hepatitis C

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

:o :o :o :o :o straaaaaaaaasnoooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :evil: :evil: :-?
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 22, 2007 1:03 pm

Post od tweety_girl »

strasno ili ne draga moja, isto ti se 'vata :lol: :lol: :lol: :lol:
Dobrodosli u Srbiju :lol: :lol:
Sve to ide u rok sluzbe, ali nije najprijatnija stvar u zivotu :lol:
Korisnikov avatar
kapeloto
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 30, 2007 2:27 pm

Post od kapeloto »

Jecke, ja sam ti rekao sta bih mu ja uradio. :evil: Steta sto nema vise ovakvih smajlica pa bih ih natovario na ovaj post.
Ne znam sta je sa ostalima, ali Mathias je vrlo umoran i mnogo radi, pa ne stize da se bavi netom i sve vas pozdravlja.
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2007 8:52 pm
Kontakt:

Post od Djuu »

Ma strrrrasnnnooooo Jeco!

Posto sam ja jos uvek u poluagresivnom fazonu - otresla bih ga od pod!

Ali ajd da budemo fini malo- u novine bih ja njega. Pa cekaj malo, sta to znaci?
Kao prvo covek je needukovan, koji je on to fakultet zavrsio?
Kao drugo, da li sve to oko posebnih uslova znaci da on nema sterilizator mozda?
Muka mi je od takvih, stvarno. I sto puta kazem kako cu da cutim i ne govorim vise o tome ali eto,kao verovatno i svima nama, savest me tera da kazem.

A kao trece, sta te briga, nabaci jos jedan tvoj :lol: i nadji novog zubara,ovaj ocigledno pojma nema!

Ljubi vas sve Djuu, nadam se da ste bolje od mene!
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od tweety_girl »

Polakoooooooooooooo :lol: ajmo da se svi smirimo ;) svima nam ovde treba kolektivni odmor :)
Ma, da je drzavna praksa, pa ni sekund ne bih razmisljala nego bih ga odmah prijavila...ovako, moze mu se da se ne lazemo, da nije bas fino sta je uradio...ali on sam bira pacijente, po principu plati pa klati :lol:
Tako da...sta mi znaci da se nerviram? :lol:
Udaricemo mi brigu na veselje, jedan je zivot...svi po casu soka od borovnice, zamisljajte da je neko lepo vince i ajte u zdravlje :lol: :lol:
Moramo da cuvamo zivce, jer ako sami sebe ne cuvamo nece nas niko cuvati ;) :lol:
Ljubim vas ja sve i odoh u krevet, imam temperaturu :lol: :lol:
mozda cu i spavatiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :lol: :lol:
kuckamo se sutra!
voli vas vasa jeca :lol:
NEMA ZEZANJA< SAMO :lol: :lol: :lol:
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

tweety_girl napisao: Majjce, veruj mi, to nije nikakva velika muka :lol: :lol: procice za par dana...to su svakodnevni problemi...a pricale smo o nekim ozbiljnim stvarima...ne moze se to porediti nikako, tako da don't worry ;) :lol:
Ljubiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim te punooooo
samo napred!
Koji si ti genije!! :o :lol: :lol: :lol: Kisssssss

Ne mogu da verujem za ovu priču o zubaru! Kaži mi molim te, zašto ga nisi pitala šta bi bilo da mu nisi rekla ili da nisi znala da imaš!!? I zašto ga nisi pitala da li je svestan koliko pacijenata dnevno obradi a da pojma nema da imaju......B, C.........nebitno šta!!! :roll:

Ja bih ga baš namerno bacila u paranoju!! :evil: :evil: :evil:
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od tweety_girl »

:lol: :lol: :lol:
ma koja paranoja draga moja :lol: dovoljno sam ja u paranoji :lol:
Ne mogu ja ispravljati krive Drine, sta da mu radim, sve to ide u rok sluzbe, njemu nek Bog oprosti!
Danas sam konacno sredila zub :lol:
Heh, doktorka mi nije verovala da mi je izaso novi umnjak, dok nije videla svojim ocima :lol: :lol: doduse, posle je bilo problema sa ovim kvarnim zubom, tj plombiranim kvarnim...upalilo se sve, kaze mi "pa nije ni cudo sto te boli" :lol: :lol: cistila mi kanale, stavila lek...sad cekam 3 nedelje da ih zapusi tj ponovo cisti ako se ne smire do tad, videcemo :lol: :lol:
Danas sam dobila batine na gastro :lol:
Ljudi moji kako ja smem da idem na ultrazvuk, svasta pa radila sam pre pola godine...ima ona i zdrave normalne pacijente, a meni sto nije dobro to je normalno, ja sam bolesna :lol: :lol: :lol:
Zena bas voli da se dere :lol: doslo mi je da je oderem :lol:
No i to je gotovo :lol:
Kako ste mi vi??????
Sad dodjoh na forum vidim dole pise da je tu i Novi...
Novi javi se :lol: :lol:
Masemo ti lepo, doduse ja naduveno od bolova, ali aj :lol:
Ljubim vas sve
Jesen stize dunjo moja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Sep 23, 2007 12:20 am

Post od Jesen stize dunjo moja »

Pitao sam najboljeg druga od kolege koji je stomatolog kako se sterilise oprema u njegovoj ordinaciji (radi i u privatnoj, i u drzavnoj). I kaze na 180c. :roll:
Koliko bese ono stepeni treba da bi se HCV ubio totalno, preko 500 jel?

Pa sad ti idi kod zubara. :evil:
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Jesen stize dunjo moja napisao:Pitao sam najboljeg druga od kolege koji je stomatolog kako se sterilise oprema u njegovoj ordinaciji (radi i u privatnoj, i u drzavnoj). I kaze na 180c. :roll:
Koliko bese ono stepeni treba da bi se HCV ubio totalno, preko 500 jel?

Pa sad ti idi kod zubara. :evil:
Ne, ne!! 180 je taman toliko koliko treba!!! Budi bez brige!! :wink:
Jesen stize dunjo moja
Aktivan član
Aktivan član

Sigurno? :) Potrazicu na netu te podatke da li za B ili C na kojoj temperaturi prezivljava...

Nego, ovo mi zapade za oko:
Томица Милосављевић, министар здравља

Рођен је 24. децембра 1955. године у Крушевцу.

Медицински факултет Универзитета у Београду завршио 1979, постдипломске студије из области ендокринологије, ензимологије и метаболизма на том факултету 1983, специјализацију Интерне медицине 1986, а докторат медицинских наука 1988. године.

Потпредседник Г17 плус. Изабран 2005. године за члана Сталног комитета Светске здравствене организације за Европу – руководећег тела WHO–EURO за мандатни период 2005–2008. године.

У два мандата, од 2002. до 2003. и од 2004. до 2006. године, министар здравља у Влади Републике Србије.

Од 2001. до 2002. године помоћник директора Клиничког центра Србије за интернистичке делатности и директор Клинике за гастроентерологију и хепатологију Института за болести дигестивног система Клиничког центра Србије.

Био је професор Интерне медицине на Медицинском факултету Универзитета у Београду, председник Југословенског удружења за гастроентеролошку ендоскопију, доцент на Катедри интерне медицине Медицинског факултета Универзитета у Београду, члан International Gastro-Surgical Club, асистент на предмету Интерна медицина Медицинског факултета Универзитета у Београду, специјалиста интерне медицине, гастроентеролог на Институту за болести дигестивног система Клиничког центра Србије.

Аутор 300 научних радова публикованих у страној и домаћој медицинској литератури, учествовао на бројним семинарима и научним пројектима у земљи и иностранству, председник Комисије за борбу против ХИВ/АИДС-а и Савета за права детета Владе Србије, члан бројних стручних удружења.

Говори енглески и руски језик. Ожењен, отац троје деце.
Neko ko expert za gastroenterologiju i pritom ministar zdravlja, kako moze da dozvoli da se desavaju onakve nebuloze kao pre par meseci onaj skup hepatologa kada su umesto da pomognu ljudima resili da im odmognu maximalno i da se svaka kontrola cak i obicnih transaminaza placa... :-?
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

[quote="Jesen stize dunjo moja"]Sigurno? :) Potrazicu na netu te podatke da li za B ili C na kojoj temperaturi prezivljava...
[quote]

Ma MILION POSTO!!! :D :D :D

Ukucaj u google-u "Milena Božić hepatitis C" ili tako neki pojam, videćeš i njen članak iz nekih novina, tu sam i ja pronašla a i sećam se da je to pričala na predavanjima o hepatitisu C, na koja sam i ja išla! Kad sam otišla na predavanja koja je držao dr Delić, nije to pomenuo u svom izlaganju, ali sam ga ja pitala to na kraju (kao pravi štreber :lol: ) i potvrdio je isto to.

Tako da se slobodno opusti. :wink:
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

majja napisao:
Jesen stize dunjo moja napisao:Sigurno? :) Potrazicu na netu te podatke da li za B ili C na kojoj temperaturi prezivljava...
Ma MILION POSTO!!! :D :D :D

Ukucaj u google-u "Milena Božić hepatitis C" ili tako neki pojam, videćeš i njen članak iz nekih novina, tu sam i ja pronašla a i sećam se da je to pričala na predavanjima o hepatitisu C, na koja sam i ja išla! Kad sam otišla na predavanja koja je držao dr Delić, nije to pomenuo u svom izlaganju, ali sam ga ja pitala to na kraju (kao pravi štreber :lol: ) i potvrdio je isto to.

Tako da se slobodno opusti. :wink:
Jesen stize dunjo moja
Aktivan član
Aktivan član

OK :)

Evo jos jednog clanka, prosto ne verujem da su ove brojke tacne!! :o
Od 227 građana iz Beograda, Novog Sada i Podgorice, koji su besplatno i anonimno testirani na prisustvo virusa hepatitis C, kod njih 25 otkrivena je infekcija. Inficirane osobe su u većini slučajeva mlađe životne dobi, ispod 40 godina, i to 15 muškaraca i 10 žena.

Kao mogući put prenosa infekcije i razlog testiranja devet inficiranih osoba navelo je da su intravenski upotrebljavali opojna sredstva. Osam osoba je pre 1992. godine primilo transfuziju krvi, a dve osobe su imale rizičan seksualni kontakt. Tetovaža i pirsing navelo je na testiranje jednu osobu, tri osobe su preležale žuticu, a dve inficirane osobe imale su ranije povišenu aktivnost transaminaza, što je jedan od simptoma da sa jetrom nešto nije u redu.

- Na hepatitis C trebalo bi da se testiraju oni koji su primili transfuziju do 1992. godine, bolesnici sa hemofilijom, oni koji idu na hemodijalizu, intravenski narkomani, deca majki koje su nosioci virusa hepatitisa, donori tkiva i organa, seksualni partneri inficiranih osoba, promiskuitetne osobe i oni sa povišenom aktivnošću enzima jetre. Rano otkrivanje ove bolesti uz pravovremeno i adekvatno lečenje daje realnu nadu za izlečenje - objašnjava dr Ljiljana Jemuović, direktor sektora virusologiju u kompaniji „Roš“ koja je organizovala testiranje.

Od hepatitisa C, virusa koji napada jetru, u našoj zemlji, kako se procenjuje, boluje oko 100.000 ljudi. Ovaj virus je naročito opasan zato što početni stadijum najčešće prođe bez simptoma zbog čega većina bolesnika na uspeva da ga eliminiše pa se on razvija doživotnu, hroničnu hepatitis C infekciju, kaže dr Milena Božić iz Instituta za infektivne i tropske bolesti.

Veliki napredak u lečenju hroničnog hepatitisa C označila je pojava leka „pegasist“ koji u kombinaciji sa antivirusnim lekom dovodi do eliminacije virusa kod čak 84 odsto lečenih bolesnika.

S. Todorović

BLIC
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od tweety_girl »

:o :o :o oni zaista nisu normalni :x
kad covek cita sve njihove nebuloze pomislio bi "ah taj hepatitis, ma to nije nista" jos kako nas sjajno lece, uspesnije nego u citavoj Evropi i USA, ma sica...samo se pitam sto je ovde tako tesko dobiti prvu terapiju a tamo mozda 3-4 :(
Uzas jedan!
te procene koliko nas ima pomnozis sa 4-5, a uspesnost podelis sa toliko i eto istine :cry:
kissss
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od tweety_girl »

dragi moji samo da vam se javim
bila sam jutros da vadim krv, majjce znam da ces reci "jesam li ti rekla" :lol: posto sam se ponovo razbolela, temperatura i ostali bakraci...
medjutim svet mi se pomerio u sekundi..
moje vene su grozne, tri puta me je bezuspesno bola jedna sestra i u tom trenu je dosla druga, malo starija, koja se ponudila da proba ona.Kako me je stegla videh da nema rukavice i rekoh joj da imam C, da joj je bolje da ih stavi, u toj sekundi me je ubola i kako je "lepo pogodila" venu, ona je pukla i krv je krenula da tece svuda redom...morala je da obrise krv, nije imala kud, samo se blago osmehnula sa recima "nece grom u koprive"...posle je oprala ruke, ali avaj, imala je i sama rane na zanokticama...kada sam izlazila videh je na terasi, kako pusi i gleda u ruke, ne smem ni da zamislim sta joj je tada prolazilo kroz glavu, doslo mi je da se upucam na licu mesta, da nestanem...tako mi je zao, znam da nisam nista mogla da uradim, ali tako sam besna...onoj Bozicki i celoj komisiji bi zabola u d.. svih 6 genotipa, vala pustila ih da se peku par godina sa sve pricom da ne brinu, da njima nije nista, da je uspesnost 80%...onda bi im dala monoterapiju mozda....nije meni za mene, ma i da je neizlecivo, nema veze, ali zar je tesko biti covek, reci brate iskreno takva i takva stvar, budi covek...ne, to je za njih misaona imenica...bas sam besna....
No, opet se ja smejem, nek im Bog oprosti zaista ne bih pozelela nikom ovo pa ni njima, ni najgorem neprijatelju, a oni, heh, nek su nam zivi i zdravi...
Odo ja u krevetac :lol: ljubim vas puno drustvance drago, cuvajte se!
kisss :lol: :lol:
Odgovori