hepatitis C

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
vecca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 7:54 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od vecca »

Upsss, sorry Majja, nece se ponoviti, nisam imala nikakve lose namere.

Nego, mi se nikako ne razumemo.
Nemam ja nista protiv LIV-a, dapace. Mene je samo interesovalo vase misljenje i znate li sta je to u smislu koji sam navela, nista vise od toga.
A sve zato sto sam se na forumima nacitala o masovnoj upotrebi i preporuci od strane lekara na infektivnoj.
Mislila sam da sam jasno objasnila ZVANICNI (AKADEMSKI)LEKARSKI pristup, ne moj, stoga nema razloga da me ubedjujes ili razuveravas o korisnosti istog.
Konzumiram ja i LIV i kombuhu i cordyceps i cink i Q10....da nisam nesto zaboravila? E, precicu jos nisam nasla, ali se zato nalivam banca i zelenim cajevima.
Nekako udenem i zdravu ishranu izmedju:-)
O da, jedina zvanicna terapija mi je trenutno Ursofalk.

Sto se tice kordicepsa, to je gljiva-parazit sa Tibeta a razvija se u organizmu gusenica koje zive na tim prostorima. U kineskoj tradicionalnoj medicini koristi se vise od 1200 godina.
Izvrsno sredstvo za poboljsanje imuniteta, snaznog antibakterijskog i antivirusnog dejstva, poboljsava razmenu materija, ubrzava cirkulaciju, vrsi detoksikaciju. Jaca organizam nakon hemoterapije i radioterapije...
Po tradicionalnoj Kineskoj medicini, navodno, ne postoji delotvornija supstanca za lecenje ciroze!
Koristi se kod:
1. bolesti disajnih organa, astme, enfizema pluca, tuberkuloze...
2. bolesti bubrega i muskih polnih organa (polucija)
3. kardiovaskularnih bolesti...raznih
4. bolesti jetre: hepatitis, profilaksa kod ciroze
5. bolesti krvi: trombocitopenija, leukemija...
6. onkoloske bolesti; deluje regenerativno na glavne vitalne organe: bubrezi, jetra...krvni sudovi, disajni putevi
7. metabolizam uopste, celija jetre, bubrega, pluca, sto omogucava izbacivanje toksicnih materija iz organizma...

Mozda je najbolje da probas google search, znas kako je, svako svoga konja hvali, ipak je najbolje da sama natanane procitas sve ako nemas problem sa engleskim jezikom.
Ima cak i jedan YouTube klip, insert sa BBC-a, iz jedne emisije Ricarda Atenboroa na BBC-u, kako se gljiva parazitski razvija i hrani na tudjem telu. Malo je bljak za one gadljive, nije moranje, pa ipak je zanimljivo i to videti.
Ima raznih proizvodjaca, meni je sin poslao iz Amerike kutiju sa 100 kapsula, mislim da je cena oko 20-30$.
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

vecca napisao:Upsss, sorry Majja, nece se ponoviti, nisam imala nikakve lose namere.
Hehe :lol: znam da nemaš loše namere, nisam ni mislila da imaš, ovo je nešto moje interno :lol: i bilo je u šaljivom tonu (na moj račun :lol:) zato je i propraćeno gomilom ovih :lol: smajlića. :wink:
vecca napisao: Nego, mi se nikako ne razumemo.
Nemam ja nista protiv LIV-a, dapace. Mene je samo interesovalo vase misljenje i znate li sta je to u smislu koji sam navela, nista vise od toga.
A sve zato sto sam se na forumima nacitala o masovnoj upotrebi i preporuci od strane lekara na infektivnoj.
Mislila sam da sam jasno objasnila ZVANICNI (AKADEMSKI)LEKARSKI pristup, ne moj, stoga nema razloga da me ubedjujes ili razuveravas o korisnosti istog.

:lol: :lol: Definitivno se nismo razumele, jer ni ja nisam imala nameru da te ubedjujem u bilo šta :lol: , a i slažemo se oko LIV-a!

Kakva zbrka ni oko čega!! :lol: Sve je ok, hajde sada da se složimo da smo se složile!! :lol: :wink:

Hvala ti na detaljnom opisu svega ostalog, a sa engleskim loše stojim, tako da slaba vajda (bar što se mene tiče).

Pozz, majja :wink:
Korisnikov avatar
Gem
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Avg 12, 2006 6:12 pm

Post od Gem »

Kako ste ljudi od jutros?

Ja nisam pila nijedan od tih preparata, iako ne mislim ništa loše o njima. Sve što čoveku pomaže, dobrodošlo je.

Vidim vecco da piješ URSOFALK. Pretpostavljam da su ti to dali kod ove prve, promašene dijagnoze PBC-a. Interesuje me koliko je on uticao na spuštanje transaminaza, odnosno da li je do sada unormalio koliko, toliko biohemijske parametre (ALT,AST,GGT)? Kako tebi sad stoji stvar za žučnim kanalima i žučnom kesom? To su nadam se sve detaljno ispregledali. Ovo pitam jer znam par slučajeva gde je žučno kamenje krenulo na terapiji, a to može da izazove prilične komplikacije.

Codyceps, kao prirodni imunomodulator, može i ovde da se nabavi. Jedino što više košta nego u SAD. Za sve te stvari, ja koliko sam pratila, stoji da nekima pomognu u smislu poboljšanja kvaliteta života. Kod simptomatičnih pacijenata, smanjuju umor, olakšavaju jetri rad, uopšte smanjuju simptome, ako ih ima. Što se izlečenja tiče bojim se da ćeš tu morati da se osloniš na čistu hemiju zapadno evropske medicine. Ona se do sada jedina pokazala delotvornom. Uglavnom, se ne preporučuje uzimanje bilo kakvih preparata (osim dodatih vitamina) tokom terapije – počev što doktori ne savetuju (ne znam da li si se ti sa svojima konsultovala?, a imaš strane forume koji imaju naglašen stav protiv, kao i one koji su prilično neutralni ili čak proalternativni. Imaš jednu školu mišljenja koja je naročito protiv TCM-a. Naravno, izbor je ličan. Pre i posle terapije, a naročito posle neuspešne terapije te lekari ne sprečavaju da posegneš za bilo čim što ima na tebe pozitivno dejstvo.

Jesi li probala silymarin?

Šta je tebi do sada od tih stvari koje uzimaš, po sopstvenom osećaju najviše pomoglo?

Tweety, jel ti rekoše nešto lekari šta sad da se radi sa tvojom uvećanom slezinom? Ima li po tom pitanju nekog komentara s Infektivne.

Ostali, pozdrav od mene. Svima želim lep dan. :)
Korisnikov avatar
kapeloto
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 30, 2007 2:27 pm

Post od kapeloto »

Dobro jutro svima,
Kao prvo sada licno da pozelim srdacnu dobrodoslicu Vecci, Milici i Miles Davis - u.
Sada sam se vratio sa klanja :x , nadam se da cu veceras dobiti rezultate. Inace, jutros sam malo bolje. Hvala na pitanju!!!!!! :D
Ja sam sinoc prekinuo sa LIV - om, jer kazu da ne valja preterano dugo koristiti. Meni ga je inace pre dve godine prepisala moja Doktorka, koja me je lecila od zavisnosti, dok mi ni liv niti ijedan drugi preperat, nijedan infektolog nije ni preporucio, a kamoli prepisao. LIV sam pio na svoju ruku. I sada sam video gomilu preparata za koje do sada nisam cuo, a mozak mi ne funkcionise da bih mogao da zapamtim odjednom sve, pa bih vas zamolio da mi nepisete koji su pravi nazivi tih preparata i kako da ih trazim u apoteci. :lol:
E sad, nisam skapirao, ko je ko, ali samo sam zapamtio da Vecca ocekuje komisiju. Vecco, drzim pesnice ba dobijes terapiju, a jos vise da je lepo podneses i da urodi plodom.
E sada kada sam bio u zdravsvenom centru, posle laboratorije sam otisao na infektivno da ih opomenem da trebuju Roferon, i naidjem na glavnu sestru, koja je zaduzena za taj posao. Kada sam pitao jesu li trebovali, ona mi se samo onako kiselo nasmejala i rekla da ne brinem, da ima, i da je slucajno zaboravila da ga trebuje za petak :roll: .
Jeste li culi novosti za belu listu lekova RZZO-a, na tu listu prelaze svi lekovi za HIV, i pegasys, ali samo za dijagnozu hepatitisa B. Tako da smo mi i ovog put is.... :evil: , ali mislim da tako nece da moze :) , slazete li se sa mnom? :wink:
Super je sto je tako i za ostale "populacije ", ali zasto smo mi iskljuceni iz toga?
Ljubim vas sve, do sledeceg kuckanja... :P
POZDRAV!!!
p.c. ( preuzimam od Majje ) Dju, javi se!!! :D
Korisnikov avatar
kapeloto
Aktivan član
Aktivan član

Post od kapeloto »

p.c.c. Majja HVALA sto si prenela pozdrave!!! :D
vecca
Novi član
Novi član

Post od vecca »

Dobro jutro svima, meni dobro jutro posto ne spavam bas najbolje, zapravo ne mogu da zaspim, a kad se napokon smirim "normalan" svet vec se budi.
Apropos nesanice, zaboravnosti i lose koncentracije ja imam i veeeeeliki problem sa cesanjem, svrabom, nazovite kako hocete.
Ima li neko taj problem?
To je posledica viska bilirubina koji luduje po mom organizmu, posto je meni bilirubin stalno uvecan. To je za mene bio prvi znak da mi nesto fali, te sam krenula sa analizama i ispitivanjima.
He-he, to je jos jedna smesna prica u prilog nasih medicinskih strucnjaka. Prvo sam otisla kod dermatologa (kozno u 27. marta) koji se bog_zna_kako udubio gledajuci mi kozu CAK i kroz lupu. Zakljucak: "ja vidim samo da je vasa koza suva" i napisa mi recept za neku muckalicu koju su mi napravili u apoteci. Naravno da to ic nije pomoglo!
Ovo mi je najtuzniji deo price jer sam zbog toga zaradila bar jedan stepen fibroze. Gubeci vreme sa diletantima dok mi je jetra propadala.
Ima dijagnoza i za tu vrstu cesanja, ime joj je PRURITUS.
Doduse sve te senzacije su individualne, jesam permanentno umorna ali nijednu tegobu ne mogu da poredim sa cesanjem.
Uuuuu, al' cu sad da vas udavim....
Gem, da me nekim slucajem poznajes od ranije ne bi verovala da sam ja osoba koja konzumira sva ta "alternativna" sredstva. Ja ni cajeve nisam uzimala za ozbiljno, osim zelenog koji, priznajem, pijem od kad se kod nas pojavio. Inace cajeve pijem samo u vulgaris varijanti, znaci cist list, nikakve kesice i nikakva prerada, mlevenje i tome slicno.

Pitas za Ursofalk, da, ja to pijem posle pocetne dijagnoze koja jos uvek stoji, nije jos odbacena. Imate jedno sluzbeno uputstvo o tretmanu i kriterijumima lecenja HCV-a kod nas: u PDF formatu www.yuga.org.yu/pdf/kHCV.pdf , nije lose procitati, i tu se pominje Ursofalk - ursodezoksiholna kiselina (Bolesnicima sa hroničnim HCV hepatitisom savetovati primenu antioksidanata (vitamin E, selen), silimarina i eventualno, ursodezoksiholne kiseline.
Ja ga pijem vec godinu dana, za PBC ne postoji lek, jedino ta nesretna kiselina. PBC je vulgarno i prosto receno autoimuna bolest gde organizam stvara autoimuna antitela koja sprecavaju razmenu bilirubina na putu zuci i jetre pa se bilirubin talozi i seta po organizmu, opterecujuci druge organe, kao npr. bubrege, da rade ono sto im nije posao jer jetra to ne odradjuje.
Ursofalk je kod mene "radio" 7-8 meseci, pale su mi transaminaze, bilirubin, prestalo cesanje, ali onda je sve ponovo pocelo da se razbuktava i raste. Inace zucni kanali i zucna kesa su mi OK. Jetra normalna, nije uvecana, niti masna, ali fibroza napreduje samo tako.
I tako sam ja napokon otisla u bolnicu na biopsiju, ostalo vec znate.
Silimarin?
Silimarin je naziv hrvatskog preparata, njegov sadrzaj je isti kao kod RELIV forte, a to je zapravo ekstrat Silybum marianum, vrsta cicka, to sam pominjala u slucaju one apotekarke koja me je ubedjivala da je u pitanju articoka.
Hocu da kazem, kad god se dohvatite nekog preparata, leka, stogod, a vi procitajte pazljivo osnovni sadrzaj i sve ce vam biti jasno. To vam je onaj fazon, ranisan ili ranitidin, andol ili midol, sve je to isto samo se drugacije zove jer svaki proizvodjac mora dati neko ime preparatu, a da se razlikuje od konkurencije.
Naravno sve ovo sto sad gutam, kuvam, ispiram...radim jer nemam druge, a imunitet i opste stanje trebalo bi da bude sto bolje pre terapije (ja se pripremam pa sta bude) jer ce sve da se zaroza kad krene terapija.
E jedino surutku slabo i retko pijem, samo kad kupim mladi sir pa trazim da mi nalije sto vise vodice.
Sta mi je pomoglo do sad? Nisam bas sigurna, pa ipak za Ursofalk mogu da tvrdim, ali kao sto rekoh na kratko, kombuha i verovali ili ne - yoga.
Yogu upraznjavam godinama, ali sad sam se fokusirala na vezbe za jetru, abdomen uopste i osteoporozu, kao i sve one vezbe-asane koje su "naglavacke" jer mi smanjuju svrab, valjda zbog cirkulacije: stoj na rukama, na glavi (Sirsha-asana) , na ramenu (Sarvanga)....
Koga zanima vise, pitajte, mislim da sam vas previse udavila.
Ako jesam, oprastajte:-)
vecca
Novi član
Novi član

Post od vecca »

dzonik82 napisao:Dobro jutro svima,
Kao prvo sada licno da pozelim srdacnu dobrodoslicu Vecci, Milici i Miles Davis - u.
Sada sam se vratio sa klanja :x , nadam se da cu veceras dobiti rezultate. Inace, jutros sam malo bolje. Hvala na pitanju!!!!!! :D
I sada sam video gomilu preparata za koje do sada nisam cuo, a mozak mi ne funkcionise da bih mogao da zapamtim odjednom sve, pa bih vas zamolio da mi nepisete koji su pravi nazivi tih preparata i kako da ih trazim u apoteci. :lol:
E sad, nisam skapirao, ko je ko, ali samo sam zapamtio da Vecca ocekuje komisiju. Vecco, drzim pesnice ba dobijes terapiju, a jos vise da je lepo podneses i da urodi plodom.

Jeste li culi novosti za belu listu lekova RZZO-a, na tu listu prelaze svi lekovi za HIV, i pegasys, ali samo za dijagnozu hepatitisa B. Tako da smo mi i ovog put is.... :evil: , ali mislim da tako nece da moze :) , slazete li se sa mnom? :wink:
Super je sto je tako i za ostale "populacije ", ali zasto smo mi iskljuceni iz toga?
:D
Dz, kao prvo hvala ti na dobrodoslici.
Valjda sam nesto pripomogla/objasnila sto se tice raznoraznih pomocnih preparata, kljukaj se dok jos nisi na terapiji. Ne znam kakvi su ti rezultati, kakav ti je imuni sistem, ali nista od ovih stvari sigurno nece skoditi.
Cak i uzgoj kombuhe (ne mogu da verujem da su ovo moje reci) moze biti zabavan, pod uslovom da nisi gadljiv odnosno da ti ukus odgovara. Kombuha je koncentrat B vitamina, ostale blagodeti da ne pominjem, a kud ces bolje za jetru i apetit od B vitamina.
Jedi sve sto je zeleno i narandzasto (antioksidansi), po mogucstvu sto jednostavnije pripremljeno, ipak je najbolje da sve ulazi kroz hranu nego putem tableta-suplemenata.
Brokoli, zelene salate, sok od cvekle i sargarepe, mada ja pravim "cuvenu" salatu (rendana sirova cvekla, jabuka i sargarepa, sve zacinjeno limunom i mrvicom smedjeg secera) i pasem je kad god prodjem pored nje.
Depoi C vitamina: kivi, svezi sokovi od pomorandze i crvenog grejpa, ne mora to da bude konzumirano u litrama, zeleni caj, banca caj (varijanta zelenog ali jos bolji, ima ga u nekim prodavnicama zdrave hrane-Kalenic pijaca i Zeleni venac), kelj pupcar je super ako ga blago obaris i zacinis kao salatu sa maslinovim uljem i balsamic sircetom, naravno moze i klot...
Na kraju krajeva corba sa svim navedenim povrcem, a i nekim drugim, uvek je najjednostavnija mada se dugotrajnijim kuvanjem gubi ono najvaznije.
Paradajz je specifican, on je zdraviji ukuvan, naravno ne znaci da sirov nije zdrav, ali kuvanjem se dogadja specifican proces koji ne bi da objasnjavam ovom prilikom, u svakom slucaju sad paradajz ionako ne valja nista, uzgojen je u staklenicima...itd
E sad je meni stao mozak....

Bela lista?
Pa odgovor je jednostavan-money, money, money....mnogo kosta odzavanje u zivotu ovakvih kao sto smo mi.
Korisnikov avatar
Gem
Stalni član
Stalni  član

Post od Gem »

Ćao svima,

Vecco ti si maximalno pripremljena tako da ne brinem za tebe kad terapija počne. Ja i dalje ostajem pri savetu da ne mixaš mnogo alternativu i interferon kad terapija počne. Do tada slobodno uzimaj šta hoćeš. Naravno, izbor je tvoj.

Češanje je čest problem. Ja ga nemam, ali nisu retki pacijenti koji sa tim kubure. Na terepiji se stanje sa kožom uglavnom dodatno pogorša. Moraćeš dosta da paziš i da se mažeš. Koža se stravično suši na terapiji, a brojni su oni i sa većim dermatološkim problemima. Sve u svemu, vrlo neprijatno.

Ako imaš već dijagnostifikovanu osteoporozu, onda imaj na umu da terapija ume da pogorša stanje, tako da bi i to trebalo da držiš pod kontrolom, odnosno da i ti i dr imate to u vidu.

Što se tiče ovog službenog uputstva odmah da te upozorim da se i oni sami njega ne pridržavaju detaljno. Politika se vodi od odeljenja do odeljenja, pa ljudi imaju različita iskustva. Zato strogo kontroliši svog doktora/doktorku da nešto ne zaboravi ili da ti ne smanji dozu bez pokrića kad kreneš na terapiju. Oni su to uputstvo sastavili up to date u velikoj meri, ali nisu baš blistavi kad se dođe na teren koliko ga se pridržavaju.

Inače lek jeste na beloj lista, tako ga i dobiju pacijenti o trošku zavoda. Na listi je već neku godinu. Samo što postoje indikacije kako se prepisuje i sve zavisi od komisije. Znači minimalno fibroza 1. stepena, optimalno fibroza 2. stepena. I taj kriterijum nisu oni sami smislili, već je tako donedavno bilo u većini evropskih zemalja. Tek od pre dve godine ili nešto manje se npr. u Britaniji lek daje svima kojima se virus replicira. A Hrvati su tek letos uveli novu politiku da širi krug obolelih obuhvataju prilikom lečenja, ali ni oni ne leče još uvek sve (moraš da imaš uvećane transaminaze bar 2x i histološki dokaz o upali jetre tj. fibrozu 2 ako su trasaminaze u normali). Nije da ja sad njih nešto branim, svakako bi morali da leče sve više ljudi, prosto ovo da napomenem, jer informisanoj osobi stvari lakše padaju. Trebalo bi ih pritiskati na neki način da se leči što više ljudi.

Ja mogu da ti kažem, ako izuzmem preparete, koje kao što rekoh, nisam koristila...dakle...meni najviše pomaže izbalansirana ishrana, fizička aktivnost i redovan odmor. Mislim, čak da je odmor, najvažniji od svega, s ostalim možes i da zgrešiš.

Ostali, javljaj te se... :)
vecca
Novi član
Novi član

Post od vecca »

Da, da, u pravu si, znam to, za vreme terapije samo terapija.

Ja se samo "hvalim" koliko sam uznapredovala prihvatanjem alternative, inace mi takvo sto ne bi ranije palo na pamet.
Ni pre ni posle bilo cega.
Ja sam ti klasicni oportunista
Korisnikov avatar
kapeloto
Aktivan član
Aktivan član

Post od kapeloto »

vecca napisao:Dz, kao prvo hvala ti na dobrodoslici.
Valjda sam nesto pripomogla/objasnila sto se tice raznoraznih pomocnih preparata, kljukaj se dok jos nisi na terapiji. Ne znam kakvi su ti rezultati, kakav ti je imuni sistem, ali nista od ovih stvari sigurno nece skoditi.
Vecco, ja vec jesam na terapiji, i 15. februara je zavrsavam, ali sam imao " srece ", da nemam fibrozu pored 11.205.000 kopija, pa sam kao terapiju za genotip 2 dobio monoterapiju Roferonom A ( rekombinirani interferon alfa -2b ). Rezultati su do sada bili dobri sem transeminaza koje su samo posle cetvrte nedelje terapije, bile u normali. Veceras cu da vidim nove nalaze zajedno sa hormonima stitne zlezde.

KISS svima!!!

p.c. Veco ovo sto si navela da postoji u PDV formatu sam postavio jos odavno na stranici http://www.natasa-miljkovic.com/forum/v ... 2220d11e99.
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2007 8:52 pm
Kontakt:

Post od Djuu »

Evo mene dragi moji

E bas mi drago sto imam svasta da procitam ovde :D

Mi se borimo sa mlecnim zubicima, eto razloga sto me nema, nikako da izbiju i oni pa da prespavam jednu celu noc, zaboravila sam kako to izgleda.

Za LIV ne znam, meni ga niko nije preporucio na infektivnoj, nista mi nisu preporucili, sem da idem svojim putem jer sam zdrava k'o dren?! :o

Ono sto znam je da preporucuju vitamin E uz terapiju (barem dr Ksenija)

Ja pijem vit E, uz ajkulino ulje, vit C i zeleni caj (ali u kapsulama, lakse mi je tako)

Precicu sam batalila. Vecco imas da je kupis na cvetkovoj pijaci, na Kalinic pijaci a verujem i u prodavnicama zdrave hrane

Ljubim vas sve
Korisnikov avatar
kapeloto
Aktivan član
Aktivan član

Post od kapeloto »

dzonik82 napisao:POCETAK TERAPIJE 03.09. ALT 188 AST 65
Nakon 4 nedelje 02.10. ALT 23 AST 20
Nakon 8 nedelja 29.10. ALT 145 AST 57
Nakon 10 nedelja 12.11. ALT 149 AST 59
Nakon 12 nedelja 26.11. ALT 269 AST 101
Hormoni stitne zlezde: S-TSH 2,17 (0.35 - 5.5 )
S-T4 139.2 ( 58.1 - 140.6 )
S-T3 2.99 ( 0.92 - 2.79 )

Tako da cu najverovatnije za dve nedelje dobiti uput za Beograd na kontrolu i po svemu sudeci prekid terapije. Jer zasto muciti sebe, dovoditi u pitanje i dalji tok lecenja, ako virus mutira, ako nema nikakvih naznaka da idemo ka boljitku. Recite mi da nisam u pravu!?

Znaci Djukic, zubici nicu. Ko kupuje belu kosuljicu? :D

Veliki pozdrav svima!!! Uz poljubac i :D naravno
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

dzonik82 napisao:
dzonik82 napisao:POCETAK TERAPIJE 03.09. ALT 188 AST 65
Nakon 4 nedelje 02.10. ALT 23 AST 20
Nakon 8 nedelja 29.10. ALT 145 AST 57
Nakon 10 nedelja 12.11. ALT 149 AST 59
Nakon 12 nedelja 26.11. ALT 269 AST 101
Hormoni stitne zlezde: S-TSH 2,17 (0.35 - 5.5 )
S-T4 139.2 ( 58.1 - 140.6 )
S-T3 2.99 ( 0.92 - 2.79 )

Tako da cu najverovatnije za dve nedelje dobiti uput za Beograd na kontrolu i po svemu sudeci prekid terapije. Jer zasto muciti sebe, dovoditi u pitanje i dalji tok lecenja, ako virus mutira, ako nema nikakvih naznaka da idemo ka boljitku. Recite mi da nisam u pravu!?
Džonik, sve to stoji, ali ipak daj završnu reč doktoru. :wink:

Nisi uradio antitela za štitnu (AMC i At TPO).......znam da to doktori nikada ne propisuju (nisu ni meni, a opet sam svojevoljno to uradila i shvatila da je tu problem).

Drži se i javljaj se. :wink:

Vecca, sjajno si sve opisala, samo moram da napomenem da treba da budeš oprezna sa zelenišem i svim ostalim voćem/povrćem koje povećava gvoždje. Za jetru, a NAROČITO za osobe koje su na terapiji, ne bi se smelo unositi gvoždje, jer terapija slabije deluje a i opterećuje jetru jer se ono taloži u njoj. Samim tim uz zeleniš ne bi trebalo uzimati ni vitamin C, jer on pomaže apsorpciji gvoždja iz drugih namirnica.

Tweety, pa gde si ti? Ni slovce od tebe a sutra je utorak....... :roll: Ništa onda, ostaje za drugi put, jer ja neću biti pri kompu tokom dana.

Djuu, znači krenuli su zubići........to zna da bude baš naporno. :(

Pozz svima, :wink:
Korisnikov avatar
Gem
Stalni član
Stalni  član

Post od Gem »

dzonik82 napisao:
Nakon 14 nedelja AST 326 ALT 104

Tako da cu najverovatnije za dve nedelje dobiti uput za Beograd na kontrolu i po svemu sudeci prekid terapije.
Jedino što mogu da primtim jeste da se obrnuo odnos. Sad ti je AST viši od ALT. Neka velika bitka se vodi u tvom organizmu.

U pravu si, nije normalno da ti kontinuirano rastu transaminaze pod terapijom, pa makar ona bila i mono. Požuri sa uzimanjem uputa i dođi u Beograd na specijalistički pregled, pošto su ti oni ovo prepisali i na njima je da ti sve objasne i da predlože šta dalje. Da li postoji neki razlog što sve odlažeš za dve nedelje?

Veliki pozz ostatku društva. Nadam se da ste vi ostali ok! :)
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2007 8:52 pm
Kontakt:

Post od Djuu »

Super si to primetila Gem, nadam se da je dzonik napravio lapsus kad je pisao,pretpostavljem da jeste.

Dzonik, sta reci, zao mi je sto je tako ali sada pravac Beograd na infektivnu, nema sta da se ceka vise.

pozz svima
Odgovori