Pozdrav crnni, evo ja ti se javljam da ti iz prve ruke kazem kako stvari stoje sa tim............
Kao prvo, niko od nas tebi ne moze reci sta da radis i da li je neko prava osoba za tebe ili ne. Ali (izvini sto cu sebi dati ovoliku slobodu, pitao si-ja odgovaram), bezi koliko te noge nose, ne zato sto ona ima HCV, nego zato sto ne zeli sebi da pomogne. Svako ko iole drzi do sebe, kad sazna za ovu bolest, iz korena promeni svoj zivot i navike. Narocito izbaci alkohol, koji je neprijatelj br.1 i za zdravu jetru, a kamoli za jetru koju unistava virus hepatitisa.
Druga stvar, lepo je od tebe sto zelis da pomognes, ali njoj je potrebna strucna pomoc, a ne i tebe da vuce sa sobom u ponor.
Moj muz/decko-nevencani muz ima hepC, trenutno je na terapiji, ziveli smo zajedno 3 godine pre nego sto smo otkrili da ima virus, bili smo u fazi planiranja porodice, meni je kliknulo da treba da se oboje testiramo na neke osnovne stvari (analize krvi, urina, brisevi......) pre moje trudnoce, i on je "pao" na prvoj preponi!

Usledio je veliki shok, razocarenje, neverica..........TRAGEDIJA!! Prosle godine u ovo doba, imala sam 32 godine, pred nama je godinu dana njegove terapije + 6 meseci da mu se iscisti organizam, kako bi uopste mogli da planiramo porodicu i to samo u slucaju AKO terapija uspe ( a za njegov genotip je "losija" prognoza nego za neke druge, i terapija traje duplo duze).
Uzimajuci sve u obzir, ukljucujuci i cinjenicu da cu ja skoro pa napuniti 34 kad se zavrsi sve to (AKO dobro uopste prodje, ako ne poludi tj "odlepi" kako tvoja devojka kaze), i u slucaju da iz prve "ubodemo bingo" i ako uzmemo u obzir da trudnoca traje 9 meseci, eto mene sa bebom u narucju na pragu svoje 35!!!!

(a uz sve to ne treba preskociti cinjenicu da nikada do sada to nismo ni pokusavali, sto ne znaci da bi mozda imali i probleme sa tim!!!!???).
Znaci-totalna katastrofa. Sve smo mi to 1000 puta prezvakali, vagali.......i nista, na kraju smo odlucili-tu smo gde smo, krece na lecenje (sreca pa je prosao komisiju i dobio terapiju), pa sta bude - bice!!
Vrrrlo riskantan potez, mnogi su me kritikovali zbog toga, govorili mi da mislim na sebe, da treba sto pre da rodim, jer se priblizavam kriticnim godinama........ A na sve to, on ima cerku iz prvog braka, i sto se toga tice, "zbrinut" je po pitanju ostvarenja roditeljstva, za razliku od mene!!
Sve sam ja to "svarila", zaista nisam mogla da ostavim na cedilu coveka sa kojim sam planirala porodicu, samo zato sto je on bolestan. To isto je moglo i meni da se desi. Bilo kome od nas. Ta bolest ne bira...........
Znaci, ljubav je pobedila. Krenuli smo u borbu.........
Sto sam ti sve ovo pisala??!! Da bi shvatio ovo sto sledi........
Tvoja devojka (bivsa) je u pravu kad kaze da se plasi da ne "odlepi", jer terapija je zaista teska. Preteska. Ja sam se raspadala gledajuci sve to, i bolove, i temperature, i promene u ponasanju, i depresiju, i agresiju, i mrsavljenje, i opadanje kose...........ma svacega tu ima.
Zamisli taj osecaj moje nemoci, kad ne mogu da mu pomognem, on pada u "trans" (drma ga terapija), puca na svaku sitnicu, i nasa sitna rasprava, na koju inace ne bi obratio paznju, dovodi do sledece scene: sutira sto, sa koga sve leti po celoj sobi, uzima dve staklene pepeljare, za svaku ruku po jednu, i pocinje sebe da udara po glavi iz sve snage!!!

A ja ne smem ni da mu pridjem..........Ne znam hoce li usmeriti agresiju na mene??!!

Hvatam se za kvaku, da izletim iz stana, jer ne mogu to ni da gledam, plasim se, a on, kao kolos, baca se na mene, da me zadrzi da ne odem, bukvalno letim preko cele dnevne sobe (zamisli mene sa 38 kg!!!!), "zakucavam" se na trosedu (sreca) i u tom momentu, on pada na kolena, cupa se za (preostalu) kosu i place iz sveg glasa kao malo dete da ga ne ostavljam!!

Covek od 33!!!!
To je samo jedna u nizu slicnih scena. I to traje, i traje, i traje..........ima jos 2 nedelje do kraja, a ja se raspadam. U svakom smislu.

Znas li samo koliko mi je puta doslo da pobegnem gde me niko, nikada nece naci??!!

Samo sto dalje od njega i od svega toga??!!
E da, u medjuvremenu, pretpostavljam da je od svih tih stresova, dobila sam autoimuno oboljenje stitne zlezde, a tragedija je u tome, da su mi sada toliko povisena ta antitela, da nema sanse da ostanem u drugom stanju. Bar ne dok se ona ne srede. A terapija za to ne postoji. Ona se snizavaju sama od sebe........treba samo da imam sto manje stresa! Ha??!! Zanimljivo, jel da??!!
Pitaj me kako se osecam??!! OCAJNA SAM!!!
U medjuvremenu, saznajem i da moja majka ima hepC (i to saznajem sasvim slucajno, nije ni ona znala) i tek tu ocaj dolazi do kulminacije!!
Eeeeeeeeeeej, ceo zivot sam okruzena hepatitisom!! Samo cekam dan kada cu da puknem!! Skroz.

Al da ne sirim sada pricu o sebi, samo sam htela da ti kazem da od jedne "obicne" zaljubljenosti ne napravis sebi pakao u zivotu, kod mene je bila "ozbiljna" stvar, pa sada nemam pojma ni gde sam, ni ko sam, ni zasto sam..............
On ce se iscistiti od terapije, proci ce i tih 6 meseci, ima cerku koja ce tada imati 7 godina........
A ja??!! Gde sam ja u celoj prici??!! Osudjena da dozivotno budem maceha svakog vikenda??!! Sad mi ni on, ni bilo koji drugi muskarac sa ove planete ne moze pomoci da ostvarim svoju vecitu zelju-da imam svoje dete.
Pitam se samo, za cije babe zdravlje??!!
Izvinjavam se svima na preopsirnosti ovog posta, trudila sam se maksimalno da skratim i u sto kracim crtama opisem samo deo toga kako to moze da izgleda (ne mora da bude kod svakoga isto, neki ljudi uopste nisu imali ove nuspojave terapije, to je sve individualno!!), ali mnogo sam ogorcena, mnogo sam depresivna i jako mi je tesko.
On je imao dosta propusta na poslu za ovih 11 meseci, sada treba i to da nadoknadi, znaci, opet za mene, i moj epotrebe nema mesta. Sreca u nesreci je sto ja ne radim, pa sam mogla 100% da mu se posvetim........
A ko ce sada meni da se posveti??!! Ja sam sada "luda i histericna, trazim nemoguce, on mora da radi"!!
Hmmmmmm, pitam se samo da li je vredelo???!!
Jako mi je bilo tesko da pisem sve ovo, sa tim svaki dan lezem, sa tim se svaki dan budim (pisem namerno dan, jel vidis koliko je sati

), ali nadam se da ce ti bar malo pomoci da shvatis neke stvari........
Pozz i sve najbolje, majja