hepatitis C
Gem,
Ne otpusnoj listi kada sam bio na biopsiji na Infektivnoj, je pisalo da su uzeti, stao mi je mozak, ne znam kako da kazem, za analizu svih neophodnih faktora, medju kojima je i stitna zlezda. Kada sam dobio ovu terapiju, odnosno kada sam isao na kontrolu, nakon biopsije, meni te rezultate niko nije predocio, niti znam da li je to uradjeno.
Razgovaracu veceras sa nekim od doktora koji budu na odeljenju, o tome, kako mogu da uradim te analize.
Ne otpusnoj listi kada sam bio na biopsiji na Infektivnoj, je pisalo da su uzeti, stao mi je mozak, ne znam kako da kazem, za analizu svih neophodnih faktora, medju kojima je i stitna zlezda. Kada sam dobio ovu terapiju, odnosno kada sam isao na kontrolu, nakon biopsije, meni te rezultate niko nije predocio, niti znam da li je to uradjeno.
Razgovaracu veceras sa nekim od doktora koji budu na odeljenju, o tome, kako mogu da uradim te analize.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ovde tokom terapije to niko od lekara ne traži da se radi, ali svakako su bile uključene sve analize pre terapije i to ne samo za štitnu (ANA, AGMA, At TPO, AMC i ostale se te liste). To je moralo biti odradjeno pre terapije, jer su to indikatori na osnovu kojih se odredjuje da li uopšte smeš primati terapiju) i rade se na kraju terapije da se vidi da li je došlo do nekih poremećaja u toku same terapije.
Ono što si boldovao, ja tumačim da ili su u pitanju nuspojave terapije, što može biti razlog povišenih transaminaza ili da ne postižeš SVR-stabilan virusološki odgovor. To ćeš videti kada budeš odradio PCR.
Ono što si boldovao, ja tumačim da ili su u pitanju nuspojave terapije, što može biti razlog povišenih transaminaza ili da ne postižeš SVR-stabilan virusološki odgovor. To ćeš videti kada budeš odradio PCR.

-
- Stalni član
Hej
(sada ću i ja konačno u Tweety-nom fazonu sa smajlićima
), samo da vam javim da smo bili danas u bolnici i da dr kaže da je sve sjajno, da je rezultat odličan i da mu samo ne ide u prilog razvoj tehnologije i osetljivost testova!!!
Da je radjena kontrola na testovima koji su se koristili pre dve godine, bio bi sigurno negativan!!
Izem ti tehnologiju i dostignuća, kud baš tu da napreduje!!

"Pročitala" je rezultat kao "slabo pozitivan", nije predložila nikakvu dalju terapiju, samo normalan život bez masnog, gaziranog i alkohola.
Kontrola za 3 meseca, da se proprate transaminaze i da se eventualno uradi PCR, koji će kako stvari stoje, ovoga puta biti o ličnom trošku, ali to je rekla da zavisi od toga kakve će biti transaminaze i da će se o tome dogovoriti naknadno.
Eto, nije sve tako crno!!!

Da je radjena kontrola na testovima koji su se koristili pre dve godine, bio bi sigurno negativan!!

Izem ti tehnologiju i dostignuća, kud baš tu da napreduje!!

"Pročitala" je rezultat kao "slabo pozitivan", nije predložila nikakvu dalju terapiju, samo normalan život bez masnog, gaziranog i alkohola.

Kontrola za 3 meseca, da se proprate transaminaze i da se eventualno uradi PCR, koji će kako stvari stoje, ovoga puta biti o ličnom trošku, ali to je rekla da zavisi od toga kakve će biti transaminaze i da će se o tome dogovoriti naknadno.
Eto, nije sve tako crno!!!

-
- Stalni član
Da, potpuno si u pravu. Jeste nas umirila i činjenica je da bi bilo bolje da je tamo bio zaokružen minus a ne plus, ali u glavi je sada nekako lakše.Djuu napisao:Pa ajde majce i ja da vam cetitam,mada Gem dobro kaze, dr vas je lepo umirila.
Svakako bi bilo mmnogo bolje da je rezultat negativan.
milica m, hvala i tebi na lepim željama.

Džonik, šta bi sa štitnom?
Cao svima,
Kao prvo da pozdravim sve, pa cu onda krenuti sa pricom
.
Kao drugo, Majce drago mi je sto " nije sve tako crno ". Samo napred!!!
Kao trece: Dju, kako si ti?
A bebac?
Kao cetvrto, Mathias vas je sve pozdravio, imao je srece sto se izvukao ziv iz udesa koji mu se desio. Zahvalimo se Bogu! Sada gura dalje!!!
Kao peto, Jeca nam je izgleda bas zaribala.
Verovato ce vam se ona javiti, pa ce vam reci
i ponovo moram ujutru da ustanem rano da ih zovem da ih opomenem da trebuju
da jurim da me bocnu
i da idem kod kuma, jer je sutra sahrana njegovom ocu
. Dosao sam kuci posle " terapije " istusirao se i legao da spavam, zaspao i sad se probudio, oci kao krofne
. Sve mi se pomesalo
MANIAC!!!
A da, za malo da zaboravim, uzeo sam upu za proveru hormona stitne, atko da cu u ponedeljak da vadim krv, a kada ce rezultati biti gotovi, ne znam, ali ovde ce biti kao i uvek. odlazim da probam again da zaspim, jer me ceka naporan dan.
Laku vam noc, ljubim vas sve, budite jaki, hrabri, dobri i nasmejani.
Kao prvo da pozdravim sve, pa cu onda krenuti sa pricom

Kao drugo, Majce drago mi je sto " nije sve tako crno ". Samo napred!!!

Kao trece: Dju, kako si ti?

Kao cetvrto, Mathias vas je sve pozdravio, imao je srece sto se izvukao ziv iz udesa koji mu se desio. Zahvalimo se Bogu! Sada gura dalje!!!

Kao peto, Jeca nam je izgleda bas zaribala.

MANIAC!!!
A da, za malo da zaboravim, uzeo sam upu za proveru hormona stitne, atko da cu u ponedeljak da vadim krv, a kada ce rezultati biti gotovi, ne znam, ali ovde ce biti kao i uvek. odlazim da probam again da zaspim, jer me ceka naporan dan.
Laku vam noc, ljubim vas sve, budite jaki, hrabri, dobri i nasmejani.
- Miles Davis
- Novi član
- Pridružio se: Sub Dec 08, 2007 5:24 pm
Oko godinu dana nisam radio testove, poslednji su bili vise nego odlicni AST 34; ALT 85, malo uvecni leukocit(bela krvna zrnca) 13.61 ref. je 4.0 - 10.8, ultrazvuk abdomena- bez uvecanja i promena. Radio sam samo Elisa test koji kaze HCV+, PCR nisam nikada radio.
Nemam nikakvih poremecaja u svakodnevnom zivotu, zamaranje ili nesto sto bi ukazivalo na bolest, osim povremenih hemoroida, osecam se prilicno zdravo i jako.
Radio sam i biopsiju 2002. kada su mi i detektovali HCV+ i tada je sve bilo u najboljem redu.
E sada, ja bih uradio PCR test u Hexalab, imaju dve vrste Kvalitativni i Kvantitativni- koji je neophodniji?
I usao bih u taj proces lecenja, i psihicke pripreme za to.
Imam 31 god.
Nemam nikakvih poremecaja u svakodnevnom zivotu, zamaranje ili nesto sto bi ukazivalo na bolest, osim povremenih hemoroida, osecam se prilicno zdravo i jako.
Radio sam i biopsiju 2002. kada su mi i detektovali HCV+ i tada je sve bilo u najboljem redu.
E sada, ja bih uradio PCR test u Hexalab, imaju dve vrste Kvalitativni i Kvantitativni- koji je neophodniji?
I usao bih u taj proces lecenja, i psihicke pripreme za to.
Imam 31 god.
- Miles Davis
- Novi član
- Miles Davis
- Novi član
Pa nemam nekog narocitog razloga za hexalab, nego znam da oni rade PCR, svakako bih uradio taj test privatno...ne bitno mi je koja je to laboratorija, bitno mi je samo da su ozbiljni i da su testovi pouzdani.
A za drzavne institucije nemam vise zivaca, pre bi umro nego tamo dosao na red, odlucio sam da sve uradim sam, podignem kredit i lecim se.
4 godine je gospodi sa Infektivne klinike VMA, posto su mi tamo to otkrili, vaznije da od mene izvuku priznanje da sam narkoman (sto nisam), nego da me edukuju o bolesti i pomognu mi da se lecim.
Svaki savet je vise nego dobro dosao.
Hvala.
A za drzavne institucije nemam vise zivaca, pre bi umro nego tamo dosao na red, odlucio sam da sve uradim sam, podignem kredit i lecim se.
4 godine je gospodi sa Infektivne klinike VMA, posto su mi tamo to otkrili, vaznije da od mene izvuku priznanje da sam narkoman (sto nisam), nego da me edukuju o bolesti i pomognu mi da se lecim.
Svaki savet je vise nego dobro dosao.
Hvala.
Cao Miles,
A i ostali, vidim svi ste na forumu
Vidi ovako, za pocetnu dijagnostiku obicno se rade oba testa. Kvalitativni da se utvrdi prisustvo virusa u krvi, a ako je on pozitivan, onda kvantitativni koji utvrdi broj kopija virusa u krvi. Kvalitativni test je osetljiviji od kvantitativnog, zato bi sve i da ti je kvantitativni negativan, morao da se radi i kvalitativni. Ukoliko je kvalitativni negativan, nema potrebe da se radi kvantitativni. U principu, tebi je konstatovan hronicni hcv (na biopsiji) i sad bi trebalo da prebrojis viruse...znaci vazniji ti je KVANTITATIVNI pcr.
Moj licni savet je da test ne radis u HEXALABU vec u Vinci - samo okrenes Institut telefonom (centrala (011) 2458 222, 244 0871) i oni ce ti sve objasniti, koliko kosta, kad moze da se radi i slicno. Jeste to malo komplikovanije i duze se ceka, ali na klinici imaju vise poverenja u taj test. Cene su otprilike slicne. Isti aparat ima i Hexalab, ali tamo taj test rade manje zvucna imena. Ukoliko ti Vinca iz nekog razloga ne odgovara, ok je i Hexalab. Na sajtu imas njihov cenovnik, pa se sracunaj sta ti vise finansijski odgovara. Da li da radis prvo kvalitativni, pa ako ima potrebe i kvantitativni - znaci, racunas da ces platiti oba najverovatnije ili da radis samo kvantitativni, sto je , u startu, jeftinija opcija. S tim sto, ako se on vrati negativan, onda moras da radis i kvalitativni, za svaki slucaj!
Nadam se da odgovor nije mnogo zapetljan, al bar dva puta sam ponovila sustinu.
Pitaj, ako jos nesto nije jasno...
I da, pitanje...jel znas koji ti je genotip?
pozz
A i ostali, vidim svi ste na forumu

Vidi ovako, za pocetnu dijagnostiku obicno se rade oba testa. Kvalitativni da se utvrdi prisustvo virusa u krvi, a ako je on pozitivan, onda kvantitativni koji utvrdi broj kopija virusa u krvi. Kvalitativni test je osetljiviji od kvantitativnog, zato bi sve i da ti je kvantitativni negativan, morao da se radi i kvalitativni. Ukoliko je kvalitativni negativan, nema potrebe da se radi kvantitativni. U principu, tebi je konstatovan hronicni hcv (na biopsiji) i sad bi trebalo da prebrojis viruse...znaci vazniji ti je KVANTITATIVNI pcr.
Moj licni savet je da test ne radis u HEXALABU vec u Vinci - samo okrenes Institut telefonom (centrala (011) 2458 222, 244 0871) i oni ce ti sve objasniti, koliko kosta, kad moze da se radi i slicno. Jeste to malo komplikovanije i duze se ceka, ali na klinici imaju vise poverenja u taj test. Cene su otprilike slicne. Isti aparat ima i Hexalab, ali tamo taj test rade manje zvucna imena. Ukoliko ti Vinca iz nekog razloga ne odgovara, ok je i Hexalab. Na sajtu imas njihov cenovnik, pa se sracunaj sta ti vise finansijski odgovara. Da li da radis prvo kvalitativni, pa ako ima potrebe i kvantitativni - znaci, racunas da ces platiti oba najverovatnije ili da radis samo kvantitativni, sto je , u startu, jeftinija opcija. S tim sto, ako se on vrati negativan, onda moras da radis i kvalitativni, za svaki slucaj!
Nadam se da odgovor nije mnogo zapetljan, al bar dva puta sam ponovila sustinu.

Pitaj, ako jos nesto nije jasno...
I da, pitanje...jel znas koji ti je genotip?
pozz
- Miles Davis
- Novi član