Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Mini
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 27, 2007 5:07 pm

Post od Mini »

Da mislim da ima veze sa timingom - ie uskladjivanjem ciklusa... Nemam pojma kako druge klinike to usklade ...neke koriste BC. A to je po meni gore od jedne injekcije... Ja nisam imala neke bad side effects ala flashes. Od estrofema mi je koza izgledala crap i stalno sam se osecala natecenom u faci i nisam ni nasta licila bar sama sebi... Bila sam cranky i u losem moodu.

Ali s pozitivne strane :lol: bila sam horny ko' nikad... Samo sam napastvovala mm. Cak i na dan kad je morao da ' pripremi sample za Cehinju ujutru... Ja sam ga napastvovala cim smo dosli nazad hotel :lol: 8) . ONako nesto sam osecala potrebu da 'reclaim the goods' sto se veli... Malo rivalstvo sa 'jiggy - jiggy ' u petri dishu :wink: :oops:

By the way - jel neko od vas ima problema sa v. 'dryness' ako nije previse intimno pitanje... Pade mi na pamet da bi meni ovaj estrofem prijao da nadomesti malo estrogena jer bice da ova perimenopauza mi afektira hormone .... Verovatno nemam dovoljno estrogena anymore... :cry: :cry: :oops: Moracu da narucim neki lubrikant.... :wink: :roll: :roll: :roll: Sorry, sorry, sorry ako ga ja pretera sa ovim detaljisanjem.... :wink: :wink: :wink: :lol: :lol: :lol:
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od nabla »

Mini napisao: bila sam horny ko' nikad...
hihihihihi, zaboravila sam sta znaci ovaj osecaj, hahahahahhahaha

Vidis, meni je E2 nesto visi no sto je pozeljno, al na mene nema taj efekat, na zalost. Rekla mi drugarica ginekolog da je testosteron i kod zena odgovoran za libido, mozda horny stanje :lol: nema veze s estrogenom :-?
Samo sam napastvovala mm. Cak i na dan kad je morao da ' pripremi sample
Kako je preziveo :lol: :lol: :lol:

Nek si ti nama ziva i zdrava i....intimna :wink:
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 11:25 pm

Post od Lily-an »

...I mene Toma( neverni) probudio u ranu zoru...digla se iz kreveta, usred noći skoro, da proverim mail koju si mi poslali...Dođem do kompa da vidim jesu li napisali If ili As...
...nerazuemte...nema veze...važno da nemam više crvića...
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

Ivana70 napisao:Devojke, nase teme su uvek nesto teske i stalno bijemo bitke ne bi li ugledali svetlo iz ovog tunela, ali evo dokaza da ima i gorih stvari i tezih tema na ovom nasem doktor.com.
Dokaz: (ovu poruku sam sasvim slucajno procitala pre koji minut):
seksualno sam aktivna 3 meseca. u zagnjih tri nedelja se nikako ne vlaznim sta dovodi do bolan odnos, koji radi bolova se i ne dogodi. prvih dva meseca nisam imala ovakav problem, cak sta vise bila sam i vise od dovoljno vlazna. sa deckom sam godinu dana,jako ga volim i palim na njega ali stvarno neznam sta mi je???
Neka reakcije ostanu medju nama please : :wink: D :D
:D
Mini,
Ivana pronašla...Lisy htela da malo otvorimo ovu temu...šta konkretno, nije rekla...Ja se vraćam na ovaj post...Naravno da nizak estrogen čini svoje...ali, opet, imaginacija iz glave može da se suprotstavi svakom hormon level-u, ali ne uvek... :oops:
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

...uz jutarnju kaficu( bez cigarete!), da ponovim ....

Da li je logično da moj gin. da amoksicilin MM, zbog streptokoke u s.kulturi, a da se kod mene potvrdi II grupa i da ja nemam baš nikakvu terapiju, paralalno?
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

Mora da ima veze sa estrogenom ženski libido?!? Ja čitala da se preporučuju kreme na bazi estrogena...
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

Zaintrigiralo me ovo sa testosteronom i ovim drugim... baš proverih... free test. nizak, ali u granicama ref. vrednosti. Bazalni u granicama vrednosti...
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 18, 2006 11:29 am

Post od Ivana70 »

Lily-an napisao: Da li je logično da moj gin. da amoksicilin MM, zbog streptokoke u s.kulturi, a da se kod mene potvrdi II grupa i da ja nemam baš nikakvu terapiju, paralalno?
Sta je to II grupa, bakterije ili gljivice? Ako su gljivice, onda nije nista opasno, verovatno ti zato nije dao lecenje, pitaj ga. To sa grupama je mnogo glup sistem, navlaci zene da veruju kako sa brojem raste "problematicnost" necega sto imaju ali ne znaju sta je,a ono nema veze . Ja sam na primer cula da je peta grupa neka teska polna bolest a da je sesta samo banalno pojacana candida. Zasto lekari lepo ne kazu ta i ta bakterija ili gljivica nego se kriju iza brojeva ??!
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 18, 2006 11:29 am

Post od Ivana70 »

Mini, u mnogim klinikama ne rade ovaj metod sa zaustavljanjem jajnika, evo na primer Repromeda i Unica. Repromeda mi je dala 2 meseca kontrac. pilule a zatim Estradot i kortikosteroide (na zalost :evil: ).

Ja kod sebe nesto nisam primetila promene libida tokom tretmana, kod mene sve zavisi od raspolozenja i (ne)opustenosti od svakodnevnih problema. Verujem da sve dolazi iz glave ali evo sada ste me bacile u razmisljanje oko tih hormona :roll:
Jedino sam uocila drasticne promene nakon transfera, ma kao da mi je 18 godina... moram vam priznati da mi se desio vrhunac u snu (da, da i to do kraja :P :wink: ) a nisam imala nikakve seksi snove :-? :)
lisy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Maj 23, 2008 10:01 pm

Post od lisy »

Ovako, što ste govorile o libidu kod mene se pojacao i to prije terapije, odnosno nekako nakon laparo. ,tada sam dobila i nekako mi rasteretilo psihu, zatim nalazi koje sam odradila i bez obzira na fsh , estrogena imam u dovoljno.Ne znam , ali kad sam si govorila da sam starka od 60 god. po hormonima i da nema tu neke normale više, sex je bio patnja u to vrijeme za mene,ali odjednom se nešto dogodilo ne mogu objasniti sama sebi ,a i mm je rekao da za tu moju opuštenost i vlaž.ne može da vjeruje.Eto to sam mislila i tada da otvorimo temu,malo utjehe ....................malo kontradiktorno za naše stanje,ali funkcioniramo.Kad vam gin. kaže jajnici vel .datulje i mali uterus :evil: :evil: zgrozim se,ali nadam se da će ovo potrajati i da više nikad sebe neću dovesti u onu ludu fazu.
mamaana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 25, 2008 12:35 pm

Post od mamaana »

Lily-an napisao:...uz jutarnju kaficu( bez cigarete!), da ponovim ....

Da li je logično da moj gin. da amoksicilin MM, zbog streptokoke u s.kulturi, a da se kod mene potvrdi II grupa i da ja nemam baš nikakvu terapiju, paralalno?
prva i druga grupa vaginalnog sekreta predstavljaju normalan nalaz i ne zahtevaju lecenje.
veliki sin
stigla nam je seka
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

mamaana napisao:
Lily-an napisao:...uz jutarnju kaficu( bez cigarete!), da ponovim ....

prva i druga grupa vaginalnog sekreta predstavljaju normalan nalaz i ne zahtevaju lecenje.
Znam da je II g. u redu, ali sam htela reći MM ima bakteriju, uzima antibiotik, a kod mene izostaje prevencija...

Upravo podigla papa test, a nešto me bilo spopalo odjednom...strepnja...

Najavila sam mom dr. da mi treba vagin.bakteriološki bris, ne stariji od 10 dana, pred polazak, i evo, baš mi je dao PolYgYnax vag. da tempiram njihovu upotrebu , zatim, 7 dana pauze, pa da to uradim uoči puta. Verovatno, na ovaj način, želi da postigne da tamo odem sa urednim v.brisom...
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

Ju, šta će tek biti sa mnom, kada krenem sa hormonima...

Ne znam da li da se radujem, :wink: ili će bit neprijatnih manifestacija... Očekujem ovo prvo! :P

Lisy, i kod mene je mali uterus, ali nije mi to predstavljeno kao neki problem...mada, se uvek konstatuje.

Mini, da nije dr. Stiv najavio uključivanje u terapiju i red wine? :wink:

Hmmm, mogli bi i mi ostali malo da se raspričamo... :wink:
holly-molly
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 18, 2006 1:50 pm

Post od holly-molly »

Devojke, nesto sam cackala po netu, pa sam naisla na zanimljiv sajt :

http://www.highfshinfo.com/

Verujem da vec znate za njega, ali moralna odgovornost mi je nalagala da ga ipak ostavim ovde 8) .

Pozdrav za sve i puno uspeha u "radovima" :wink: .

Kod mene nema nista novo, borim se sa vetrenjacama, videcemo kakvi su dalji koraci .
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am

Post od nabla »

Ehhhejjjj Moly :lol:

Pa mislila sam da si u zemlju propala :lol:

Sta ste odlucili za Sirm?

Pusam te u tu tvoju moralnu odgovornost :lol: :lol: :lol:

Lily, ako nemas bakterije u brisu, nemoj za dzabe da se kljukas antibioticima. Dok se TM ne izleci praktikujte sex s kondomom za svaki slucaj.
Odgovori