hepatitis C

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Post od ontario »

Da znam Gem,
zato i pitam jer ko zna kada ce videti hepatologa,a jedan od psihoterapeuta kaze da mu izgleda po nalazima da je teski alkoholicar.
Ono sto je mene ustvari interesovalo je:
kakvi su nalazi ast,alt,ggt kod hepatitisa C?
Ili kod B?
Nadam se da nije nista od toga,ali ne mogu da razumem da su jeteni enzimi abnormalni.....
Pozdrav
emanuil
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 17, 2007 5:12 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od emanuil »

dobar dan!
stigao je jos jedan oboleli od ove odvratne infekcije!
dakle, pre dva meseca dijagnostikovan mi je virus u krvi, a pre mesec - umerena fibroza jetre (stepen 2), dok rezultati PCR-a treba svakog dana da stignu, ne bih li uhvatila komisiju koja se sastaje, po recima lekarke, u cetvrtak, 20. 12.
mislim da ce mi terapija biti odobrena, a ja jedva cekam da pocne i da se zavrsi
takodje, mislim da virus u meni zivi vec 7-8 godina i da sam ga dobila prilikom tetoviranja nesterilisanom masinicom (napravljenom od patent olovke!), mada sam se jednom u zivotu i intravenozno uradila (sterilisanim priborom).
u sustini, ne postoji rizicna grupa kojoj ja nisam pripadala u ranoj mladosti (sada imam 30 godina), tako da me i ne cudi previse ovo sto mi se sada otkriva, mada sam se, za sve to vreme otkako sam nosilac, sjajno i zdravo osecala, kako se osecam i danas.
pa, pozelite mi srecu sa terapijom, sto i ja vama od srca zelim.
pozdravljam sve sapatnike i junake, kao i one zdrave koji pomazu i pruzaju podrsku, ne dopustajuci da se osetimo diskriminisanim.
ostale ne pozdravljam
Korisnikov avatar
Gem
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Avg 12, 2006 6:12 pm

Post od Gem »

Ontario, mogu da budu ovakvi nalazi i od hepatitisa C i od hepatitisa B.

Sumnja na alkohol je pala zato sto je visok GGT, ali moze da bude i toksicni hepatitis od lekova, masna jetra, autoimuni poremecaj.

Dok ga temeljno ne ispregledaju mozes samo da nagadjas.
Korisnikov avatar
Gem
Stalni član
Stalni  član

Post od Gem »

Pozz emanuil,

drzim fige za komisiju i izlecenje. 8)
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Hvala Gem na brzom odgovoru!
Da i mi sumnjamo na leove koje je pio i cekamo kada ce videti hepatologa.
Mucnina ne prestaje......
Kazes da GGT je nesto drugo i da sumnja opada sto se tice alkohola.Meni nije jasno sta je ustvari razlika izmedu masne jetre i hepatitisa(koji je upalni proces).
Da li je masna jetra opasna?
Kako se to leci?
Da li je istina da masna jetra moze ostetiti jetru i stvoriti fibrozu?

Izvini puno pitam ali sam zabrinuta......
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Emanuil,sretno od srca!
Bice sve ok :wink:
Korisnikov avatar
Gem
Stalni član
Stalni  član

Post od Gem »

Ontario, masna jetra, sama po sebi, nije strasna i leci se posto se utvrdi uzrok koji je do toga doveo. Moze da predje u ozbiljnije stanje i da izazove promene na tkivu jetre. Osoba u pitanju, nece pogresiti ukoliko prione na dijetalnu ishranu bez alkohola. Nista ne mozete da uradite dok ne stignu svi rezultati posto je dijagnostika bolesti jetre dosta slozena. :wink:
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 22, 2007 1:03 pm

Post od tweety_girl »

Pozdrav svima :lol: :lol: :lol:
nije me bilo nekoliko dana, sad sam se preselila na ortopediju da vidim sta mi je :lol:
IMAM SJAJNE VESTI :lol: :lol: :lol:
posle 4 (da, cetiri) meseca stigose meni hormoni, testosteron mi je dobrih 7 a progesteron 74 i to je sve sto je lose, stitna mi je b.o. :lol: :lol: :lol:
ima nade za mene :lol: :lol:
nista od toga ne bi bilo da danas nisam otisla na endokrinu i vristala na dr, koja je sva isprepadana cikala kakao "pa mi renoviramo, vidis, svi smo u haosu, ne mogu ja da ti trazim rezultate" na sta sam joj rekla da me zabole, da ih cekam 4 meseca, od avgusta...i da ima da ih stvori ako treba :lol: :lol: :lol:
sad me salju na vaginalni uz, vag.sondom, leleee toga nema u studentskoj ima da se nacekam dok mi se ne smiluje ginekolog za uput :lol: :lol: :lol: a moram jos neke hormone da radim, ali to nema veze sa hcv-om toj je moj dragi PCOS :lol: :lol: :lol:
trese me temperatura ponovo, odoh u krevet, samo da vas sve izljubim!
Vecco drzi se jos malo!!Uz tebe smo!!
Dobila sam poziv da pisem o hcv-u tj o diskriminaciji nas obolelih, u monopollistu, tako da ako neko hoce da se aktivira slobodno nek se javi...
ljubim vas sve :lol:
Jesen stize dunjo moja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Sep 23, 2007 12:20 am

Post od Jesen stize dunjo moja »

tweety_girl, 4 meseca?! :o Jel to analiza iz krvi? Jako sam skeptican za takve stvari (sto se tice pouzdanosti rezultata), da li je moguce da drze toliko dugo uzorke ili ih samo mrzi da odmah obaveste ljude?!
Bye bye little lady
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 22, 2007 1:03 pm

Post od tweety_girl »

Jesen stize dunjo moja napisao:tweety_girl, 4 meseca?! :o Jel to analiza iz krvi? Jako sam skeptican za takve stvari (sto se tice pouzdanosti rezultata), da li je moguce da drze toliko dugo uzorke ili ih samo mrzi da odmah obaveste ljude?!
:lol: :lol: :lol:
i ja sam nekad bila skepticna, elem, lezala sam u bolnici od 1-6.8.2007. pa sad racunaj :wink:
Povadili su mi ne krv nego dusu, ako za tih par dana nisu uzeli 20 epruveta krvi nista nisu, sve moguce i nemoguce hormone :lol:
Koliko sam ja njih razumela, oni tu krv stave u frizider i ona ceka bolje dane, dane kada ce se cudom pojaviti reagensi i kada ce sve biti gotovo.
Iskreno, mislim da su rezultati bili gotovi i ranije, ali znas problem je sto se na endokrinologiji sve renovira, a doktorki je zaista tesko da sidje do podruma sa 2.sprata da podigne rezultate, pa svasta nije meni toliko hitno :lol: :lol: :lol:
Ni ja nisam do sada cula da je neko toliko cekao na rezultate, ali kazu mi da je kod ovog mog profesora obicno tako, ide malo sporije :lol:
Juce mi je bio veseo dan, bila i kod zubara na punjenju kanala i svuda redom po belim mantilima i pravo da ti kazem sretna sam sto su ti rezultati uopste stigli i dosli do mojih ruku :lol: :lol: :lol:
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Gem,alkohol ne konzumira........
Jedino sto je pio antidepresante......godinama.......7 godina........
Nadam se da ce sve biti ok.........
Svima ko god slavi sutra Svetog Nikolu sretna Slava!
Pozdrav
emanuil
Novi član
Novi član

Post od emanuil »

Ontario, hvala na podrsci!
znam da ce biti ok, mora biti :)
emanuil
Novi član
Novi član

Post od emanuil »

Evo najsvezijih novosti: imam genotip 3 i cak 20 miliona kopija virusa u krvi. Prvo je dobro, al je drugo lose, mada moja lekarka kaze da sa tim imam veeelike sanse za terapiju. Sledece nedelje je komisija, pa cemo videti...
pozz svima :)
zvoncicaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 19, 2007 3:09 pm

HCV

Post od zvoncicaa »

Pozdrav za sve a narocito za djuu !!!!!!

Moj dragi je HCV pozitivan,srecom dete i ja smo negativne. Pocetak je tezak ali guramo,zahvaljujuci vama mnogo smo saznali o hepatitisu i ono najvaznije kako se boriti sa tim.
Meni su rekli da test na HCV moram ponoviti za koji mesec jer period inkubacije moze da traje od tri do sest meseci,dace bog da sve bude ok!
Sta da radim da ja ipak testiram i malu???? Znam da se to ne prenosi bas tako lako ali me je ipak strah.
zvoncicaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 19, 2007 3:09 pm

HCV

Post od zvoncicaa »

Pozdrav za sve a narocito za djuu !!!!!!

Moj dragi je HCV pozitivan,srecom dete i ja smo negativne. Pocetak je tezak ali guramo,zahvaljujuci vama mnogo smo saznali o hepatitisu i ono najvaznije kako se boriti sa tim.
Meni su rekli da test na HCV moram ponoviti za koji mesec jer period inkubacije moze da traje od tri do sest meseci,dace bog da sve bude ok!
Sta da radim da ja ipak testiram i malu???? Znam da se to ne prenosi bas tako lako ali me je ipak strah.
Odgovori