Pa,evo i mene,konacno kod kuce...
Pratila sam vas...Ivana,Mini,sta da vam kazem a da ne ponavljam reci kojih vam je,verovatno,dosta...
Sta cemo,idemo dalje,iz nekih razloga nas put je duzi...zato smo ovde,i...razumemo se,odlicno,bez obzira na razlicit dozivljaj istih stvari i desavanja...Sve prolazimo slicnu semu,isti splet osecanja,nesporazuma sa sobom i svetom,red bola red nade...i na kraju svega ceka nas taj jedan najblizi krug u nizu koncentricnih krugova koji cine nas zivot...U tom malom krugu je nas supstrat,nas koncentrat,najdragoceniji deo nasih zivota u koji se niko i nista ne moze uplesti....Ja ga cuvam i ne dam ga nikom!Sto sam ga svesnija to je moj stit veci...i kada ga ispune tuga i bespomocnost,sam se,kao feniks,obnavlja...i ponovo raste...i ja sa njim!Ucini mi se,ponekad,da se sve mi pomalo izgubimo na putu kojim smo krenule...suvise truda mozda,ili pretezak protivnik...kao da na putu do stvaranja novog zivota usput ostavljamo deo po deo svog...tu je,tajna,cini mi se,pretvoriti to u dobitak...tu negde kapiram kikicin zeleni talas...i prepoznajem ga...
Necu vise da mudrujem,malo me samo povukla vasa ranija prica...par strana unazad...
Nego,gde sam stala u julu...
Uspela sam letos da odradim kompletnu trombofiliju i imunologiju...Nabla mi je,naravno,mnogo pomogla smernicama i savetima pa joj se i ovim putem zahvaljujem

!
Trombofilija je ok,imunologija je pokazala pozitivno na ANA pa sam nastavila analize na tu temu.Kardiolipinska antitela su ok,kao i AntiSel,antifosfalipidna su ok ako nemam lupus,PTT i kardiolipinska-a nemam,dakle objasnjenja za probleme sa implantacijom ne treba tu da trazim.DR na imunologiji(inace i sama neuspesna u IVFu) je predlozila da proverimo i tiroidalna antitela-i to je bilo dobro,dakle slobodno mogu u sledecu stimulaciju...A ANA ce se drzati pod kontrolom-ili spadam u onih 5% koji zive sa antitelima ili ce vreme pokazati kog su porekla.Za sada smo sve pripisali autoimunom procesu u sinusima sa kojim se od malena borim...
Moja dr se raduje dobrim rezultatima...tek sad nema objasnjenje za moje dozivljaje odbacivanja ploda...Jos ce ispasti da umisljam...Sve u svemu,dogovorile smo se da sa sledecim ciklusom pocnem sa Jeanine (na UZ sada nema perzistentnog folikula pa ne ocekujemo ponovo iznenadjenje u vidu ciste!) i da to bude priprema za kratku semu u oktobru,a da u medjuvremenu uradimo jos jednu(trecu...)histeroskopiju i vidimo malo kako stvari stoje tamo unutra i da li nas opet zafrkava neka manifestacija endometritisa...Dakle,da ne gubimo vreme...Smesi mi se oktobar i ista bomba-stimulacija...kaze da bi ponovo grunula sa 5 gonala dnevno(moj FSH je OK ali slaba cirkulacija cini ovarijalnu rezervu smanjenom)da dobijemo malo vise jaja pa da pokusamo sa blastom,da bez obzira na dobre testove na trombofiliju dodamo aspirin,da malo pojacamo cirkulaciju...a ja ozbiljno razmisljam o assisted hatchingu...kaze da im je procenat uspesnosti sa njim oko 90...samo sto moram da saznam koliko treba da se "potrudim' da motivisem biologa...izgleda da se to dodatno placa a ja nemam pojma koliko... Takodje kaze da njihov biolog to ne radi laserom vec mehanicki i da moj strah na temu povredjivanja embriona nije osnovan...
Bas me zanima sta vi znate na tu temu...
Sve vas pozdravljam...i Lily i Holly i Lisy i Kikicu moju dragu,mamaanu,lunu,dragu...