hepatitis C

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2007 8:52 pm
Kontakt:

Post od Djuu »

Iksa napisao:
Djuuksic, evo meeee, nije me bilo neko vreme jer sam skitala, pa po malo i radila (a onda i trosila zaradjeno) :wink: sada se opet vracam (m)ucenju :) . LJubi tog bebca tamo, i ako sada nece da bude nemiran- kad ce? :D Daj mu neka cita nesto :wink: blago tebi sa njim!

:wink:
:lol: :lol:
Ma mi Iksice pokusavamo da citamo ali kica voli da jede listove pa to ne traje bas dugo... Skroz je na mamu, uopste ne pazi na ishranu!

Sta radite dragi moji i dr moje? :wink:
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

eheeeejjjjjjjj ima li kogaaaaaa?????????? :roll:

Vreme je virusnih infekcija, nadam se da ste dobro...
Korisnikov avatar
kapeloto
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 30, 2007 2:27 pm

Post od kapeloto »

Evo mene, posle dosta vremena. Uradio sam analizu KKS i transeminaza i rezultati su sledeci:
leukociti 9.81 (3.4-9.7), ali mi je leukocitarna formula dobra, tako da nije bilo potrebe za smanjivanjem terapije (kuc,kuc)
eritrociti 5.59 (3.86-5.72)
trombociti 228 (158-424)

ALT 149 (7-40)
AST 59 (13-40)

Tek sam sada usao u kucu i nisam pogledao transeminaze od pre petnaest dana, ali po secanju mislim da su mi malo skocile.

Sta nam je sa Jecom, rece da ce nas danas posetiti? Mozda joj je mnogo lepo na odmoru, pa se duze zadrzala? :wink:

KISS!!!
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Djuu »

Tu smo iksice :wink:
Sve ok, barem kod mene

Dzonika ja mislim da to i nije tako lose... samo glavu gore... optimizam je u modi
Dr Gonzo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 12, 2007 9:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Cao ljudi

Post od Dr Gonzo »

Novi clan<stara bolest> 8)
dr gonzo
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Re: Cao ljudi

Post od Djuu »

Dr Gonzo napisao:Novi clan<stara bolest> 8)
Dobro dosao dg G

Ajd' sad ti, kazi nam nesto
Korisnikov avatar
kapeloto
Aktivan član
Aktivan član

Post od kapeloto »

Kao prvo Dr Gonzo dobro dosao u KLUB LjUBITELJA ZIVOTA!!! Osecaj se kao kod kuce! :wink:

A za ostale, Jeca vas je sve pozdravila i salje vam puno :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

p.c. Dr Gonzo pisi i pitaj sve sto te interesuje. Tu je nas specijalisticki tim da ti odgovori na sve!!! :lol: :lol: :wink: :lol: :lol:
Korisnikov avatar
kapeloto
Aktivan član
Aktivan član

Post od kapeloto »

A da zaboravio sam, sutra ce vam Jeca mahnuti licno! :wink:
Dr Gonzo
Novi član
Novi član

Post od Dr Gonzo »

Saznao sam da imam C 2000.god, a zaradio sam ga, najverovatnije, jos 95/96.god. i to na staromodan nacin -preko WC daske u nekom sumnjivom klubu. Salim se,naravno. Na zalost to se desilo preko igle tj. koriscenjem nesterilnog pribora za iv.konzumiranje droge. Sada sam dve godine u apstinenciji zahvaljujuci porodicnom programu za prevazilazenje problema zavisnosti u Zavodu za lecenje bolesti zavisnosti, popularnoj "Drajzerovoj". Zahvaljujuci tome posle godinu i nesto vise dana(a bogami i neprespavanih noci) uspeo sam da udjem u program lecenja Pegasys-om o trosku drzave, odnosno umesto da platim oko 12 000 evra, mene drzava leci za dz. Sutra primam 4. inekciju i za sada osim konstantne i dosadne temperature koja se vuce oko 37.3-5 i u nocnim satima do 38, i povremene glavobolje, mucnine i sto je najgore od svega nervoze koja se zbog najmanje sitnice ponekad pretvori i u prave izlive besa i agresivnosti, nemam drugih ozbiljnijih nus pojava. Inace "Licna karta" moje bolesti je:
*Genotip-3
*Br. kopija virusa-535.000
*Ostecenje jetre-Fibroza 2.stepena(umerena fibroza sa umerenom aktivnoscu HCV-a)
*Analize krvi pri prijemu na XIV odeljenje infektivne klinike u Beogradu, radi zapocinjanja kombinovane terapije(Pegasys+Copegus)
-Le 9.2
-Er 4.4
-Hgb 140
-Tr 234
-Glikemija 6.4
-Urea 5.4
-Kreatinin 54
-Bilirubin 3/1.8
-GGT 85
-AST 142
-ALT 468
-Protrombinsko vreme 91%

*Analize posle jedne inekcije(7 dana od zapocinjanja terapije):
-Le 5.5
-Er 4.51
-Hgb 149
-Tr 139
-Glikemija 3.1
-Bilirubin 2.5/1.7
-AST 35 !
:D
-ALT 149 ! :D

*Rezultati od danas(12.11.2007.)
-Leukocitna formula:
-Granulociti 45.3 (43.0-65.0%)
-Limfociti 41.3 (20.5-46.5%)
-Monociti 8.1 (1.5-11.7%)
-Eozinofili 2.4 (0.5-8.0%)
-Bazofili 0.3 (0.0-2.0%)
-LUC 2.6 (0.0-4.0%)
-Kompletna krvna slika:
-Leukociti 3.7 (4.0-10.0)
:(
-Eritrociti 4.74 (4.20-5.70)
-Hemoglobin 154 (140-180)
-Hematokrit 0.447 (0.420-0.540)
-MCV 94.3 (80-100)
-MCH 32.4 (27-31)
-MCHC 344 (280-378)
-Trombociti 181 (140-450)
-Biohemijski parametri:
-ALT 51 :D (8-41)
-AST 41
:D (4-36)

-Sutra imam prvu kontrolu, ali kako se meni(laiku) cini, ovi rezultati uopste nisu losi tj. za sada dobro podnosim krilatog konjica i druga mu Grbonjica. Posebno me raduje sto su mi transeminaze, pogotovo ALT ovoliko spale. ALT mi od 2001.god. nije bio manji od 300(obicno se motao od 350-600), a AST od 150-250. Ni sada nisu u granicama normale, odnosno samo su malo uvecane, sto pokazuje da se zapaljenski procesi u jetri smanjuju. Sve u svemu "Za sada sam dobro prosao, za sada sam dobro prosao..." Molio bih nekoga ko je vec prosao terapiju(ili je i dalje na njoj) da mi prenese svoje iskustvo, odnosno da ista razmenjujemo i uporedjujemo...
Do citanja.... 8) do vidjenja! :wink:
dr gonzo
Korisnikov avatar
Gem
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Avg 12, 2006 6:12 pm

Post od Gem »

ja sam bila na terapiji, posle koje sam nazalost relapsirala...i dalje imam virus...inace sam genotip 1.

nemoj to da te demotivise...terapija je uspesna za dosta pacijenata...licno znam neke, tako da...samo guraj dalje i sve ce biti u redu po tebe ;)

u pravu si, za sada su ti lepi rezultati... mozes da budes miran

imas genotip koji nije toliko tvrd, sto je povoljno...(verovatno znas da taj genotip cesto uspesno odgovori na terapiju - SVR oprilike u 70% ).... broj kopija virusa ti nije bio mnogo visok, sto je vise nego odlicno... dakle ... treba se nadati 8)

krvna slika ti je ok... ovo sto su ti leukociti malo pali nije nista znacajno, stavise, uobicajeno je na terapji

alt i ast koji znacajno padaju posle samo tri injekcije... takodje vrlo dobar znak ... zelim ti da vec od iduce nedelje oba parametra budu u normalnim granicama :)

simptomi koje si pobrojao su tipicni za sam pocetak...kako vreme prolazi, vise ces uci u terapijsku rutinu, i te temperature ce najverovatnije da prestanu ... kod ostalih simptoma nema pravila, ljudi uglavnom reaguju vrlo individualno ....

srecom, 24 nedelje nije puno (pazi, nije ni malo, ali def nije puno :) )...tako da....kad si vec odradio 4 komada...i ostalo vreme ce da proleti ;)

nervoza je cest i ocekivan saputnik na terapiji, minimalizuj je koliko mozes....terapija jeste iscrpljujiuca, ali je za vecinu vrlo podnosljiva...

sve naj ...

veliki pozz i za dju, i za jecu...i naravno dzonika...

:) i ja vas citam gotovo redovno.
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

Poyy Dr Gonzo i dobrodošao!! :D :D :D

Odlični su ti rezultati, mada mislim da nema potrebe sve to da kontrolišeš svaki put pre terapije. Dovoljno je samo da nosiš na uvid KKS (ovo ti kažem da bi uštedeo, jer pretpostavljam da radiš privatno analize, jer ne verujem da dobijaš uput za sve ovo svake nedelje)!! :wink:

Rezultati su ti sasvim ok, pripremi se na to da će opadati kako terapija bude odmicala.
Inače, moj muž je završio sa tom terapijom i uglavnom je imao takve simptome, naročito ovo za bes, agresiju i sl, često je imao bolove u mišićima i kostima, naravno i temperatura je bila obavezni deo svega toga, glavobolje i nesanica.

Imaš sreće (ako tako može da se kaže) jer ti terapija traje samo 24 nedelje i videćeš, brzo će proći. :wink:

Važno je samo da pratiš ritam koji ti telo diktira, ako ti se spava ti spavaj i potrudi se da se opuštaš na svaki način koji ti prija. Upozori okolinu da ćeš biti preke naravi i da te ne uzimaju za ozbiljno, jer ćeš biti prava svadjalica :lol:

Da li si radio analizu za gvoždje? Ono je često povećano kod pacijenata sa C. Hrani se redovno i zdravo uz puno vitamina, pripremi se da ćeš izgubiti na kilaži. MM je izgubio 15 kg.

Preporučuju se mandarine, ali da im oljuštiš onu kožicu, jer ona otežava rad jetre, a ovako su odlične za nju!! :wink:

Slobodno pitaj šta god da te zanima, ima nas ovde koliko ti duša ište :lol:

Džonik, otkud to da su ti skočili leukociti??? :o Ovo prvi put vidim. Obično padaju u toku terapije.......

Iksa, ja neću da se hvalim (što se virusa tiče), da ne ureknem!!! :lol:
Korisnikov avatar
kapeloto
Aktivan član
Aktivan član

Post od kapeloto »

Zdravo svima,
Danas je nozi dan!!!
Dr. , imao si tzv. srece da dobijes kombinovanu terapiju. Rezultati su ti O.K. Samo se pripremi psihicki i kao sto Majja kaze kazi ljudima iz tvoje okoline da ces ponekad biti nesnosan, ali to sve ide u " rok sluzbe ".
Ja sam genotip 2, sa mnogo vecom viremijom od tebe, ali bez fibroze, pa sam dobio terapiju interferonom alfa -2a, tj. Roferon A. Sto je jos gore, jer se prima svaki drugi dan. Nakon 12 vakcina ( 4. nedelje ) transeminaze su mi dosle u normalu, ali nakon osme nedelje su se vratile na vrednosti sa pocetka terapije i ponovne analize koje sam uradio dale su rezultat da sada stagniraju u tim vrednostima. Ali to nemoj da te ovo obeshrabri, jer ipak kombinovana terapija ( Pegasys i Copegys )daje mnogo bolje rezultate. A iskreno da ti kazem vreme brzo prolazi. Ja kao da sam juce poceo, a vec mi je 11. nedelja. Nervoze ima, ali ne onako depresivne kao sto je bila do skoro. I dodje i prodje.
Drzi se i pisi o svemu kako se osecas!!! :wink:
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 22, 2007 1:03 pm

Post od tweety_girl »

Evo je i Jeca :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:
Bas mi je drago da vas vidim i nove i stare i nove koji su stari ;) ;) :lol:
Dr, kao sto ti rekose, rezultati su ti sasvim ok, sjajno je to sto si gen 3 i nemas toliko kopija, verovatno ce ti i terapija proci lakse il neka se mi bar tako nadamo, lakse je ;) kao sto dzonik rece ovo ti je klub ljubitelja zivota, nema vrdanja, samo :lol: :lol:
Drzi nam se tu i slobodno pisi!
Iksic, dje pomenu viruseeeeeee :lol: :lol: ja sam izgleda bas plodno tle za male grozne napasti :lol: :lol: juce sam dosla, bila sam na faksu ali u guzvi i sa temperaturom jopet :lol: :lol: nikako da konacno budem kako valja :lol: Dragi mojiiiiii bilo mi je sjajno dole, samo me je u petak uhvatila kisa, ali tako je lepo, onaj vazduh je nestvaran...zamislite, sedite pored mora u kaficu tj napolju, sija sunce, nekih 17-18step.... a vi pijuckate kafu i slusate sjajnu muziku :lol: :lol: Posle 3god nemrdanja iz Bg-a tako su mi ovi dani prijali, kratko ali slatko :lol: Vratih se sa temperaturom, ali ako :lol: Zabavno mi je bilo da potrosim malo para, kako je lako potrositi ih, evro ovde tamo dva i sve deluje sitno ali.... kad sam se presabrala ode 20 :lol: :lol: :lol:
Gem, bas mi je zao sto je kod tebe tako, kako si ti sad?Koja je kod nas procedura za relapsere, secam se davno sam nesto citala na onom hr forumu...ali daleko smo mi od njih, sta tebi kazu lekari, imas li sanse ponovo dobiti lecenje, pod kojim uslovima?Kakva ti je sad jetra, jel se bar malo smanjio broj kopija? :( :( Daj zapreti tom virusu, to stvarno nije fer s njegove strane!U redu trpimo ga mi svi godinama, prolazimo svasta zbog njega....ali jednom moramo podvuci granicu, ne sme on tako ;) reci mu da cemo ga svi biti ako te ne napusti odmah, tesko si ga njemu !
Veliki poljubac za sveeee :)
DzoniK hvala ti sto si preneo poruku, ali moram ti reci nisam ti tako rekla, smanjio si ti nesto te smajlice, bilo ih je vise :lol: :lol: nemoj stedis na njima :lol: :lol: :lol:
Ljubim vas ovako vazdusno da vam ne prenesem ove baKcile :lol: :lol:
vasa jeca
Dr Gonzo
Novi član
Novi član

Post od Dr Gonzo »

Hvala svima na toploj dobrodoslici>Majjo moja doktorka mi je trazila sve ove analize(i nisu toliko skupe_580din> u "Konzilijumu")>Danas mi je bila prva kontrola a svaku sledecu cu imati na mesec dana>Inace upravo sam stigao kuci posle primljene 4> inekcije "Krilatog" ciju mi je dozu smanjila sa 180 na 135mcg<zbog pada leukocita(3>7)>Ovu dozu primam sledecih mesec dana pa ce za dalje videti(mada koliko znam efikasne su cak i doze od samo 95mcg_preko toga se daje za svaki slucaj_od viska glava ne boli :lol: )Gem<najnoviji rezultati uspesnosti lecenja u studiji koju su objavili lekari sa Infektivne klinike u Beogradu(na celu sa prof>dr>Draganom Delicem)<a koja je obavljena u saradnji sa Roche-om su:SVR(stabilni virusoloski odgovor) kod gen> 1 je oko 72% dok za gen> 2 i 3 iznosi cak 92%! Veoma<veoma obecavajuce :D Jos jednom hvala na toplom doceku<a sada odoh da prilegnem jer pocinje da mi raste temp>BE WELL AND PROSPER sto bi rek'o mister Spok :wink:
dr gonzo
Korisnikov avatar
Gem
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Avg 12, 2006 6:12 pm

Post od Gem »

i ja se lecim na istoj toj klinici....meni su u startu rekli... 50% sanse.... molim te ako znas gde je studija objavljena, javi i nama ovde, pa da procitamo lepe vesti :)

ako su im rezultati takvi....gen 1 75%, a gen 2,3 92%....svaka im cast, to je u proseku 83, 5%...onda su im rezultati najbolji na planeti :) ... jeste da oni biraju pacijente i ne lece najteze slucajeve koji bi mogli da im ruse prosek izlecenih i da nemaju najbolje testove za nisku pcr detekciju virusa, pa im neko promakne kao negativan,a u stvari je pozitivan....ali je 72% za moj genotip...svetski uspeh! To je vise, nego sto citam da ce i sledeca generacija antiviralnih lekova biti uspesna!

kako god, izgleda da sam ja u onoj "trecini" sto im je virus ostao :)

iskreno, ovo da ti smanje dozu zbog leukocita 3,7 meni se malo cini preterano....moji su bivali i manji...pa sam primala stalno punu dozu....celu terapiju ...ali da se ne mesamo lekarima u pos'o ;) ... svaki je pacijent, cinjenica je, razlicit...a valjda dr najbolje zna :)

@jeco..ne znam kako ide kod nas za relapsere, oni koji su relapsirali na roferonu imaju pravo na ponovno lecenje, ne znam kakav je slucaj za pegasys, mislim da to pitanje jos nije dogovoreno...nisam jos razgovarala na tu temu, kad nesto saznam, javicu vam...ja sam relapsirala sa vrlo niskim brojem kopija..oko 3000...u svakom slucaju za dalje me ocekuju kontrole, a posle, videcemo ... :)

inace - ja, ovako licno, uopste trenuto nisam lose :)
Odgovori