hepatitis C

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2007 8:52 pm
Kontakt:

Post od Djuu »

I sta sam to sve iskliktale?
:lol: Cudna stvar ovaj umor!
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 22, 2007 1:03 pm

Post od tweety_girl »

bezobrazan je taj umor slazem se :lol: sram da ga bidne, mi smo ovako sve fine i krasne, a on nas unisti :lol:
Samo reci....bez biopsije nema lecenja nikakvog, makar imala 3000000 transaminaze...doduse, meni su vec par meseci 130 od upale pluca kada sam dobila 2 kutije hemomicina, a tek posle ukapirala da je to za nas zabranjen lek :lol:
sta da im radimo :)
uzivamo u zivotu :)
Eh draga moja, pa ti si umorna i od posla, bebac kao svaki bebac zahteva punoooo truda...pa i da si sasvim zdrava stiglo bi te, a tek ovako :(
ajde na malo odmora pa se pisemo ;)
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

:D lepo smo se ugnjezdile u ovaj kutak foruma pa ne mrdamo :wink: Slika . Epa Djuu ove devojke su upucene u problematiku, ostani sa nama.

p.s. koji li sam put ovde danas :roll: Slika

Tweety, evo adrese za smajlice (i ja sam saznala za nju od cure s foruma)
http://www.smileypad.com/download.html
Novi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 09, 2007 10:26 pm

Post od Novi »

Evo i ja malo da se ukljucim iz prikrajka .
Da sam + saznao sam 31.12.2006.posle dobrovaoljnog davanja krvi.
Nisam ni slutio, iz razloga sto nisam imao nikakvih problema,a Bogu hvala nemam ih jos uvek .
Sto se lecenja tice zasada vadim krv jednom mesecno i transaminaze su mi u granicama ili nesto malo preko.
E, sada posto sam se prestavio interesuje me kako da proverim broj kopija i kada se biopsija uradi i odbiju te za peg. koliki je vremenski period za ponovnu mogucnost dobijanja peg.?
Toliko od mene zasada

POZDRAV :wink:
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2007 8:52 pm
Kontakt:

Post od Djuu »

Cao Novi.Dobro dosao.
Izgleda da nema nikoga sem mene. :roll:
Da bi saznao broj kopija treba da uradis PCR test.Postoji kvalitativni i kvantitativni test, lekar treba da ti kaze koji da uradis mada se uglavnom prvo radi kvantitativni.
Ne znam kako su ostali radili i da li im je fond to pokrivao ali ja sam radila u privatnoj laboratoriji jer su mi rekli na infektivnoj da je to jedini nacin.Kvantitativni test kosta oko 20.000 din.
Ako su ti transaminaze mirne tj. u granicama normale znaci da virus nije aktivan i ne napada jetru.
Sto se biopsije tice o tome ne znam nista iz licnog iskustva, nisu mi je radili. :evil:
Pozdrav
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od tweety_girl »

:lol: :lol: :lol: Malo lepih smajlica za pocetak i dobrodosao nam Novi!!!
Samo polako, ova draga nam boljka bi mogla osim pozitivnosti hcv da donese i malo pozitivne energije...nema nam druge!Nije lako, nemamo mi upalu grla, mogu i ja da se zezam ko luda, ali virus je tu i nije naivan.
Dobra strana je sto za razvoj bolesti su potrebne godine...da bi doslo do fibroze, a kasnije ciroze ipak su potrebne godine, tako da vremena imamo.
Vidimo svi da se jedan deo drustva surovo odnosi prema nama, ali ne smemo im zameriti, zaista se malo zna o ovoj bolesti, a strah od nepoznatog nije bas mali.
Secam se da su mene odmah testirali na hiv jer mi rekose "ma ti sigurno si i hiv+ to dvoje idu zajedno" uuuh, to mi je bio jako tezak dan zivota, pogotovu sto niko nije znao kroz sta prolazim...
Sto se PCR testa tice, zaista postoje kvantitativni i kvalitativni...kvanti odredjuje samo da li si zaista hcv+ i koji si pod tip virusa (imas od 1-6 i a, b, c varijantu...ja sam 1b) a onaj kvali odredjuje tacno koliko lepih kopija virusa imamo.
Laz je da mora da se placaju ti testovi, zaista bismo mogli da tuzimo nekog i to najozbiljnije pricam, jer na infektivnoj klinici postoji mogucnost da se to uradi potpuno besplatno, tako je meni profa rekao i uradio mada Djuu Delic je i meni pre 2g rekao da to mora da se placa... Dakle meni su to na infektivnoj radili pre 3nedelje potpuno besplatno!!!!!!I odredili mi br kopija virusa!
U institutu Vinca rade kvantitativni, tamo je malo jeftinije nego i privatnoj laboratoriji, a do Vince se stize od Ustanicke ulice, uzmete buseve 302,3,4,5..i sve one tamo sto stoje kod okretnice tramvaja i idete 7 stanica do stanice "tri tiganja" poznatog navodno "restorana" i tu kad izadjete predjete u.icu i videtecete put koji vodi ka institutu, ima mozda 700 metara pijehe...ipak su jeftiniji i po meni sigurniji, okrenite pa pitajte kako je sada... 2458-222 lok 686 to je laboratorijaza radiobiologiju i molekularnu genetiku.
Kod njih moze samo taj obicni test, oni nemaju mogucnosti da broje te kopije :)
Biopsija moze da se uradi i u klinickom centru, na internoj A, tamo recimo salju sa studentske sjajan jedan prof Jankovic i to se ne placa...mozes kod njega da zakazes pregled, radi koliko znam utorkom, ali pazi, kad sad zakazujes, sticices na red za 2-3meseca to nek te ne brine...On ce ti reci sta dalje.
Biopsija nije strasna, o tom potom, a tek sa biopsijom i sa brojem kopija gledaju da li pegazis ili ne.
Meni su pre 2 god radili biopsiju ali ne br kopija, al kako nisam imala fibrozu tj ostecenje jetre, nisam mogla da dobijem pegazis, i dr Jankovic mi je rekao da dodjem da reevaluaciju za 2god...dakle, minimum 2g neki kazu da se biopsije ne mogu raditi u kracem intervalu od 5god pa onda cekas 5g na ponovnu biopsiju jer bez tog nalaza nema pegazisa... E sad, naravno, meni su naglo skocile transaminaze i vec duze su 130 konstantno, a tad pre 2g bile su 70 pa su me zato seckali malo ranije :)
Naravno, ako ti bude losije, ides pre tog roka od 2-5g... Kontrole krvi, bar kako su meni radili je na 3meseca, nema potrebe ranije.
Uhhhh, ja se bas raspisalaaaaa :lol:
Pozdrav novi i nadam se da ce kod tebe sve isto biti kako treba, samo se naoruzaj strpljenjem jer nas sve ceka jos dostaaaaaa borbe, a draga nam majce ne pise kako provodi dane od prestanka terapije :lol: kako ide taj kapucino draga? :lol:
Veliki pozdrav svima i svi vi koji citate ovo iz prikrajka, ne brigajte, ako nas drugi obelezavaju ne moramo mi sebe obelezavati dodatno...nije strasno imati hepatitis C chronica!!!!!!
Javite se slobodno i pisite svoja iskustva.
Mi smo tu da jedni druge podrzimo, tesimo, nasmejemo, pruzimo ruku jedni drugima jer sam covek...tesko moze bilo sta...zajedno smo u ovome i znajte da niste sami!!!!
Sve vas ljubi vasa tweety zvana jelena (kad vec svima rekoh kako se zovem :lol: )
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Samo bih dodala jednu stvar-PCR test se radi besplatno u bolnici, ali samo ako se lezi na biopsiji, inace drugacije ne. Rade besplatno HCV RNK, ali PCR ne.

Pozz, :wink:
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od tweety_girl »

De si Majceeee :)
pa rade pcr test besplatno na infektivnoj...ali izgleda samo preko veze...
Meni su radili pre 3nedelje...pre nego sto sam radila biopsiju...ali kad se vec radi pcr zasto ne i biopsija...pcr sam po sebi, sta ce nam? :lol:
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

tweety_girl napisao:De si Majceeee :)
pa rade pcr test besplatno na infektivnoj...ali izgleda samo preko veze...
Meni su radili pre 3nedelje...pre nego sto sam radila biopsiju...ali kad se vec radi pcr zasto ne i biopsija...pcr sam po sebi, sta ce nam? :lol:

JOj, a ja se bas mislim kako da "preveslam" mamu, htela bih da znam i koji je genotip i br kopija, to me proganja danima i nocima........ :cry:

Za ovo na infektivnoj stvarno ne znam, provereno znam pricu da se radi PCR samo i iskljucivo ako se lezi, mozda su ga tebi radili ranije, jer..........mada otkud su znali da ce biti radjena biopsija.........e ne znam, razmisljam na gals....... :lol: :lol: :lol:
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

A majja, jel ispravljas doktore kad pogrese nesto vezano za c? :D

Samo sam htela da prijavim svoje prisustvo! (da ne bude da izostajem)
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Iksa napisao:A majja, jel ispravljas doktore kad pogrese nesto vezano za c? :D

Aaa, to ne. :lol:

Ali cesto postavljam pitanja na koja nemaju odgovor!! :lol:

Mislim, ne namerno, nego...........nemam ni ja odgovor na njih!! :lol: :lol: :lol:
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od tweety_girl »

:( :(
Ne znam sta da ti kazem zaista...kad bi mogla nekako da je slazes da vadi krv da cisto eto proveri tranaminaze, al ti da dodas i da joj rade pcr...mislis da bi progutala?
Bilo bi sjajno kad bi mogla da je nagovoris za infektivnu...ee, ovaj dr kod koga sam, tj asistent mog profe je genijalac...covek prica sto na sat i gusi koliko je detaljan...mislim da bi joj se svideo, zajebant je skroz, ja sam se osecala kao da sam otisla na kafu tamo a ne u bolnicu...doduse to je 8mo odeljenje, za neispitana febrilna stanja...i svi su sjajni tamo :)
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od tweety_girl »

Majce, ja sam bila ozbiljna za udruzenje...mogle bismo da se jednom konacno i vidimo i dogovorimo...imam punu podrsku mnogih okolo mene, a imacemo i volontere...i pravnika znam koliko to volja...to bi zaista bilo sjajno!
odo ja u grad da se mucim sa toplom cokoladom sa lesnicima i slagom...od sutra sam na grozomornoj dijeti :)
sl
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 03, 2007 6:52 pm

Post od sl »

Predsednice :) ,samo da podelim srecu i zadovoljstvo u vezi MM.
JAko mi je drago zbog vas,a i meni daje nadu!
Ja u ponedeljak odoh u bolnicu da mi rade biopsiju,ostajem 5 dana , ako sve bude kako treba.
MAjja ,ako mozes samo neku karekteristiku da mi kazes za genotip 4?
PSR , se radi besplatno na infektivnoj sa uputom ,1oo % sam sigurna , ne mora da se radi biopsija da bi ti to odradili , a posho si sada dosta lekara upoznala :D zamoli da ti napisu uput na mamino ime i to je to...
Puno pozz svima i naravno djuu !!!
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Sl, ides prekosutra??!!! Drzim fige da sve bude ok, i MIRUJ nakon biopsije pls!! :lol: :lol: :lol:

Sto se tice tvog genotipa, jedino mogu da ti kazem da se leci isto kao i 1,5 i 6 (48 nedelja) i da se najcesce javlja na Bliskom istoku i Africi (oko 90% osoba koji imaju C u Africi, imaju ovaj genotip)!!! :roll:

Pa ti vidi!! Gde ga nadje!! :o :lol:

Inace, od retkih "srecnika" koji ga imaju sa ovih prostora, od 4 (cini mi se da je ta brojka ili 7) pacijenata koje je u svojoj karijeri imala na lecenju prof dr Bozic, ja imam tu cast :lol: , da poznajem jednog od njih. :wink:

Decko je skroz ok, pre par godina (2-3)je zavrsio sa terapijom, i i dalje je PCR negativan........... :wink:

Samo hrabro!! :wink:

Tweety, i ja sam ozbiljna sto se tice price o Udruzenju, imam "ozbiljan" razgovor od ponedeljka, nadam se nakon toga i sastanak, i cim to zavrsim, javljam ti se (nadam se da ce ici to po dogovrenom planu), a kafu mozemo da pijemo i nevezano od toga i pre svega toga!! :wink:

Cujemo se!! :wink:
Odgovori