hepatitis C

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
crnni
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 03, 2007 12:20 am

Post od crnni »

sl napisao:E,da,Crni mislim da takva osoba nije za tebe,ne zato sto je bolesna vec je nezrela,labilna,slaba...Najlakse je pobeci od problema-treba se suociti sa njima i resiti ih,ne,.. nego uzmi alkohol u ruku , urnisi se ,i bog ce dati sve od sebe da ti pomogne :o -STRASNO!!!!
Nadji drugu devojku,a nju ces vec nekako preboleti.... :wink:
Hvala ti sl, mozda sam malo preuvelicao taj alkohol, ali kontam da nebi trebalo da ga bude uopste... razumem te skroz i hvala na savetu...
Puno pozdrava, lepo je znati da na svetu ima ljudi kao sto ste ti i majja...

cujemo se opet
crnni
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 22, 2007 1:03 pm

Post od tweety_girl »

Ljudi moji dragi nema me par dana i imas sta videti :cry: :(
pa nemojte tako molim vas!!!
Majce, zaista zaista ti se divim na svemu kroz sta si prosla, samo polako, ma sredice se to...verujem da ova terapija izvuce iz nas ono najgore sto je u coveku, a godinu dana toga treba trpeti...kada se sve zavrsi, a hoce uskoro, polako ce stvari doci na svoje i videces i sama sta da radis, da li njemu zaista stalo samo do posla i do samog sebe ili tu ima itekako mesta za tebe i jednog malog andjela koji ce doci ;)
Tvoja stitna ce se samim tim i srediti i docice neka malo mirnija i sretnija vremena :)
Ja sam sada dobro, malo verovatno besposlena pa zbog toga i lose raspolozena, upalla mi se trbusna maramica posle biopsije ali sad se smiruje sve i bol me tek sada prestaje...cekam Uskrs i razultate, a onda velikaaaaaaa dilema ako nema fibroze da li da prihvatim obican interferon ili da cekam jos 5godina do sledece biopsije i reevaluacije bolesti...
Slusajuci tvoju pricu i ne samo tvoju, mislim da sto pre prodjem tu muku lakse ce biti...malo i da se nasalim...pokusala sam da zamislim sebe u toj situaciji...ja nazalost ili na srecu nemam nikog pored sebe, niti sam ikada imala i kroz to cu prolaziti sama, sa svojom majkom koja svaki put kada legnem malo da odmorim ili ne daj Boze duze spavam ujutru digne pritisak na 3000 i mislim da bi me kroz prozor izbacila..samo pisti i vristi po kuci...tako da verujem da ce biti veselo :lol:
nazalost obe smo krupnije i ne mozemo leteti, ali pokusala sam da zamislim scenu kako bacam moju majku na krevet sa njenih 90 i kusur kila i pukla sam od smeha :lol: imacu makar dobar izgovor da se posteno izvicem na nju i da smirim zivce tako :) ovako cutim i pokusavam da smirim situaciju...sta cu, ona je temperamentna i posesivna majka, ali voli me, kao sto i ja nju volim, pa moram otrpeti...
Crnni...:( zao mi je zbog svega toga zaista...ali pretpostavljam da si jos mlad i da ce sve brzo doci na svoje, ako ne budes sa njom, naicices na neku dobru devojku sigurno, i bila bolesna ili ne, bicete srecni zajedno i sve ce biti kako treba...
Sto se alkohola tice, nemam pojma zaista, ja ne pijem sa hcvom ni bez njega :lol: tako da nemam problema...ali verujem i da je casa pica jednom u neko duze vreme nece ubiti, mislim da je kljucna rec umerenost u svakom pogledu i za sve, mozda u nasim slucajevima malo strozija umerenost :lol:
Samo jel ja to cujem rec depresija????? ta rec bi trebalo da se cenzurise ovde pod hitno ;) :lol: nemoj tako, necemo da nam bude lose i necemo da se deprimiramo kada nema razloga za to...mada, i ja pricam bezveze, ako si depresivan, tako je kako je i sasvim je u redu da se tako osecas...samo izadji sto pre :)
imas podrsku nas ovde, pokusaj da se zaposlis sto vise, da ne mislis o svemu tome i radi ono sto te opusta, sto te cini srecnim i bice bolje :)
Cuvajte se svi i samo pozitivno :)
po sledeceg kuckanja
vasa tweety :lol:
sl
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 03, 2007 6:52 pm

Post od sl »

Hristos vaskrese!!!
Majja nema te !!! JAvni se da znamo kako si !!!
Puno pozdrava tweety girl !!!
Lepo proslavite praznik!
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

Vaistinu vaskrese Slika Slika

:D :D :D

Pozzzdrav!!!
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

VAISTINU VASKRESE!!

Tu sam ja...........samo pratim desavaja iz prikrajka!! :lol:

Pozz svima!! :D
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od tweety_girl »

Vaistinu Vaskrse!!!
Mogli bismo i mi da organizujemo neku tucijadu :) da se malo kuckamo i veselimo....imamo i mi dusu ;) :lol:
Treba izbaciti sve ovo sto smo pojeli danas...pogotovu posle posta, ovo je ubistvo za nas organizam :lol:
ljubim vas sveeeeeeeeee
jate sad malo da se veselimo :lol:
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

Twenety-curice,
jesi hrabra, ali je lakse kada se ima pomoc.
Mamu treba polako ukljuciti u sve, ona ocito to ne shvata. Mama ti moze olaksati. Kada shvati da tebi treba odmor, tada ce ti taj odmor i omoguciti. Samo treba da shvati o cemu se radi.
Jer, taj umor moze da potraje o-ho-ho. Pa prodje, pa se opet javi... moja majka je taj umor imala, pa nema pa opet ima... i tako silne godine.
Tesko je bilo da joj poverujemo kada su lekari govorili da je sve OK....
Na kraju sam ja bila ubedjena da boluje ili od depresije ili od sindroma hronicnog umora... a sve je to bilo od hcv...

Znaci, ukljuciti mamu jer ti ne treba da se umaras.
Niti da se sekiras.
Ako imas nekog na selu, prijalo bi ti da na leto odes i odmoris se. Jos ako tamo ima surutke i druge zdrave hrane...

Sada ti misli iskljucivo na sebe. Nema potrebe da zuris sa bebom, to ti je samo jedna velika obaveza, neka su nam sva nasa deca ziva i zdrava.
Ali, kazem, misli sada o sebi, jer ako sebi valjas, valjaces i svima ostalima (i obratno).
Puno pozdrava tebi i svima ostalima saljem
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član

Post od Iksa »

E, danka, lepo receno!

Pozdrav svim optimistima! Slika
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od tweety_girl »

Zaista pozdrav svima :lol:
Eh draga Danka, zna moja draga mama sve, ali ne ulazi to njoj u glavu...znas ja jednom prilikom kad sam pala pod voz (ma moj zivot je pun raznih dogodovstina :lol: ) njenom krivicom delimino, kada je ukapirala da joj se cerka nalazi samo glavom iznad onog betona a da joj je telo zaglavljeno unutra ona je krenula da vristi kako sam nespretna i sta sve ne...a kondukter koji je pokusao da me izvadi odatle samo ju je u cudu gledao :lol: zena tako reaguje na stres i sta cu joj ja...ne ide joj u glavu da neko od 23 moze biti umoran, kad ona sa skoro 60 i sto operacija i bajpasa moze da trcka okolo :)
sto ljudi sto cudi...ni to nije toliko strasno... :lol:
na nama je da se veselimo uvek...eh da mi je samo ova bolest u zivotu...zivot je prelepa ali zahebana stvarcica..opustis se i drzis glavu gore...sekiracija svi znate uvek ima, ali poenta je da ne prihvatimo da su one nase, da su deo nas...ne smemo da se identifikujemo sa problemima, sa osecanjima...kako doslo tako proslo :lol:
odo ja na kafu sada kasnim vec :lol:
ljubim vas sve :lol:
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od tweety_girl »

Pozdrav svima...opet ja :lol:
sutra su mi nadam se rezultati biopsije, dr mi je rekao ako fibroze znacajne nema, nece da mi da pegazis, samo mogu obican interferon, a nova reevaluacija za 5godina!!!Tako da 5g+1lecenja+1 oporavka...eto mene u tridesetoj, a to je kasno....prihvaticu daklem i obican samo nek lece vec jednom, ne mogu sedeti i cekati po ceo dan, nisam ja takva osoba :)
Nadam se da to nije odluka toliko losa za mene, ali sto kazu, alea jacta est :lol:
Sta ti mislis majce??
Kako je tebi mm???Kako ste vas dvoje?
Brines me vec jer te dugooo nema :( nadam se da je sve u redu!!!
Ljubim vas devojke :)
vasa tweety ;)
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član

Post od Iksa »

ih koja ironija, da pozeli covek da mu je lose da bi ga lecili. :-?

nego, ajd pa da nam se javis sutra sa "lepim" vestima.

pozdrav devojke
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od tweety_girl »

:lol:
Eh draga Iksa to i jeste ironija...vise bi volela cirozu jetre da mi daju pegazis nego da nema fibroze...
Jos veca ironija je sto posle 15dana rezultati nisu gotovi, mozda ce biti u petak :lol:
Bice kao i uvek u zivotu...tresla se gora, rodio se mis :lol:
Pozdravljam vas sve puno, cucemo se kad stignu rezultati, nadam se do jeseni :lol:
pozz
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

Dobro je sto si se odlucila za interferon.

I on ce ti pomoci - pa do skoro i nije bilo Pegazisa, samo su interferonom lecili pa je bilo uspeha.
TAko da ti ako zivis kako treba, pa jos neko lecenje, trebalo bi da bude dobro.
Kada zavrsis sa lecenjem, probaj i nesto narodno, ne moze da ti steti.
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od tweety_girl »

Draga Danka, nadam se da je dobro sto ako ne budem dobila pegazis prihvatam i obican...ne znam da li je neko imao iskustva sa obicnim, kako sve to ide...malo me je to izbacilo iz takta jer imam punooo obaveza od kojih mi bukvalno zivot zavisi ovog leta i ne smem dozvoliti depresiju ni agresiju, umor i tsl zbog koijh necu moci da obavljam te stvari...kako li se tek on podnosi??
Inace, pila sam i neke mesavine cajeva za jetru, surutku, jela mladi sir...sve je to ok...
imam hormonskih problema, gojim se uzasno a ne jedem toliko, metabolizam mi otisao, imam cikluse na 4 meseca i grozna krvarenja...a ne smem hormone zbog ovoga...grrrrr :lol:
Bogu hvala, kako su mi otisli ciklusi, pre mozda 4,5g odose i ciste sa kojima sam muku mucila :)
No, u duhu praznika, udaramo brigu na veselje :lol:
Ajte malo informacija, podelite sa mnom plizzzzz, sta raditi s tim obicnim, kako dakle to ide...
pozz za sve :lol:
vasa tweety
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član

Post od Iksa »

Za nasu tweety, ali i za sve ostale

http://www.medfak.ni.ac.yu/amm/2003-htm ... rad-sr.htm
Odgovori