hepatitis C

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
Gem
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Avg 12, 2006 6:12 pm

Post od Gem »

Ћао народе!

У славу св. Николе решила сам да пробам како ради ћирилица на форуму. Верницима, срећна слава, с моје стране. Знам да имамо Јецу која је верујућа. :wink:

Звончице, добро нас нашла!

Моје мишљење је да не мораш да тестираш дете, нарочито не на брзину. Ако немаш ти, нема ни она. С друге стране, уколико ће тестирање да те умири, онда што да не.

Пошто ти је муж позитиван, ти би требало да се тестираш с времена на време. Шансе да те зарази су минималне, а то редовно тестирање је само рутинска предострожност и ништа више.

Поздрави с моје стране.
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 22, 2007 1:03 pm

Post od tweety_girl »

:lol: :lol: :lol:
Sretna Slava svima koji slave a i onima koji idu na Slavu :lol: :lol: :lol:
Imam sjajne vesti za vas, primili su me!!!!!
Danas sam bila kod prof. Pelemisa i rekao mi je da idem sada na ovu komisiju, ove poslednje nalaze da ostavim i da zavrsim sa ovim gin UZ i da mu donesem rezultate svih tih pretraga :lol: :lol: :lol:
doduse to ne znaci da cu komisiju i proci, ali posle 2.5godine doslo je i mojih 5 minuta makar da mi pogledaju nalaze :lol:
zakazala sam za sutra taj UZ u Visegradskoj, srecom nasla vezu inace bi mi zakazali za ko zna koliko meseci, radicu sutra jos taj jedan hormon i sve ce biti gotovo do petka :lol:
Pitala sam ga "pa onda cu zakasniti za komisiju" a on mi rece "ma ko ti je rekao da je komisija 20tog, ja sam predsednik valjda ja znam kad je, samo ti meni do kraja nedelje donesi sve" i koliko sam shvatila sledece nedelje je komisija...a kada, da li pocetkom ili krajem to je vec visa matematika :lol:
stigli su mi rezultati i iz infektivne, malo su mi se spustile transaminazice
AST 87
ALT 147
alkalna fosfataza 137
gama gt 44
laktat dehidrogenaza 523
i povisen mi je ig G 17 (granica je 16) al koliko kapiram to je pokazatelj proslih infekcija...verovatno je od one moje upale pluca koja je trajala od oktobra do pre nekih 10tak dana :lol:
Ne mogu vam opisati kako se osecam, naravno mozda me i ne prihvate, al ebiga kao sto on rece, on je predsednik, do sada nije hteo ni da me uzme u razmatranje, valjda misli da je dosao pravi trenutak da dobijem dragi pegi i ribu....
umesto sexa u novoj godini, zamena za isti :lol: samo je drugi proizvodjac i prima se u nadlakticu, efekat je isti :lol: :lol: :lol: :lol:
zvoncice dobro nam dosla!!!
samo polako, bice sve kako treba!!!
pa kad vec ponavljas testiranje, bolje da budete sigurni i za nju, sanse su male male male, al bolje da je testiras nego da ti to lezi u podsvesti i da te jede :wink:
Emanuil nik ti je prelep :D kako bre 20 miliona??!mozda su se oni zabrojali, a???a pri tom ipak samo fibroza 2....ja sam kad sam cula dzonika dobila glavobolju od njegovih 11 miliona, a ti si bas resila da gajis taj virus?! mozda je 200 000 kako su ludi mozda su dodali nulu
:-?
Dobro kazes, 3ka nije toliko strasna, krace ce ti biti i lecenje, ti i vecca cete sigurno proci ovu komisiju, ako ne, idemo svi u napad, lepo cemo ih izgristi i onda nek se slikaju sa toliko genotipova :lol: :lol: :lol:
Ljubim vas sveeeeee
odo se grejati pa na Slavu, tek sam pre pola h dosla kuci, a izasla sam iz kuec u 8h :lol: ne, nisam radila, nego sam bila po lekarima :lol: mogli bi da me placaju za to, puno radno vreme :lol: :lol:
Korisnikov avatar
Gem
Stalni član
Stalni  član

Post od Gem »

emanuil napisao:Evo najsvezijih novosti: imam genotip 3 i cak 20 miliona kopija virusa u krvi. Prvo je dobro, al je drugo lose, mada moja lekarka kaze da sa tim imam veeelike sanse za terapiju. Sledece nedelje je komisija, pa cemo videti...
pozz svima :)

Emanuil, pa i nisu tako loše vesti. :)

Stvarno je ogroman broj kopija. Ima istine u tome, što viša viremija, to su ti na komisiji veće šanse. Naravno, uz odgovarajuću fibrozu.

Ali, dobar je genotip. Od dva zla, izvukla si manji. Ipak se genotip 3 lakše leči, kraća je terapija i sve to.

Opet su znači pomerili komisiju, znači nije 20.12.?? Jao to čekanje da od njih stigne glas je najgori deo. :roll:
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 22, 2007 1:03 pm

Post od tweety_girl »

Gem napisao:Ћао народе!

У славу св. Николе решила сам да пробам како ради ћирилица на форуму. Верницима, срећна слава, с моје стране. Знам да имамо Јецу која је верујућа. :wink:

Звончице, добро нас нашла!

Моје мишљење је да не мораш да тестираш дете, нарочито не на брзину. Ако немаш ти, нема ни она. С друге стране, уколико ће тестирање да те умири, онда што да не.

Пошто ти је муж позитиван, ти би требало да се тестираш с времена на време. Шансе да те зарази су минималне, а то редовно тестирање је само рутинска предострожност и ништа више.

Поздрави с моје стране.
Ааааа ово ми није до сад пало на памет навикох се на латиницу по форумима :lol: :lol: :lol: сјајна идеја :wink: :lol:
видим, куцкале смо у исто време, велики поздрав од мене :lol:
Љуби вас све ваша јеца :P рецимо да ово послужи као тај киссс :lol:
Korisnikov avatar
Gem
Stalni član
Stalni  član

Post od Gem »

Kiss Jeco!

Опа, овде само падају добре вести данас, ако се таквима наравно уопште могу назвати!!! Јетрени ензими су ти високи, стварно парадоксално да човек треба да се радује што му је горе, ал' шта је ту је... Најважније је докопати се лечења.

Већ имамо три кандидата за комисију с форума. Није шала! Почела сам и ја с нестрпљењем да очекујем шта ће бити.
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2007 8:52 pm
Kontakt:

Post od Djuu »

Evo i mene... na brzinu!
Jeco presrecna sam sto ides na komisiju,ovde u Srbiji je i do nje tesko stici... Bice to sve suuper :D
Zvoncice draga dobro ti nama dosla :wink:
Naravno i svim ostalim novim clanicama zelim dobrodoslicu i sto pre da se dokopaju terapije.

Dzonik,srecan ti rodjendan i bez alkohola!

ljubim vas sve puno
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Džoniku je rodjendan??!!! :roll:

Džoni, srećan ti rodjendan i znaš šta ti želim!!! :wink:

Svim novim čalnovima želim dobrodošlicu, svima koji idu na komisiju da prodju (Jeco, nemam kredita, zato ti ne odgovaram na sms), svima koli slave želim srećnu Slavu, a svima koji idu na slavu - lep provod.
ontario napisao:Meni nije jasno sta je ustvari razlika izmedu masne jetre i hepatitisa(koji je upalni proces).
.

Hepatitis jeste upalni proces i pod tim pojmom se može svrstati svaki upalni proces jetre. Može se javiti i od lekova, alkohola, gaziranog......

A masna jetra je masna jetra (u al ti ga objasnih hahahaha).

Hepatitis B i C su virusni hepatitisi.

Ljubim vas sve. :wink:
emanuil
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 17, 2007 5:12 pm

Post od emanuil »

da li je tweety girl verujuca Jeca? e pa moj nik je takav jerbo sam verujuca i ja :) i svoje bolesti - ima ih dve ukupno - ne bih danas menjala ni za sta na svetu, jer su me vratile sebi, a to znaci i Emanuilu :)
a ovaj Treci Hepatitis Grozni pobedicemo zajedno, nego sta!
svi zajedno :)
emanuil
Novi član
Novi član

Post od emanuil »

tweety_girl napisao::lol: :lol: :lol:
kako bre 20 miliona??!mozda su se oni zabrojali, a???a pri tom ipak samo fibroza 2....ja sam kad sam cula dzonika dobila glavobolju od njegovih 11 miliona, a ti si bas resila da gajis taj virus?! mozda je 200 000 kako su ludi mozda su dodali nulu
:lol: :lol:
emanuil
Novi član
Novi član

Post od emanuil »

tweety_girl napisao: kako bre 20 miliona??!mozda su se oni zabrojali, a???a pri tom ipak samo fibroza 2....ja sam kad sam cula dzonika dobila glavobolju od njegovih 11 miliona, a ti si bas resila da gajis taj virus?! mozda je 200 000 kako su ludi mozda su dodali nulu
a mozda je 2 miliona?
toliko bejah uzbudjena zbog trojke, da nisam uopste vise sigurna sta mi rekose :)
provericu!
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

emanuil napisao: a mozda je 2 miliona?
toliko bejah uzbudjena zbog trojke, da nisam uopste vise sigurna sta mi rekose :)
provericu!
Ja tipujem na 2 miliona!! :wink: Sigurno si pogrešno čula, još ako spadaš u one koji u takvim situacijama oslepe, ogluve i zaneme (kao što sam ja kada uzimam bilo koji rezultat :lol: ), onda si garantovano krivo shvatila!! :lol:
Korisnikov avatar
kapeloto
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 30, 2007 2:27 pm

Post od kapeloto »

Ћао свима, ево придружујем се Јеци и Гем са ћирилицом, али са малим закашњењем.
Као прво Хвала за честиткте!!! :D :D :D :D Лепо сам провео дан, за неко дивно чудо, јер сам обично за сваки свој рођендан ус.... А јуче, да ли су околнисти такве тренутно, не знам, али було ми је супер.

Јеца ми је заказала тек за 1. фебруар контролу у Београду, јер је све препуњено чак до матра, али се она оштро сукобила са сестром :D :D и успела да ме убаци за 1. фебруар. Тако да то испаде и боље, ко зна када бих тада заказао јер последњу вакцину треба да примим 15, фебруара, па ми то дође као преглед анкон терапије. :D
Емануил, могуће је да си се зезнула у бројци ( Дај Боже ), али је исто тако и могуће да ниси. Требала си узети примерак од свог лекара да усфотокопшираш да имаш за себе. У сваком случају Јеци и теби и Веци и свима који чекају комисију да прођу!!! То од свег срца желим :P :P :wink: :P :P

Све вас поздрављам и љубим!!!
emanuil
Novi član
Novi član

Post od emanuil »

e pa, stvar je u tome sto sam se ja samo cula telefonom sa mojom doktorkom, ali nazvacu je opet danas!
i da, Dzoniku srecan rodjus sa zakasnjenjem :)
vecca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 7:54 pm

Post od vecca »

Dzonik, srecan tebi rodjis sa zakasnjenjem, pazi i mazi jetricu, pa da dozivis puno veselih rodjendanskih zurkica!

Nego vidim u ovom nasem carstvu pocele da vladaju zenske!
Jeco, posto tebe zapade predsednik komisije, a ti aktiviraj sve sarmerske atribute pa ispovrti taj famozni datum kad ce komisija da se sastane.
Bilo bi mnogo lepo da me drzava za rodjendan (25.) obraduje tako skupim poklonom - pegasys+copegus :D

Jeco, Emanuil, okiticemo mi jelku sa kutijicama ribavirina, onako sofisticirano, a ne sa tamo nekim sljastecim kineskim kuglicama :D :D :D
vecca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 7:54 pm

Post od vecca »

Sad procitah na krstarica forumu post jos jedne sapatnice, kaze komisija tek u sledeci cetvrtak, 27. :cry:
Odgovori