hepatitis C

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
kapeloto
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 30, 2007 2:27 pm

Post od kapeloto »

Cao narode,
Pravopisna greska, obrnuto je ALT je 326, a AST je 101. U bunilu sam pisao, pa ni kada sam citao nisam primetio gresku. :-? Mada bi bilo dobro da je kako sam napisao :D .
Doktorka koja mi je gledala rezultate, prvo me je pitala,za kada mi je zakazana kontrola u Beogradu, onda sam joj pokazao izvestaj od Bozicke ne kome nema nista sem broja kopija, genotipa i terapije ( bez prioda trajanja ), gde se kontrola ni ne pominje, pa mi je rekla da sacekamo da vidimo kakvo ce stanje biti za dve nedelje i onda da se razmisli da li da mi da uput. ( Ja se nadam da ce moj doktor uskoro doci sa odmora, pa cu sa njiim da vidim. ) Onda mi je rekla da zovem Bozicku da moram da budem u kontektu sa njom i da je piam sta da radim????? :o A iskreno od kada su transeminaze pocele da skacu bez povratka, zvao sam skoro svaki dan odelenje u Beogradu i tako su bezobrazni i arogantni, d ne umem da opisem. Sestra Sneza je na odmoru, pa ne mogu da zovem na lokal 40. Jutros sam zvao ponovo i zamislite, na centrali mi puste lokal 52, oni tamo podignu slusalicu i spuste pored telefona. Pa jedno deset minuta sam slusao sta oni tamo pricaju u nadi da ce se neko javiti, da bi na kraju spustili slusalicu. :evil: Potrosio sam sav kredit. :D
Sve sam trazio da pregledam, kroz glavu mi se vrzmaju kombinacije raznih virusa, npr, A i B, pa sam trazio da mi urade anti tela, ona mi kaze da to oni ne rade, kao ni za stitnu zlezdu. Ali moracu da se cujem sa jednim doktorom iz higijenskog da to proverim. Da bi mi na kraju rekla, " Sta ce ti to? ", pa me je cak i pitala, zasto sam radio hormone stitne :o .
Ej bre, ovde se ne zna ko koga....
A pre toga mi se nakacila neka iz laboratorije, koja nije htela da mi da rezultate, kao rezultati se podizu pre podne, ja joj objasnjavam da ne mogu da pimim terapiju bez njih, ona poce da se derendza, e onda mi je puklo, " razvalio " sam vrata, usao i uzeo rezultate sam. Bre posle cetiri meseca se ona jedina nasla pametna da mi ne da rezultate i da pametuje :x . Detalje necu opisivati, bilo je gadno!!! :evil:
Videcu, dve nedelje ce brzo proci, ali proslo je vise od tri meseca i bojim se najgoreg, isreno!
Korisnikov avatar
kapeloto
Aktivan član
Aktivan član

Post od kapeloto »

" ZABORAVI, AKO MOZES... !? " :D

PUNO VAS POZDRAVLJAM I LJUBIM!!!

:P :P :P :P :P :P :D :D :D :D :P :P :P :P :P
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Džonik, u petak je Sneža radila, a i treba da zoveš na lokal 52 i moraš biti uporan. Dešava se da slušalicu ostave pored, ali samo kada imaju gužvu ili pacijenta na primanju Peg. (bar je tako bilo kada sam ja imala prilike da vidim). Kad budeš dolazio na kontrolu ovde, idi u Konzilijum i tamo odradi sve analize. Mrzim kad krenu tako da pametuju. :evil:

Ja na pitanje "Šta će ti?" Odgovaram uvek sa: "Treba mi!". :evil:
Jesen stize dunjo moja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Sep 23, 2007 12:20 am

Post od Jesen stize dunjo moja »

Bila emisija na Studiju B pre neki dan gost bio infektolog sa VMA. Pricali o gripu, i hepatitisima.
I on je rekao da se HCV sada leci u 80% slucajeva. :? Kao dobra je terapija sada dostupna svima (?!) pa nema problema. :roll: Rekao je i za tu komisiju da daje besplatnu terapiju samo najugrozenijim pacijentima, kod kojih se razvilo tesko ostecenje jetre. A svuda po teoriji treba sto pre poceti sa terapijom jer je za lecenje HCV-a kljuc uspeha ako se na vreme pocne, da se ne dozvoli virusu da se razmnozi... ali sta kada ovde cekaju da te razvali virus pa tek ti onda daju terapiju... :roll:
Bye bye little lady
Jesen stize dunjo moja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Sep 23, 2007 12:20 am

Post od Jesen stize dunjo moja »

Takodje pominje ono sto nisam prvi put cuo, da je potrebno 20-30 godina da bi se razvila teska bolest jetre?! Da li je to zaista tako u praksi, ili pak nekome moze da se stanje pogorsa i posle samo godinu dve?
Bye bye little lady
Korisnikov avatar
kapeloto
Aktivan član
Aktivan član

Post od kapeloto »

Maki, ako nisam jutros zvao jedno desest puta, nisam nijednom. I kada sam trazio lokal 40, zena sa centrale mi je rekla da je Sneza na odmoru i da radi neka druga ( rekla mi je kako se zove ) i da se ona sigurno ne javlja na telefon. Na to sam je ja zamolio da me ipak prebaci, sto je ona i ucinila. Zvonilo je dok meni nije dosadilo da slusam signal lokala.
Ujutru idem u Bastu, pa cu u povratku svratiti do infektivnog da mi daju broj telefona mog doktora, da vidim kada ce da pocne da radi, pa onda da mu odnesem sve rezultate do sada i ako bude hteo da mi da uput za Beograd. Onda cu zvati da zakazem, nadam se da ce Sneza do tada doci sa odmora. A ako ne dodje, ne znam sta da radim, jer i prosli put ( pre terapije ) sam prvo zvao na lokal 52 i oni su mi rekli da oni tu ne zakazuju, vec moram na lokalu 40. To ti je kao autobus 45 koji kruzi i nikako da stane. :D
Korisnikov avatar
kapeloto
Aktivan član
Aktivan član

Post od kapeloto »

dzonik82 napisao:Jeste li culi novosti za belu listu lekova RZZO-a, na tu listu prelaze svi lekovi za HIV, i pegasys, ali samo za dijagnozu hepatitisa B. Tako da smo mi i ovog put is.... :evil:

Na moje pitanje doktorci, da li mozda zna zasto nije pegazis usao na belu listu RZZO-a, za dijagnozu hepatitisa C, ona mi je odgovorila, da je to zato sto u Srbiji ima mnogo vise obolelih od hepatitisa B. Nisam mnogo bas upucen u to, ali za B sam siguran da postoje i drugi lekovi koji su u velikom procentu uspesni u lecenju i izbacivanju virusa.

Pitam se, pitam????? :roll: :roll: :roll:

Vecco, jos cetiri dana? Jesi li zvala ili kojim slucajem isla da pitas za komisiju? Ako ne mozes da ih dobijes na telefon, put pod noge i pravo na kliniku.
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

Jesen stize dunjo moja napisao:Takodje pominje ono sto nisam prvi put cuo, da je potrebno 20-30 godina da bi se razvila teska bolest jetre?! Da li je to zaista tako u praksi, ili pak nekome moze da se stanje pogorsa i posle samo godinu dve?
U principu jeste, ali svaki organizam je priča za sebe. Nekome se za godinu dana razvije onoliko koliko bi nekome za 10. :-?

Onaj tvoj prethodni post-to je zaista tako i da ne bih sada koristila teže reči za to što rade i kako nas zaludjuju, samo ću reći blažu varijantu - "okruglo pa na ćoše"!!! :x

Džoni, moraš malo "žustrije" da nastupiš u domu zdravlja. :P Samo kažeš da ti treba uput za kontrolni pregled, ako te pitaju "Zašto?", ti kažeš da ne znaš da su ti tako (iz bolnice) oni rekli. :wink:
Stvarno ludim od toga "dr je na bolovanju/odmoru a vi doltel umrite,jer nema zamene!!!!" :evil:
Korisnikov avatar
kapeloto
Aktivan član
Aktivan član

Post od kapeloto »

Maki, najgore od svega je to sto ja nemam nista sa Domom zdravlja. Ni u kakvom slucaju oni meni ne bi mogli da daju uput za Beograd. To ide obrnutim redosledom, u Dom zdravlja po uput a infektino u Uzicu, pa onda u infektivno po uput za Beograd, pa onda opet u dom zdravlja, da se taj uput overi i od strane doktora opste prakse i da doktor da uput na lekarsku komisiju, onda ides na lekarsku komisiju, da ti oni odobre, pa tek onda ides u Beograd... :o
To nam je Srbija? Sto ne moze lakse, kad moze teze? :o
Da moze neko od drugih doktora da mi napise uput bilo bi lepo, ali moju terapiju vodi dr. Milcanovic, a on je sa druge strane nacelnik infektivnog. Da menjam doktora, morao bih da pisem molbu i da navodim razloge zasto zelim da menjam. Isto je to kao i u Beogradui i Srbiji. Nekoliko ljudi drze konce u svojim rukama.
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2007 8:52 pm
Kontakt:

Post od Djuu »

Evo bas sam se cula sa jednim drugarom iz bolnice koji je lecio akutni C roferonom (zarazili ga na operaciji, to zna 100% jer je redovno kontrolisao krv pre toga).
Lecio se o svom trosku jer su ga vodili kao akutni C.
Na zalost bezuspesno, PCR mnogo gori nego pre pocetka terapije.

E kako sam besna zbog svega i zbog svih njih i zbog svih nas i zbog ove fensi bolesti u bednoj zemlji i glupih politicara i moralnih lekara... Smucilo mi se sve, bas!
Korisnikov avatar
kapeloto
Aktivan član
Aktivan član

Post od kapeloto »

Dju, ovde me vise nista ne iznenadjuje. Ocekujem da ce i meni onih 11 miliona kopija utrostruciti, jer sudeci po transeminazama koje su vece, cak i od onda kada su stagnirale posle onog naglog rasta, mnogo pre terapije.
Pitam se zasto li transeminaze rastu? Jetra mi je u redu? :D Ma daj!
Ne znam stvarno ko nije besan? :evil:
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2007 8:52 pm
Kontakt:

Post od Djuu »

Pa ne,virus ti se sigurno replikuje.
Ono sto mene najvise brine je to sto je tom drugaru dr Simonovic rekla da nije sigurna da li bi njemu i Pegasys pomogao kada je ovako odreagovao na Roferon.
I sta to molim vas treba da znaci?
Korisnikov avatar
Gem
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Avg 12, 2006 6:12 pm

Post od Gem »

Djuu napisao: Ono sto mene najvise brine je to sto je tom drugaru dr Simonovic rekla da nije sigurna da li bi njemu i Pegasys pomogao kada je ovako odreagovao na Roferon.
I sta to molim vas treba da znaci?
Znači da ona misli da on nije responder na interferon. U osnovi su Roferon i Pegasys ista stvar samo je Pegasys stabilniji u organizmu i nešto jači. Jednostavno rečeno, Pegasys je interferon koji je bolje vezan i to mu omogućava produženo dejstvo u organizmu, zato se i daje na sedam dana.

Njeno mišljenje ipak nije presudno, ako to može da ga umiri. Ipak njemu ostaje da proba sa Pegasysom, pa da se vidi da li taj konkretni lek za njega radi. Ali bi on bio u boljoj poziciji da je responder, pa relapser...a ne non-responder tokom terapije.
Korisnikov avatar
Gem
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Avg 12, 2006 6:12 pm

Post od Gem »

Plus treba imati na umu da ribavirin značajno podiže efikasnost i Roferona i Pegasys-a. Ne znam da li je tvoj poznanik tokom terapije uzimao i ribavirin?

Roferon je realno prevaziđen za lečenje hcv-a. Tako da posle terapije Roferonom, realno je bolje ne izvlačiti zaključke. :)
vecca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 7:54 pm

Post od vecca »

Eto mene cisto da podelim muku sa Dzonikom.
Danas sam u zescem bedaku, jos kad procitah Dzonikovu agoniju skroz se izbedacih.
Znate celog zivota sam se hvalila kako sam zdrava (osim migrene) i sta sad svi tu nesto drame oko obicne kijavice, kad ono...dosla maca na vratanca:-(
A ta igranka po lekarima i uglednim medicinskim ustanovama, od toga sam bezala ko djavo od krsta, ali eto i mene snadje muka.
Doduse do sad sam se provlacila na prijateljska poznanstva, imam puno prijatelja-vrsnjaka po raznoraznim bolnicama i slicnim mestima, ali nikad nisam to zloupotrebljavala
Nemam pojma kad je komisija upravo sam u postupku da saznam, ali telefonska varijanta ne dolazi u obzir jer bi na takav tretman kao sto je Dzonik prosao poludela i napravila javno sranje. Tak'a sam, sta cu.
Radila bi tu i TV ekipa i vajni ministar, ne bi mi bilo prvi put.
Zato se suzdrzavam direktnih kontakata sa stokom.
Znam ja dobro kako je na infektivnoj, nije njima lako, al' brate diskriminaciju ne tolerisem. Generalno!
Moja doktorka rece 15. Kako 15 kad je neto nedelja, ajd nek me neko ubedi da je i to moguce. Dobro, nek bude sredinom meseca ili tako nekako, ali ubi me neizvesnost, odmaranje i bolovanje.
Znam Majja za gvozdje i C vitamin, moja prica je bila generalna znajuci sta je uobicajeni meni u zemlji Srbiji, i da nisi bolestan trebalo bi ga promeniti.
U svakom slucaju mislila sam na zdravu, laganu, nemasnu i lako probavljivu hranu.
Danas mi je doslo da jedem analgetike (odavno ih ne pijem) a ne hranu, juce sam imala glavobolju, evo i veceras se ponavlja u fantasticnoj kombinaciji sa cesanjem.
Blago vama koji mozete bar da spavate.
Odoh da se trujem amigranom , ionako mi se lose pise.
Odgovori