hepatitis C

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Gem napisao: Ali bi on bio u boljoj poziciji da je responder, pa relapser..
Gem, uteši ti mene jednom rečenicom!!! :D

Ajd još malo o ovome (MM je baš takav slučaj). Na duže staze, ne vidim nikakvu razliku.......... Ima li bar malo nade?! :(
Jeste utešno i bolje za milion trista i kusur manje kopija virusa u krvi ima u odnosu na stanje pre terapije, bio je responder, negativan sve do 6. meseca nakon terapije a onda PLJAS!! Transaminaze sjajne 16 i 20 a virus je krenuo da se replikuje opet.......i sada tako od kontrole do kontrole (na 3 meseca!!!)

Vecca, evo i ja imam nesanicu iako u proseku spavam po 3 sata, na oči ne vidim a kad legnem-sna nema ni u najavi!! :cry:

Pozz za tebe od još jedne noćne ptice. :wink:
Korisnikov avatar
kapeloto
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 30, 2007 2:27 pm

Post od kapeloto »

Zdravo svima,
Juce sam dobio na poklon kutiju Ribavirina, tako da za neko vreme imam i to.
Video sam se sa svojim docom posle dugo, dugo. Dao mi je preduput za Beograd. Maki, bila si u pravu, ipak moram u Dom zdravlja. Ali sa izvestajem infektologa, koji mora da ima dva potpisa. Nekad su doktori Opste prakse slali na pregled kod doktora specijaliste i po potrebi je on davao uprut u odredjene klinike, sada je to obrnuto. Sta li je sledece. :roll: Celo jutro sam zvao Infektiovnu u Beogradu, lokal 40, niko se nije javljao, na kraju sam pozvao lokal 52 i javila mi se sestra i nekim cudom bila je fina i rekla mi da pozovem kasnije jer je Ksenija bila u viziti, a Bozicka nije bila tu. Kasnije sam zvao, a pre toga sam se setio da se kontrole zakazuju ponedeljkom, sredom i petkom na lokalu 40, pa sam na lokaklu 52, ponovo trazio Kseniju, da bi na moje pitanje : " molim Vas, mogu li da dobijem Doktorku Keniju Bojovic ?, sestra elegantno rekla ne moze i spustila slusalicu. E tu sam pukao i zvao sve dok se opet nije javila, bilo je svakakvih reci ( mada se u sustini suzdrzavam psovki ), ovog puta ih je bilo za prodaju. :evil:
Nakon toga sam se setio, da moram da zakazujem i za dom zdravlja za pregled , pa sam se malo ohladio, jer ko zna kada cu doci do uputa, a kontrolu u Beogradu moram zakazati sedam dana unapred, ako ne i dve nedelje. Pa kada dobijem uput, zvacu da zakazem, jer uput ima trajanje od mesec dana. Do tada mi je doktor rekao da nastavim sa Roferonom i sa Ribavirinom, ali za Roferon je jedva izgovorio. U smislu : " Daj vise, ne mogu da te gledam :D ".
Onda sam mu trazio uput za ocno, dobio sam i odmah su me tamo primili, da sve bude bolje, doktor se zove i preziva isto kao i ja, pa sam imao satisfakciju. Napravio sam pregled i ujutru u pola devet treba da sam na ovnom da mi se odredi dioptrija. 8)
Dju kako ti je prijatelj? Je..., zivimo u Srbiji pa je sve to normalno. U prilog tome ide i jedna recenica koju mi je uticajni novinar rekao, a to je da " narkomanija nije opstedrustveni problem... ". A posto narkomanija ima dosta veze sa C virusom, onda necemo da raspravljamo dalje.
Maki, drzi se! Izgleda da nisam jedini kga nesanica muci. Iskreno kada legnem, ja lepo zaspim, ali se budim po milion puta tokom noci, ustajem, pusim... i obavezno sam budan, najkasnije do osam :-?

KISS za sve!!! I ako me nema neko vreme, mislim na sve vas!!!

p.c. Vecco, drzim pesnice za komisiju!!! :wink:
Korisnikov avatar
kapeloto
Aktivan član
Aktivan član

Post od kapeloto »

" JESTE LI SE IKAD PITALI KADA ŠTA OZNAČAVA NAŠE VREME OVDE...
- MOŽE LI JEDAN ŽIVOT UTICATI NA CELI SVET ILI SU ODLUKE KOJE DONOSIMO BITNE?

JA VERUJEM DA JESU!!!!
I VERUJEM DA JEDAN ČOVEK MOŽE PROMENITI MNOGE ŽIVOTE NA BOLJE...ILI GORE!!!
"
vecca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 7:54 pm

Post od vecca »

YES!

NAPAD OPTIMIZMA!

Super Dzi, zavidim ti, dobro bi bilo da je i to zarazna bolest

:lol: :P :D :)

Znam da ponekad ta vrsta alternative pomaze.
[/img]
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2007 8:52 pm
Kontakt:

Post od Djuu »

Ljudi ja samo da vam mahnem.

Pozdrav od vecitog,neunistivog optimiste! :lol:
vecca
Novi član
Novi član

Post od vecca »

Dju, ima li zubica na vidiku?

Ili mi je promaklo?
vecca
Novi član
Novi član

Post od vecca »

dzonik82 napisao:

p.c. Vecco, drzim pesnice za komisiju!!! :wink:
E moj Dzi, izgleda da je lakse i izvesnije uci u Pentagon nego na "listu povlascenih" :evil:

Pardon,
:) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

dzonik82 napisao:Zdravo svima,
Celo jutro sam zvao Infektiovnu u Beogradu, lokal 40, niko se nije javljao, na kraju sam pozvao lokal 52 i javila mi se sestra i nekim cudom bila je fina i rekla mi da pozovem kasnije jer je Ksenija bila u viziti, a Bozicka nije bila tu. Kasnije sam zvao, a pre toga sam se setio da se kontrole zakazuju ponedeljkom, sredom i petkom na lokalu 40, pa sam na lokaklu 52, ponovo trazio Kseniju, da bi na moje pitanje : " molim Vas, mogu li da dobijem Doktorku Keniju Bojovic ?, sestra elegantno rekla ne moze i spustila slusalicu. E tu sam pukao i zvao sve dok se opet nije javila, bilo je svakakvih reci ( mada se u sustini suzdrzavam psovki ), ovog puta ih je bilo za prodaju. :evil:
Nakon toga sam se setio, da moram da zakazujem i za dom zdravlja za pregled , pa sam se malo ohladio, jer ko zna kada cu doci do uputa, a kontrolu u Beogradu moram zakazati sedam dana unapred, ako ne i dve nedelje. Pa kada dobijem uput, zvacu da zakazem, jer uput ima trajanje od mesec dana.
Eeee, Džoni to je samo početak, a tek ovde te čeka žurka........ :-?

Na dan zakazanog pregleda, poželjno je da dodješ oko pola 8, 8, da predaš uput i onda sledi čekanje koje može da se oduži i potraje čak i 6 sati! :o Obavezno ponesi da prezalogajiš nešto i vodu. :lol: Jer dok se završi kolegijum, pa vizita, pa dok se smisle da počnu..........prodje čitava večnost. Ako radi Ksenija, onda sve ide malo brže, jer ona počinje sa radom oko 9. Možda ne bi bilo loše da zamoliš Snežu da te "progura", jer nisi odavde, da si na terapiji i da ti je loše, dug put i te stvari........

Pozz svima!! :wink:
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

Evo malog off-a, ali mozda nekome (nekako) pomogne i vrati osmeh na lice i onu- radujem se sto sam ziv i sto je sve resivo (sve sem gadnih opakih boljki)...

Uveliko spremam onkologiju i naravno, posto ja odboliujem svaki ispit i sve bolesti "prozivim" tako i sada, i ubacila sam se da mozda imam tumor ( a na osnovu nekih posojecih znakova), odem kod dr, ona me posalje kod druge dr na UZ :o i setim se onoga da zdrav covek ima 1000 zelja a bolestan samo jednu :-? . I onako sva napeta odem na UZ. Gledala me ona, i - nista! Kaze u redu sam. :D Shvatis da samo neizlecivo- jeste stvaran problem. Ostalo su prolazne gluposti.

Drz'te se ljudi. Ima leka. Mislim da nista bolest ne ubija kao optimizam (ima i logike). :wink:
Korisnikov avatar
kapeloto
Aktivan član
Aktivan član

Post od kapeloto »

Vecco, jesi li se raspitala za komisiju? Sigurno ima jos mnogo izvesnijih stvari od ulaska na " listu povlascenih ". Ali to jos uvek nije goptovo, zar ne?
E Makki, kada sam bio na kontroli nakon biopsije, dosao sam pravo sa voza u 7.30 h i bio primljen u ordinaciju tacno u 14.00 h. :-? Bio sam poslednji, tako da sam iz ordinacije otisao pravo u Bozickinu kancelariju, gde se svasta izdesavalo, sto i sami znate :evil: :evil: . Valjda joj je dosadilo da radi u ordinaciji??? :D :D :D
S' tim sto je usao jedan po redu, a onda je ona izlazila i svaki put dovodila nekog novog preko reda, a za to vreme sam isao jedno pet puta da pijem kafu u obliznjem kaficu.
Srecom sam imao vec iskustva na klinici :D , pa mi nije tesko palo, jer sam dok sam cekao u cekaonici, na svakih pet minuta isao u trpezariju da pusim :D . Tako da sada znam sta me ceka, narocito, ako Sneza ne bude radila. :o :o :) :o :o
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Ne dao ti Bog da te Božićka vidi u "Ispovedaonici" sa cigaretom!!! :lol: :lol:
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2007 8:52 pm
Kontakt:

Post od Djuu »

vecca napisao:Dju, ima li zubica na vidiku?

Ili mi je promaklo?
Jos uvek cekamo taj peti zubic ali danas je bebac napravio svoje prve samostalne korake! Nema odmora! :lol:

Mislim na sve iako se ne javljam.
Budite mi dobro svi,ljubim vas
Korisnikov avatar
kapeloto
Aktivan član
Aktivan član

Post od kapeloto »

Probacu da me Big Bozicka ne vidi sa cigaretom u " ispovedaonici " :D , a i da me vidi, moze da me izbaci iz kuce ili da mi smanji budzet!!! :D
Znaci poceti smo a setamo!!! :D :D :D Samo napred!!!
Pozdrav i poljubac za sve!!! :P :D :P
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

pozdrav

Post od ontario »

Pozdrav svima!
Posto vidim da puno osoba nema ovake nalaze krvi recite mi......sta je u pitanju?
Masna jetra ustanovljena prije dve godine i nalaz biopsije je bio uredu.
Posle skidanja sa antidepresanata,zdravstveno stanje se pogorsava u smislu neprekidne mucnine(u pocetku 2 nedelje povracanje).
Zbog mucnine vade nalaze krvi u bolnici koji su:
ALT 290
AST 118
GGT 198
MCH 35
Zakazuju hitan ultrazvuk i nalazi pokazuju ponovo kao prije 2 godine masnu jetru.Ceka se na hepatologa.......
Zabrinuta sam i ne znam da li su zaista lekovi trovali jetru?
Sta je u pitanju?
Ne znam da li su radeni nalazi na hepatitis ali znam da su vadili krv ponovo......
Alkohol se ne pije od 95 godine....
Sumnja se na hepatitis......ali on je veliki pojam........upala jetre :o
Kako je moguce da dok su se koristili antidepresanti mucnine i povracanja nije bilo?
Da li su oni samo prikrivali pravo stanje?
Ili su oni krivi?
Sta dalje?
Pozdrav svima
Korisnikov avatar
Gem
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Avg 12, 2006 6:12 pm

Post od Gem »

Ontario, na sva ova tvoja pitanja moze da odgovori hepatolog posto pregleda pacijenta i stignu svi nalazi koji su trazeni. Kako bi mi putem interneta mogli da znamo o cemu se radi?! Prvo da se obave svi pregledi pa onda moze i dijagnoza da se postavi, a mi cemo da se nadamo da nije nesto ozbiljno. :)

Vecco, videh malocas na krstarici, neko je objavio da je komisija 20.12. Cisto da te podsetim da zoves. :wink:

Ostali, puno pozdrava!
Odgovori