hepatitis C

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

Ma sta kazes!!!!!!!!!! Jaooooo Slika Slika :evil: :evil: :x Tweetice ja cu kad porastem da budem lekar i necu dozvoliti nikome nista ruzno da se desi... tako da...eto, uvek mozes kod mene...

Slika
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2007 8:52 pm
Kontakt:

Post od Djuu »

E moja Jeco draga.... kao sebe da slusam :D

Ima Boga, sve ce to doci na svoje!

Jedva cekam da Iksa postane dr :P , malo je takvih ostalo :cry: .

Nego kad ce rezultati Jeco?

saljem vam svima poljubac,
i vama koji dodjete povremeno pa nestanete
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Joooj Jeco....... :cry: .....baš mi beše krivo kada sam pročitala tvoj post..... :cry:

Nego, htedoh da predložim nešto i nemam pojma da li je izvodljivo, tako da se pripremite da ću možda da odvalim nebulozu decenije!! :lol: :lol: :lol:

Da li bi mi mogli nekako da se okupimo (kao neki anonimusi u borbi protiv C), da se organizujemo i da sakupimo kako, ko i koliko može novac, da se kupe rukavice i razdele zdravstvenim ustanovama tj laboratorijama?!

Da li treba saglasnost nekog ministarstva ili koga već :roll: ?

Da li možemo da skupljamo dobrovoljne priloge uz neku garanciju narodu da će taj novac ZAISTA otići u te svrhe?

Ili nešto slično tome, da li je to izvodljivo nekako??? :roll:
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 22, 2007 1:03 pm

Post od tweety_girl »

:cry: ja ne mogu da prestanem da mislim na tu sestru ceo dan...kako li je tek njoj... :cry:
Majjce, ma moze sve, tj ne moze nista :lol: :lol: :lol:
Pazi ne moze niko tek tako da dobije nase rukavice, oni da bi ih primili, moraju odeljenja nabavke da proknjize sve to, tj da prvo poruce, pa da mi isporucimo blablabla kako mislis da se to provuce kroz knjige?kao donacija?malo to nece moci...makar da im mozemo izdati fiskalni i gotovinski racun pa i ajde :lol: ovako mozemo svesta da turimo u te rukavice...ne moze to tako :lol:
Djuu draga primila sam mail ALI PRAZAN :lol: :lol: :lol: a rezultati...bice sutra, ma to je obicna kks plus transaminazice i te stvari...
bice to ok znam ja :lol: :lol: tipujem na transaminazice oko 200 ako budu manje castim :lol:
Ljubim vas sve punoooooooooo
Da, nazalost malo je onih kao nasa divna Iksa, zato 10000 poljubaca samo za nju :lol: :lol: :lol: :P :roll:
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Djuu »

Ma kako sad prazan??? :oops: :lol: :lol: Nesto mu se desilo usput!

Nego drage moje imaju oni svi rukavica koliko hocete.
Sve zdravstvene ustanove pisu trebovanje za svoje potrebe. Nije problem u nestasici, pa gomila tih rukavica se nosi kuci za ribanje wc-a i ko zna cega.
Vecina laboranata jednostavno nije navikla da vadi krv sa rukavicama (i sama sam takva), nezgodno im je pa idu na ono - ma nece to mene, tako da sto se mene tice ja nisam za nikakve akcije :roll:
Jeco nemoj da se bedacis mnogo,nisi ti tu nista kriva. Lepo si joj rekla da imas C, zar ne. Da nisi to bi bila sasvim druga prica, ovako savest treba da ti je mirna. Od sudbine se ne moze pobeci, pa ako joj je sudjeno da se zarazi... a ja opet verujem da ce sa njom biti sve ok, mozda ce samo da izvuce neku pouku iz svega pa ce sledeci put i da navuce te rukavice!

Mislim, zamislite ironiju da mi njih doniramo a oni nas shikaniraju kad stignu i kako stignu! Ne mislim na ljude iz laboratorija nego iz zdravstva uopste.

Ili sam ja opet previse hladna :o ? Ako nisam u pravu slobodno obaspite paljbu po meni, dobro sam raspolozena, podnecu sve! :lol: :lol:
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od tweety_girl »

Djuu napisao:Ma kako sad prazan??? :oops: :lol: :lol: Nesto mu se desilo usput!

Nego drage moje imaju oni svi rukavica koliko hocete.
Sve zdravstvene ustanove pisu trebovanje za svoje potrebe. Nije problem u nestasici, pa gomila tih rukavica se nosi kuci za ribanje wc-a i ko zna cega.
Vecina laboranata jednostavno nije navikla da vadi krv sa rukavicama (i sama sam takva), nezgodno im je pa idu na ono - ma nece to mene, tako da sto se mene tice ja nisam za nikakve akcije :roll:
Jeco nemoj da se bedacis mnogo,nisi ti tu nista kriva. Lepo si joj rekla da imas C, zar ne. Da nisi to bi bila sasvim druga prica, ovako savest treba da ti je mirna. Od sudbine se ne moze pobeci, pa ako joj je sudjeno da se zarazi... a ja opet verujem da ce sa njom biti sve ok, mozda ce samo da izvuce neku pouku iz svega pa ce sledeci put i da navuce te rukavice!

Mislim, zamislite ironiju da mi njih doniramo a oni nas shikaniraju kad stignu i kako stignu! Ne mislim na ljude iz laboratorija nego iz zdravstva uopste.

Ili sam ja opet previse hladna :o ? Ako nisam u pravu slobodno obaspite paljbu po meni, dobro sam raspolozena, podnecu sve! :lol: :lol:
Draga, bas tako DESILO MU SE, DESILO :lol: :lol: :lol:
pogledaj mozda je zbog yahoo-a on ume da sece attachmente...bice da je to :lol:
Nisi ti hladna, da, rekoh joj ja, ali bas kao sto si rekla to su delici sekunde...sledeci put cu vristati...sto je najgore sve me sestre tamo i znajuu, redovan sam gost...ali opet se osecam tako lose, kao da je to moja odgovornost....
:lol: samo ti nama budi dobro raspolozena!!! :lol:
sve je to zivot, znas kako ide, para na paru, vaska na vasku...obicno i stradaju nevini..nekom ludom lekaru tako se nesto ne bi desilo :(
ljubim vas sve punooo
desilo mi se da idem u krevet :lol:
lepo mi pajkite svi.. dobro de, skoro svi, znamo mi ko je nasa draga nocna ptica :lol: i ljubimo je punoooo
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Djuu napisao:

Ne, nisi ti hladna, ja bih samo nekako da ih POKRENEMO :roll: , da misle na sebe, a samim tim i na ostale ljude.

Svakako opravdavam tvoju reakciju iz tvog ugla, tu nema govora!! :wink:

Nego se ja uprpim kada vidim šta se sve dešava i kako se sve ljudi mogu zaraziti, odmah pomislim koga oni sve mogu i tako upadnem u začaran krug. :(

Ljubi i vas vaša noćna ptica!! :lol:
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

majja napisao:
ALT...................20...............(8.0-41.0)

AST..................16................(4.0-36.0)

Bez obzira na ovo, PCR je pozitivan. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Korisnikov avatar
kapeloto
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 30, 2007 2:27 pm

Post od kapeloto »

:cry: :cry: :cry:
Ne znam šta bih drugo mogao da kažem sem DRŽITE SE I BUDITE JAKI, JOŠ VIŠE NEGO ŠTO STE BILI DO SADA!!!
Korisnikov avatar
Gem
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Avg 12, 2006 6:12 pm

Post od Gem »

Jako mi je krivo Majjo!

Nadala sam se da ce kod MM PCR biti negativan.

I meni su transaminaze bile niske...Alt 19, Ast 20...a PCR dosao pozitivan. Sta da ti kazem? Bice bolje u nekoj sledecoj terapiji.
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od tweety_girl »

:cry: Majjce draga drzi nam se!!!Znas da smo mi svim srcem uz vas, jel su vam rekli koliko kopija ima, sta vam sada kazu, jel ima sanse da dobije ponovo terapiju, jel ste bili kod Bozicke? :cry:
Drzi se molim te!!!!
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Ima manje od 2000 kopija, tako piše u nalazu (uz to da je +). U petak idemo na infektivnu, ništa do tada ne znam........ :cry: :cry: :cry:
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Djuu »

:cry: :cry: :cry: :cry:

Ne mogu da verujem da je pozitivan!

Jako mi je zao :cry:
Korisnikov avatar
kapeloto
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 30, 2007 2:27 pm

Post od kapeloto »

Ćao svima,

Majja, u potpunosti se slažem sa Damirom, Teckom i Ivom, a i sam sam ti to rekao.

Pisao sam Dr. Hrstić sa ABC – a da mi da svoje mišljenje u vezi transeminaza, naravno sa tabelom koju sam postavio i u jednom od svojih postova i ona mi je odgovotila sledeće

citat:

"Iskreno, ovaj porast aminotranferaza nije uopce simpatican. Ako niste uzimali stvari koje mogu utjecati na jetru (tipa lijekovi, alkohol ili, nedao Bog opojne droge) onda je ILI ucinak interferona (nuspojava) ili povrat virusa. Ovo SVAKAKO treba istraziti razlog (hormoni stitnjace?)."

Iskreno, pijem lekove za smirenje, što većina od vas zna, a isto tako sam ih pio i kada su mi se transeminaze normalizovale. Iz odgovora me brine ono što sam boldirao.

A ovakav odgovor mi ni jedan doktor koji radi na užičkoj infektivnoj klinici nije dao, što sam vam već rekao.

Molim vas da prokomentarišete ovo!

Ljubim vas!!!
Korisnikov avatar
Gem
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Avg 12, 2006 6:12 pm

Post od Gem »

dzonik82 napisao:
Ovo SVAKAKO treba istraziti razlog (hormoni stitnjace?)."
Nisam shvatila da li si vec radio hormone stitne zlezde i jesu li ti rezultati van granica ili nisi uopste radi?

Pre terapije se proveravaju ti hormoni, kao i tokom terapije. Ako nisu bili u redu, onda je trebalo da se endokrinolog ukljuci u pricu, odnosno da ides na dodatni pregled i pretrage da bi se utvrdilo sta se tacno dogadja.
Odgovori