Pitanje za ljude obolele od Kronove bolesti i UC
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Re: Pitanje za ljude obolele od Kronove bolesti i UC
Odakle vam to da se imuran pije dozivotno? Pa to je lek od koga moze se pokupi kancer i druge bolestine samo tako. Istina je da moze da se pije duze vremena, ali nikako dozivotno. Ja sam pila Azathioprin dve godine, pomogao mi je sve ukupno za to vreme 3 meseca. BOlje mi jie bilo posle toga nego sa njim...
LABORATORIJSKI IZVESTAJ
KKS - KRVNA SLIKA
KS-PARAMETAR REZULTAT JEDINICA REF. VREDNOST
Eritrociti (RBC) 4.56 10 /L
12
4.10-5.90
Leukociti (WBC) 5.6 10 /L
9
4.4-11.3
Hemoglobin (HGB) 133 g/L 120-175
Hematokrit (HCT) 38.4 % 35.0-52.0
Trombociti (PLT) 260 10 /L
9
150-400
LEUKOCIT. FORMULA REZULTAT JEDINICA REF. VREDNOST
LYM 35.1 % 25.0-40.0
MID 6.5 % 0.3-18.0
GRA 58.4 % 50.0-70.0
ANALIZA REZULTAT JEDINICA REF. VREDNOST
Sedimentacija eritrocita 18 mm/h <20
Fibrinogen 4.56 g/L 1.5-3.5
Albumini 45.6 g/L 35.0-52.0
Gvozdje 16.1 µmol/L m 10.6-28.3; z 6.6-26.0
Feritin 29.43 ng/mL m 30-400; z 13-150
CRP-kvantitativno 0.64 mg/L < 10
Evo moji rezultati...neznam..dr Dino kaže sve u redu..ja se još uvek osećam loše...
KKS - KRVNA SLIKA
KS-PARAMETAR REZULTAT JEDINICA REF. VREDNOST
Eritrociti (RBC) 4.56 10 /L
12
4.10-5.90
Leukociti (WBC) 5.6 10 /L
9
4.4-11.3
Hemoglobin (HGB) 133 g/L 120-175
Hematokrit (HCT) 38.4 % 35.0-52.0
Trombociti (PLT) 260 10 /L
9
150-400
LEUKOCIT. FORMULA REZULTAT JEDINICA REF. VREDNOST
LYM 35.1 % 25.0-40.0
MID 6.5 % 0.3-18.0
GRA 58.4 % 50.0-70.0
ANALIZA REZULTAT JEDINICA REF. VREDNOST
Sedimentacija eritrocita 18 mm/h <20
Fibrinogen 4.56 g/L 1.5-3.5
Albumini 45.6 g/L 35.0-52.0
Gvozdje 16.1 µmol/L m 10.6-28.3; z 6.6-26.0
Feritin 29.43 ng/mL m 30-400; z 13-150
CRP-kvantitativno 0.64 mg/L < 10
Evo moji rezultati...neznam..dr Dino kaže sve u redu..ja se još uvek osećam loše...

Krle ja popijem šolju čaja za mršavljenje Fitnes kad mi se stvori zatvorKrvTiIsusovu napisao: Mene boli stomak i dalje i imam zatvore po 2 dana... sad su mi iskočile bobice po čelu.... izgledam ko indijanac... ima se plaše ljudi od mene

Dea..znaš ja sve mislim da pobacam sve lekove i ništa više ne uzmem..ni ovako mi nije dobro...

- KrvTiIsusovu
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Maj 07, 2010 5:35 pm
Pa tebi je krvna slika super... Čak imaš i više hemoglobina od mene
Lekovi se piju da bi se takvo stanje zadržalo. Kako se osećaš loše, u kom smislu?
Ja pre neki dan potrčim za loptom, izgubim snagu u kolenima i srušim se ko pokošen.
Pre toga par dana potrčao za tramvajem ali sam uspeo da ne padnem. Je l' to zbog slabe ishrane ili čega? Možda nemam snage, a ne osećam se malaksalo.

Ja pre neki dan potrčim za loptom, izgubim snagu u kolenima i srušim se ko pokošen.

Eto Krle..sve ok a ja nisam ok...Isto nemam snage..ma nešto ne valja ,moram ja da poradim na ovom mom slučaju malo više..
A gde nam je Dea???
Krle ti piješ i jake lekove ..i meni bilo loše od kortiko...a drugo i ishrana je slaba...ma pojedinačno je sve super a kad sastavimo onda se vidi ta ustvari nije.Ne gledamo da i psiha ovde strada i da smo mi jednom nogom u depresiji...to je i kod mene.
Moram da se pokrenem psihički sam najslabija ma koliko bila pozitivna i trudila se da budem na vodi imam oko sebe mnogih koji mi ne daju da dišem...osim moje bolesti.E to moramo da eliminišemo pa će nam biti puno bolje..
Mali razgovor sa samim sobom!!
A gde nam je Dea???
Krle ti piješ i jake lekove ..i meni bilo loše od kortiko...a drugo i ishrana je slaba...ma pojedinačno je sve super a kad sastavimo onda se vidi ta ustvari nije.Ne gledamo da i psiha ovde strada i da smo mi jednom nogom u depresiji...to je i kod mene.
Moram da se pokrenem psihički sam najslabija ma koliko bila pozitivna i trudila se da budem na vodi imam oko sebe mnogih koji mi ne daju da dišem...osim moje bolesti.E to moramo da eliminišemo pa će nam biti puno bolje..
Mali razgovor sa samim sobom!!
pozdrav ljudi evo i mene.ja se osećam dobro čak sam dodao 2.5kg
jedem sve kao i pre.jedini problem je što imam malo krvi u stolici(dal su unutrašnji hemoroidi ili...)i onaj bol na levoj strani stomaka.počeo sam da pijem čajeve i neke propolis kapi(naravno i lekove)pa videćemo kako će biti.sutra imam zakazano kod gastrologa i najverovatnije ću da tražim kolonoskopiju
) da odradimo da vidimo kako su crevca

Pa gde si ti nama?
Ja kažem...da ste sigurno dobro čim vas nema ovde...
Znači tu su i kilice,pa fino..Ajde odradi kolonoskopiju pa javi šta je bilo,od čega ta krv.
pozzz

Ja kažem...da ste sigurno dobro čim vas nema ovde...
Znači tu su i kilice,pa fino..Ajde odradi kolonoskopiju pa javi šta je bilo,od čega ta krv.
pozzz
- KrvTiIsusovu
- Stalni član
Kakav bol imaš i šta piješ od lekova? Neko mi reče da ti bolovi mogu da budu od lekova... mada nisam siguran.
salofalk 3x1,5tabletu,folnak 2x1 i pio do pre neki dan colospa retard.neznam dal su od lekova(pijem ih svaki dan).jedino sam provalio kad radim više(vozim kamion)i ne odem dva dana u wc da me nekako vrlo malo boli.kazu da treba manje da boli posle odlaska u wc al izgleda kod mene kontra!!!videcemo sutra kod doka i kad uradim kolonoskopiju.tražiću što pre(dok reko krajem godine)da skinem crne misli i da se ne nerviram više.a što se tiče krvi moguće da sam se sjebo jer sam pre 3-4 dana malo više preterao sa roštiljem i pio kiselu vodu ceo dan(nisam je pio oooodavnooo a bilo mi vruće u kamiončetu
)pozz pa javljam

Jao jaooo....roštilj i kisela voda
....pa normalno da boli...

Zdravo drustvo. Twister bravo za kilograme., ja ne mrdam u tom pogledu ni za gram a ne kilogram. Kad dobijem prvi kilogram ima da slavim. I brate slatki nemoj da se nalivas kiselom vodom. Kada si ti poslednji put radio kolonoskopiju? Ja cu sutra da zovem da zakazem kontrolu kod gastro.
Krle, sta cemo nas dvoje po pitanju ishrane.? Ti ne jedes hleb, ja ne jedem slatko. U proseku jedemo sve
, al nas kilogrami nece. Ide zima covece morali bi malo salca da nabacimo. Ja sam jutros u Merkatoru kupila malo barene slaninice, pa cu da se omrsim
Kad idem gradom samo zagledam zene ne bih li nasla neku koja je mrsavija da se malo utesim.
Dea, devojcice gde si? Nema ni Ivane ni mnogih drugih. Ako je razlog to da su dobro oprosteno im je.
Kisa lema kao luda i bas je divno sedeti u toplom stanu. Ima nesto i u tom penzionerkom zivotu sto je dobro. Nema frke, sve polako.
Krle, sta cemo nas dvoje po pitanju ishrane.? Ti ne jedes hleb, ja ne jedem slatko. U proseku jedemo sve

Dea, devojcice gde si? Nema ni Ivane ni mnogih drugih. Ako je razlog to da su dobro oprosteno im je.
Kisa lema kao luda i bas je divno sedeti u toplom stanu. Ima nesto i u tom penzionerkom zivotu sto je dobro. Nema frke, sve polako.
prva i zadnja kolonoskopija mi je bila prošle godine jula meseca.nije bilo nikakvih promena i dijagnoza mi je bila iritabile colon.ove godine pre 3 meseca rektoskopija i tad su posle ph nalaza rekli da imam UC.
Gde ste ljudi????
Ja bolje...mislim crevca su bolje a ja gore
Ali ništa čudno ni novo .vrtim se ko točak,nikako da bude sve ok pa da odahnem već...
Ja bolje...mislim crevca su bolje a ja gore

- KrvTiIsusovu
- Stalni član
Ja sam 3-4 dana slinavio, ali sam sam pio Ciprocinal zbog fistule pa mi je verovatno pomogao da se ta prehlada smiri, nisam kašljao. Stolica za to vreme uredna, jes da mi treba oko 5 minuta sedenja na šolji da bi počelo da izlazi... ali bar je formirana.
Inače jedem vazdan... i hleb tamanim i keksove i džem... jedem u 12 uveče
uskoro bih trebao da obiđem prodavnice i da nabavim tu vagu. Red bi bio.... jedino me stra' da ne bude nikakvog pomaka. 
Desna strana stomaka me i dalje boli s vremena na vreme. Ne mogu ni vežbe da radim da mi ne klecaju kolena
Inače jedem vazdan... i hleb tamanim i keksove i džem... jedem u 12 uveče

Desna strana stomaka me i dalje boli s vremena na vreme. Ne mogu ni vežbe da radim da mi ne klecaju kolena

Znaš Krle prosto postaneš pametniji...i ja tako seduckam i čitam usput
A što se tiče hrane jedem i ja od svega po malo...pa kako Bog da...
Dea,Goco,Twister...gde ste?Nadam se da ste ok??

A što se tiče hrane jedem i ja od svega po malo...pa kako Bog da...
Dea,Goco,Twister...gde ste?Nadam se da ste ok??