hepatitis C

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Vidim, upucena si u sve!!! :D :D :D :D

Koliko sam ja upucena, treba 15 potpisa, ali to je najmanji problem, treba organizovati sve ostalo.........ima tu puno stvari. Samo lagano, mozda vec iduce nedelje budem imala vise informacija, radim ja na tome vec neko vreme........ :lol: :lol: :lol:

I da, evo me, sedim sada, i gustiram kapucino :lol: , ako dobijem tahikardiju u narednih pola sata, da me podsetis da je od toga!! :lol: :lol: :lol:

Pozdrav svima!! :wink:
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Djuu napisao:E pa super Majjo,radujem se zbog tebe!
Ja sam inace morala malo da skoknem na frizuricu,odmah se osecam bolje.
I namam problem s tim sta ce neko reci za mene, sto se mene tice mogla bih i na celo da ispisem da imam C.Ne stidim se svoje bolesti.Samo se ponekad iznerviram.
Verovatno ste i sami doziveli blago telece poglede sestara za salterima i ono cuveno pitanje - Odakle tebi to? Ili- Gde si to zaradila?!
Da znaju ista o Hepatitisu C nikada to ne bi ni pitali.

Potpuno se slazem sa tobom, ja mrzim kad cujem takvo pitanje, ALI ljudi su neobavesteni i ne zameram ih. Ja sam sebi utuvila u glavu, da moram da ispunim "misliju" i sto vise njih obavestim (na bilo koji nacin o svemu), i da se iskreno nadam da ce shvatiti i nauciti neke stvari, pre 2020. godine, kada se ocekuje navala (da ne kazem epidemija) hepC sa svih strana.

Priznajem da sam panicar i hipohondar, al preventivu volim vise nego 'leba da jedem!! :lol: :lol: :lol:

Nemam ni ja problem sa tim, da se sve obelodani, to je, kao sto rekoh, bolest koja moze svakome od nas da se dogodi, ali pravo MM je da on odluci kome zeli da kaze i da odredi krug ljudi koje zeli da obavesti (on, a samim tim i ja), pa zbog toga, vise volim "ilegalu" ali pod punom parom, a krajnji cilj mi je sto vise rezultata u tom mom "radu"!!! :wink:

E da, ajde bacite okce na ovu temu http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=12148 , pa ako neko zna, ne bi bilo lose da se postavi ovde, prilog je interesantan (mada svi vec sve znamo), ali ne bi bilo lose, ako postoji mogucnost da ga postavimo i ovde!! :wink:
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Samo jedan mali EDIT (posto mi je opet nestala ta opcija :lol: ), u gornjem tekstu: ............. "ALI ljudi su neobavesteni i ne zameram ih." se potkrala greska :lol: , cisto da ne ispadnem nepismena :lol: ........."i ne zameram iM"

:lol: :lol: :lol:

Ajd sad stvarno odoh, pisem ko navijena, kao da nikad nisam sela za komp pa mi je sad neko dao priliku!!! :lol:

Ostatak teksta nisam procitala jos uvek, ako bude jos neka greska.......NE ZAMERITE MI!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

I ja dizem glas za majju predsednika! Slika ako nastavimo ovako, bice nas ovoliko Slika Slika aplauz za majju i njenog MM.

Tweetyce nasa pozitivna, evo smejem se i ja

Slika Slika
drzi se i ti tamo, i daj jos malo lepih vesti da cujemo...

ajd narode
Slika se
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2007 8:52 pm
Kontakt:

Post od Djuu »

Evo me opet. Hocu ukratko da vam opisem moje iskustvo sa lekarima.
Isla sam u bolnicu pred porodjaj i posto sam medicinski radnik (a i da nisam) naravno kazem lekarima da imam C. Da im nisam ja rekla nikada ne bi ni saznali.
Oni naravno u soku, zgrazavaju se. Onda im kazem da zelim da se porodim uz epiduralnu anesteziju i oni ladno odbiju da mi je daju jer citiram - Ako ti imas hepatitis ne moramo i mi da ga dobijemo!!!!
Onda ja naravno pitam da li u bolnici imaju samo jednu iglu i da li to znaci da ce svi da se razbeze po sali kad ja pocnem da se poradjam.
Bili su neumoljivi.Ne znam kako bi to izgledalo da sam im ponudila koji dinar tj euro. :wink:
I zainatim se ja jer sta je za mene jedan porodjaj, mogu ja to, a kako sam se osecala mozete da pretpostavite. Uzasno.
Medjutim iskomplikuje se sve, bebi je bilo lose u stomaku, tonovi su bili losi i kazu mi da ce me poroditi carskim rezom. Ja naravno presrecna, uspavace me probuditi i gotovo.
Medjutim pojavljuje se Dr, gosodja za koju sam posle saznala i da je bila u istraznom zbog mita i ne odobri carski rez. Onda su me stavili na kiseonik i pokusavali bezuspesno da poprave bebi srcane tonove. Sve to je trajalo nekih 12 sati. A gospodja Dr u jednom momentu kaze svom kolegi - Treba sa tim hepatitisom uci u salu!!!
Znaci dovela je u pitanje moj i Milosev zivot, a gledala me kao sugavu.Onda sam joj rekla ko sam, gde radim i da imamo zajednicke prijatelje. Nije joj bilo svejedno ali i da me je u noge ljhubila posle one recenice sve je uzalud.
Na kraju su me porodili na silu uz dodavanje nekih lekova.Milosu su slomili kljucnu kost,meni je pukao grlic i ok sve to se desava ali moglo je da prodje i bez sveg toga.stavili su me u izolaciju, ponasali se odvratno i na kraju mesec dana posle svega na kontroli je ustanovljeno da su mi ostavili deo posteljice.
Mislim, sta reci???!!! I sta covek da im uradi? srecom nisam dobila sepsu.
PLace mi beban, cujemo se drugari.
Cmok
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

:o e stvarno sta reci. Neupucenost... ali svakako za osudu! :x c,c,c
Izljubi tamo tog malisu!
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Ne mogu da verujem!!! :o :o :o Kakva prica!!! :o :o :o

Uzasno, tragicno, sramotno!!! :o :o :o :evil: :evil: :evil:

Bas mi je zao sto si morala kroz sve to da prodjes!!! :cry:

To i jeste glavni problem u zdravstvu, jer je medicinsko osoblje vrlo malo, ili cak uopste nije obavesteno. Ja sam imala priliku da prisustvujem predavanjima koja je drzala prof.dr. Bozic sa Infektivne klinike, po domovima zdravlja, kada je prosle godine radjena kampanja besplatnog testiranja na hepC, koje je organizovala farmaceutska kuca La Roche (da li sumnjate da sam propustila i to testiranje??!! :lol:, i ostala sam poprilicno iznenadjena kolicinom neznanja i nezainteresovanosti medicinskog osoblja da samo cuje pricu o hepC, a predavanja su bila i vise nego odlicna, meni, kao laiku (doduse koji je zaljubljen u medicinu :lol: ) vrlo dostupna, i mislim da glavni problem tu lezi, ali naravno treba raditi i sa "obicnim" svetom, a za to ovi doktori zaista nemaju (fizicki) vremena, jer su im klinike pretrpane pacijentima.

Ja samo uvek, kad cujem ovakvu pricu (a naslusala sam ih se podosta u prethodnih 15 meseci!!!), preokrenem sve u svojoj glavi, i samo pomislim na to - koliko ljudi, zena, ni ne zna da nosi taj virus, koliko njih zna a ne zeli da kaze (kad se cuju ovakve price-iz opravdanih razloga), i koliko nevinih ljudi nastrada zbog toga??!! :o :o :o :o :o :o :o

Sto se tice Vase, spontano organizovane kamapanje :lol: , hvala na ukazanom poverenju (al sam se primila sada, kao da sam vec na funkciji :lol: ), iskreno se nadam da ce uspeti da se napravi neka dobra prica, da konacno i kod nas zazivi takva institucija, i da se ovakve stvari i price kakvu je iznela Djuu vise ne ponavljaju!! :wink:
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Djuu »

Ma jeste ljudi. Treba nesto preduzeti, sto pre.
Sto se mog slucaja tice zakljucila sam samo da ispada da bi bilo bolje i po mane i bebu da im nisam rekla za C. Savest mi to nije dopustala.
Rekla sam im ko zna koliko su ih vec do sada porodili a da nisu ni znali da imaju hepatitis C jer kao sto znamo to nije obavezan test koji se radi za porodjaj. Samo su me belo gledali. :roll:
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 22, 2007 1:03 pm

Post od tweety_girl »

majja napisao:Vidim, upucena si u sve!!! :D :D :D :D

Koliko sam ja upucena, treba 15 potpisa, ali to je najmanji problem, treba organizovati sve ostalo.........ima tu puno stvari. Samo lagano, mozda vec iduce nedelje budem imala vise informacija, radim ja na tome vec neko vreme........ :lol: :lol: :lol:

I da, evo me, sedim sada, i gustiram kapucino :lol: , ako dobijem tahikardiju u narednih pola sata, da me podsetis da je od toga!! :lol: :lol: :lol:

Pozdrav svima!! :wink:
Proslo je pola sata, nadam se da je capuchino jos uvek ziv, za tebe znam da jesi i da se sjajno osecas ;) :D
Pazi dosta toga ja znam, samo sto je to prevelik zalogaj za mene...ne bih ni tebi savetovala sada, jer tebe cekaju drugi poslovi, a prvo da se odmoris... nas par prijatelja je htelo da oformi udruzenje za pomoc napustenoj deci, deci po domovima...ali ja bar nemam 15h i vise dnevno slobodnog vremena samo da se posvetim tome...jedno je kucanje po forumima, a sasvim 10 to...pa ministarstva, pa dozvole, pa porezi i cuda...jer znam mnoge nvo kome su recimo 3dana pred podnosenje poreskog racuna rekli da oni moraju i to da podnesu, iako su ne profitne i iako to nije u zakonu...show zivi nam je birokratija...moja kuma je bila sef finansija jedne velike nvo i izasla je sad iz toga sa bolesnom stitnom zlezdom , 20kg vise od nerviranja, izgubljenim godinama i sa 2000 evra duga koji su joj natovarili navodno :( :( :( grozota jedna!
Ali ajmo zajedno da krenemo tako nesto, vrlo sam zaisteresovana, doduse, znam da ces ti biti predsednik pa se i ne brinem :lol: :lol: samo me molim te nemoj postavljati ni na kakvu funkciju :lol:
ljubim te puno!
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od tweety_girl »

Iksa napisao:I ja dizem glas za majju predsednika! Slika ako nastavimo ovako, bice nas ovoliko Slika Slika aplauz za majju i njenog MM.

Tweetyce nasa pozitivna, evo smejem se i ja

Slika Slika
drzi se i ti tamo, i daj jos malo lepih vesti da cujemo...

ajd narode
Slika se
Slika Slika
sad sam kopirala kod ovih tvojih smajlija...sta cu kad moji ne rade :lol:
ma nisam ja ljudi toliko pozitivna....i mene izbaci iz takta to ne znanje, grubost, potpuna nezainteresovanost..ali me najvise povredi laz i potpuna bezosecajnost...ljudima ni do koga osim do sebe nije stalo, a samo sole pamet... :( ali sa tim se zivi, i ne planiram da se zbog budale nerviram :lol:
strpljiva sam po prirodi i pozitivna i hcv + i jos ovako...pa mislim da ne bih umela drugacije jer mi se toliko teskih stvari nagomilalo u zivotu, da bi me svaki pesimizam ubio odmah :lol:
Moram da se drzim i moram da budem pozitivna, a drago mi je sto to utice i na vas ;) :lol: :lol: :lol:
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od tweety_girl »

Djuu napisao:Evo me opet. Hocu ukratko da vam opisem moje iskustvo sa lekarima.
Isla sam u bolnicu pred porodjaj i posto sam medicinski radnik (a i da nisam) naravno kazem lekarima da imam C. Da im nisam ja rekla nikada ne bi ni saznali.
Oni naravno u soku, zgrazavaju se. Onda im kazem da zelim da se porodim uz epiduralnu anesteziju i oni ladno odbiju da mi je daju jer citiram - Ako ti imas hepatitis ne moramo i mi da ga dobijemo!!!!
Onda ja naravno pitam da li u bolnici imaju samo jednu iglu i da li to znaci da ce svi da se razbeze po sali kad ja pocnem da se poradjam.
Bili su neumoljivi.Ne znam kako bi to izgledalo da sam im ponudila koji dinar tj euro. :wink:
I zainatim se ja jer sta je za mene jedan porodjaj, mogu ja to, a kako sam se osecala mozete da pretpostavite. Uzasno.
Medjutim iskomplikuje se sve, bebi je bilo lose u stomaku, tonovi su bili losi i kazu mi da ce me poroditi carskim rezom. Ja naravno presrecna, uspavace me probuditi i gotovo.
Medjutim pojavljuje se Dr, gosodja za koju sam posle saznala i da je bila u istraznom zbog mita i ne odobri carski rez. Onda su me stavili na kiseonik i pokusavali bezuspesno da poprave bebi srcane tonove. Sve to je trajalo nekih 12 sati. A gospodja Dr u jednom momentu kaze svom kolegi - Treba sa tim hepatitisom uci u salu!!!
Znaci dovela je u pitanje moj i Milosev zivot, a gledala me kao sugavu.Onda sam joj rekla ko sam, gde radim i da imamo zajednicke prijatelje. Nije joj bilo svejedno ali i da me je u noge ljhubila posle one recenice sve je uzalud.
Na kraju su me porodili na silu uz dodavanje nekih lekova.Milosu su slomili kljucnu kost,meni je pukao grlic i ok sve to se desava ali moglo je da prodje i bez sveg toga.stavili su me u izolaciju, ponasali se odvratno i na kraju mesec dana posle svega na kontroli je ustanovljeno da su mi ostavili deo posteljice.
Mislim, sta reci???!!! I sta covek da im uradi? srecom nisam dobila sepsu.
PLace mi beban, cujemo se drugari.
Cmok
:cry:
ne mogu da verujem kroz sta si ti prosla!Zaista svaka ti cast!!!!
Bogu hvala sto je sve dobro ispalo na kraju, sto je Milos sada dobro, a i ti...znam jednu devojku koja je sepsu dobila, a zbog inkubatora dete je oslepelo :cry: sada pokusavamo da skupimo pare, da odu u Italiju prvo pa u SAD na lecenje...ali para niko nema, cak nam ni princeza nije pomogla...niko ne daje vise :(
Bogu hvala ti si sada dobro, znam da je bilo grozno, da si se osecala kao ppopisano da izvinete na izrazu...kao poslednja, ponizena...ali to ide na njihovu dusu, pokusaj da sada to ostavis iza sebe, da te ne boli i ta rana vise...previse si prosla, red je malo da budes srecna...sto bi jedan moj prijatelj rekao "aj malo predji u pobednike, dokle bre vise" :)
Koliko ima Milos sada?Kako napreduje? :lol: aj nekako nam pusti slicice da ga vidimo :)
Ma nemam ni ja problem sa ovim...ja svima odmah kazem sta mi je...iako me mnogi savetuju da cutim...ma, ne moze me povrediti ljudksa glupost i nebriga...ja znam ko sam, Bog u koga verujem zna ko sam...samo se Boga bojim, doduse On mi je kao Otac, pa se i Njega ne bojim :)
Ljudi umeju i nesvesno da povrede, strah i neznanje u kombinaciji...tesko se prevazilazi...secam se kada sam saznala za hcv, moja profesorka engleskoj je bila u prvom tromesecju trudnoce i lepo me zamolila da se ne vidimo vise, da ne prenesem njenom detetu ??? :(
zena se malo izgubila, ali nisam se ljutila na nju, samo je nikad vise nisam zvala :) Zelim joj dobro, ali dalje od mene ;) ona je zarazna, virusom neke druge vrste koji kameni srce :cry:
drzi nam se ti molim te!
drago mi je da si dosla ovde, da smo se pronasli...bas mi prija ovo celo drustvo i mnogo sam vas zavolela sve :lol:
aj sad dosta emocija, rasplakacu se :lol:
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od tweety_girl »

Djuu napisao:Ma jeste ljudi. Treba nesto preduzeti, sto pre.
Sto se mog slucaja tice zakljucila sam samo da ispada da bi bilo bolje i po mane i bebu da im nisam rekla za C. Savest mi to nije dopustala.
Rekla sam im ko zna koliko su ih vec do sada porodili a da nisu ni znali da imaju hepatitis C jer kao sto znamo to nije obavezan test koji se radi za porodjaj. Samo su me belo gledali. :roll:
Zaista svaka ti cast!!!
Pazi iskreno dobro si uradila, bar bih ja isto tako...tebi je savest cista, pokusala si na sve nacine da im objasnis, nije nazalost uspelo i prosla si kroz pakao :( ali neko to gore vidi sve...hocu reci, ako je neko takav, ne trebamo se mi spustati na njegov bedni nivo...
moja draga mama bi rekla za taj teleci pogled "ko krava mrtvo tele" :lol:
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Djuu »

Ma nego sta.Idemo dalje.
Inace posecujem dr Delica na infektivnoj klinici.
I kao sto je covek rekao - mogu da se lecim ali o svom trosku. Aajoooj!
Pretpostavljam da svi vec znate da se u studentskoj poliklinici rade besplatna testiranja na HIV, HCV i hepatit B.
Milos ima tri meseca, radila sam mu PCR i Bogu hvala negativan je.
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od tweety_girl »

Djuu napisao:Ma nego sta.Idemo dalje.
Inace posecujem dr Delica na infektivnoj klinici.
I kao sto je covek rekao - mogu da se lecim ali o svom trosku. Aajoooj!
Pretpostavljam da svi vec znate da se u studentskoj poliklinici rade besplatna testiranja na HIV, HCV i hepatit B.
Milos ima tri meseca, radila sam mu PCR i Bogu hvala negativan je.
Ja sam isto bila kod njega...ali malo je spor covek :(
kakvo crno lecenje o svom trosku???
jel ti je radjena biopsija???
ako imas bar malo fibroze, lecice te odmah...mada sa tim brojem kopija verovatno nemas fibroze...
ako zelis da ti odrade biopsiju, i da te onda lece, javi mi se... u utorak idem kod jednog profe na infektivnu, samo spremi uput za infektivnu i idemo preko veze :lol: ko is sisa, i vise si nego zasluzila...inace covek je direktor tamo :lol:
ali radice ti biopsiju, bez toga nema lecenja...
ja cekam rezlutate biopsije, ali ako mi ne daju pegazis dobijam obicni interferon, besplatno je i to.. ne cekam vala 5god na sledecu biopsiju...
znaci bez nalaza biopsije, nece nista ni da ti daju, a sa njim mozes dobiti terapiju za dz...
meni je priajteljica rekla da se na infektivnoj cesto mora "podmazati terapija evrima" tako najbolje ide :( ali slobodno ako zelis, vidimo se u utorak ujutru ispred infektivne, sa uputom za infektologa i to je sve..nema evrica :lol:
Ma kako sam ja ukapirala, veca je sansa da se na partnera prenese nego na dete :) Bogu hvala!!!
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Djuu »

Ja sam krenula kod Delica preko veze (kao) i prosla bezveze.
Nisu mi radili biopsiju jer su mi transaminaze bile mirne.Sad su evo skocile, pa videcemo.
Hvala na pozivu za infektivnu ali kod mene je sve eto nekako komplikovano.Necu moci u utorak najverovatnije ali bicemo u kontaktu [/u][/list][/url][/code][/quote]
Odgovori