Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 11:25 pm

Post od Lily-an »

Mini,
tvoj muž tužan, kažeš? Skroz normalno...Pokidani ste...Ali, meni se čini da iz tuge uvek prozilaze dobre, pametne odluke, plemenite...Koliko god on sada da ne zna na koju će stranu.Pustila si mail klinikama...to je dobro.A da imate neki odmor? Dolazak u Srbiju, npr.?Da se nekako nategnete..pa dođete.Da nam čuvate stan dok mi pajamo po SP? :D Možda neki sitan luksuz?Ako uživate u tome...Neko extra veče, neki ludi, raskošni švedski sto...Mislim, lupam sada, ali sitnice pokreću...Ženska lukavost...npr.
Ivana,
ako nisi igrala ove "zabave miliona", pa igraj, kada ti tako došlo...ali, probaj, probaj da namakneš neku "siću"!
Draga, thanks!MM kaže da će da mi zalepi tvoj post po stanu....svuda..
Luna, ženo, dve kutije???To je baš ower doza...Sve jasno što si rekla, ali ipak...
Lisy, bila kod mog gin.u DZ, ovaj moj dok kaže da bi prelazak na HST/HRT doveo do velikog zadebljanja endometrijuma...da se radi o bitno drugačijoj terapiji/ nije mi detaljisao, ionako sam ga zadržala sat vremena/...U tom slučaju se ne bi mogla raditi ni donacija...E, sada kako je to išlo kod Čokolade...čuda se dešavaju...Samo ću reći da sam ja sa cikloprogynovom izazivala cikluse, ali ne ffaze..Ipak, sve je idividualno..
Nabla, moja prijateljica ide kod G.Ivanovic, nisam znala...kaže da joj mnogo veruje...Stvarno sledi neka ORUk akcija na jesen, skoro kod svih... :P Hmm...

u, prekrših obećanje...odužih.
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

...ono za cenu u Jevremovoj...hej, pa nemož to , bre, tako...samo treba da krenu/ a, jesu/ krivične prijave...pa bi se dozvali pameti....kako su oni mali kada se nađu sa druge strane "klupe"!!!!!!!!!!!!

Gledala cene kod Ave, imaju za pojedine analize niže cene nego BG laborat.!!!!!

Zašto Ava za donore isključivo bira žene koje već imaju sopstveno dete?!? Tu mi se otvara više pitanja...
Mini
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 27, 2007 5:07 pm

Post od Mini »

Lily - Ann - iz svih mojih istrazivanja anekdotskih i akademskih, izgleda, da ljudi imaju vece success rates ako su donori proven. Pa dr izgleda primenjuju teoriju. Meni to zvuci vrlo promising.

Dobila sam odgovor iz Unice danas within couple of hours.... sto je dobro. Cena 4500 evra....Hmmmm..... ali nema wl. Repromeda ima 4900 sto i nije neka razlika u ceni a ljudi daju dosta dobre reviews za Repromedu ovde na ff. Ko god je otisao so far vratio se za pozitivnim rezultatom koliko ja pratim stvari. Jos nema negativaca. RAde malo vise testova as well.

Lisy - da li sam te vec pitala koliko imas godina. Verovatno jesam, ali mozak ko' 'sieve' nista ne pamti...

Luna - dve kutije... e pa stvarno nema smisla ...moras malo to da batalis... onako... bar na jednu kutiju pa onda do kraja....

Lily-Ann - ti ga nesto zvucis fatalisticki pozitivno sto cu ja da interpretiram kao super znak i pozelim vam dvojke.... :lol: :lol: 8) 8) 8) 8) Ivana - pa ti virtually ides back za mesec dana? Wow! How exciting! 8) 8) 8)

Popila sam dve casice vinca pa sam se sva razveselila... :lol: :lol:
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od nabla »

Mini, Ivana,

kako vam je tekla priprema za ET.
Mini ti si spominjala neki down regulation? Sta to podrazumeva i koliko vremena pre ET si pocela s tim. Jel ste primale estrogen? Sta ste ustvari pre postupka koristile od hormona i u kojoj kolicini.

Ovo je hitna info za jednu forumasicu sa SC-a. Ako hocete mozete joj i vi direktno na SC otpisati ili napisite ovde pa cu ja copy paste.

Sto se tice Repromede, koji su to testovi koje ekstra rade?
Mini
Aktivan član
Aktivan član

Post od Mini »

Sto se tice tretmana - ja sam imala downregulation shot - 28 Juna. Od 16 Jula sam uzimala 2 x3 estrofem tablete na dan. Thickness scan pred polazak. Stepan je poslao sve lekove ovde postom a platila sam ih tek tamo kad sam otisla sto je lep znak poverenja... Ovde se to nikad ne bi desilo.

Uzimala sam utrogestan mislim dan dva pred transfer 3xna dan po dve kuglice i s tim sam nastavila do testa... Znaci procedura je vrlo jednostavna...

Za Repromedu ne znam ali vidim da ovi iz Unice traze Hep b C, HIV RH, blood group, CMV i jos neke testove koje nemam pojma za sta su i svi moraju biti najvise do 3 meseca stari...Inace Unica je 4500 evra dobila sam reply danas...sto znaci da i nije neka razlika od Repromede...
nabla
Aktivan član
Aktivan član

Post od nabla »

A sta je downregulation shot i cemu to sluzi?
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

Šta konkretno podrazumeva: pap smear/ cancer prevention smear/

Neki indikator za kancer? Test krvi?Rezultat ne sme da bude stariji od 1 god.
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

Lily-an napisao:Šta konkretno podrazumeva: pap smear/ cancer prevention smear/

Neki indikator za kancer? Test krvi?Rezultat ne sme da bude stariji od 1 god.

Možda je to naš Papa nikolau test?
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 18, 2006 11:29 am

Post od Ivana70 »

Ja sam imala istu pripremu kao i Mini.
Ovdasnja doktorka mi je rekla da je taj metod prilicno agresivan (radi se o inekciji Decaeptila dta intramuskularno njeno dejstvo je 6 nedelja). Inace, osecate se kao u menopauzi, sa naletima vrucine, nervoze, promene raspolozenja..meni je najvise smetala vrucina.
U Repromedi ne rade ovu metodu, Unica isto ne radi downregulation.
Doktorka mi kaze da u Spaniji rade bez mnogo lekova (nikada kortikosteroidi), cak i bez ovulacije i isto funkcionise. Ne znam, svako ima neku svoju teoriju..

Lily-an, ne znam kakav je totest, najbolje da pitas kod nas u laboratoriji.
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 18, 2006 11:29 am

Post od Ivana70 »

nabla napisao:A sta je downregulation shot i cemu to sluzi?
Drze pod kontrolom hipofizu, jajnici ne funkcionisu (opet moja laicka predstava :lol: )
Meni doktorka kaze da i to moze biti uzrok mog neuspeha (jednostavno lose reagujem) jer kao sto sam navela, radi se o agresivnoj metodi na organizam. E sad, mozda to sve nema veze, nego ona pokusava da shvati zasto se ni jedna od 2 super kvalitetne blastociste (grade 1) nije primila :-?
Mini
Aktivan član
Aktivan član

Post od Mini »

Smear test - je nas papa test.

Down - regulation - je prostap injection koji stopira rad tvojih jajnika i ovulaciju.

STepan mi se javio sinoc po pitanju xl liste. Mogu da ponude januar ili februar. On smatra da je problem bio u embriju. Ja sam nesto razmisljala da li je menjanje sa utrogestana na cyclogest moglo da dovede do promene. Nisam proverila dozu pa sam tek danas ukapirala da sam ta dva dana posle home pregnancy testa uzimala 400 mg cyclogest posto mi je ponestala utrogestana a doza utrogestana je bila 600 mg. Ovde se normalno daje 400mg cyclogesta... Verovatno nije uzrok ali ne smem ni da razmisljam o tome...

MM se sinoc raspricao o svemu i svacemu... Prosto nije mogao covek da stane... Nije toliko pricao od kad ga poznajem sto je poprilicno dugo...vec nekih skoro 15 god... Strange....

E da Stepan je pomenuo da bi next time dodao heparin da potpomogne implantaciju? I rekao je da sa 4% morfologije mm mogu da rade ICSI bez problema....

Lily - Ann - sta ti sve traze od testova?

Ivana - sta trazi REpromeda?

Cao svima...
kikica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 01, 2007 4:45 pm

Post od kikica »

Lily-an, meni to u cemu lebdis jako lici na zeleni talas... Nije u nasoj moci da ga nadjemo, mozemo samo spremni da ga docekamo... Ocigledno si ga zasluzila, sad samo leti, bez grca - tako lete i ptice!
Meni je sestra iz ordinacije jutros javila da je tripl dobar. Jedan CEO trenutak sam bila mirna, a onda je neverni Toma poceo da radi svoj posao - kaze sestra da dr nije video rezultat, nego to ona vidi... Idem cim pre da podignem taj papir pa da svojim ocima vidim brojke...

"...kaže kako je ta pozitiva moćna...priča o podsvesnim projekcijama...koje se čak iz vremena trudnoće mogu manifestovati u budućem životu deteta...kroz konkretne događaje, kao neko preslikavanje"...
Hvala ti na ovome - moracu malo da ga "pozajmim", mnogo treba da naucim o ovakvim stvarima!
NADA je kao ptica koja oseća svetlost i peva dok je zora još uvek mračna. Rabindranat Tagora
lisy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Maj 23, 2008 10:01 pm

Post od lisy »

Kikice,drago mi je da si javila i da nas ne zaboravljaš.Svako dobro , uživaj naša lijepa trudnice................. :D :D :D

MINI, ja imam 33,a mm 42god. nadam se da ćemu ranije proraditi kliker, a ako vidim da dulji ...........idem u akciju.

LILY-AN..............bravo lavice, samo hrabro i nastavi s takvim stavom :wink:
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

Ava:
Here you can find the listing of the laboratory tests (incl. costs) required for a Both partners:

1. HIV, Hepatitis B and C, Lues (valid 3 months) - 53 Euro (per person)
2. Blood group - 12 Euro (per person)

Female partner:

Blood count (valid 1 month) - 10 Euro
Biochemical blood test (AlT, AsT, Bilirubin, Creatinine, Glucose, general Protein) (valid 1 month) - 30Euro
Pap smear (cancer prevention smear) (valid 1 year) - 18 Euro
Bacteriology smear (valid 1 month) - 10 Euro

Please note, that other tests may be recommended to the couplde individually at the initial consultation according to the previous history.

The initial consultation includes:
- gathering and structuring your medical data
- an ultrasound scan of your ovaries and uterus
- an evaluation of your chances of success, according to your medical history and scan
- laboratory blood tests (if required)
- sperm examination and sperm freezing (if required)
- discussing and fixing the criteria for selecting the egg donor selection according to your individual wishes
- making a precise and convenient schedule to prepare the recipient for the embryo transfer, including the exact dates of the second visit
- prescribing the medication required to prepare for the transfer
Ne moraju da se donesu na initial visit ovi nalazi, prihvataju iz domicilne zemlje, sa ovim valid rokom...ja ću nešto od ovoga uraditi kod prvog dolaska, obzirom da preporučuju...a i hoću da imam potvrdu nekih naših nalaza...Popunila sam upitnik...Za razliku od čeha, nigde nema rubrike za hormone, ni ženske , ni muške... Na ff jedna je opisala ceo tretman( trudna), i navela da je za 120evra uradila , kao mnogo, testova krvi...nije navodila koje vrste ...na šta..Oni su očigledno tvrdi nekako, počev od obaveznog dolaska, posle rade sve kako misle da je najbolje...valjda.Kada sam potvrdila termin, zamolila sam da me obaveste o eventualnim priprema, dok sam ovde...a dobih odgovor:

As you've filled the questionnaire, there is only 1 thing to care about: travel arrangements.

Sva korespondencija -zakazivanje termina i sl. je sa sekretarijatom, ne ide preko dr. Popunjeni upitnik ide na mail lekara. Nešto ne razumem, as you...Pa zar nisu napravili neki naš dosije sa svim poslatim opisima, nalazima, valjda su mi zakazali termin tako što su već formirali neki dosije...
MM ima u sper.kulturi streptokok, moj dr dao amoksicilin...Pitam, a ja, šta da uzimam, kao nema terapije za mene...Meni je to malo čudno...Šta, da čekam odlazak u Avu i tamo uradim vag. bris i nađu mi neku bakteriju?! Mislim da ću nešto sama preduzeti dok smo ovde, pa verovatno ponoviti i u Avi... ne želim da budem ja odgovorna za pomeranje start- tretmana...Iduće nedelje ću raditi neka imonološka ispitivanja i ponoviću DXA...Sad se setih, imonološka ispitivanja traže u Plzenu, to nisam viđala kod drugih...
Inače, poslali su mi mail-ove hotela, motela...tonu adresa, vozača...samo fali e-mail nosača kofera...
nabla
Aktivan član
Aktivan član

Post od nabla »

Mini napisao: E da Stepan je pomenuo da bi next time dodao heparin da potpomogne implantaciju? I rekao je da sa 4% morfologije mm mogu da rade ICSI bez problema....
Ne mrdas ti dalje od Stepana! :lol: S heparinom me je totalno kupio :lol:
Od sad sam njegov lobista (hahahahahahahah). Prenesi mu to molim te pa da dobijem koju kintu kao procenat (hihihihi).

btw, Mini, Ivana hvala. Mada mi i dalje nije jasno koja je logika u supresiji jajnika. Mozda radi tajmiranja ciklusa sa ciklusom donatorke?

Kikice, koko nasa :lol:
Ne trazi lose tamo gde ga nema :D Znam da si u grcu jer znam kakvi su te sve strahovi napadali pre nego sto si zabebila, al to je proslo i nista nepredvidjeno nece da se desi.

Izvin'te u proletu sam, pa vam na brzaka saljem letece puse :D
Odgovori