hepatitis C

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
Gem
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Avg 12, 2006 6:12 pm

Post od Gem »

E, pa to je mnogo veci problem.

To se i inace radi u Vinci. I iz klinike tamo salju na genotipizaciju (poseban test). Iskreno, ne znam da je neko to uradio privatno, ali nema razloga da ne moze. Treba se raspitati. I mene vidis, sad zanima, koliko li to kosta. Ako saznas, javi na temu. :)

To ti je jako vazan podatak. Od genotipa zavise, ne samo sanse za uspeh terapije, vec pre svega - duzina terapije.
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2007 8:52 pm
Kontakt:

Post od Djuu »

Ja stvarno nemam nista protiv hexalaba ali napisala sam ti one dve laboratorije (sto se privatnih tice) u njima radi nik PCR dr Sonja koja je nacelnik lab. na infektivnoj klinici, najbolji je strucnjak u zemlji.

Genotipizaciju je u Vinci pre radila dr Gorana Nesic,takodje izuzetan strucnjak,nisam sigurna da li i dalje radi tamo ali privatno radi u Aqualabu. Ako hocete pozvacu ih ja u ponedeljak pa cu se raspitati za cenu.

Super M.D. sto si krenuo da resavas taj problem, sad samo polako.

A sta vi drugari radite?

Kako ste mi?

Izlazi li uopste vise neko u grad na neku pijanku :lol: . Subota danas a mi svi drezdimo kod kuce. Zivele kucne buve!
Korisnikov avatar
Gem
Stalni član
Stalni  član

Post od Gem »

Miles Davis napisao:A za drzavne institucije nemam vise zivaca, pre bi umro nego tamo dosao na red, odlucio sam da sve uradim sam, podignem kredit i lecim se.
I jedna mala napomena. Bez obzira sto ti placas, ne mozes sve da uradis sam. Mora lekar da ti prepise terapiju, da ti izda recept da bi je ti uopste kupio, a svakako moras da budes pod lekarskom kontrolom tokom terapije. Tako da obrni, okreni...moras s nekim iz institucija da se povezes i za svoje sopstvene pare.

Ako neko zeli da podigne kredit i da se leci, ne verujem da bi ga lekari sprecavali u tome, a mogao bi sledece stvari da odradis o trosku zdravstvenog osiguranja - nova biopsija, posto je od stare proslo 5 godina, pcr, genotipizacija i sve sto se radi pre terapije (to je jedna citava sila raznih testova). Naravno, novu biopsiju treba raditi samo ako lekar smatra da ima za to potrebe.

Stvarno je malo cudno i neozbiljno od ovih sa VMA da te zavlace pet godina...cak ni genotip nisu odredili????

Pozz Djuu...kako si ti? :)

Ovo sa cenom sam rekla, cisto sto mislim da bi bilo zanimljivo da znamo okvirno koliko kosta, ono ... kurioziteta radi. Ja se nikad nisam setila da pitam, prosto mi nije palo ranije na pamet. :)
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Djuu »

Cudno bas to za VMA. Svojevremeno je tamo radio prof. Djokic, izuzetan strucnjak, na zalos umro je nedavno, ima par godina.
On je slao pacijente za PCR u lab. u kojoj radim. Ne znam ko je sad glavni tamo.

Gem draga ja sam promenjivo. Dobro sam dok me neko ne "nagazi". Onda sam mnogo losse. Strasno lako planem, ne znam sta mi je, verovatno sam neispavana ili ko zna...

Ljubim vas sve

Budite mi dobro
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Džonik kako si? Žao mi je što ovo čitam....... :cry:

A za ove tvoje.......nemam komentar za nemarnost oko tog trebovanja! :evil:

Nadam se da si nekako preživeo dan, sada vidi da odmaraš što više.

Djuu, možda ti je došla žuta minuta, bolje da ti se svi sklone sa puta!! :lol:

Miles Davis, napomeni da želiš da saznaš i genotip a ne samo broj kopija virusa.
vecca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 7:54 pm

Post od vecca »

Pozdravljam sve, lecene, zalecene i one na cekanju.
Da se predstavim:
fibroza 3
genotip 1
3500000 kopija

Vidim da svi imamo raznih problema na putu eliminacije virusa.
Materijalni (neko pomenu i kredit), problemi sa zdravstvenim radnicima (kako ovo divno zvuci, mislim zdravstveni radnici), laboratorijama....
Meni je dijagnostikovana autoimuna bolest jetre pre godinu dana, a do pre 2 meseca doktorka nije smatrala potrebnim da mi uradi ni biopsiju ni test na HCV. Znaci izgubila sam 1 godinu. Vec!
Prosla sam i pokusaj lecenja pronizonom od koga mi je skocio secer na 20! Kad je i to neslavno proslo jer su nalazi ostali gotovo isti (alk fosfotaza 520, gama GT 209...bilirubin 32...AST 103, ALT 136), tek onda je odlucena hospitalizacija. I, sta biva? HCV+!
Inace u pitanju je poprilicno cenjen, da ne kazem veoma ugledan (preporucen) doktor, moram priznati meni jako simpatican.
Uzged budi receno, zadnji put kad sam kupovala RELIV forte, apotekarka me je ubedjivala da je u pitanju preparat kome je glavni sastojak ARTICOKA!
Toliko o nasim sjajnim strucnjacima sa uglednim diplomama.
Cujem da na infektivnoj lekari insistiraju na ajurveda preparatu LIV 52.
Jel to znaci da se oni ne gade holistickog pristupa u lecenju, za razliku od vecine ostalih lekara, ili sta?
Moj doktor insistira na RELIV-u.
E sad kad je jasno tuzno stanje moje jetre, svi u bolnici su se jako uzbudili mojim slucajem, obilazili su me u coporima, sa sve stazistima i studentima, pa im nista nije jasno. Iz bolnice sam otpustena sa nejasnom (privremenom) dijagnozom oko koje ce se (valjda) dogovoriti u dogledno vreme :(

Imam samo jedno pitanje: zna li neko pouzdano da li je sledeca komisija 15.12.?
Jesen stize dunjo moja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Sep 23, 2007 12:20 am

Post od Jesen stize dunjo moja »

Uf, dosta jaka viremija.

A opste je poznato da lekari nemaju veze kada vide da transaminaze luduju, umesto da ih odmah rutinski posalju na Anti HCV test (kao i HbSAg) oni lupetaju bajke te masna ti jetra, te autoimuni hepatitis itd. Zaboravljaju da je to vreme proslo kada su se oni skolovali i kada nije bilo skoro ni HBV a kamoli HCV-a.
Bye bye little lady
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

:roll: tesko neko vreme... ljudi- drzite se!
Korisnikov avatar
Gem
Stalni član
Stalni  član

Post od Gem »

Pozdrav vecco i dobro nam došla! :)

Kad se sastaje komisija mogu da ti kažu samo na klinici. Ako su ti oni rekli 15.12. onda zovi na taj dan da vidiš ima li novosti. Ta komisija i u poslednjem trenutku može da se održi nekog drugog datuma.

Ako ikako možeš, ne nerviraj se mnogo po tom pitanju, pošto ti sa svojim nalazima definitivno dobijaš terapiju (ukoliko nema nekih kontraindikacija, a verovatno nema, jer bi ti to već rekli). Znam da te čekanje sad izluđuje, ali je potpuno svejedno da li ceš poceti u decembru ili januaru, pa cak i februaru (daleko bilo). Mesec dana, gore-dole, ne menja stvar. Iskoristi to vreme da se psihicki pripremiš za terapiju, odmori se i pripremi unapred koliko možeš, posvšršavaj unapred poslove za koje znaš da te očekuju i organizuj sebi "friendly environment" koji ce ti omoguciti da se na miru leciš narednih godinu dana :) Naravno, ovo se odnosi na ono što možes unapred da isplaniraš. Možda je čak i bolje da počneš u januaru, tako ćeš izbeći zavrzlame oko prazničnog trebovanja lekova, vađenja krvi po prazničnim terminima, dobijanja terapije pod nadzorom dežurne ekipe i svu nervozu koja sa tim ide.

Ovaj tvoj broj kopija je klasična, moglo bi se čak reći uobičajena, visoka viremija. Kod tog rezultata je bitno da se utvrdi da li spadaš u manju grupu pacijenata koji imaju nisku il vecu grupu onih koji imaju visoku viremiju. Šanse za izlečenje su malo veće kad je niska viremija u pitanju. Nažalost, većina obolelih od hroničnog hcv-a ima visoku viremiju, tako da ti tu nisi neki veliki izuzetak, naročito u tvom stadijumu bolesti. Sam rezultat služi da bi se uporedio sa rezultatom kontrolnog pcr testa koji se radi tokom terapije da bi se videlo koliko je terapija u tvom slucaju efikasna.

Da li pod fibrozom 3 podrazumevaš - tešku fibrozu?

Potpuno je neverovatno da su ti postavili dijagnozu autoimunog hepatitisa, a da prethodno nisu iskljucili virusne hepatitise!!!??? Obicno vec na prijemnom odeljenju, ambulantno, rade te testove.

A vala, neverovatno je i da se ja još uvek cudim "svemu i svacemu" posle "svega"! :)

Ovo za LIV 52 ne znam koliko insistiraju. Meni ga, recimo, uopšte nisu nudili. Mislim da ga više daju zato što nemaju šta drugo da ponude nekim pacijentima, pa u tom smislu nisu gadljivi da predlože bilo šta, niti brane korišcenje preparata, koje sve i da ne pomažu, a ono bar i ne štete jetri. Pacijent "kao šatro" pije neki lek, oni su mu "kao šatro" nešto prepisali, tako da je i vuk sit i ovce na broju. Čista win -win situacija, posmatrano iz svakog ugla. :)
vecca
Novi član
Novi član

Post od vecca »

Hvala na dobrodoslici mada bi bolje bilo da smo se upoznali nekim lepsim i veselijim povodom :D
Moj "portret" je zasnovan na informaciji koju mi je dao moj lekar jer sam izasla iz bolnice pre nego sto su bili gotovi nalazi biopsije i PCR-a. Svi nalazi su poslati po automatizmu komisiji tako da ih nisam videla niti sam imala bilo kakve veze sa infektivnom klinikom.
A o HCV-u nisam znala bas nista, osim kakva je to bolest po definiciji.
Prvobitna dijagnoza nije bila autoimuni hepatitis vec primarna bilijarna ciroza. Nije to neka, sustinski velika razlika, obzirom da je u pitanju ugrozenost jetre, ali bez obzira, test na HCV morao je biti uradjen.
Sad kad znam o cemu se radi, da sam nekim cudom lekar po zanimanju i obrazovanju, svakako bi to odmah proverila.
Psihicki sam uveliko spremna, stavise fokusirana samo na tu stvar, takodje i moja porodica i prijatelji.
Sto se tice LIV52, to sam cula od ljudi koji su leceni na infektivnoj.
Dju, jesam li ja to dobro shvatila?
To uopste nije bitno, osim meni, jer volim sve da znam, narocito sta je u glavicama nasih mudrih i najpametnijih lekara na svetu
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Pozz Veca, ja ću samo ukratko oko LIV52......on ne služi za lečenje jetre, već je samo malo pročišćava ako tako mogu da kažem, recimo da je malo oslobadja od toksina i olakšava na taj način njen rad. Znači to je samo preparat ali ne i lek.

Svo društvo i novo i staro puno pozdravlja Džonik i javiće se čim bude mogao. :wink:
vecca
Novi član
Novi član

Post od vecca »

Pozz Majjice-dusice,
znam kakav je to preparat i znam da nije lek (nisam ga ni nazvala lekom), zato sam i postavila pitanje.
To je preparat zasnovan na alternativnoj ajurveda medicini. U Indiji kao i u Kini alternativno je legitimno kao i akademsko lecenje.
Kod nas se lekari drze ko pijan plota akademskog nacina lecenja, vulgarno receno tretira se posledica, a sve ostalo tumace po sistemu abrakadabra.
Nego kad smo kod alternativnog, jeste li culi za Cordyceps?
Pijem ja i to:-)
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Djuu »

Vecco draga dobro ti nama dosla,drago mi je da si tu.

Nemam puno vremena,samo sam htela da pozdravim drustvo pa se kuckamo kasnije.

ljubi vas dju
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 22, 2007 1:03 pm

Post od tweety_girl »

Ooooh, pozdrav svima :lol: :lol:
pa de ste bre ljudi, nema me par dana, a ovde svasta nesto, vi bas ocete da ja citam puno :lol: :lol: :lol:
ne brinite se, ja sam samo malo poludela, smejem se brez prestanka 24h...hormoni valjda, boli me stomak, ali od smeha :lol: :lol: :lol:
Uh, a stvarno, zar mora hexalab? ja ih bas nesto ne volim, posle svih onih za i protiv prica, ne znam sta bih vam rekla.Ja sam imala srece sa infektivnoj, tamo su mi radili pcr i to za dz...nisam ga nesto cekala, ni 10 dana...to zavisi od toga kad oni napune onaj njihov kit.Dok ne bude pun, ne rade test, a sada ako ste medju poslednjima, cekacete par dana, a ako ne..ne smem ni da zamislim koliko :lol:
Dobrodosla vecco i jos bolje sto pre otisla kad budes - tj zavrsila sa lecenjem :lol:
Prepustam te pametnicama ovde, ja i alternativa zajedno ne idemo :lol: tako da ti ne mogu pomoci, samo cu ti preneti sto su meni rekli, kada dobijes terapiju, nista od tih preparata ne valja da pijes.Posto navijamo za tebe da to bude uskoro, mozda je bolje da sacekas i sa tim, otkud znam? :-?
No kako kazu nista nije gotovo dok te ne zaboli glava :lol: moj prevod, onda stvarno, ko to zna? :lol: :lol: :lol:
e, ja sam pukla ne mogu biti ozbiljna nikako ovde :lol:
odo ja da nastavim da ludujem, cuvajte mi se drustvance
DJUUUUUUUUU DOBILA SAAAAAAAAAAAM :lol: :lol: :lol: sjajno je zaista, vredelo je truda :lol: :lol: kad ces ti nama vamo, a?
ajmo pijemo svi jednu lepu kaficu :lol: :lol: :lol:
da, pisala sam na abc, Dzoniiii nemo siris paniku i opet nisi stavio dovoljno :lol: :lol: :lol: ma ja sam vam super
imam sada i splenomegaliju, tj uvecala mi se slezina, jetra me bas bas boli, a "sarene je strukture" sta god to znacilo dragoj mi doktorki koju cu sledeci put kad vidim,castiti sa par polomljenih kosti, al ne brinite, necu joj dirati kicmu za sada :lol: i naravno standardno transaminaze rastu li rastu, hiperehogena jetra i tsl....
Zub mi je ok, kanali busni, cekam 17ti kad mi je zakazala, malo bolje spavam tj uspevam bar po par sati da zaspim...
uglavnom, smejem se, nek ide zivot :lol:
ne mogu sada o tome da mislim, suvise mi je lepo ovako :lol:
ljubiiiiiiiiiiiiiiiim vas sve punooo
Iksice, kako si nam ti?????Kad ti idu ispiti?
Kisss :lol:
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

vecca napisao:Pozz Majjice-dusice,
znam kakav je to preparat i znam da nije lek (nisam ga ni nazvala lekom), zato sam i postavila pitanje.
To je preparat zasnovan na alternativnoj ajurveda medicini. U Indiji kao i u Kini alternativno je legitimno kao i akademsko lecenje.
Kod nas se lekari drze ko pijan plota akademskog nacina lecenja, vulgarno receno tretira se posledica, a sve ostalo tumace po sistemu abrakadabra.
Nego kad smo kod alternativnog, jeste li culi za Cordyceps?
Pijem ja i to:-)
:lol: :lol: Veco, zovi me kako god (i šerpom i loncem), samo nemoj to "dusice" :lol: (dobijam anafilaksu od toga momentalno :lol: :lol: :lol: )

Nisam čula za Cordyceps, jel te ne mrzi da nam opišeš malo šta je to......?! :roll:

Inače, LIV52 preporučuju i farmaceuti iz Roche-a, tako da mislim da je sasvim ok, ali što ti reče i Tweety.....ako dobiješ terapiju - MOJ NE!!! :lol:

Tweety, upravo ti odgovorih na pp. :wink:

Djuu, javi se kad imaš vremena........

Ljubim vas sve i stare i nove, kuckamo se!! :wink:
Odgovori