hepatitis C

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

A ja ne znam gde je nestao moj post koji sam ti poslala pre neki dan>!?!?! :o A mozda ga i nisam poslala, ali ZNAM da sam ga pisala!! Izes me sludjenu!! :lol:

Drzim ti palceve, a sto se tice inf, ja sam ti vec rekla...........dosta se tesko podnosi, najgore je prvi dan i dan nakon primanja (sa ovim pegilovanim), a sa obicnim je 3 puta teze, jer se taman malo oporavis, a odmah dobijes novu dozu!! :cry:

Da bi lakse sve to prebrodila, najbolje sebi utuvi u glavu, da dajes sebi godinu dana vremena, da budes na stand by-u za sve u zivotu, a ako ne bude bilo toliko tesko, sve dobro sto postignes uz terapiju da uradis, neka ti bude dodatna motivacija i radost za uspeh.

Ovo ti kazem krajnje prijateljski (mm se istripovao kako on na to nece obracati paznju, zivot ide dalje, on ce moci............ :roll: ), pricala sam mu sve isto sto sada pricam i tebi, nije hteo da me slusa i govorio mi je da ne treba da budem negativna tako. Nisam negativna, samo sam realna, citala sam tudje price, i manje-vise, kod svih je slicno.

Najvaznije je da odmaras u toku terapije, ali otom potom, tu sam ja, za sve sto te bude zanimalo slobodno pitaj,, a ako te ne smara sve to, dacu ti link hrvatskog foruma koji se bavi samo tom problematikom, i koji je meni MNOOOOGO pomogao u celoj ovoj prici (ne znam, mozda sam ti ga vec i dala??!! :lol: ), i tu ces sigurno naci podrsku za sve sto te bude zanimalo, a i kazem ti,ja sam tu, sta god ti bude trebalo-pitaj, bez ikakvog ustrucavanja, bice mi drago da ti na bilo koji nacin pomognem, jer znam koliko je meni znacilo da citam price ljudi koji su kroz to prosli!!

Pozz i sve naj, majja :wink:
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2007 8:52 pm
Kontakt:

Post od Djuu »

Cao drustvo.
Ne snalazim se bas po forumima,uopste.
Njuskala sam nesto,trazim sve o hepatitisu C, mada sve vec znam napamet ali raduje me sto mogu sa nekim da razgovaram o tome.Imam 27 godina,otkrila sam ga pre 3 godine sucajno, radim u laboratoriji pa sam iz zezanja izvadila krv - transaminaze povisene.Najgori dan u mom zivotu i tako je sve pocelo.Inace cela prica je mnogo interesantna i ja bih je rado podelila sa vama ako ste i vi raspolozeni. :roll:
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Samo izvoli :D ,

svaka prica je dobrodosla, i sugurno ce nekada nekome koristiti!!

Pozz, majja :wink:
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

A i mozda tebi bude bar malo lakse...
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Iksa napisao:A i mozda tebi bude bar malo lakse...

Bice sigurno, narocito ako ima sagovornike!! :wink:

Mnogo znaci!! :D
milica m
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 01, 2006 9:29 pm

Post od milica m »

Vidis, mozda bi i mi ovde u Srbiji mogli da napravimo neko udruzenje obolelih od hepatitisa :lol:

Pa Maju za predsednika :P
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Djuu »

Srecna sam sto ste se javili.
Bas malopre sam dobila rezultate krvi, jako su mi povisene transaminaze, ali ja sam kroz celu ovu pricu a i inace u zivotu optimista pa bice bolje sigurno.
Kada sam otkrila virus PCR mi je bio <2000 kopija,sto znaci skoro negativan a transaminaze su skoro uvek bile ok.A onda sam zatrudnela i naravno resila da rodim malog preslatkog Milosa koji sada ima 3 meseca i koji mi je "pojeo" sav imunitet pa mi je u 9 mesecu PCR bio 389.000 kopija. I to je za mene bio sok jer ja sam cvrst verovala da sam izbacila virus!?
Mislim da je najvaznije verovati u sebe.Kada sam saznala da sam bolesna bila sam ubedjena da svi to vide na meni, povukla sam se u kucu i bila bolesna.Onda sam resila da se "trgnem" i bilo mi je bolje.
Sve do porodjaja bilo mi je dobro.A onda je usledila totalna diskriminacija od strane lekara .Sokirana sam i dalje.Htela sam sve to da objavim i u novinama. Ne znam ni da li da pisem o tome.
Strasno koliko su ti ljudi ne edukovani!
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

Pisi Djuu :o
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

milica m napisao:Vidis, mozda bi i mi ovde u Srbiji mogli da napravimo neko udruzenje obolelih od hepatitisa :lol:

Pa Maju za predsednika :P

Hej, da znas da nesto kopam, i radim po tom pitanju!! :wink:

Ako to uspem da ostvarim, prvi cete biti koji ce biti obavesteni!! :D :D :D

Mozda nesto i bude od svega toga!!!?? :roll:

Pozz, majja :wink:
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Djuu napisao:Srecna sam sto ste se javili.
Bas malopre sam dobila rezultate krvi, jako su mi povisene transaminaze, ali ja sam kroz celu ovu pricu a i inace u zivotu optimista pa bice bolje sigurno.
Kada sam otkrila virus PCR mi je bio <2000 kopija,sto znaci skoro negativan a transaminaze su skoro uvek bile ok.A onda sam zatrudnela i naravno resila da rodim malog preslatkog Milosa koji sada ima 3 meseca i koji mi je "pojeo" sav imunitet pa mi je u 9 mesecu PCR bio 389.000 kopija. I to je za mene bio sok jer ja sam cvrst verovala da sam izbacila virus!?
Mislim da je najvaznije verovati u sebe.Kada sam saznala da sam bolesna bila sam ubedjena da svi to vide na meni, povukla sam se u kucu i bila bolesna.Onda sam resila da se "trgnem" i bilo mi je bolje.
Sve do porodjaja bilo mi je dobro.A onda je usledila totalna diskriminacija od strane lekara .Sokirana sam i dalje.Htela sam sve to da objavim i u novinama. Ne znam ni da li da pisem o tome.
Strasno koliko su ti ljudi ne edukovani!

Djuu, naravno da treba o tome da se prica, i ne treba nikako skrivati (vidis, ja se trudim live, koliko god da mogu, makar medju onim najblizima i "masovno" ovako preko neta, da na sva usta pricam o tome, pa makar me neki "optuzivali" kako sam preopterecena time :roll: ), jer ljudi su jednostavno neobavesteni, ne samo mi obicni smrtnici, nego i zdravstveni radnici, i zato treba jos puno, puno, raditi na tome...........

Ja se za to borim iz sve snage, pa koliko uspem............. :wink:

Evo, kad sam ja dosla na ovaj forum, jedino sam imala konkretnu pricu a vezanu za lecenje hepC od jedne clanice (Rosa39) i to na podforumu Pitanja i odgovori, i njeno iskustvo mi je mnogo pomoglo. Veliku podrsku sam imala i od clanice Danke, kao i od svih ljudi sa hr foruma!!

Mnogo mi je znacilo i beskrajno sam im svima zahvalna na tome!! :D

Sto se tice tvog PCR-a, taj br kopija uopste nije visok, neki ljudi imaju i po 5 i 7 miliona kopija virusa u krvi, MM je poceo terapiju sa 1.500.000. I dalje se dobro drzis, i virus ti ne "divlja" bas toliko!! :wink:

Ja sam na nekoj drugoj temi pisala (vise ni sama ne znam na kojoj :roll: ), bas o diskriminaciji obolelih od hepC, i to na primeru kada je MM otisao u dom zdravlja da vadi krv, kao svaki savesni gradjanin je rekao laborantu koji vadi krv da ima hepC, a ovaj je napravio skandal kao da ima ne daj boze koleru!!! :evil: Poslao ga je kod koleginice "koja koristi rukavice" :o , a ova pak, kod neke druge, da bi mu na kraju izvadili krv konjskom iglom (ne bi li brze uzela uzorak), da njemu pola sata nije prestalo krvarenje (izmedju ostalog, jer su mu se na terapiji trombociti jako spustili, te su tada bili oko 150, i to je normalno), ali ono ruzno osecanje u tom momentu se ne da opisati ni jednom reciju!! :evil:

Prema tome, ja sam ZA, sto vise pricati, sto vise ljudi da zna - veca je sansa i da se smanji br obolelih, a oni koji na zalost imaju virus, da znaju da nisu "sugavi" zbog toga, i da se sto vise podigne svest kod ljudi, da niko od nas nije povlascena vrsta i da se svakome od nas moze dogoditi isto!!

Pozz, i pisi!! :wink:
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

E DAAAAA, JA ZABORAVIH DA VAM KAZEM :lol: :lol: :lol: :lol: GOTOVA JE TERAPIJA, DANAS JE MM PRIMIO POSLEDNJU INEKCIJU!!! :D :D :D

Jos 7 dana treba da pije Copegus i definitivno je kraj!!

Uzeli su mu danas krv za PCR (bio je negativan nakon 12. nedelja :wink: ) i sad cekamo rezultat!! :roll:
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 22, 2007 1:03 pm

Post od tweety_girl »

Pet puta sam pisala odgovore, ovaj glupi komp me izbaci i sve se izbrise...
Sad cu iz 5 poruka pa makar nesto da posaljem :lol:
MAJCEEEEEEEEEEE TOOOO JE DIVNA VEST!!!!!!!!!
bas si me obradovala sada, to je sjajno, videces kako se sada stvari popraljaju, bice sve to dobro!!!!
bas sam srecna sada, gotova je ta velika muka!!!!!
ljubim te punooooooo
PS:ima da nam budes predsednik udruzenja ne zvala se ja tweety :lol:
ttreba nam 10 potpisa i malo para, znam ja proceduru ;) doduse mozda ne 10 al sredicemo sve :lol:
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od tweety_girl »

jedna pticica mi je pisala kako se ne oseca bas najbolje, i ovom prilikom joj saljem punooooooo smajlica i zelim joj da se malo nasmeje, da bude dobro!!!!
:lol: :lol: :lol:
ljubim te punoooooo draga moja, prepoznaces se ti vec i sama ;)
tvoja j
samo gore glavu
tu sam, mozemo i kafenisati :lol: sad smem kafu s mlekom i sve je lakse :lol:
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od tweety_girl »

Znala sam...evo poslala sam i 2gu poruku i slogirao se komp...ovo je 3ca drugi put :lol:
Djuuuuu dobro nam dosla!!!!
Pisi nam obavezno kada mozes, kako si ti i kakva su tvoja iskustva!!
Mi se ovde svi drzimo zajedno, moramo i podrzavamo jedni druge!!!!
Samo glavu gore, nije to veliki br kopija, tako imam i ja, par hiljada manje, ali malo vecih problema...holesterol i trigliceride skoro nemam, vrtoglavo su blize nuli ali jetra mi je preterano masna, ugusila se skoro i zato mi je ovako lose, slabo radi... :( ni metabolizam mi ne rade, ni hormoni, a ne smem to lecim...show zivi...evo meni gotovi rezultati biopsije, ali nisu hteli da mi ih saopste, moram da cekam utorak da idem kod profesora...bas su dosadni ovi lekari, pa otisla bih u svakom slucaju :lol: a ciroza moze samo da me obraduje, jer ona znaci pegazis :lol: koji je to paradoks :)
Elem, ja nisam imala toliko tortura od lekara, koliko od prijatelja i rodbine...prvo su me izbegavali, pa me sazaljevali, a sada smo zavrsili tako sto ja tesim njih :)
Imas nasu podrsku, nisi sama, a verujem da imas jos ljudi pored sebe!!!
Drzi se Milosa ,andjeli uvek oraspoloze...neka ti on da snagu za borbu, ma nije hcv toliko strasan, ima i gorih stvari i to uzasno gorih...samo hrabro, jedno po jedno, moj ti je savet, posveti se detetu i izrodi jos dece, redovno na kontrole i ne brigaj o hcvu toliko :)
naravno, uclanices se u udruzenje sa pionirkom majom na celu :lol:
citam ja Majce redovno onaj abc forum, ali nikako da pocnem da pisem ;)
Jedan veliki poljubac za Iksu ;) i Majceta!!!!!
Milice divan ti je predlog !!!!
Ljubim vas sve, moram da idem dok se ovo samo ne ugasi, a ako se ugasi pre nego sto posaljem, bacam komp sa 6tog sprata :lol:
ajmo drage moje, malo da se i veselimo...
Djuu, a kod koga se ti lecis? Jer si u Bg-u?
Mozda mozemo da te posaljemo kod nasih lekara, ja iz znam koliko volis...nece biti problema :)
Kako nam je crnni? Nije se dugo javljao?!
Pozdrav i za njega!!!!!
vasa tweety
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Djuu »

E pa super Majjo,radujem se zbog tebe!
Ja sam inace morala malo da skoknem na frizuricu,odmah se osecam bolje.
I namam problem s tim sta ce neko reci za mene, sto se mene tice mogla bih i na celo da ispisem da imam C.Ne stidim se svoje bolesti.Samo se ponekad iznerviram.
Verovatno ste i sami doziveli blago telece poglede sestara za salterima i ono cuveno pitanje - Odakle tebi to? Ili- Gde si to zaradila?!
Da znaju ista o Hepatitisu C nikada to ne bi ni pitali.
Odgovori