Pitanje za ljude obolele od Kronove bolesti i UC
Re: Pitanje za ljude obolele od Kronove bolesti i UC
Retko ko zna a fecal calprotectin, mozda 10% gastroenterologa. Samo ti uradi fekalprotektin u Gradskoj i p-ANCA i ASCA na VMA pa javi i to. Sto se tice gljivica rekao sam ti kako za imunitet, a pored toga 7x1 50mg Diflucan
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Evo prezivela kolono. Kaze dr. izgleda ovako sve ok, uzeo je par isecaka pa cemo videti.
Nego ja dodjoh kuci i bogme ima krvi i to dosta. Onako tamnije, ali ne skorene nego guste....evo tri puta sam bila u wc i sva tri puta samo to. Kolicina pa recimo supena kasika. Jel to ok? Ja se nesto toga posle onih mojih silnih kolono ne secam....
Nego ja dodjoh kuci i bogme ima krvi i to dosta. Onako tamnije, ali ne skorene nego guste....evo tri puta sam bila u wc i sva tri puta samo to. Kolicina pa recimo supena kasika. Jel to ok? Ja se nesto toga posle onih mojih silnih kolono ne secam....
A da nije Dea zbog tih isečaka što su ti uzimali pa ako ima ranice neke.Ja nisam imala krvi posle kolono...
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Okt 24, 2008 7:36 pm
Meni je posle rektoskopske biopsije bio veci ugrusak a posle kolono mislim da nije, pitaj dr koji je radio.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 12:21 pm
Ni ja nisam krvarila posle kolonoskopije,ali su me bolela creva,pogotovu u predelu terminalnog ileuma.Posle gastroduodenoskopije mi je bilo muka i bolelo me je dvanaestopalacno 2 dana.Nisam mogla od biopsije ni gutljaj vode da popijem.
Za MACHINE:Da li mogu da uzimam vitamine+minerale ABC Plus (Natural Wealth)?
Neko mi je sa foruma poslao odlicnu adresu sajta cuvenog americkog profesora,nutricioniste koji se vec deceniju bavi iskljucivo Candidom i njenim lecenjem.On kaze da prvo mora da se drzi vec poznata dijeta,da bi se Candida umrtvila,pa se onda primenjuju lekovi koji je suzbijaju,pa tek onda da se podize imunitet,jer Candida takodje buja posle uzimanja vitamina,pogotovo vitamina C.Ja sam to proverila na sebi.Taman mi se smirio stomak i nesto mi se pila limunada.Ja popijem skoro litar limunada za 2 dana i sutradan mi se opet pojavi krkljanje u crevima i 5 stolica tog dana. Jos uvek pijem Nistatin i to po 6 drazeja dnevno,pijem Creon za varenje,ali stolicu i dalje imam 3x dnevno,krklja mi po crevima,a i posle uzimanja neke hrane,samo mi se smuci odjednom.
Imam stalno osecaj kiselosti u ustima.Ne kiseline koju ljudi osecaju kao gorusicu,vec kao da sam jela limun ili visnje ( osecaj posle toga).Provalila sam da je to pogotovo posle konzumiranja skroba.
Znam da si i ti pricao da te je mucio hleb,testo,voce,secer.Candida buja u skrobu,jer se on pretvara u secer.Ali,sta da jedem? Gladna sam!!!!!!!! Meso mi se vec smucilo,a od kuvanog belanceta mi je ponekad muka.Imam 48 kg,samu sebe kad vidim u ogledalu,sazaljivo odmerim,kao da to nisam ja.
KAKO VI STOJITE SA KILAZOM I STA JEDETE?
Da li je neko uzimao ulje od nocurka? Ehinaceu?
A sto se tice Diflukana,zaplasili su me neki lekari da je toksican,a kod mene reaguju i bubrezi i jetra posle nekih lekova.Mene su bubrezi boleli i posle Orvazila.Da li da uzmem Diflukan od 150 mg?Pa sta bude,da bude.
Jedna zena farmaceut je popila 3 Diflukana od 150 mg (odjednom) i tek je onda uspela da suzbije Candidu,mada joj se posle 2 godine opet vratila.Plasim se od tih lekova da mi se totalno ne unisti crevna flora.Uzimam Probiotike vec 5 meseci,ali slaba vajda.
Za MACHINE:Da li mogu da uzimam vitamine+minerale ABC Plus (Natural Wealth)?
Neko mi je sa foruma poslao odlicnu adresu sajta cuvenog americkog profesora,nutricioniste koji se vec deceniju bavi iskljucivo Candidom i njenim lecenjem.On kaze da prvo mora da se drzi vec poznata dijeta,da bi se Candida umrtvila,pa se onda primenjuju lekovi koji je suzbijaju,pa tek onda da se podize imunitet,jer Candida takodje buja posle uzimanja vitamina,pogotovo vitamina C.Ja sam to proverila na sebi.Taman mi se smirio stomak i nesto mi se pila limunada.Ja popijem skoro litar limunada za 2 dana i sutradan mi se opet pojavi krkljanje u crevima i 5 stolica tog dana. Jos uvek pijem Nistatin i to po 6 drazeja dnevno,pijem Creon za varenje,ali stolicu i dalje imam 3x dnevno,krklja mi po crevima,a i posle uzimanja neke hrane,samo mi se smuci odjednom.
Imam stalno osecaj kiselosti u ustima.Ne kiseline koju ljudi osecaju kao gorusicu,vec kao da sam jela limun ili visnje ( osecaj posle toga).Provalila sam da je to pogotovo posle konzumiranja skroba.
Znam da si i ti pricao da te je mucio hleb,testo,voce,secer.Candida buja u skrobu,jer se on pretvara u secer.Ali,sta da jedem? Gladna sam!!!!!!!! Meso mi se vec smucilo,a od kuvanog belanceta mi je ponekad muka.Imam 48 kg,samu sebe kad vidim u ogledalu,sazaljivo odmerim,kao da to nisam ja.
KAKO VI STOJITE SA KILAZOM I STA JEDETE?
Da li je neko uzimao ulje od nocurka? Ehinaceu?
A sto se tice Diflukana,zaplasili su me neki lekari da je toksican,a kod mene reaguju i bubrezi i jetra posle nekih lekova.Mene su bubrezi boleli i posle Orvazila.Da li da uzmem Diflukan od 150 mg?Pa sta bude,da bude.
Jedna zena farmaceut je popila 3 Diflukana od 150 mg (odjednom) i tek je onda uspela da suzbije Candidu,mada joj se posle 2 godine opet vratila.Plasim se od tih lekova da mi se totalno ne unisti crevna flora.Uzimam Probiotike vec 5 meseci,ali slaba vajda.
-
- Stalni član
- Kontakt:
Evo dragi moji ja danas na jedvite jade izadjoh iz bolnice. Kaze dr. malo krvarenje je bilo za ocekivati, ali ovoliko koliko je bilo kod mene kaze nije imao jos ni kod jednog pacijenta.
U svakom slucaju posle ovog sto sam vam napisala u cetvrtak, u wc solji je bila prava poplava krvi. Morala sam u bolnicu jer je bilo bas puno. Onda su mi u petak uradili jos jednu kolono, ubrizgali lek za koagulaciju, morala sam da primim dve boce krvi. Danas je hemoglobin i dalje bio nizak (9,9) ali je dr. odlucio da me vise ne muci i pustio me kuci.
Osecam se ok, sem sto mi je posle 4 dana totalne apstinencije od hrane, danas posle dorucka stomak odskocio do zuba, malo mi se jos vrti, ali bicu dobra i ostacu u krevetu jos dan dva, dok se sve ne vrati u normalu....
U svakom slucaju posle ovog sto sam vam napisala u cetvrtak, u wc solji je bila prava poplava krvi. Morala sam u bolnicu jer je bilo bas puno. Onda su mi u petak uradili jos jednu kolono, ubrizgali lek za koagulaciju, morala sam da primim dve boce krvi. Danas je hemoglobin i dalje bio nizak (9,9) ali je dr. odlucio da me vise ne muci i pustio me kuci.
Osecam se ok, sem sto mi je posle 4 dana totalne apstinencije od hrane, danas posle dorucka stomak odskocio do zuba, malo mi se jos vrti, ali bicu dobra i ostacu u krevetu jos dan dva, dok se sve ne vrati u normalu....
-
- Aktivan član
Dea, bas mi je zao ..pa sta su rekli, zasto je bilo krvarenje, sta su ti uradili...bas sam razocarana celom pricom ...
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 12:21 pm
Stvarno si se namucila.Jel si u Bg-u ili u Nemackoj? I meni je zao.Valjda ce brzo proci.
-
- Stalni član
- Kontakt:
Pa, verovatno je prilikom uzimanja proba negde pogodio kapilar ili nerv, pa je zbog toga tako mnogo krvarilo. U svakom slucaju ja jos nemam obicnu stolicu, ali prilikom svakog odlaska u wc u solji bude te tamne guste krvi. Isla sam danas kod njega u ordinaciju da dam krv, da pogledaju kakav je hemoglobin. I dalje mi se po malo vrti, ali sam generalno ok. Sinoc mi je u stomaku bio pravi rat, posto je ocigledno prvi dolazak hrane iznenadio creva. Uzela sam probiotik, posto pretpostavljam da je vecina svih bakterija sprana....
-
- Stalni član
- Kontakt:
U Nemackoj sam. Tu su mi mama i seka i kada su videli bolnicu nisu mogle da veruju. Ovde su bolnice ko hoteli sa 4 zvezdice, a kakve su u Srbiji znam i sama.....
-
- Stalni član
- Kontakt:
Da li neko od vas zna koliko vremena treba da prodje kad neko primi transfuziju da moze da se testira na HIV i Hepatitis C i B?
Znam da se ta krv dobro kontrolise pre upotrebe, ali opet riziko postoji (rekao mi je i sam lekar da 1 u 10 000 bude zarazen) pa bih htela da budem sigurna. Mi smo u razmisljanjima o drugoj bebi, pa mi cela ova frka sad nije trebala, a iskreno plasim se i da ne zarazim dragog....
Znam da se ta krv dobro kontrolise pre upotrebe, ali opet riziko postoji (rekao mi je i sam lekar da 1 u 10 000 bude zarazen) pa bih htela da budem sigurna. Mi smo u razmisljanjima o drugoj bebi, pa mi cela ova frka sad nije trebala, a iskreno plasim se i da ne zarazim dragog....
Joj Dea draga pa ti si stvarno prošla loše...baš mi je žao
.Samo polako sad odmaraj, i majka i sestra su kod tebe pa možeš da se posvetiš sebi da ojačaš.Za te infekcije preko krvi što te muče ni ne misli molim te,biće sve u redu...dodatno opterećivanje ti sad ne treba.Puno te pozdravljam...i čuvaj se.

-
- Stalni član
- Kontakt:
Eh Kvetka, da ne poznajem nekog licno ko se tako zarazio HIV-om (doduse ne u Nemackoj) ne bih ni razmisljala, ali mi ovako to ne izlazi iz glave. Jos manje zelim da zarazim svog dragog, jer nasem detetu u tom slucaju (znam da preterujem, ali covek ne moze bas ni tako da se na to ne obazire) treba bar jedan zdrav roditelj...
-
- Aktivan član
Znam za pravilo da ne moze da bude davalac krvi ko je u proteklih sest meseci radio tetovazu ili pirsing bas zbog tog perioda inkubacije pa predpostavljam da je to neko vreme kada ces biti sigurna da ti transfuzijom nije nista preneto. Mada mislim da nema razloga za brigu i da je ta krv prosla kontrolu kako treba posebno u Nemackoj.
Za machine...smem li uz asacol da koristim i salofalk klizme ili cepice? Imam problem sa rektumom a ovaj asacol izgleda na njega ne deluje?