Pitanje za ljude obolele od Kronove bolesti i UC

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Re: Pitanje za ljude obolele od Kronove bolesti i UC

Post od Dea »

Ja danas ko nova, ni traga od jucersnje agonije. A inace je juce bilo 10 a danas 24 stepena,
pa kako i ne bi odlepili...
Korisnikov avatar
MACHINE
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 9:05 pm

Post od MACHINE »

Jao, Dea ja se brinem za tebe :( nije dobro tako cesto da imas akutizacije i da to krpis Bidosanom. Jesi li skoro bila na enteroklizi ili kolonoskopiji? Brinu me te stenoze...
Dea napisao:Ja danas ko nova, ni traga od jucersnje agonije. A inace je juce bilo 10 a danas 24 stepena,
pa kako i ne bi odlepili...
kuzman
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 21, 2010 6:47 pm

Post od kuzman »

Mom bratu je potrebna Budenofalk pena. Imam velikih problema oko nabavke tog leka, tj. nemoguce ga je naci u Beogradu. Video sam u nekoliko postova da su neki ljudi koristili isti lek. Da li mozete da mi kazete kako i gde ste nasli lek? Bio bih vam veoma zahvalan ako bi mogli da navedete i cenu leka.
unapred hvala...
Korisnikov avatar
MACHINE
Aktivan član
Aktivan član

Post od MACHINE »

kuzman napisao:Mom bratu je potrebna Budenofalk pena. Imam velikih problema oko nabavke tog leka, tj. nemoguce ga je naci u Beogradu. Video sam u nekoliko postova da su neki ljudi koristili isti lek. Da li mozete da mi kazete kako i gde ste nasli lek? Bio bih vam veoma zahvalan ako bi mogli da navedete i cenu leka.
unapred hvala...

Jeste li pokusali sa Salofalk klizmama? Nakon aplikacije potrebno je lezati najmanje 15min da se rektum/sfinkter navikne...ako vam to ne pomaze onda mozete sami da napravite ono sto sam ja navodio ranije ranije:

Skuvate gust caj od mesavine nevena, kantariona i zalfije, dodati u kljucalu vodu, skloniti i tokom 1h mesati i neka stoji jos 2h da se hladi. Prespite ga u neku flasicu...slobodno moze kolicina za 2 dana. U 0.5dl caja rastvorite 40mg Lemod Solu/Depo injekcije (metilprednizolon, kortikosteroid). Izmuckajte i sipajke u spric. Pomocu velikog sprica od 60ml i plasticnog zastitnog vrha koji cete nataci na spric aplikujte kroz rektum...mesavinu, lezeci na levom boku, leva noga ispruzena, desna savijena u kolenu. Ostanite tako 15min. Moguc je inicijalni nadrzaj na stolicu koji treba istrpeti. T mesavine neka bude na ~40C. Ovo vam je provereno, i deluje najvise na rektosimgoidni deo kolona, nema hematoloskih promena ni pri duzoj upotrebi...najbolje koristiti pred spavanje. Potrebno je malo dovitljivosti ali je ovo najjeftinije resenje i potpuno je bezbedno, samo morate malo razmisljati...
Dea
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od Dea »

Nisam bila odavno na kolonoskopiji(radjena CT prosle godine), trebalo bi sad u junu kad mi dodje mama da ima ko da cuva dete. Pa sta cu ili da se krpim Budenofalkom ili da idem u bolnicu(gde me zadrze uvek ba 7 dana), a sama sam sa malim detetom.....
Korisnikov avatar
Stejsi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 06, 2010 2:52 pm

Post od Stejsi »

SlikaHvala Machine na receptu...ja sam uvek za prirodne lekove.A koji imaš recept za čepiće kad je u pitanju bol posle stolice?Osećam ko da imam neku naprslinu na izlazu jer ima i malo krvi i to sada sa tim imam problem jer me nešto hoće prolivi ovih dana :roll: .
Korisnikov avatar
MACHINE
Aktivan član
Aktivan član

Post od MACHINE »

Pa na recept ti mozes dobiti za fraj 5ASA cepice, protiv upale rektuma, stavis 2x250mg jedan pa drugi ispod njega. To ti prepise gastroenterolog. A ako imas hemoroide i hoces bas prirodne imas Herbal cepice protiv hemoroida...inace u kucnoj varijanti je tesko napraviti i izliti supozitorije, mogu samo masti koje bi se aplikovale spricem
Kvjetka napisao:SlikaHvala Machine na receptu...ja sam uvek za prirodne lekove.A koji imaš recept za čepiće kad je u pitanju bol posle stolice?Osećam ko da imam neku naprslinu na izlazu jer ima i malo krvi i to sada sa tim imam problem jer me nešto hoće prolivi ovih dana :roll: .
kuzman
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 21, 2010 6:47 pm

Post od kuzman »

Jeste li pokusali sa Salofalk klizmama? Nakon aplikacije potrebno je lezati najmanje 15min da se rektum/sfinkter navikne...ako vam to ne pomaze onda mozete sami da napravite ono sto sam ja navodio ranije ranije:

Skuvate gust caj od mesavine nevena, kantariona i zalfije, dodati u kljucalu vodu, skloniti i tokom 1h mesati i neka stoji jos 2h da se hladi. Prespite ga u neku flasicu...slobodno moze kolicina za 2 dana. U 0.5dl caja rastvorite 40mg Lemod Solu/Depo injekcije (metilprednizolon, kortikosteroid). Izmuckajte i sipajke u spric. Pomocu velikog sprica od 60ml i plasticnog zastitnog vrha koji cete nataci na spric aplikujte kroz rektum...mesavinu, lezeci na levom boku, leva noga ispruzena, desna savijena u kolenu. Ostanite tako 15min. Moguc je inicijalni nadrzaj na stolicu koji treba istrpeti. T mesavine neka bude na ~40C. Ovo vam je provereno, i deluje najvise na rektosimgoidni deo kolona, nema hematoloskih promena ni pri duzoj upotrebi...najbolje koristiti pred spavanje. Potrebno je malo dovitljivosti ali je ovo najjeftinije resenje i potpuno je bezbedno, samo morate malo razmisljati...
[/quote]

hvala na savteu i receptu.:)lek je pronadjen.
pancho
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Mar 31, 2010 8:25 am

Post od pancho »

vidim ja da nam ovo nikako ne godi vreme..
evo ja imam probleme al sa praznjenjem,pun sam asova i nikako da odem na veliku nuzdu 4. dan:(
ne boli me nista,normalno jedem al sam skeptican..inace svako leto mi se ista prica ponavlja sa ovikm problemom,par dana zatvora i onda jedan dan na wc solji...pokusao sam i sa zelenim cajem ,probiticima,raznim laksativima al verujte ne pomaze jednostavno kao da je telo samo odlucilo kako je njemu najlakse
Korisnikov avatar
MACHINE
Aktivan član
Aktivan član

Post od MACHINE »

probaj sa povecanim unosom kukuruznog brasna, kokica, zitnih ljuspica sa jogurtom, vise vlakana i obavezno ESI Fermental. Kako se inace hranite i koji bese oblik oboljenja imate?
pancho napisao:vidim ja da nam ovo nikako ne godi vreme..
evo ja imam probleme al sa praznjenjem,pun sam asova i nikako da odem na veliku nuzdu 4. dan:(
ne boli me nista,normalno jedem al sam skeptican..inace svako leto mi se ista prica ponavlja sa ovikm problemom,par dana zatvora i onda jedan dan na wc solji...pokusao sam i sa zelenim cajem ,probiticima,raznim laksativima al verujte ne pomaze jednostavno kao da je telo samo odlucilo kako je njemu najlakse
Dea
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od Dea »

Zakazala sam Kolono za 17 jun.....prosto mi se koza jezi od onog groznog osecaja u crevima posle ciscenja stomaka...
Korisnikov avatar
MACHINE
Aktivan član
Aktivan član

Post od MACHINE »

Ah, da...

vidis, ja sam pre neki dan bio na Zvedari da dam uzorka da se raid na calprotectin...nemaju reagensa, kazu skupo a ja znam da je jeftino. Dr. Necic je stvarno ljubazna i pozrtvovana, cak stalno zivka i VMA za tu studiju. Test je fenomenalan i za kontrolu je idelan, u slucaju da se ne radi polipektomija i slicno

Dea napisao:Zakazala sam Kolono za 17 jun.....prosto mi se koza jezi od onog groznog osecaja u crevima posle ciscenja stomaka...
pancho
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Mar 31, 2010 8:25 am

Post od pancho »

MACHINE napisao:probaj sa povecanim unosom kukuruznog brasna, kokica, zitnih ljuspica sa jogurtom, vise vlakana i obavezno ESI Fermental. Kako se inace hranite i koji bese oblik oboljenja imate?
pancho napisao:vidim ja da nam ovo nikako ne godi vreme..
imam crohn-a,al evo popravlja se.....
normalno se hranim,zivim bez problema...
:D
Mialmbp
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 29, 2010 7:04 pm

Post od Mialmbp »

Pozdrav svima! I men je kao i vecini ovih dana lose, pogotovo sto imam te fistule! Trebao bih da idem na operaciju pa mi je malo frka! Dali je neko imao iskustva oko toga, pa da mi kaze kako je to podneo i koliko je teska operacija? Hvala unapred, i nedajt se!
Dea
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od Dea »

Pa to ko je kako podneo operaciju je individualna stvar. Ja sam imala srecu sto su mi jos 4 dana posle op ostavili PDA tako da me nista nije bolelo. Najveca nocna mora posle OP mi je bio odlazak prvi put u WC..
Odgovori