hepatitis C

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 22, 2007 1:03 pm

Post od tweety_girl »

:lol: :lol: :lol: :lol:
opet nije preneo kako treba ove :lol: :lol: :lol:
Sve vas puno pozdravlja vasa jeca!
Moram da vam pricam, nas dragi dzonik i ja smo se upoznali prekjuce, a sad kad sam na sigurnom odstojanju tj kod kuce, smem da vam kazem kako je bilo :lol:
Dzonik je zaista jedan sjajan decko, bilo mi je zaista neverovatno kod njega u gostima, kao da se znamo citav zivot, lepo smo se ispricali, iscaskali, Uzice bas i nismo stigli da vidimo, vreme je letelo, kao i obicno kada vam je lepo :)
Moramo ga samo malo vise opustiti da se ne nervira, kad je vec pozitivan...e pa moraju tolike kopije da doprinesu pozitivnosti, nema sta :lol: :lol:
Uspela sam da ga udavim :) i da ponesem od njega dosta pozitivne energije :lol:
Zaista mi je cast sto sam upoznala nekog tako normalnog posle duzeg vremena...nek mi oproste svi negativni, ali ima nesto u ovom virusu sto je bas pozitivno :lol: :lol: :lol:
Za kraj...jedva cekam da mu se zavrsi terapija, da moze da se posveti drugim stvarima, da moze da prodise kako treba....pa i da se ozeni :lol: nacicemo mu mi dobru zenu, zar ne? :lol: ;) gotov je ;) moram da opravdam nekako svoj status provodadzike ;) konkurs je otvoren, on se nista ne pita :lol:
Kako ste mi vi?
Majce kako je, Djuu kako ti je sad Milos, Iksice kako ispiti?
Ljubim vas sveeeeeeeeeeeeeee
vasa jeca
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

Jojjj Jecko, ovaj rok je za mene totalni promasaj, htela sam mnogo- a nista nisam uradila! Nisam ni izasla na ispite :-? No, nema veze :lol: :lol: :lol:

Znaci, upoznavanje je palo! Nego, sto mu trazis zenu, a tiiiii :lol: :lol: :lol: ??? Ili si ga bratski zavolela? :lol: :roll: :D malo da se nasalimo. E dobro, kako si ti? Jel serija bolova prosla (smanjila se)?

Djuu jel si se smirila? Ako te klince oseti tako nervoznu, i ono ce da podivlja, i eto ti jos vece muke :roll: :wink:

Dzonik, i kakva nam je Jecaaaaa :D :D :D :lol: ?

Drziteeeeeeeeee seeeeeeeeeeeeee!!!
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od tweety_girl »

Iksa napisao:Jojjj Jecko, ovaj rok je za mene totalni promasaj, htela sam mnogo- a nista nisam uradila! Nisam ni izasla na ispite :-? No, nema veze :lol: :lol: :lol:

Znaci, upoznavanje je palo! Nego, sto mu trazis zenu, a tiiiii :lol: :lol: :lol: ??? Ili si ga bratski zavolela? :lol: :roll: :D malo da se nasalimo. E dobro, kako si ti? Jel serija bolova prosla (smanjila se)?

Djuu jel si se smirila? Ako te klince oseti tako nervoznu, i ono ce da podivlja, i eto ti jos vece muke :roll: :wink:

Dzonik, i kakva nam je Jecaaaaa :D :D :D :lol: ?

Drziteeeeeeeeee seeeeeeeeeeeeee!!!
jedan veliki kiiiiiiiiissssssssssssssssssss za tebe draga moja.
Sad je gotovo, nemoj se nervirati sto nisi izasla ni na jedan ispit, nema vajde od toga...bice to bolje u sledecem, vala da si nam se ti samo lepo odmorila i lepo provela to je najbitnije :) :lol: :lol: nemoj ulaziti u zacarani krug sta-bi-bilo-kad-bi-bilo :lol: :lol:
:lol: Nasmeja me slatko :lol: Dzonik je sjajan, kao da ga znam citav zivot, sjajan covek, sjajan drug...ne razmisljam o njemu na taj nacin, il da kazem istinu, ne razmisljam ni o kome na taj nacin :roll: :lol: :lol: Uostalom njemu je potrebna dobra zena ;) koja ce mu biti malo blize :lol: znate li vi samo da sam jedva dosla nazad, vozovi su prepuni, putnicki iz Prijepolja...samo dva vagona, puna prepuna, na jednoj nozi sam stajala pored vrata, pa sam sisla i sacekala voz iz Bara, koji je bio malo manje pun, moglo se lepo stajati :lol: :lol: no putovanje je bilo lepo, interesantno :lol:
Ne pitaj kak'a sam,ki upish, odma da ti kazem :lol: :lol:
Drzimo se nekako :lol:
Ljudi malopre sam se cula sa dzonikom, otisao je po bocboc, medjutim, stigli su mu rezultati krvi. Transaminaze su mu skocile na 260, najvise od pocetka terapije i jako se zabrinuo za to.
Rekla sam mu da ne brine!!!!
Ispravite me ako gresim. On ima preko 11miliona kopija i srecom tj cudom nema fibrozu. Ipak, da bi interferon pobio sve te kretene, potrebno je puno snage, kazem mu da su mu zato skocile transaminaze, kao znak da se njegov organizam bori...da, on jeste genotip 2, to je lakse, ali opet ima ih ko zutijeh mrava, prosto, logicno mi je da skoce, treba se tuci sa toliko skotova... :lol:
Medjutim, nekako se misao prikrala kod njega da eto povecale su mu se transaminaze, nece izbaciti virus, sva ova muka tri puta nedeljno bice uzalud.... A TAKO NECEMO DA SE IGRAMO :lol: :lol:
Gore glavu, samo pozitivno dzoniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!
Nemoj da klones duhom molim te!
Jer tako dragi moji da to sto su mu skocile transaminaze ne mora da znaci nista lose??? Majce koliko se secam i MM su bile visoke?
Sta vi mislite?
DZONIK, POKUSAJ DA NE BRINES PLIZZZZZZZZZZZ
MI SMO UZ TEBE!!!BRATSKI :lol: :lol: :lol:
Ljubim vas sve punoooo
Korisnikov avatar
kapeloto
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 30, 2007 2:27 pm

Post od kapeloto »

POCETAK TERAPIJE 03.09. ALT 188 AST 65
Nakon 4 nedelje 02.10. ALT 23 AST 20
Nakon 8 nedelja 29.10. ALT 145 AST 57
Nakon 10 nedelja 12.11. ALT 149 AST 59
Nakon 12 nedelja 26.11. ALT 269 AST 101

POLOVINA TERAPIJE!!!

Trenutno ne mogu nista vise da napisem, nisam pri sebi, ali ne zbog transeminaza. Pisem ujutru kada izbistrim moj sicusni mozak!!!

Veliki KISS za sve!!!
Korisnikov avatar
Gem
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Avg 12, 2006 6:12 pm

Post od Gem »

Pa, ovo su vec dosta visoke transaminaze, sto ne mora obavezno da znaci nesto jako lose. Bez kontrolnog pcr testa, tesko da nesto moze da se zakljuci.

Dzonik, da li lekar koji te kontrolise tokom terapije, kaze nesto na tu temu?
Korisnikov avatar
kapeloto
Aktivan član
Aktivan član

Post od kapeloto »

Ćao, svima,
malo su se smirile strasti, pa sam mogu i nešto da napišem.
Na to skakanje transeminaza u toku terapije sam navikao, a i Gem navikao sam na to da doktori nemaju odgovor na to zašto je to tako.
No sinoć sam samo hteo da vam predstavim novi " izum " ALT -a. :D Imao sam drugih problema, pa nisam bio u stanju ni da pišem.
A ni sada neću ništa mnogo više, jer sve ono što je Jeca rekla o meni, da ne citiram, kažem i ja za nju. Samo što je ona mnogo stabilnija od mene :D .
Što se cura i ženidbe tiče, to ćemo ostaviti da sve prođe, pa ćemo onda razmišljati o tome :wink: . Zar nije bolje tako? :D :wink:

Pozdravlja, voli i ljubi vas sve vaš Dzonik!!!

:P
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Džonik, samo bez tolikog nerviranja, jer ono samo pogoršava stvari. Niko ništa ne može konkretno da kaže, osim pogadjaš koga......... PCR testa.

Vidi sa svojim dr šta, kako i kada a ja ti iz sve snage držim pesnice. Samo nemoj da očajavaš šta god i kako god da bude. Ljudi žive sa tim i nije kraj sveta. Ti radiš sve što je u tvojoj moći i tako treba i da ostane (ma koliko ti divljale transaminaze i ma kakav PCR test bio). Ne znam da li si i ti pratio i koristio dijetu koju sam ostavila, ona je MM znatno snizila transaminaze još i pre terapije.

Takodje se nadam da si izbacio i one čajeve? Jesi li? :roll:

Drži se i ne daj se i druži se što više i osmeh na lice. Osmeh pobedjuje sve. Ne košta ništa, a mnogo znači!! :wink:
Korisnikov avatar
kapeloto
Aktivan član
Aktivan član

Post od kapeloto »

Izbacio sam caj, Majja, jos u prvom mesecu terapije, sada samo pijem LIV 52, sto se tice HCV-a i jetre.
Nisam video na postovima o jetrenim dijetama, ali sam gledao na drugim sajtovima i ne mogu ti reci da se 100 % drzim nje, ali, u vecini %, da. Ne pijem alkohol, gazirano, pijem iskljucivo domace sokove iz blendera + kafu + zdranje cigara, ne jedem masno, jedem dosta i voca i povrca, kuvana jela, uglavnom bez zaprske...
Drzim se koliko mogu.
Ne znam za PCR, moj doktor je otisao na skoro svakomesecni odmor i nece biti prisutan 15 dana, tako da ne mogu da dobijem uput za Beograd. A jedino on moze da mi ga napise. :-?
a vise se ne nerviram mnogo oko terapije, prva reakcija je bila malo ostrija kada sam uzeo rezultate, ali to je trajalo nekih 5 - 10 minuta. Ima drugih problemcica, a oni su jaci od mene.

:D :D :D :D :D
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

dzonik, sigurna sam da ce sve biti dobro. Ovo je samo trenutak gde treba da pokazes veru i snagu.
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od tweety_girl »

Samo napreeeeeeeeeed drugovi moji nema nam kud :lol: :lol: :lol:
Ja sam k'o krelac tek sada posle mesec dana ludovanja shvatila da uzasan svrab koji me iritira moze da bude u stvari od dragog nam virusa...sve sam mislila da je od sapuna, menjala sapune, nervirala se...kad ono tamo medjutim :lol:
Moram da vam se pohvalim, danas u 5h idem kod cika zube :lol:
Znate vec, hcv sam dobila kod drugog cika zube, kada su mi operisali umnjak, a meni nesto prodje kroz glavu, da je to bas bio ovaj gornji levi, jer su me iskasapili tada... to je bilo pre 5godina, a sada...slusajte tu ironiju, na istom mestu mi se pojavio novi zub :lol: :lol:
Dakle, vasa drugarica ima 9 zuba...prvi put kad sam ga ugledala, mislila sam da sanjam..pre mesec dana je to bilo, bolelo me je ko ludo...medjutim, i dalje je tu, na mestu starog umnjaka izvadjenog tj operisanog jer nije bio niko tad jos uvek pre 5god na svetlost mojih usta iznikao je novi zub :lol: :lol: Cudno ali istinito :lol: :lol:
Prosle nedelje mi je ispala plomba koju mi je zuba stavio pre 2 meseca, tj vec ce biti 3 :lol: :lol: i posto me bol rastura, shvatam...on mi je plombirao kvaran zub, tj nije ga lepo ocistio :lol: :lol:
Posto sam sinoc zaspala u 5h jer me razni bolovi pice danima, resila sam da ne cekam ni sekund i zakazala zubara za 5 :lol:
Nekada, pa evo i ovaj zub od pre 3meseca sto je plombiran, sve su mi radili bez anestezije, cistili, zezali se...mogla sam ko konj da istrpim bolove...Sada vise ne...muka mi ih je :( i cim udjem u ordinaciju i sredimo prvu prepreku jelte zbog toga sto sam hcv+ :lol: ima da mu kazem, necu da sednem u stolicu dok mi ne da anesteziju :lol: :lol: Dok jos stojim :lol:
Bolova mi je preko glave, secam se letos kad mi je cistio i plombirao zub, pa vadio delove umnjaka uraslih u obraz i sve to bez anestezije..videla sam zvezde :lol: Nagledala sam ih se i vise mi nisu tako slatke i lepe...necu da ih gledam ni sekund :lol: :lol:
Sad kad sam vas lepo udavila mojim zubima...odoh :lol: :lol:
Vidimo se i pisemo kasnije, cuvajte mi se i budite dobro!!!!
Jedan velikiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii kisssss za sve vas!!!
Samo napred i osmeh gore :lol: :lol:
voli vas vasa jeca
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od tweety_girl »

Iksic, a smajlici?? :lol: :lol: :lol:
pa nemoj tako plizzzz, dogovorile smo se nesto ;) :lol:
Ljubim te punoo, samo sam htela da ti mahnem :lol:
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

dzonik82 napisao:Izbacio sam caj, Majja, jos u prvom mesecu terapije,
Da li ovo znači da si ga pio bar još neko vreme kada si počeo sa terapijom? :roll:

Tweety pa ja tek sada vidim da ti baš imaš muku, a tamo mi ćutiš i ne kažeš ništa, još se baviš mojim "problemima". :o

Držim ti fige i nadam se da će sve proći ok i da ćeš dobiti anesteziju. :lol:
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od tweety_girl »

majja napisao:
dzonik82 napisao:Izbacio sam caj, Majja, jos u prvom mesecu terapije,
Da li ovo znači da si ga pio bar još neko vreme kada si počeo sa terapijom? :roll:

Tweety pa ja tek sada vidim da ti baš imaš muku, a tamo mi ćutiš i ne kažeš ništa, još se baviš mojim "problemima". :o

Držim ti fige i nadam se da će sve proći ok i da ćeš dobiti anesteziju. :lol:
Majjce, veruj mi, to nije nikakva velika muka :lol: :lol: procice za par dana...to su svakodnevni problemi...a pricale smo o nekim ozbiljnim stvarima...ne moze se to porediti nikako, tako da don't worry ;) :lol:
Ljubiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim te punooooo
samo napred!
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od tweety_girl »

PS: citala sam pocetak ove divne teme, vracala se malo unazad...sta je sa Minjom, Milicom, Crnnim, Sl, Laradi, Quattro, Mathiasom...gde ste ljudi kako ste???? Ja jos ne pregledah sve sto ste pisali za ovih par meseci koliko me nije bilo...pisite, ne ujedamo :lol: jel ste dobro??
Ljubim vas sve
Majce, ponovo sam se kidala od smeha na nase ludovanje letos od vrucine, shopping i ostale smejurije...nekad je lepo podsetiti se i nasmejati :lol: :lol: :lol:
kissss
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od tweety_girl »

:lol: :lol: :lol:
ja vec gotova :lol:
Majce nije bilo ni anestezije, covek se ukakio od muke kad sam mu rekla za C i navodno "ja ne smem da lecim bolesne od side, a ni od hcv-a, za to su potrebni POSEBNI higijenski uslovi, zao mi je " da, rece mi da odem na stomatoloski, kao samo oni smeju...a oni me zarazili :lol: i izbaci me covek naglavacke....
Posebno mi se svideo detalj, kad se rukovao sa mnom imao je rukavice...i kad smo se izrukovali...POCEO JE DA IH PERE SAPUNOM :lol: :lol: :lol: :lol:
Sad mi zao sto ga nisam ujela, mislim da bi infarkt dobio :lol: :lol:
Toliko o tome da me vise nece boleti zub...kaze da imam vise korenja osmica i zato mi ponovo rastu umnjaci...odo sutra da snimam zube :)
Ljubim vas sveeeeee
Odgovori