Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.
evo i mene.meni je da kucnem u drvo mnogo bolje
bio kod lekara i promenio mi lekove.umesto salofalka pijem pentasa 3x1,colopsa 1x1,folnak 2x1,bififor kapi 1x0,5 i neki sulpirid(za smirenje)2x1 kad sam kući(kad ne vozim jer moze da uspava a bogami i da diže )neznam dal je od lekova jer sam počeo i pre 7 dana da pijem čaj i propolis kapi od jednog travara(čovek mi kaže da se za 2 meseca lečim sigurno).za krv u stolici što sam imao hemoroid pukao jer je bila krv dužinom stolice(kao linija).kolonoskopija još nije u planu pa videćemo kad će da se radi.pozzz
Ja sam tu,ponekad dodjem,malo vas citam,ali ne znam sta vise ni da kazem.Malka mi ima tumor na debelom crevu,kazu ocekivano.Zasto,ybog Krona ili priraslica posle operacija,ne znam.Vise ni ne pitam,nemam snage....Imala je jednu turu hemoterapije,nije odreagovala,zakazana operacija 31.oktobra.A ja....mozete zamisliti.Vise ne znam sta je od stresa ili od krona.Stalno bolovi,prolivi,ali vise ne obracam paznju,ni ne jedem,onda mi je i bolje.Ma ne znam,izgubljena sam,kao da nisam ja ,lebdim,sve mi se srusilo...Dosta mi je bolesti.Mogu lepo da kazem Kron mi je unistio zivot.Prvo mojoj cerkici.MRZIM GA........
Ivana,bas mi je zao. Nisam bas razumela da li si napisala majka ili nesto drugo?
Znam da ti je svega preko glave,kome nije posle ovolike borbe,ali zbog deteta moras dalje.Kron se nasledjuje,tako da su krivi najvise geni.Kad bi svi mi mogli pre nego sto rodimo dete da znamo sta ce od nas da nasledi ili mi od nasih roditelja,sve bi bilo mnogo lakse,ali ovako,samo Bog zna kako ce nam biti.
Meni,nasli antigen za celijakiju,pa opet ne znam na cemu sam,jer gastro kaze da to znaci da mogu 10 % vise od njega da obolim.Zaboravih da mu kazem,da on verovatno ni nema taj antigen,pa ne moze da oboli.Za prolive i bolove u stomaku ne zna kako da mi pomogne.Kad sam ga pitala zasto dobijam prolive posle slatkog,on ne zna.Za Candidu kad spomenem digne mu se kosa na glavi.I sve se svodi na to da moram da donesem izvestaj psihijatra.Pa,da sam toliko poremetila,onda ne bih reagovala posle odredjene hrane i imala krkljanja u crevima i u sred noci.Moracu da promenim lekara.
Stariji sin takodje ima uzasne grceve u crevima,a gastro odugovlaci sa analizama.Tek sad mu je dao da uradi ultrazvuk (koji nista nece pokazati,jer se ne vide creva),a u Tirsovoj ultrazvuk zakazuju tek za februar 2012. god.Mladji sin koji ima kongenitalne ciste na oba plucna krila,vec deset dana kaslje i svaki treci-cetvrti dan mu skoci temperatura.Tri lekara nisu cula nista na plucima,sve dok nismo otisli na Institut( ni tamo nista nisu culi) i tek posle dobijenih rezultata laboratorije,bili poslati da snimi pluca.Leukociti 16,CRP 18. NA snimku pluca konstatuju upalu pluca.
Kad su deca u pitanju,meni se stomak zgrci,a takodje i besika.Kad su neka hitna stanja,ne znam da li da uzmem nesto za smirenje ili da trpim bolove?Cesto moram da sprovodim neku brzu meditaciju ili autosugestiju,kako bi se opustila.
KRLE,cestitke za kilazu.Napredujes,sto je dobro.Cini mi se da sam i ja dobila kilo.
Ivana,bas mi je zao. Nisam bas razumela da li si napisala majka ili nesto drugo?
Znam da ti je svega preko glave,kome nije posle ovolike borbe,ali zbog deteta moras dalje.Kron se nasledjuje,tako da su krivi najvise geni.Kad bi svi mi mogli pre nego sto rodimo dete da znamo sta ce od nas da nasledi ili mi od nasih roditelja,sve bi bilo mnogo lakse,ali ovako,samo Bog zna kako ce nam biti.
Meni,nasli antigen za celijakiju,pa opet ne znam na cemu sam,jer gastro kaze da to znaci da mogu 10 % vise od njega da obolim.Zaboravih da mu kazem,da on verovatno ni nema taj antigen,pa ne moze da oboli.Za prolive i bolove u stomaku ne zna kako da mi pomogne.Kad sam ga pitala zasto dobijam prolive posle slatkog,on ne zna.Za Candidu kad spomenem digne mu se kosa na glavi.I sve se svodi na to da moram da donesem izvestaj psihijatra.Pa,da sam toliko poremetila,onda ne bih reagovala posle odredjene hrane i imala krkljanja u crevima i u sred noci.Moracu da promenim lekara.
Stariji sin takodje ima uzasne grceve u crevima,a gastro odugovlaci sa analizama.Tek sad mu je dao da uradi ultrazvuk (koji nista nece pokazati,jer se ne vide creva),a u Tirsovoj ultrazvuk zakazuju tek za februar 2012. god.Mladji sin koji ima kongenitalne ciste na oba plucna krila,vec deset dana kaslje i svaki treci-cetvrti dan mu skoci temperatura.Tri lekara nisu cula nista na plucima,sve dok nismo otisli na Institut( ni tamo nista nisu culi) i tek posle dobijenih rezultata laboratorije,bili poslati da snimi pluca.Leukociti 16,CRP 18. NA snimku pluca konstatuju upalu pluca.
Kad su deca u pitanju,meni se stomak zgrci,a takodje i besika.Kad su neka hitna stanja,ne znam da li da uzmem nesto za smirenje ili da trpim bolove?Cesto moram da sprovodim neku brzu meditaciju ili autosugestiju,kako bi se opustila.
KRLE,cestitke za kilazu.Napredujes,sto je dobro.Cini mi se da sam i ja dobila kilo.
Mala,cerkane majka.Stamparska greska.Nisam ni znala ni da ima sta da nasledi,ona se razbolela i dobila dijagnozu 2006.sa samo 2 godine,a ja ove.Ona je prvo dete kome je registrovana ova dg sa toliko godina....Ovo je vec pakao....
uh Ivana moja...ostala sam nema na ove tvoje reči..jadna moja mala dušica.Tako mi žao da mi stoji u grlu knedla..nemam reči koje bi ti rekla..haos..mogu da zamislim kako je tebi. Nije mi jasno kako tako malo dete može da ima krona pobogu....
A i tebi ni ne može da bude bolje kad prolaziš kroz sve te teškoće...
Guin znači ni tebi nije bolje?!Ovo je baš komplikovano i kod tebe..ma ljudi sa ovom bolešću se jedva izbore za par perida remisije kod sebe a gde još ako sa i deca se razbole.. A naše zdravstvo ko horor!!
Twister,Krle..drago mi je momci da ste bolje..bar nekome.
Ja sam isto dobro..sad se ućutalo sve...daj bože da ovako miruje neko vreme.
JA trenutno bijem neke druge bitke, zato me i nema. A bogme da sam znala ne bih ovde ni zavirivala, sad me bas ophrvala tuga kad sam procitala tvoj post Ivana.
Ivana bas mi je zao za malu, ne mogu da kazem da znam kako se osecas, ali naslucujem. Drzim fige da sve prodje kako treba.
Ovde se od petka niko ne javlja.Verovatno zbog teskog zivota koji svi moramo da trpimo.Zao nam je kad cujemo i za nekog koga nismo direktno upoznali.
Ivana,napisi kako je sve proslo.Moj sin je kao beba imao 2 operacije pluca u razmaku od 10 dana.Znam taj osecaj.Priprema pred operaciju,pa onda kad odvode dete,a ne sme celu noc nista da jede.On beba od mesec dana,trebalo bi da jede na svakih tri sata,a ja vec od cetiri ujuto ne smem nista da mu dam.Do sedam je nekako izdrzao,a onda je poceo da place.Sestre me pitaju zasto place? Koje glupo pitanje? Zasto place beba od mesec dana,kojoj nisam smela da dam da jede i pije? Posle toga odlazak u salu.Pa,ona strepnja,neizvesnost,strah.Nema nista gore.Strepela sam i za tudju decu,a kamoli za svoje.
Moramo biti jaki i drzati se necega.Da li je to molitva Bogu,Sv. Petki ili nekoj drugoj sili,to izaberite sami.Meni je mnogo tada pomogla vera i molitve.Sv.Petka,ciji dan se slavi danas mi je mnogo pomogla.Bitna je i podrska najblizih.Sami ne mozemo.
Ja sam baš nikako danas sam se onesvestila tresnula sam i užas se izudarala...Kad sam došla k sebi ispostavilo se od visokog pritiska i to baš ..Ja visok pritisak??!!!Ja uvek sam imala nizak...više nemam pojma od čega i šta???I kako???Eto...sve naopako
Dragi prijatelji došlo je vreme za prvo okupljanje članova i prijatelja Udruženja.
Dana 05.11.2011. u 11:30 u prostorijama Crvenog krsta Srbije u Siminoj 19, održaće se prvi skup članova i prijatelja Udruženja.
Vaš dolazak možete potvrditi na našem forumu na sledećem linku:
Ne vredi biti besan,nego se boriti! Uhvatiti se u kostac sa bolescu.
Kazi sebi,neces ti biti jaca od mene,pobedicu te ja.
Nisi sam,to je najvaznije.Videces da ovde ima puno mladih i iskrenih ljudi,koji dele svoje probleme sa drugima i hoce da pomognu.
Meni nisu utvrdili Krona,iako sve tegobe ukazuju na to,pa mi taj papir sa dijagnozom nista ne znaci,kad ne mogu da jedem pola namirnica,cak gore nego neki koji imaju utvrdjen Kron.I tako vec skoro 3 god. Trpim ovakav zivot.Padala sam i ja u ocajanje,ali posle sebi kazem,moram dalje ,imam dvoje dece.Sta ce oni da pomisle?
Ako ne mozes da pricas sa drugima o tome,pisi ovde,isprazni se na taj nacin ,sto ces da se izjadas ljudima koji ce te sigurno razumeti.Ima i gorih bolesti,gorih stvari.Svako nosi neku muku,sta je tu je! Bice sve u redu,imaces terapiju,drzaces mozda neku dijetu,promenices neke stare navike,ali videces sve ce se to regulisati kako treba.Samo pozitivno.
Znam mnogo ljudi koji su pozitivnim mislima pobedili kancer.
bogiz napisao:MMS mi je kao alternativa, a naravno da pijem lekove i da necu prestajati sa terapijom. Da verujem toliko mms-u batalio bih lekove.
Moji simptomi nimalo nisu naivni, gubitak apetita znaci da na silu jedem svaki zalogaj, ali svaki, da ne znam sta je glad, gubitak na tezini, padnem na 60 kila na visinu od 184cm, osecam se i izgledam ko les, i kad sam bled , bas se vidi da sam bolestan, uplasim se samog sebe, po prirodi sam rumen, tako da..
Treba probati mms, alan sp sa forum.hr kaze da nije mogao da zivi od bolova i da mu je mms pomogao, nema vise bolova..