Pitanje za ljude obolele od Kronove bolesti i UC
Re: Pitanje za ljude obolele od Kronove bolesti i UC
pa da,ili lepo dodješ u Bg ..završiš sve u roku od 3 dana..odeš kod Dodera ili Dina...i miran odeš kući
put ti je 5000 povratna,krvna slika 2500,Calprotektin 3700,pasaža 4000,pregled kod Dodera 2000 a kod Dina 6000...evo da ti i to pomognem.pozzzz

je li to radoje doder gastro sa vma? on je ranije dolazio u baru, a sada mi se cini da dolazi u meljinama, vojnoj bolnici... cuo sam da je dobar ... zavisi od mog stanja kako ce biti, a onda ni bg ne bi bio daleko... vidjecu sta ce mi ovaj nas reci ( za naseg dr mandica znam da je dobar, hvale ga, cak je komsinica koja je davno negdje imala problema isla na vma,a oni joj rekli sto ste dosli kod nas cak u bg kad imate dr mandica, e sad naravno da ima bolji od boljeg tipa dodera, a evo i po sajtova vidim dr dina da takodje puno hvale...)...
hvala ti na pomoci i savjetima...
hvala ti na pomoci i savjetima...
Nema na čemu, Janko samo da je tebi dobro..
Doder je jako dobar gastro ali Dino je po meni više za ove naše bolesti...ide na usavršavanja...hoću da kažem da je gastroenterologija jako široka grana i da Dino Tarabar je dr koji se najviše usavršio kod bolesti Kron,kolitis.....
A imaš i na netu šta daljer reći osim da kad ukucaš njegovo ime izbaci se cela strana njegovog rada....
Doder je jako dobar gastro ali Dino je po meni više za ove naše bolesti...ide na usavršavanja...hoću da kažem da je gastroenterologija jako široka grana i da Dino Tarabar je dr koji se najviše usavršio kod bolesti Kron,kolitis.....
A imaš i na netu šta daljer reći osim da kad ukucaš njegovo ime izbaci se cela strana njegovog rada....
danas svratih da ponovim nalaze, ks je sad ok, izvadih i feritin i on je u granicama normale 67,5... ovaj calprotektin ne rade, cak sam isao i u kbc da pitam, ni tamo ne rade... videcu po ostalih privatnika da li ko radi, mada sumnjam...
poz!
poz!
Neznam uopšte kad je nama u granicama normale taj Feritin i šta je to granica normale...jaksic napisao:danas svratih da ponovim nalaze, ks je sad ok, izvadih i feritin i on je u granicama normale 67,5... ovaj calprotektin ne rade, cak sam isao i u kbc da pitam, ni tamo ne rade... videcu po ostalih privatnika da li ko radi, mada sumnjam...
poz!
a kako sad da znam dali je u redu Feritin i CRP? dali kad su visoke granice ili niske ,neznam kad je najstabilnije za nas koji imamo Kronovu bolest...
Evo moja najnovija krvna slika gde su tamnim podvučeni i sedimentacija eritrocita i CRP i Feritin

u mojim nalazima pise feritin opseg 30-400, meni je 67,5... e sad ne znam ima li razlike za muskarce i zene ( evo vidjeh na nekom sajtu da ima razlike i da je zenama od 13-150, mada ovo provjeri sa doktorom), crp ti je u redu, jedino ti je malo sedimentacija uvecana, ali nista strasno...
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Jan 31, 2012 10:35 pm
usudjujem se da vas zamolim za misljenje svih vas kojima je dijagnostikovan kron:( nakon irigografije,gastroskopije,kolonoskopije( oba endoskopska pregleda sa biopsijama koja kasnije nije pokazala znake organskog oboljenja creva kao ni tumora) pasaze tankih creva,tumor markera,UZ abdomena( vise puta od pojave simptoma).odbacena je i celijacna bolest biopsijom jejunuma kao i helikobakter posle uzorka iz zeluca.doktori kazu nema govora o tumoru debelog creva,krona ili ulceroznog kolitisa a ja i dalje,6 meseci nakon kolonoskopije imam promenjive stolice,sa pojavom sluzi,glasno pretakanje creva,podrigivanje i smanjen apetit.stolica uglavnom po budjenju,jednom na dan. tokom noci nemam problema.da skratim pricu,da li je to dovoljno za dijagnozu iritabilnog kolona,posto slicne simptome daju i neke druge ozbiljnije bolesti creva ili smtrate da bi trebalo ponovo na kolonoskopiju?ponovicu da je radjena pre tacno 6 meseci sa biopsijom iz vise delova kolona kao i iz terminalnog ileuma
sumnjam ipak da je dr nesto promaklo i da je kod mene u pitanju kron..na koji nacin da resim sumnju?
hvala svima unapred
Pročitaj više: http://www.doktor.rs/forum/ucp.php?i=pm ... z23S7uZSeY
sumnjam ipak da je dr nesto promaklo i da je kod mene u pitanju kron..na koji nacin da resim sumnju?
hvala svima unapred
Pročitaj više: http://www.doktor.rs/forum/ucp.php?i=pm ... z23S7uZSeY
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Okt 21, 2011 1:49 am
bojazljiva-nepoverljiva
znas kako..moramo nekome i verovati
s'obzirom da si toliko pregleda radila( cak si i mene nadmasila,cini mi se) PROSTO je neverovatno da je i radiolog(irigografija,pasaza)i endokopista(kolonoskopija,gastroskopija)pa jos i da je patologija pogresila e onda..nek ide sve u djavola
jos ako je i crp miran i fobt negativan(predpostavljam da si i to radila) zaista su male sanse,cak bi se usudio reci,nikakve da imas kron
ibs ume da muci i sam imam tu dijagnozu pa od prilike znam kako je..zaista mislim da bez razloga strahujes da je u pitanju kron ili ul.kolitis
na kraju,prilicno dugo imas problema za to vreme bez adekvatne terapije,bolest bi svakako uznapredovala..strah je po mom misljenju kod tebe neosnovan!
pozz

znas kako..moramo nekome i verovati

s'obzirom da si toliko pregleda radila( cak si i mene nadmasila,cini mi se) PROSTO je neverovatno da je i radiolog(irigografija,pasaza)i endokopista(kolonoskopija,gastroskopija)pa jos i da je patologija pogresila e onda..nek ide sve u djavola
jos ako je i crp miran i fobt negativan(predpostavljam da si i to radila) zaista su male sanse,cak bi se usudio reci,nikakve da imas kron
ibs ume da muci i sam imam tu dijagnozu pa od prilike znam kako je..zaista mislim da bez razloga strahujes da je u pitanju kron ili ul.kolitis
na kraju,prilicno dugo imas problema za to vreme bez adekvatne terapije,bolest bi svakako uznapredovala..strah je po mom misljenju kod tebe neosnovan!
pozz
-
- Novi član
hvala na ohrabrujucim recima,ipak volela bi da cujem misljenje osobe kojoj je ova opaka bolest dijagnostikovana.
da uporedimo iskustva..simptome..molim vas
lep vikend zelim svima:)
da uporedimo iskustva..simptome..molim vas
lep vikend zelim svima:)
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Evo i mene. Nisam nestala nego nisam mogla da se ulogujem na forum(zasto nemam pojma pitala i moderatore niko nije znao). Sad potrazih nesto o bolu u grlu i ulogovah se nekim cudom....
Dakle moj Kron je trenutno miran. Terapiju nepijem vec dugo, vec po potrebi samo koju tableticu Budenofalka kad zagusti. Pozdrav svima!
Dakle moj Kron je trenutno miran. Terapiju nepijem vec dugo, vec po potrebi samo koju tableticu Budenofalka kad zagusti. Pozdrav svima!

Samo da ćuti taj dosadan čika Kron..i meni sad miruje za divno čudo

Za Bojažljivu...hoću reći da se ne plašiš.Ako si odradila sve analize i nisu ti dijagnostikovali Kron onda budi srećna i nemoj da se opterećuješ..a i nisu simptomi tipični za Krona koje si nabrojala pre bih rekla nervozna creva i sama unutrašnja nervoza.Opusti se

-
- Novi član
napokon se neko smilovao..hvala Stejsi,hvala...zaista mi znaci
sve najbolje svima
sve najbolje svima
jel pije neko ovaj lek možda???
http://www.debutir.rs/Kada_pomaze.AxCMS?ActiveID=1316
meni je rečeno da oboleli od naše boljke posle nekoliko dana imaju promene na bolje
ja kupio i pijem četiri dana .pozz
http://www.debutir.rs/Kada_pomaze.AxCMS?ActiveID=1316
meni je rečeno da oboleli od naše boljke posle nekoliko dana imaju promene na bolje

ja kupio i pijem četiri dana .pozz
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 12:21 pm
Javi kako ti je delovao Debutir? Koliko kosta?
Dea, drago mi je da si dobro.
Ja zeznula creva sa dva reda crne cokolade,pa me sad boli rektalni deo,kao kolac da mi je unutra.Kako vi resavate taj problem,osim klizmama?
Postoje li neki cajevi specificni da smanje upale rektalnog dela?
Posle te cokolade bila mi je tvrda stolica,Candida i dalje prisutna kao i uvek i stvori mi se mali rascep rektalno.Uzas.Sad njega nema toliko,mazala sam svim i svacim,ali bol rektalna ostala.
Tarabar mi je rekao da je kod mene iritabilni kolon,ali kad mu se pozalim na simptome,on kaze da bi mozda i posumnjao na Krona da mi je povisen CRP i sedimentacija.Ne znam,mislim da ne moraju lab. nalazi uvek da ukazuju na nesto.Da je to u poodmakloj fazi bolesti.Ko zna koliko pre oraganizam pocne da reaguje?
Pre ovoga rektalno sam imala aftu u ustima.Zar to nije cudno? Da li to ide kod iritabilnog kolona?
Od rezultata jedino su mi bili snizeni leukociti,kad sam ih nosila kod Tarabara.
Dea, drago mi je da si dobro.
Ja zeznula creva sa dva reda crne cokolade,pa me sad boli rektalni deo,kao kolac da mi je unutra.Kako vi resavate taj problem,osim klizmama?
Postoje li neki cajevi specificni da smanje upale rektalnog dela?
Posle te cokolade bila mi je tvrda stolica,Candida i dalje prisutna kao i uvek i stvori mi se mali rascep rektalno.Uzas.Sad njega nema toliko,mazala sam svim i svacim,ali bol rektalna ostala.
Tarabar mi je rekao da je kod mene iritabilni kolon,ali kad mu se pozalim na simptome,on kaze da bi mozda i posumnjao na Krona da mi je povisen CRP i sedimentacija.Ne znam,mislim da ne moraju lab. nalazi uvek da ukazuju na nesto.Da je to u poodmakloj fazi bolesti.Ko zna koliko pre oraganizam pocne da reaguje?
Pre ovoga rektalno sam imala aftu u ustima.Zar to nije cudno? Da li to ide kod iritabilnog kolona?
Od rezultata jedino su mi bili snizeni leukociti,kad sam ih nosila kod Tarabara.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Kontakt:
Pa meni nije uvek povisen CRP, nego onda kad imam "losu" fazu. Neki put sam (mada retko) i u normali.
Ja se trenutno mucim sa groznom grloboljom vec 2 meseca. Naravno dve popijene ture antibiotika se nikako nisu svidele mom Kronu, pa recimo vec dobrih nedelju dana imam bas jake prolive - jedva mogu da sedim koliko je sve iziritirano. A sto je najbolje grlo i dalje boli, temperatura 37,5 ne popusta. Jezik mi se dosta zabeleo pa sumnjam i na gljivice. Dal od njih moze tako jako da boli grlo?
Ja se trenutno mucim sa groznom grloboljom vec 2 meseca. Naravno dve popijene ture antibiotika se nikako nisu svidele mom Kronu, pa recimo vec dobrih nedelju dana imam bas jake prolive - jedva mogu da sedim koliko je sve iziritirano. A sto je najbolje grlo i dalje boli, temperatura 37,5 ne popusta. Jezik mi se dosta zabeleo pa sumnjam i na gljivice. Dal od njih moze tako jako da boli grlo?