Pitanje za ljude obolele od Kronove bolesti i UC
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Okt 02, 2012 2:08 pm
Re: Pitanje za ljude obolele od Kronove bolesti i UC
molila bih vas za pomoc.Vec 7 meseci imam probleme tipa:mucninu,nadutost,podrigivanje,tegobe oko pupka,vise sa leve strane,neformiranu stolicu jednom dnevno, uglavnom svetlo zute boje,malaksalost i bol u misicima,ponekad groznicu i temperaturu do 37 koja mi jako smeta.Uradila sam kom. krvnu sliku i UZ stomaka i sve je ok,kod ginekologa i neurologa sve ok.Radila sam i gastroskopiju-nadjen gastritis i kila na zeludcu, i kolonoskopiju i pasazu tankog creva koje su ok.Pre neki dan sam uradila i fekal kalprotektin test i on je uvecan 5 puta,meni je 258 a normalno je do 50. Gastroenterolozi sa VMA kazu da je sindrom nadrazenog creva,a mene brine da mozda nije pocetak Kronove bolesti? Da li ovaj test moze da bude ovako uvecan a da nije Kron?
-
- Novi član
IMA LI POBOLJSANJA OD DIBUTIRA?twister76 napisao:jel pije neko ovaj lek možda???
http://www.debutir.rs/Kada_pomaze.AxCMS?ActiveID=1316
meni je rečeno da oboleli od naše boljke posle nekoliko dana imaju promene na bolje![]()
ja kupio i pijem četiri dana .pozz
Evo i mene..ja ovih dana super
gospodin Kron ćuti...nadam se da će duže vreme sad da me ostavi na miru...
Što se tiče Debutira i mene baš interesuje kako deluje...bila sam na kontroli i dr mi rekao da mi to još uvek ne treba..tako da izgleda nije poželjno ni taj lek da se pije bez konsultacije lekara..
Biljana ja mislim da nije kron ako si uradila sve te analize i pokazalo negativno..možda su nervozna creva u pitanju IBS ili nek virus....

Što se tiče Debutira i mene baš interesuje kako deluje...bila sam na kontroli i dr mi rekao da mi to još uvek ne treba..tako da izgleda nije poželjno ni taj lek da se pije bez konsultacije lekara..
Biljana ja mislim da nije kron ako si uradila sve te analize i pokazalo negativno..možda su nervozna creva u pitanju IBS ili nek virus....
-
- Novi član
Bas Lepo Stejsi sto Kron miruje,neka i tako dugo ostane.Kod kog doktora ides i koje lekove pijes?
Idem kod doktora Dina Tarabara..momentalno pijem Imuran 2 ujutro ,Colosparetard,Probiotik..ovo je sad mirna faza 

-
- Novi član
Koliko dugo si dugo u mirnoj fazi Stejsi? Kakvi su ti bili CRP,sedimentacija,feritin,gvozdje,albumini pre otkrivanja Krona? Jesi li mogla da jedes? Ja imam strasne mucnine i ne mogu da jedem i to mi je najgore od svih simptoma.Stejsi napisao:Idem kod doktora Dina Tarabara..momentalno pijem Imuran 2 ujutro ,Colosparetard,Probiotik..ovo je sad mirna faza
cao svima evo i mene nova na forumu.imam kronovu bolest 4 god i suzenje na sigmi zavrsnom dijelu debelog crijeva.kolonoskop nije mogao proci a duzine je 20 cm.medjutim meni to nista ne smeta ja funkcionisem normalno 4 god.kad dolazi do operacije?da li moze doci do pucanja,zacepljenja je li imao ko od vas slicnu situaciju ...?
-
- Novi član
Bas lepo sto mozes normalno da funkcionises.Koje lekove pijes i kako si dosla do dijagnoze pre 4 godine? koji su ti bili simptomi? Ja imam uzasne tegobe ali nikako da dodjem do dijagnoze.Kakvi su ti rezultati krvi?milica... napisao:cao svima evo i mene nova na forumu.imam kronovu bolest 4 god i suzenje na sigmi zavrsnom dijelu debelog crijeva.kolonoskop nije mogao proci a duzine je 20 cm.medjutim meni to nista ne smeta ja funkcionisem normalno 4 god.kad dolazi do operacije?da li moze doci do pucanja,zacepljenja je li imao ko od vas slicnu situaciju ...?
bila sam strasno malaksala i smrsala sam dosta.bolova nisam imala a crp mi je bio povisen.luzava stolica je naravno isla uz sve to.posle 15 dana su mi to smirili i od tada se osjecam super bez bolova jedino sto mi je to suzenje takvo kakvo jeste:)).meni ne pravi probleme ali ne znam sta se moze desiti.pijem samo salofalk
-
- Novi član
jesu li ti ti tada radili kolonoskopiju? Sta ti doktori kazu za to suzenje. Hvala bogu da ti to ne smeta.Koliki ti je bio Crp? jesi li vratila kilograme? kakav ti je sada apetit? I ja imam sluzavu 1 dnevo stolicu i nista mi se ne jede. Kod kog doktora se lecis?milica... napisao:bila sam strasno malaksala i smrsala sam dosta.bolova nisam imala a crp mi je bio povisen.luzava stolica je naravno isla uz sve to.posle 15 dana su mi to smirili i od tada se osjecam super bez bolova jedino sto mi je to suzenje takvo kakvo jeste:)).meni ne pravi probleme ali ne znam sta se moze desiti.pijem samo salofalk
tada su mi radili kolonoskopiju na koju sam se onesvijestila cim su krenuli
)).od tada kolonoskopiju radim privatno u kodru za 180 e pod totalnom anestezijom.meni to suzenje ne smeta apetit mi je odlican pojedem kilo hleba za rucak i ako ne bi smjela mada jedem sve zivo sta sam testirala da mi od toga nije lose.ne jedem pasulj,i nesto sto je pretjerano masno a ostalo sve.sto se tice kilaze ja sam oduvijek bila mrsavija ne pretjerano, imam 64 kg.ja sam 3 godine zivjela bez terapije jer kad sam saznala da imam bolest rekla sam sebi da necu dozivotno biti na tabletama.i to suzenje se povecavalo a ja nisam ni bila svjesna.evo godinu dana pijem salofalk koji sam trebala i prije i to je to.s vremena na vrijeme mi se ujutro kad se probudi pojavi samo mala kolicina sluzi al vjerovatno to ide uz sve ovo.koja je tebi dijagnoza?crp mi je tada bio 73.uzas a sada mi je uvijek od 5 do 6.doktori kazu da ce kad tad doci vrijeme za operaciju tog dijela ali da je meni bolest u fazi mirovanja i da nema jos uvijek potrebe za tim.ma nije ni to strano bar crijeva imamo dosta
)).meni je jedina mana sto pusim dostaa a cigare nikako da ostavim.najbolji doktor za tu oblast kod nas je olja sekulovic.

-
- Novi član
Meni je dijagnoza IBS, mada ja ne verujejem u to jer imam vise problema nego sto se ima kod IBS.U kom gradu zivis?milica... napisao:tada su mi radili kolonoskopiju na koju sam se onesvijestila cim su krenuli)).od tada kolonoskopiju radim privatno u kodru za 180 e pod totalnom anestezijom.meni to suzenje ne smeta apetit mi je odlican pojedem kilo hleba za rucak i ako ne bi smjela mada jedem sve zivo sta sam testirala da mi od toga nije lose.ne jedem pasulj,i nesto sto je pretjerano masno a ostalo sve.sto se tice kilaze ja sam oduvijek bila mrsavija ne pretjerano, imam 64 kg.ja sam 3 godine zivjela bez terapije jer kad sam saznala da imam bolest rekla sam sebi da necu dozivotno biti na tabletama.i to suzenje se povecavalo a ja nisam ni bila svjesna.evo godinu dana pijem salofalk koji sam trebala i prije i to je to.s vremena na vrijeme mi se ujutro kad se probudi pojavi samo mala kolicina sluzi al vjerovatno to ide uz sve ovo.koja je tebi dijagnoza?crp mi je tada bio 73.uzas a sada mi je uvijek od 5 do 6.doktori kazu da ce kad tad doci vrijeme za operaciju tog dijela ali da je meni bolest u fazi mirovanja i da nema jos uvijek potrebe za tim.ma nije ni to strano bar crijeva imamo dosta
)).meni je jedina mana sto pusim dostaa a cigare nikako da ostavim.najbolji doktor za tu oblast kod nas je olja sekulovic.
ja sam iz podgorice.ma znam samo da sto covjek manje o svemu misli njemu bolje.jeste da imam stenozu ali svi moji doktori su u cudu da ja 4 god zivim bez ikakve promjene da su mi nalazi uvijek ok,da nemam bolova da sam uvijek nasmijana.a moj lijek je sto sam se sebi zaklela na dan kad su mi bolest ustanovili da cu zivjeti bez ikakvog stresa i da cu se smijati i kad mi je najteze i uvijek sam pozitivna nema tog problema koji ce mi stati na putu.pravi lijek za sve bolesti je psiha.to je moje misljenje
cao svima,imam pitanje..da li neko zna kad je alarmantno stanje za operaciju kod stenoze sigme.koliko brzo napreduje to suzavanje i na koliko mm treba biti suzenje usko da bi se moralo zavrsiti na operac.stolu?meni je suzenje na sigmi doslo na 13mm da li je to vec za operaciju.da li je neko od vas imao stomu kad se ona stavlja.o cemu li moramo razmisljati ovako mladi
(

Milice evo i mene ovde...mogu ti reći da si jako pozitivna i to je pola zdravlja.
Stres je jako bitan faktor kod Kronove bolesti koja je i bez njega teška i komplikovana...pazi jako na hranu koja nadima,i uopšteno redukuj ishranu bez obzira što se sad lepo osećaš Kron je nezgodan baš zbog njegove podmuklosti što napada odjednom bez predhodnih upozorenja...ako znaš već za te stenoze budi jako oprezna..redovne kontrole i pod hitno da baciš cigarete.Moraš zaista malo ozbiljnije da ovo shvatiš....ja sam pod terapijom već 6 godina od operacije i jesam u remisiji ali kad ti jednom završiš na stolu organizam više nije isti ni simptomi u remisiji nisu iste....organizam je već hendikepiran...jeste da mi imamo creva puno ali svaki deo creva ima u našem organizmu odredjenu ulogu..i svakim seckanjem smo mi slabiji...
Od terapije pijem Imuran od 100mg ujutro..Colosparetard..Probiotik...
Sad pre 3 dana me srušila u krevet groznica sa temperaturom 39..mislila sam da je neki virus ali izgleda opet Kron..groznice se nastavile i bez temperature a danas naduvena..stomak bolan...stolice česte...neka muka...eto a u remisiji sam...
Stres je jako bitan faktor kod Kronove bolesti koja je i bez njega teška i komplikovana...pazi jako na hranu koja nadima,i uopšteno redukuj ishranu bez obzira što se sad lepo osećaš Kron je nezgodan baš zbog njegove podmuklosti što napada odjednom bez predhodnih upozorenja...ako znaš već za te stenoze budi jako oprezna..redovne kontrole i pod hitno da baciš cigarete.Moraš zaista malo ozbiljnije da ovo shvatiš....ja sam pod terapijom već 6 godina od operacije i jesam u remisiji ali kad ti jednom završiš na stolu organizam više nije isti ni simptomi u remisiji nisu iste....organizam je već hendikepiran...jeste da mi imamo creva puno ali svaki deo creva ima u našem organizmu odredjenu ulogu..i svakim seckanjem smo mi slabiji...
Od terapije pijem Imuran od 100mg ujutro..Colosparetard..Probiotik...
Sad pre 3 dana me srušila u krevet groznica sa temperaturom 39..mislila sam da je neki virus ali izgleda opet Kron..groznice se nastavile i bez temperature a danas naduvena..stomak bolan...stolice česte...neka muka...eto a u remisiji sam...