Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
holly-molly
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 18, 2006 1:50 pm

Post od holly-molly »

Nabla, draga, pazljivo vas pratim, ali nisam bila u raspolozenju da pisem, sada sam bolje i spremna za nove pobede ;-).

Narucila sam preko Amazona dve pametne knjige, "Conquering Infertility" i "Is my body baby friendly " koju je napisao Dr Alan E. Beer, pa sada to iscitavam, a onda cu da pisem i SIRMu i njima, pa cu da vidim sta i kako savetuju dalje.

Cim budem imala nesto pametno da kazem, evo me kod vas ;-).
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 18, 2006 11:29 am

Post od Ivana70 »

Nesto sam kopala po favorit links te nadjoh sajt za imunoloske testove koji se rade nakon vise neuspesnih ivf-ova. Z aone koje zanima:
http://www.inciid.org/article.php?cat=l ... genumber=4
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od nabla »

Holy, sto ne bi pisala i klinici u Austriji, oni su ucenici Alana Beera? Znam da je Tigy s Rode skupljala pare za njih. Ako ne znas za njih probacu da ti nadjem kontakt.

A imas i u Milanu i Atini Beer-ove ucenike.

U Milanu: dr. Enrico Semprini, San Paulo hospital, +392 551 90621

U Atini: dr. Harris Mantouvalos, University of Athens, +30 145 12942

Pliz, vidi u toj knjizi "baby friendly" sta Beer kaze za NK celije- da li vredi raditi putem krvi ili samo biopsijom endometrijuma. Meni je od imunologije ostalo neodradjeno jedino to i HLA preklapanje. U Hrvatskoj HLA kosta oko 4 500 eur, kod nas to rade samo za neke pacijente koji idu na presadjivanje (zaboravih cega)- da i hoces da platis ne mozes jer nije predvidjeno, a u Austriji kompletna imuno dijagnostika kosta oko 2-3ooo eur.
holly-molly
Aktivan član
Aktivan član

Post od holly-molly »

Ivana, hvala ti na linku :wink: .

Nabla , Beer kaze da treba raditi i kompletne NK analize iz krvi (ako hoces, mogu tacno da ti prepisem sta to znaci) + biopsiju endometrijuma 26. dana ciklusa.

Ono sto je mene malo oraspolozilo je da sve analize mogu da se urade tako da se posalje Fedexom u neku od laboratorija u Americi (ima i spisak koje se time bave), pa ti oni posalju rezultate. Sigurna sam da HLA preklapanje ne kosta ni priblizno toliko. Ako hoces, mogu da ti prepisem adrese, pa da direktno kontaktiras neku od tih laboratorija da se raspitas.

Poslala sam mail u Beerovu kliniku, videcu sta oni kazu, nadam se odgovoru, mada vidim da svuda pise da dobijaju na hiljade mailova mesecno. Ako mi uskoro ne stigne odgovor, pisaci i u SIRM.

Kod njega u knjizi pise da on smatra da je dobro kada je FSH ispod 10, a Estradiol ispod 35 ! (za razliku od ostale literature koja "voli" da je FSH ispod 80). On kaze da visi Estradiol moze da zamaskira FSH. Meni je poslednji put FSH bio 6,7 a Estradiol 77, pa eto ga jos jedan razlog za brigu.
holly-molly
Aktivan član
Aktivan član

Post od holly-molly »

Nabla, hvala ti na info. Ove kontakte za Atinu i Italiju imam, ali posalji mi molim te austrijski kontakt, em mi je najblize, em mi je najzgodnije, pa da i njima pisem, to barem moze besplatno 8).
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 18, 2006 11:29 am

Post od Ivana70 »

Imam ja sve kontatke za London (licno sam sa njima dogovaralla NK analize) pa cu vam poslati detalje na pp
nabla
Aktivan član
Aktivan član

Post od nabla »

Ivana, pliz ostavi te podatke na postu, tako je jednostavnije i dostupnije
BTW, jesi na kraju odradila NK?

Holly, malo sam fulala :lol: , nije Austrija vec Nemacka, a fulah i cenu :( :

Kinderwunsch Centrum München
Lortzingstr. 26
D - 81241 München
Tel: +49 (0) 89 244 144 - 0
Appointments: +49 (0) 89 244 144 - 67
E-Mail: [email protected]

http://www.kinderwunsch-centrum-muenche ... index.html

nalaze prosledjuju u lab dr. Reichel u Stuttgartu koja se bavi imuno problemima

Cena (s Tigynog bloga):

"sve pretrage, pogotovo imunološke i to detaljno iznosi preko 4.000 € + terapija cca. 2.000 € + pokušaj ICSI cca. 3.500 €"

Nisam razumela onaj deo s Fedexom....jel izvadim krv i onda trazim (i platim) da nasa lab posalje uzorak u americku lab? Imas li mejlove tih USA lab?

Sto se tice E2....i meni je Vujovicka rekla, a vidim da i Goca zeli da vidi E2 ispod 50. E sad, meni se cini da to nije zbog "maskirajuceg" efekta na toj vrednosti vec zbog stimulacije. Nizi E2 bolje reaguje na stim. U svakom slucaju, sto je nizi E2 to bolje. I ja kuburim s E2- poslednji mi je bio oko 50. Mislim da ne treba da panicis zbog E2 u kontekstu rezerve, jer si uvek imala dosta antralnih a i dosta jc u postupku.
nabla
Aktivan član
Aktivan član

Post od nabla »

primila pp :lol:
holly-molly
Aktivan član
Aktivan član

Post od holly-molly »

Gledala sam sada ranije nalaze, nikada mi nije bio tako visok E2. Moguce da imam neku cistu :-? . Uradicu ponovo hormone u sledecem ciklusu.

Da, za ono sto kod nas ne moze da se uradi (a i ako mozes, ali neces :lol: ), izvade ti krv, ima uputstvo na Fedexovom sajtu kako da se upakuje i posalje se po njima u Ameriku (Chicago). To sam sve citala na fertilityfriends.co.uk, a sad ne mogu da nadjem temu da me ubijes. POgledacu kuci veceras u istoriji, pa ti onda saljem i podatke o klinici.
holly-molly
Aktivan član
Aktivan član

Post od holly-molly »

Nabla, evo laboratorija koju svi savetuju za testove i rade tako da se posalje uzorak :

http://www.rosalindfranklin.edu/dnn/chi ... fault.aspx
jesa71
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Mar 02, 2008 10:11 am

Post od jesa71 »

Pa,evo i mene,konacno kod kuce...
Pratila sam vas...Ivana,Mini,sta da vam kazem a da ne ponavljam reci kojih vam je,verovatno,dosta...
Sta cemo,idemo dalje,iz nekih razloga nas put je duzi...zato smo ovde,i...razumemo se,odlicno,bez obzira na razlicit dozivljaj istih stvari i desavanja...Sve prolazimo slicnu semu,isti splet osecanja,nesporazuma sa sobom i svetom,red bola red nade...i na kraju svega ceka nas taj jedan najblizi krug u nizu koncentricnih krugova koji cine nas zivot...U tom malom krugu je nas supstrat,nas koncentrat,najdragoceniji deo nasih zivota u koji se niko i nista ne moze uplesti....Ja ga cuvam i ne dam ga nikom!Sto sam ga svesnija to je moj stit veci...i kada ga ispune tuga i bespomocnost,sam se,kao feniks,obnavlja...i ponovo raste...i ja sa njim!Ucini mi se,ponekad,da se sve mi pomalo izgubimo na putu kojim smo krenule...suvise truda mozda,ili pretezak protivnik...kao da na putu do stvaranja novog zivota usput ostavljamo deo po deo svog...tu je,tajna,cini mi se,pretvoriti to u dobitak...tu negde kapiram kikicin zeleni talas...i prepoznajem ga...
Necu vise da mudrujem,malo me samo povukla vasa ranija prica...par strana unazad...

Nego,gde sam stala u julu...

:lol:
Uspela sam letos da odradim kompletnu trombofiliju i imunologiju...Nabla mi je,naravno,mnogo pomogla smernicama i savetima pa joj se i ovim putem zahvaljujem :P !
Trombofilija je ok,imunologija je pokazala pozitivno na ANA pa sam nastavila analize na tu temu.Kardiolipinska antitela su ok,kao i AntiSel,antifosfalipidna su ok ako nemam lupus,PTT i kardiolipinska-a nemam,dakle objasnjenja za probleme sa implantacijom ne treba tu da trazim.DR na imunologiji(inace i sama neuspesna u IVFu) je predlozila da proverimo i tiroidalna antitela-i to je bilo dobro,dakle slobodno mogu u sledecu stimulaciju...A ANA ce se drzati pod kontrolom-ili spadam u onih 5% koji zive sa antitelima ili ce vreme pokazati kog su porekla.Za sada smo sve pripisali autoimunom procesu u sinusima sa kojim se od malena borim...
Moja dr se raduje dobrim rezultatima...tek sad nema objasnjenje za moje dozivljaje odbacivanja ploda...Jos ce ispasti da umisljam...Sve u svemu,dogovorile smo se da sa sledecim ciklusom pocnem sa Jeanine (na UZ sada nema perzistentnog folikula pa ne ocekujemo ponovo iznenadjenje u vidu ciste!) i da to bude priprema za kratku semu u oktobru,a da u medjuvremenu uradimo jos jednu(trecu...)histeroskopiju i vidimo malo kako stvari stoje tamo unutra i da li nas opet zafrkava neka manifestacija endometritisa...Dakle,da ne gubimo vreme...Smesi mi se oktobar i ista bomba-stimulacija...kaze da bi ponovo grunula sa 5 gonala dnevno(moj FSH je OK ali slaba cirkulacija cini ovarijalnu rezervu smanjenom)da dobijemo malo vise jaja pa da pokusamo sa blastom,da bez obzira na dobre testove na trombofiliju dodamo aspirin,da malo pojacamo cirkulaciju...a ja ozbiljno razmisljam o assisted hatchingu...kaze da im je procenat uspesnosti sa njim oko 90...samo sto moram da saznam koliko treba da se "potrudim' da motivisem biologa...izgleda da se to dodatno placa a ja nemam pojma koliko... Takodje kaze da njihov biolog to ne radi laserom vec mehanicki i da moj strah na temu povredjivanja embriona nije osnovan...
Bas me zanima sta vi znate na tu temu...
Sve vas pozdravljam...i Lily i Holly i Lisy i Kikicu moju dragu,mamaanu,lunu,dragu...
Mini
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 27, 2007 5:07 pm

Post od Mini »

Samo da nadodam na ovu temu imunologije. U londonu dve klnike koje se tome bave su ARGC i LIster. Lister je specijalista za poor responders. ARGC - great believer u imunologiju. Daju gestone i clexane u posttransfer periodu.

Jeso - cao.... da kazu za assisted hatching da poboljsava sanse jer na zalost s godinama zona pellucida je sve deblja...

Cao svima... Imala sam naporan dan pa sam crknuta a treba da spremim neke casove za sutra... Pocela sam malo da raduckam ..... :roll:
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 11:25 pm

Post od Lily-an »

Gde ste?
Kod mene pala ona euforija...sada je neki konzervirani, unutrašnji mir...Valjda neće preći u nešto što ne bi trebalo...a, i neki umor me oprhvao...verovatno da se malo naspavam.... odmorim...

O predhodno rečenom, ne znam skoro ništa...Antitela na Torlaku...i tu se nekako završila moja priča...Ali, na inicijativu moje drugarice/ lekar je/ uskoro treba da uradim neka ispitivanja...pominjala je i imuno sistem, analizu nekih hormona, ali nisu reproduktivni...videćemo...sve ću vam javiti.
Mislim da ću isprintati ovu stranu,pa kod moje drugarice,,,neka vidi šta ste sve pominjale...

Ješo,
ja uzimam već par godina aspirin... ujutro, pre obroka...sirće jabukovo sa aspirinom...to je već opšta preporuka...od 100-180mg...dnevno.Isključivo ujutro!
Inače, htedoh zapravo da kažem da sam upravo čula na dnevniku RTS-a, da će fond finansirati i drugi pokušaj VTo....kao i da će u ovaj program biti uključeno ukupno 9 klinika, uključujući i privatne.Među njima i klinika u Jevremovoj! Meni to izgleda na neko žešće lobiranje..., ali kako god, treba iskoristiti ovu"blagodarnost"države! Direktor Jevremove je izašao sa procentom uspešnosti od 37%...u nastavku kazao svaka 3, tj. svaka 4 žena ostaje trudna..Nabla, da li si videla prilog?
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

Šta se dešava, gde ste sve nestale?! :(

....Počeću i da se brinem... Ja nisam više onako šašava, smirila se, možda i više nego što treba...Nema vas ni za mali helpić :o
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

Mini,
prava stvar je što si počela da radiš, odlično!

Nemoj da te nema dugooo!

Lisy, pade li ta vrućina u tvojim krajevima? Jel krećeš sa Aldactone?

Nabla, hihihihihi, pola kutije, mislim na Yasmin, gotovo?

Ivana, šta se dešava, jesi li potvrdila za Repromedu?Okotobar?

Kikice, hajde još malo tvog optimizma, please!

Luna, da li se pripremaš za Pronatal? E, tamo će te dočekati čuveni Sima, drajver, inače, muž D.Vignjević! Verovatno su vam nudili takvu uslugu?!

Draga, pa, šta da kažem, čim mi naiđe neka neprijatnost, odakle god da dolazi, ja padnem....da sam smanjila, to da....ali, dala sam sebi rok da raskrstim...ionako kod kuće više ne pušim... I zavidim nabli što uveče može da divani...
Glorija, šta se dešava kod tebe?Priznajem, nisam baš pratila tebe i Nevenu, oprostite, bila sam baš opsednuta traganjem i odabirom klinika u Češkoj i sve u vezi toga...

Bože, ja ću još i krenuti za SP, a vas nigde?!?
Odgovori