala i pričala...
Kikice, i ja planiram da lenstvujem!
Stvarno, Ivana, Mini, nakon koliko vremena ste ustale posle Et? Rusi navode kao par dana mirovanje...kažite, već pitala jednom, da li su vam rekli da budete u nekom posebnom, naročitom položaju? Koliko? One na TV-u koliko vidoh, ipak, ostaju u nekom ležećem položaju...a, i ona što sam je pominjala - donacija u Španiji je rekla: trebam da mirujem,...Hmm, stvarno to treba razmotriti...ja ću pitati...
Setih se sada, ova donacija u Španiji...sećate se mog posta...U nedelju, prošlu, bila je repriza..../ subotom ide nova priča, nedeljom repriza od prošle subote/ i tako ja čuh i ostah u šoku! Pitam se samo, gde su mi bile misli, kud su odlutale, da sam to previdela....Dakle, žena je explicitno, decidno izustila: "Ne volim što dete neće biti moje, već tamo neke druge žene i mog muža, ali, ipak ćemo imati bebu"...Ona je mene baš dotakla, jer je govorila o onome što svaku ženu koja se odlučila na donaciju muči, ali ovo...Ja se zaprepastila...Pa, ne znam kako može i da uspe! Potpuno ok, ako neka žena to ne želi, mislim da je to skroz razumljivo, ali ako to već radiš, a to reći dok je embrion već u tebi...
nemoj da ideš od nas!

Jucy,
kako ide kod tebe? Šta bi sa UZ? Jel prošao 12.dan...kakav ti je endo? Merila? Javi, please!
Nabla, ljubavi, a gde si ti večeras? ...ja bih pričala i pričala...
Kikice, i ja planiram da lenstvujem!
Stvarno, Ivana, Mini, nakon koliko vremena ste ustale posle Et? Rusi navode kao par dana mirovanje...kažite, već pitala jednom, da li su vam rekli da budete u nekom posebnom, naročitom položaju? Koliko? One na TV-u koliko vidoh, ipak, ostaju u nekom ležećem položaju...a, i ona što sam je pominjala - donacija u Španiji je rekla: trebam da mirujem,...Hmm, stvarno to treba razmotriti...ja ću pitati...
Setih se sada, ova donacija u Španiji...sećate se mog posta...U nedelju, prošlu, bila je repriza..../ subotom ide nova priča, nedeljom repriza od prošle subote/ i tako ja čuh i ostah u šoku! Pitam se samo, gde su mi bile misli, kud su odlutale, da sam to previdela....Dakle, žena je explicitno, decidno izustila: "Ne volim što dete neće biti moje, već tamo neke druge žene i mog muža, ali, ipak ćemo imati bebu"...Ona je mene baš dotakla, jer je govorila o onome što svaku ženu koja se odlučila na donaciju muči, ali ovo...Ja se zaprepastila...Pa, ne znam kako može i da uspe! Potpuno ok, ako neka žena to ne želi, mislim da je to skroz razumljivo, ali ako to već radiš, a to reći dok je embrion već u tebi...
- LadyOfTheMountain
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Sep 23, 2008 11:51 pm
Hvala ti, a i ja tebi zelim isto, posto pretpostavljam da vec imas svog lekara, onda da uspes u svojoj borbikikica napisao:Lady, nadam se da ces uskoro naci kliniku koja ce ti uliti poverenje i mir, i pre svega da ces uspeti u svojoj borbi.

Naravno da ostajem sa vama, a i kud bih isla ?Lily-an napisao:Lady,
nemoj da ideš od nas!....Budi sa nama.

Usput, ko vam je taj Steva, Stepan ?
Lady, evo ja dežurna večerasLadyOfTheMountain napisao:Hvala ti, a i ja tebi zelim isto, posto pretpostavljam da vec imas svog lekara, onda da uspes u svojoj borbikikica napisao:Lady, nadam se da ces uskoro naci kliniku koja ce ti uliti poverenje i mir, i pre svega da ces uspeti u svojoj borbi..
Usput, ko vam je taj Steva, Stepan ?

Steva, Stiv....je dr. Stepan iz Češke, klinike iz Brna! Mini i Ivana su nam rekle da je extra faca...na skali od 1-5, od Ivane dobio odličan! Ali, naša nam mila Ivana, nije imala sreće, da i pored toga što je pratio njen postupak...terapiju i sl... dopisivala se sa njim...da završi baš kod njega na embrio transferu...Dobila dr. koji je ocenjen sa 4! E, Mini je tu bolje prošla...ona je završila pravo u ruke.....hahahahakod dr. Steve....I, sada Mini i dalje "priča" sa njim....pa, šta da kažem...Mini i dr.Steva se bolje "upoznali"

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Mar 02, 2008 10:11 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
To,curo!Letis sve dok si svestan svojih krila...Lily-an napisao:
...Na sreću, uvek se osećam jače, jače, odlučna sam, VIŠE NEGO IKAD, da izguram moj san...NIKOME I NIČEMU NEĆU DOZVOLITI DA MI SE ISPREČI NA TOM PUTU....kada nešto rešim, NEZAUSTAVLJIVA sam, A nikada nisam bila odlučnija...
Malo sam vas citala,imam taman toliko snage da dodam koju na svoj racun...
Elem,odradih ja danas svoju trecu histero-al' sam ovaj put bila budna9ne boli nista),rekoh,hajde da vidim taj moj "strawberrylike"...I tu je.Minimalni endometritis,ali ga ima,bas se vidi kao mali belicasti plikovi na sluzokozi...Kako bilo,dobih gomilu lekova i vaginaleta,ali ono sto je najvaznije-krecem u kratki protokol cim zavrsim sa kontraceptivom(ovaj put je Jeanine,pokazalo se da nisam jedina kojoj Microgynon pravi ciste),dakle sredinom oktobra,jer ga vec par dana tamanim...Ono sto me je najvise obradovalo to je da nije duga sema i da ipak necu morati da primim 40 gonala.Prepolovicemo Gonal,ali zato uskace Merional,sve naravno uz Dipherelin.Kao da je prethodna stimulacija vratila veru dr u moje jajnike...
Uzgred,krecem i sa Cardiopirinom(kaze dosta je 75mg-ali kako da ga delim?)paralelno sa stimulacijom idu Neo-Penotran vaginalete(zbog flore).Zatim,zbog onih mojih kontrakcija-buskopan 2 sata pre transfera intravenski i jos neki spazmolitik lokalno.
Pokusacemo da dobijemo veci broj celija kako bi isli na blaste,a planiran je i assisted hatching...
Tek kad napisah i sama se zacudih...

Svima kisic,drzim fige za sve embrioncice i planirane bebironcice...

Za Jovana i njegovu mamu poseban

-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Apr 04, 2008 4:38 pm
- LadyOfTheMountain
- Aktivan član
Hvala "dezurna"Lily-an napisao: Lady, evo ja dežurna večeras![]()
Steva, Stiv....je dr. Stepan iz Češke, klinike iz Brna! Mini i Ivana su nam rekle da je extra faca...

Devojke srecno !
Ja sam na ovoj temi od pre neki dan i upadoh sticajem cudnih okolnostivremejezabebe napisao:kada to zene idu na donaciju ,jer one nemaju ni jednu jajnu celiju ili kako /ako neko moze nek mi da odgovor /

Da dodam da jos nisam radila hormone, pa kad vidim da znam na cemu sam, posto sam zasla u 40., a Goca Ivanovic mi je rekla da su mi jajnici stariji 2 godine od mene same

Ješo, Glorija
Devojke, pa, rekoh li ja da MORA neka akcija, i ovde kod nas...pre i posle N.god...
Joj, što bih volela da bude kao neka stimulacija, te priprema,,,kad ono, hop, da neka javi da je trudna...
Znate šta, meni drugarica- lekar, do sada bar milinon puta rekla: U medicini 2+2 ne moraju biti 4. Mi, ovde, vrlo smo realne, da ne kažem surovo realne prema sebi samima, ali, ipak, čuda se događaju...i to nema ni smisla pobijati!
Lady,
Ivana, neće Stevi oprostiti...takav ti je ona lik...Čudna devojka...Zato, ona sada ide na DOBITNU KOMBINACIJU, ČISTA PETICA! Ide u Repromedu, drugu kliniku!
Lady, kako misliš nisi radila hormone?!BTW, donacija neće "poboljšati" stanje tvog FSh! Niti je to bitno...I, šta čekaš? 40god???Idi , uradi sve moguće hormone, plus tiroidu, free testosteron, DHAES...Koji je limit fsh? Ha, neistražena oblast, što bi rekla Lisy...Meni je menopauza započela sa 25,27,8...No, ni to ništa ne mora značiti...
Luna, ne shvatam, pa zar nije bilo zakazano u oktobru u Pronatalu?Ali, imaš lepih vesti? Joj, izvini, moram da vidim šta si pisala...
Joj, znam da sam noćas skroz blesava, ali sve je ovo ... psihološki support....
Nabla, navikla sam na tebe..
.
ps. Mini nam skroz pokvari ovaj naš"književni"serb. laguage....slengovi, tuđice...ccc :wink
e, sutra čiiitaaajteee, cceo dan, kao ja sinoć!

Devojke, pa, rekoh li ja da MORA neka akcija, i ovde kod nas...pre i posle N.god...
Joj, što bih volela da bude kao neka stimulacija, te priprema,,,kad ono, hop, da neka javi da je trudna...
Znate šta, meni drugarica- lekar, do sada bar milinon puta rekla: U medicini 2+2 ne moraju biti 4. Mi, ovde, vrlo smo realne, da ne kažem surovo realne prema sebi samima, ali, ipak, čuda se događaju...i to nema ni smisla pobijati!
Lady,
Ivana, neće Stevi oprostiti...takav ti je ona lik...Čudna devojka...Zato, ona sada ide na DOBITNU KOMBINACIJU, ČISTA PETICA! Ide u Repromedu, drugu kliniku!

Lady, kako misliš nisi radila hormone?!BTW, donacija neće "poboljšati" stanje tvog FSh! Niti je to bitno...I, šta čekaš? 40god???Idi , uradi sve moguće hormone, plus tiroidu, free testosteron, DHAES...Koji je limit fsh? Ha, neistražena oblast, što bi rekla Lisy...Meni je menopauza započela sa 25,27,8...No, ni to ništa ne mora značiti...
Luna, ne shvatam, pa zar nije bilo zakazano u oktobru u Pronatalu?Ali, imaš lepih vesti? Joj, izvini, moram da vidim šta si pisala...
Joj, znam da sam noćas skroz blesava, ali sve je ovo ... psihološki support....
.
ps. Mini nam skroz pokvari ovaj naš"književni"serb. laguage....slengovi, tuđice...ccc :wink
e, sutra čiiitaaajteee, cceo dan, kao ja sinoć!

[quote="gloria2"]Lily,super si, samo tako nastavi,sta cemo kad odes,kako cemo znati sta se desava,tamo cim stignes nadji inernet.
Glorija,draga,
ne brini, biću Denis napast i iz Pitera...
hihihihihihi..pa bio bi red da mi tamo, ova moja dobra duša, nešto pokloni....hahahahhahaaaa......menjam šubaricu za lapić!
Glorija,draga,
ne brini, biću Denis napast i iz Pitera...
hihihihihihi..pa bio bi red da mi tamo, ova moja dobra duša, nešto pokloni....hahahahhahaaaa......menjam šubaricu za lapić!
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am
Evo i mene da se nakacim...zadesio me neki administrativni posao i nikako da dignem glavu od tabela i prebrojavanja
Lily, lavice nasa
, resices ti svaku prepreku. Bilo bi suludo da pokleknes pred birokratijom. Smajser u ruke i .....
Jel se zna neki okviran datum avanture zvane "against all odds"
Hmmm, nisam ni mislila da ces nas ostaviti gladne informacija kad se otisnes put majke Rusije
Lisy, MM nema pojma sta zapravo znaci donacija jc. Zna on da se jc dobija od druge zene, ali on je nekako iskonstruisao u svojoj glavi da ce se u tu jc preslikati i moji geni. Objasnila mu ja, al je iznasao nacin da to prilagodi svom stavu- dete ce primati moju krv, pa ce nesto pokupiti i od mene
. Kad smo proslu subotu gledali BBC-evu emisiju, bio je jedan par koji je stalno dobijao aneuploidne embrione, cak su i na PGD isli, ali nijedan nije bio zdrav. I tu su konacno odustali. MM je prokomentarisao, pa sta drame, pa mogu da idu na donaciju.
Eto, to mu je postalo toliko normalno!
Lady, Kikica nam je trudna i imamo prvu bebu u stomaku na nasem podforumu- malog Jovana
Vremejezabebe, na donaciju se ide kad nemas vise ni jednu jc ili kad se procenjuje da su sanse sa svojim jc jako male i da nema smisla organizam bombardovati gomilom hormona. Vrednost fsh na koji ce doca odreagovati s predlogom o donaciji je individualan za svaku zenu a i zavisi od stava doktora i tvoje snage (emotivne i finasijske) da forsiras postupke sa svojim jc.
Jeso, Kopitovicka deluje kao opasan strateg
Sta bese buskopan? Danas smo se Goca i ja dotakle raznih pripomazucih lekova. Kaze da u Belgiji koriste neposredno pre ET nitroglicerin, kao bi se misici? opustili i kako bi doslo do vece prokrvljenosti sto bi olaksalo prijanjanje embriona. U tom kontekstu, nije na odmet uzimati neki sedativ ili antireumatik. Ali je naglasila da samo odredjena vrsta antireumatika dolazi u obzir. Ja joj spomenuh da se davim u brufenu, a ona "od danas pa ubuduce, zabranjen vam je brufen" Setih se Kikice
.
Kaze brufen pravi LUF.
Elem, u tom istom kontekstu...Lisy, L-arginin je odlican za prokrvljenost materice i jajnika i dobro ga je uzimati. Folna kiselina ima siri spektar delovanja nego sto se do sad mislilo, tako da Jusy super sto ga uzimas. Ima smisla i onaj tekst gde se prepurucuje da ga uzimaju i muskarci jer popravlja morfologiju.
Vitamin E ne treba koristiti u kombinaciji sa vitaminom C. Jedno drugo iskljucuje. Ali vise preporucuje vitamin C jer nema opasnosti od predoziranja.
Mini, ja sam na skeniranju
. Sad proucava moj prirodan ciklus bez ikakvih stimulacija i progesterona i vadjenja krvi. Svidja joj se ono sto vidi na UZ. Ne mogu da zamislim da nisam pitala koliko mi je endometrijum
. Valjda bi rekla da ne valja da je tanak. Znam samo da mi je dom. fol. pred pucanjem (17 mm) i sad se ostrim da zaskocim MM cim stigne kuci
Hvala ti mnogo za info o Listeru. Zahvaljuje se i moja drugarica. Da li postupak radi Abdalla ili i ove cice sto si spomenula isto rade. Ona nema nista protiv da recimo ima konsultaciju sa Yayom, ali bi volela da joj celu pripremu radi Abdalla. Jel to tesko izaranzirati? Iz Listera su joj javili da je Abdalla slobodan tek krajem novembra za konsultacije. Ako se dogovore oko postupka, onda cu da te gnjavim za info gde kupiti povoljnije lekove.
Luna, drzimo fige
Kikice i Jovane kissssssss
ps. Ja sam malo "dramila" danas kod Goce da nemam mnogo vremena, fsh, bla bla...a ona ce meni "tu nema nikakvog pravila, ja sam sad svesna da se nista ne zna". Shvatih iz njene price da ima dosta pacijentkinja s povisenim fsh.

Lily, lavice nasa

Jel se zna neki okviran datum avanture zvane "against all odds"

Hmmm, nisam ni mislila da ces nas ostaviti gladne informacija kad se otisnes put majke Rusije

Lisy, MM nema pojma sta zapravo znaci donacija jc. Zna on da se jc dobija od druge zene, ali on je nekako iskonstruisao u svojoj glavi da ce se u tu jc preslikati i moji geni. Objasnila mu ja, al je iznasao nacin da to prilagodi svom stavu- dete ce primati moju krv, pa ce nesto pokupiti i od mene

Lady, Kikica nam je trudna i imamo prvu bebu u stomaku na nasem podforumu- malog Jovana

Vremejezabebe, na donaciju se ide kad nemas vise ni jednu jc ili kad se procenjuje da su sanse sa svojim jc jako male i da nema smisla organizam bombardovati gomilom hormona. Vrednost fsh na koji ce doca odreagovati s predlogom o donaciji je individualan za svaku zenu a i zavisi od stava doktora i tvoje snage (emotivne i finasijske) da forsiras postupke sa svojim jc.
Jeso, Kopitovicka deluje kao opasan strateg

Sta bese buskopan? Danas smo se Goca i ja dotakle raznih pripomazucih lekova. Kaze da u Belgiji koriste neposredno pre ET nitroglicerin, kao bi se misici? opustili i kako bi doslo do vece prokrvljenosti sto bi olaksalo prijanjanje embriona. U tom kontekstu, nije na odmet uzimati neki sedativ ili antireumatik. Ali je naglasila da samo odredjena vrsta antireumatika dolazi u obzir. Ja joj spomenuh da se davim u brufenu, a ona "od danas pa ubuduce, zabranjen vam je brufen" Setih se Kikice

Kaze brufen pravi LUF.
Elem, u tom istom kontekstu...Lisy, L-arginin je odlican za prokrvljenost materice i jajnika i dobro ga je uzimati. Folna kiselina ima siri spektar delovanja nego sto se do sad mislilo, tako da Jusy super sto ga uzimas. Ima smisla i onaj tekst gde se prepurucuje da ga uzimaju i muskarci jer popravlja morfologiju.
Vitamin E ne treba koristiti u kombinaciji sa vitaminom C. Jedno drugo iskljucuje. Ali vise preporucuje vitamin C jer nema opasnosti od predoziranja.
Mini, ja sam na skeniranju

Hvala ti mnogo za info o Listeru. Zahvaljuje se i moja drugarica. Da li postupak radi Abdalla ili i ove cice sto si spomenula isto rade. Ona nema nista protiv da recimo ima konsultaciju sa Yayom, ali bi volela da joj celu pripremu radi Abdalla. Jel to tesko izaranzirati? Iz Listera su joj javili da je Abdalla slobodan tek krajem novembra za konsultacije. Ako se dogovore oko postupka, onda cu da te gnjavim za info gde kupiti povoljnije lekove.
Luna, drzimo fige

Kikice i Jovane kissssssss
ps. Ja sam malo "dramila" danas kod Goce da nemam mnogo vremena, fsh, bla bla...a ona ce meni "tu nema nikakvog pravila, ja sam sad svesna da se nista ne zna". Shvatih iz njene price da ima dosta pacijentkinja s povisenim fsh.
Poslednja izmena od nabla u Čet Sep 25, 2008 11:51 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
- LadyOfTheMountain
- Aktivan član
U ponedeljak idem kod svoje doktorke, pa cu s njom da se dogovorim o svemu. Radila sam hormone jos pre dve godine i FSH je bio povisen, ali ne nesto drasticno ( nemam sada rezultat). Moj muz uspeo da popravi spermogram i sad ima sasvim solidan, pa smo pokusavali prirodnim putem i isli na tu jednu famoznu inseminaciju kod Goce.Lily-an napisao: Lady, kako misliš nisi radila hormone?!BTW, donacija neće "poboljšati" stanje tvog FSh! Niti je to bitno...I, šta čekaš? 40god???Idi , uradi sve moguće hormone, plus tiroidu, free testosteron, DHAES...Koji je limit fsh?...
Meni i dalje neke stvari nisu jasne, uzmimo da zena od npr. 50 godina ( sad sam ga bas lupila

Inace jos nesto sto me zanima, ako zena uzme jajnu celiju od druge zene, da li ona prima neke hormone, lekove ? Jajnike joj sigurno ne stimulisu, jer nemaju zasto, ali pretpostavljam da dobija nesto da bi njen organizam bolje odreagovao na ET.
I meni nedostaje nabla, ona bi nam sve lepo elaborirala

Evo vidim nabla se javlja, dok pregledam poruku

Super za kikicu, ona je povukla nogu, a sad i ostale za njom

Kikice cestitam i neka sve prodje dobro !!!
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Mar 02, 2008 10:11 am
Nije nam Kopitovicka bila tu...sve smo to skuvale Trninicka(asistent) i ja,mada su verovatno obavile konsultacije...Ona je bas mlada ali fenomenalna...
Nitroglicerin???Nitrati naglo sire krvne sudove i deluju snazno 30ak minuta...ali je jako opasno koristiti ih van dijagnoze koronarne bolesti...OK,sire krvne sudove,povecavaju prokrvljenost,ali to mi bas zvuci prejako...Sto se opustanja misica tice-zato buskopan,on je spazmolitik!A ono drugo sto sam nazvala "lokalno"-bice neki rektalni spazmolitik...majko moja...ma nek ide zivot...Samo neka one smisljaju za nas...ja cu rado asistirati...k'o danas na histero-usta nisam zatvorila...
I jos sto se brufena tice-okani ga se,moja dr(vise ne znam koja od ove dve)tvrdi da je los po zuto telo...
Nitroglicerin???Nitrati naglo sire krvne sudove i deluju snazno 30ak minuta...ali je jako opasno koristiti ih van dijagnoze koronarne bolesti...OK,sire krvne sudove,povecavaju prokrvljenost,ali to mi bas zvuci prejako...Sto se opustanja misica tice-zato buskopan,on je spazmolitik!A ono drugo sto sam nazvala "lokalno"-bice neki rektalni spazmolitik...majko moja...ma nek ide zivot...Samo neka one smisljaju za nas...ja cu rado asistirati...k'o danas na histero-usta nisam zatvorila...
I jos sto se brufena tice-okani ga se,moja dr(vise ne znam koja od ove dve)tvrdi da je los po zuto telo...