Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Korisnikov avatar
LadyOfTheMountain
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 23, 2008 11:51 pm

Post od LadyOfTheMountain »

Ivana70 napisao: LadyOfTheMontain, nisi bas morala posebno da se upisujes na ovaj forum samo da bi nekome replicirala jer nama to apsolutno nista ne znaci :lol:
Kazes « Imam potrebu da prokomentarisem delove vasih postova » i tu si da bi razjasnila nedoumice oko Goce Ivanovic. Razumem tvoju potrebu da repliciras i objasnis svoje stavove ali OVAJ POST NIJE MESTO ZA TO !!
Ja ti se izvinjavam, kao i svim ostalim zenama, sto sam oftopikovala na temi o FSH, ali posto je Peking objavila moj post bas ovde nisam znala gde da odgovorim :roll: .
Obecavam da necu vise i da cu biti konstruktivnija, pisati tamo gde treba :) .
Goca je i tako proslost, sto se mene tice, ono sto me sada zanima jeste izbor novog lekara, pises da si imala iskustva sa Dr Slobodanom Radulovicem, pa ako ti nije problem baci mi link na PP, bas me zanima kako si prosla s njim.
Jos jedno izvinjenje i sve najbolje :wink:
Korisnikov avatar
LadyOfTheMountain
Aktivan član
Aktivan član

Nasla sam u tvom profilu, vidim da je negativno :( .
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 18, 2006 11:29 am

Post od Ivana70 »

LadyOfTheMountain, zelim ti da sto pre prebrodis to lose iskustvo i nadjes odgovarajuceg strucnjaka! Da li si probala sa dr Vladisavljevicem cula sam o njemu sve super, ali ne valja to sto je tesko dostupan?

Pozdrav!
Ivana
Mini
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 27, 2007 5:07 pm

Post od Mini »

Evo da prokomentarisem o razmenama misljenja o razlicitim lekarima...mada ja nisam bila u Beogradu. Ali u Londonu je isto. Ako ljudi idu u neku kliniku i uspeju, naravno dizu dr u zvezde bez obzira kolike estronomske pare platili i bez obzira da li su neke intervencije bile striktno neophodne ili ne. S druge str. ako ljudi ne uspeju onda naravno ima negativnih iskustava i pocnu da malo analiziraju sta su koliko platili i koliko su vremena izgubili itd. ARGC je case in point npr.

Ovo najskuplja i najuspesnija klinika u Engleskoj i jedan pokusaj kosta od 10 - 13 hiljada funti. Ako ne uspeju iz vise navrata pricamo o bogatstvu i neki ljudi su tuzili doktora zbog tretmana i nege koje su dobili.

Isto vazi i za Lister - neki su happy neki nisu. Za UCH isto tako. Ja sam cesto pisala vrlo negativno o UCH jer mislim da su mi uzeli i vreme i pare i dobijala sam postove kako moji negativni komentari nemaju osnova. To je naravno vrlo subjektivna stvar.

Ja sam ukupno bila na 4 razlicite klinike - ne racunam REprofit - sto je 5 po redu klinika i ja mislim da treba covek da ode na jedno 3 klinike na konsultacije i onda da napravi neki izbor na osnovu svojih istrazivanja. DA je mene neko upozorio kako uch npr ima selektivne kriterije i cak i ne tretiraju pacijente ukoliko su u grupi kojoj je tesko pomoci ja ne bih tamo ni isla .

Mislim da nije lose razmeniti iskustva. To moze neke ljude ponukati da pitaju pitanja kojih se inace ne bi setili. Ne treba naravno biti vindictive, ali ako vas npr neko tretira sa cistom a ne treba, i neko vas o tome upozori onda je to svakako po meni korisno.

Eto razveza i ja na temu...ali poenta je da neka iskustva mogu biti korisna ako su bazirana na faktima. Ne treba napade na doktore dozivljavati kao da vas licno napadaju ako ste na toj klinici. Na ff forumu je ovo uvek slucaj, pa nastaju slicne polemike... Znaci reakcija je posve prirodna.... Ajd lepe moje budite mi dobro...
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od nabla »

Uh :lol:

Lady, Mini ti je dala najbolji savet, tesko se oslanjati samo na tudja iskustva i tudje dozivljaje. Najbolje je da sama procenis koji lekar ti uliva poverenje.

Luna, sta bi s embrionicicem? :D Kad ce transfer?

Mini, koliko je postupak sa svojim jc u Listeru? Cula sam da rade i donacije, i to sam shvatila da nema neke liste cekanja? Ide jedna moja drugarica sledece nedelje do njih, pokusace da izdejstvuje sastanak s glavnim lekarom (zaboravih mu ime).

Ivana, Vladisavljevic?, jel si mislila mozda na Vlaisavljevica?

Evo da dodam, klinike na kojima bih se ja okusala iz okruzenja: dr Radoncic u Zgb., klinika Kaali u Segedinu ili Bahceci klinika u Istambulu. Ovi u Madjarskoj i Turskoj imaju pozitivna iskustva sa poor responderima i povisenim fsh.
Sto se tice info od forumasica, jedna je uspela s povisenim fsh kod Radunovica u BIS Intermedikusu, Vlaisavljevic je imao uspeha (ali to je info za Maribor) i Goca (ali ona otpada). Mozda su i druge klinike imale uspeha, tesko je suditi samo na osnovu info na netu.
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 11:25 pm

Post od Lily-an »

Mini napisao:

ali ako vas npr neko tretira sa cistom a ne treba, i neko vas o tome upozori onda je to svakako po meni korisno.
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ivana70 »

Lily-an napisao:
Mini napisao:

ali ako vas npr neko tretira sa cistom a ne treba, i neko vas o tome upozori onda je to svakako po meni korisno.
HAHAH, evo najzad i Lily da se oglasi, sta li je ovo zelela da kaze ? :D :D :D :D
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ivana70 »

nabla napisao: Ivana, Vladisavljevic?, jel si mislila mozda na Vlaisavljevica?
Da, na njega sam mislila. Pisala sam mu mail pre godinu dana i covek mi odgovorio u roku od 24 sata! Kod njih se ceka za ivf godinu dana :o
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

Iskreno, preispitujem sebe da li da nastavim dalje...proteklo mi 10 minit za izmenu posta...ode..

Ušle ste na moj teren...
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

Ivana70 napisao:
nabla napisao: Ivana, Vladisavljevic?, jel si mislila mozda na Vlaisavljevica?
Da, na njega sam mislila. Pisala sam mu mail pre godinu dana i covek mi odgovorio u roku od 24 sata! Kod njih se ceka za ivf godinu dana :o
Veljko Vlaisavljević? Maribor? Ni jednu ružnu reč čula nisam o njemu! Čak, slala mu svoje rezultate, skenirala nešto, itd. itd. odgovrio, takođe, u roku od 24h!Naravno, predhodno se upustio i detaljisao oko mojih nalaza...

Da li se sećate da je neko, možda Mini, pisala kako je poslala 3 mail-a Jovanovoj, i ništa od odgovora? Vrhunski primitivizam!
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od nabla »

Lily-an napisao:Iskreno, preispitujem sebe da li da nastavim dalje

Objasni, bojim se da te nisam razumela!

Da nastavis da elaboriras ili da nastavis s pokusavanjima :-?

Ja sam cula da ovi u Maribrou kod visokih godina i povisenog fsh pacijentice primaju preko reda, jel nema smisla cekati godinu dana! Samo se ne secam gde sam pokupila tu info! Izlapela ja :lol:
Korisnikov avatar
LadyOfTheMountain
Aktivan član
Aktivan član

Ivana70 napisao:LadyOfTheMountain, zelim ti da sto pre prebrodis to lose iskustvo i nadjes odgovarajuceg strucnjaka! Da li si probala sa dr Vladisavljevicem cula sam o njemu sve super, ali ne valja to sto je tesko dostupan?

Pozdrav!
Ivana
Ivana, sad opet oftopikujemo :P , ali izgleda da smo mi zene takve, lako skrenemo sa teme :wink: .
Bila sam i na konsultacijama kod Veljka Vlaisavljevica iz Maribora, ali ovde kod nas u Jevremovoj.
Ispada da ja samo nalazim negativne strane, ali od jedne zene sam cula da je u Jevremovoj citavoj grupi zena vratio ne sasvim zrele embrione, zato sto je imao drugu tezgu :x , pa nije mogao da ceka 5 dana ili koliko vec treba. Uz to je zena doktorka, dosta je pisala po forumima i nemam razloga da joj ne verujem. Ovim je citavoj grupi zena smanjio sanse da dobiju bebe.
Indikativno je da nasi parovi odlaze u Maribor, cimaju se, spavaju po hotelima i sl., cak i oni iz Beograda, a ovo vidim kao moguci razlog, da jednostavno ovde i tamo ne radi na isti nacin. Zasto bi inace isli, ako dolaze isti doktor i biolog ?
Hvala i ostalima na sugestima, prem da se na Maribor i na druge dugo ceka ostaje mi da probam u nekoj od nasih klinika, pa cemo videti.
Pozdravljam vas sve :wink:
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

...ni jedan pacijent ne mora da ima dokaze za, eventulani, nezakoniti rad lekara! Za iniciranje kriv. gonjenja dovoljna je OSNOVANA SUMNJA...

Na osnovu dokaza se PRESUĐUJE!

Što se tiče stimulacije pod cistom....ako to sa med. stanovišta nedozvoljeno, i da pacijent nema ni jednu posledicu...to se naziva nesavesno lečenje...Novac za porođaj? Šta, niko čuo? Smesta bih ih prijavila policiji, a potom da budu po disciplinskoj meri, za početak, udaljeni sa posla, da provedu samo jednu noć u pritvoru, budu osuđeni i izgube licencu!

Samo oni koji se grubo ogreše o zakon ...o Hipokrata...A, da ostatak časnih lekara u miru radi svoj posao, bez javnih prozivki...
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

I, nisam skrenula sa teme... :wink:
_luna_
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 26, 2007 9:51 pm

Post od _luna_ »

Ja sam prosle godine Vlaisavljevicu pisala pet puta i nisam dobila
nikakav odgovor.Tada smo se odlucili za Ivanovice.

Transfer je bio juce,preziveo ovaj jedan emrion.
Danas me nesto boli jajnik i imam tup bol u stomaku.
Vise sam na nogama nego sto odmaram,mozda je zbog toga.

Ne stizem bas da otpratim sve postove pa i ne znam da li
je jos neka u akciji?

Pozdrav za sve
Odgovori