IZVINJAVAM SE za ovaj cetvorostruki post!

Ja kliknula jednom da mi posalje odgovor ,on nije hteo,pa sam jos jednom,kad ono izadje posle 5 min. u cetiri primerka.
KRLE: To sto te je bolelo sa desne strane to ti je sigurno zbog barijuma.I meni je tako bilo.To je verovatno terminalni ileum u kome se barijum nakupi,pa stvara cepove i bolove dok barijum ne izadje.Terminalni ileum je prelaz iz tankog u debelo crevo,a mozda je kod tebe suzen ili zbog Krona ima nekih polipa,pa te je dodatno zbog toga bolelo.Nadam se da ti je sada bolje.Uostalom,video si koliko je onaj barijum gust.Dobro ga uopste izbacimo iz creva.
Sto se tice MR,kad se radi MR tankog i debelog creva pije se litar providnog kontrasta Manitola koji je mesavina secera i jos nekih komponenti i sluzi da proteruje sadrzaj creva u toku snimanja.Meni je bilo uzasno posle tog snimanja.Zamislite reakciju moje Candide na taj secer.Prvo sto sam jedva dosla do kuce,a drugo kad su krenuli prolivi bilo je nesnosno.Imala sam uzasne grceve i jedno 20 proliva,da sam morala da zovem Hitnu pomoc da pitam sta da radim.
A,za MR rektalnog dela ne znam da li je potreban kontrast? Da li se to racuna u MR male karlice?
STEJSI: Hvala na pitanju,bilo mi je par dana dobro,za veliko cudo.Cak sam jela i pasulj prebranac,pa sam se setila Dee i pomislila da me sutradan ceka pakao,ali nista.Bila mi je bas normalna stolica.Mozda i sto sam ga prethodno propasirala.Jela sam ta 4 dana sve ono sto ne smem:kackavalj,sunku,cvarci su me mucili,pite sa mesom,sirom,jabukama i torte.Posle tog 4. dana bili smo na nekoj svadbi,valjda je vec tada Candida ponovo "nabujala" i od jagnjecih sarmica koje se prave od iznutrica,pocne da me boli stomak.Corbu preskocim,sacekam da mi se smiri stomak,jagnjece pecenje pojedem (bilo je odlicno) i pojedem 2 parceta torte.A da,jela sam i nektarine prethodni dan.Sutradan grcevi u crevima,4 stolice,pecenje rektalno,kao ziva soda.Jedva izgurah nekako.
E sad,da li je to od Candide ili celijakije,zbog namirnica sa glutenom,nikad ne mogu da provalim.
Besika me cesto muci,skoro svaki dan,osecam da mi bakterije (sve zbog creva) prave probleme.
Kako vi resavate problem sa besikom,sekretom i bakterijama?
Pozdrav Quince!