hepatitis C

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Tweety, svaka cast na optimizmu!! :wink:

Ja sam totalno potonula, MM ima samo jos 3 do kraja, ali od juce imam saznanje da i moja mama ima hepatitis C. I to verovatno vec nekih 20-30 godina.

Ja stvarno ne mogu da verujem sta me je snaslo i sta sve snalazi meni drage ljude. Eto, ne mogu da verujem. :o
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

Zar i mama... :( majjo, drz' se! Jos malo :roll: .
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član

Post od Iksa »

Zar i mama... :( majjo, drz' se! Jos malo :roll: .
Yeckara
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Jan 11, 2007 11:33 am

Post od Yeckara »

Majjo stvarno mi je zao zbog saznanja da ti i mama boluje od hepatitisa :(

Ne znam sta da ti kazem drugo sem da ti drzim palceve za muza i mamu da brzo ozdrave :)
Yeckar
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Hvala na lepim zeljama, na zalost, mami spasa i ozdravljenja nema :cry: , ona ne moze da se leci, jer je slabog zdravlja (srcani bolesnik itd), a MM ima jos 3 nedelje do kraja.

Idem sutra na knsultaciju kod lekara, pa cu videti...........Javljam Vam se.

Tweety, drzim ti palceve sutra i odmaraj sto vise!! :wink:
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Ja sam morala da se javim na ovu temu (ćao Majjo,evo me i ovde )ali nisam mogla da izdržim a da se ne oglasim i pokažem svoje divljenje na hrabrosti i borbi tweety_girl
Htela sam da citiram ali ima toliko toga što bih mogla da navedem od te devojke, nekoliko puta mi je naterala suze u oči
danas sam pala kad sam se vracala sa infektivne i pocela da se smejem na sred ulice, da igram po kisi...nekom je pasje vreme, a ja uzivam
Ja stvarno nemam reči i poželela bih ti toliko sreće jer zaista vredi svaki sekund života osobi kakva si ti.
(naravno i svima Vama ostalima)

Najiskreniji pozdrav od mene :wink: :lol:
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

A Minjab, sacujes i ovde??!! :lol: :lol:

Ako, ako, valja se! :wink:

Evo i ja ovde javno da pozelim Tweety sto brzi i laksi oporavak, da sto vise odmori, i da nam se javi sto pre (kad za to dodje vreme) sa lepim vestima! :D

Pozz, majja :wink:
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 22, 2007 1:03 pm

Post od tweety_girl »

:oops:
Draga Minja, zaista nije nista ovo kroz sta ja prolazim, ima toliko tezih zivotnih problema, ljudi koji prolaze bukvalno kroz pakao...zivot je zaista jedno veliko cudo, prelep za zivljenje...samo sto smo mi cesto slabi i idealisti pa ocekujemo nesto sasvim deseto...
Evo ja sam se odmorila :)
vec juce sam ustajala po malo, prvo tamo, za divno cudo dali su mi odmah da idem do wc-a, posle kad su me vodili na odeljenje, isto sam pesacila, i malo po kuci :) provirila sam na forum, ali nisam imala snage da kucam...sve me boli, ali to je normalno, najvise me zeza ona zila na vratu i ruka, ne smem da se saginjem, savijam i tsl jer me boli jetra, a dr mi kaze da su me boli kroz misic pa me zato sve otkida, ali da ce proci brzo, za par dana :)
Vec mi je gotov pcr, imam 336 ooo kopija tj nesto malo vise, sto je dobro, nije toliko aktivan virus, ali je lose jer to znaci da me nece leciti pegazisom,cekam rezz biopsije, ako nema fibroze, osta ja ne cekanju jos 2g, ako je ima, dobicu ga :) jupiiii :)
ovo verovatno retkost, mozda i moja luda glava, ali vise bih volela cirozu nego da cekam jos dve g...nesto sam se povampirila i hocu decu dok jos ima sanse da zatrudnim :)
Ginekolog mi je rekla da je sansa mala, jer su mi hormoni grozni, ciklus imam na 4meseca, imam neso na grlicu...pa bolje sada, nego tek za 4 g kada bi sve proslo sa terapijom, tada bi mi sanse bile manje...
Malo me je dr zbunio, kaze sanse da ozdravim su 30%, ma, sta on zna, ja sam resila da budem zdrava i tacka, mora da je preskocio neki cas na faksu :)
Odoh ja sad malo u krevet..idem da spremim nesto za klopu, neki sendvich sa posnim kackavaljem, da se castim :) i da spavam :) Mnogo mi prija to sto postim i mnogo se lakse osecam :)
Sve vas puno puno pozdravljam, Majjo tebe pogotovu :)
Pisemo se uskoro!
Cuvajte se molim vas, budite srecni i dobro raspolozeni...ostalo docice :)
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član

Post od Iksa »

Pozzz Tweety, Majjo, Minjab!
Tweety nam redovno unosi pozitivnu energiju u redove :wink: :D !
A ja sam sigurna da ce bas taj optimizam da pomogne! Pozdravljam vas sve i s nestrpljenjem ocekujem dobre rezultate!
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od tweety_girl »

ko, ja??? :lol:
ma, nije to bas tako, samo se trudim da uvek budem nasmejana...ali zute minute imam i ja...nisam od kamena, ne mogu da ne osetim ponekad kako me pritiska sve to...ali hcv zaista nije toliko strasan, eh da mi je u zivotu samo to problem :lol:
kao sto obicno biva, jedno vuce drugo, drugo trece i tako u krug..ali evo sada iako me ovo otkida od bolova, nema razloga da se ne smejem...sve prodje, verujem da cu se jednog dana smejati ovome...
ima jedna lepa anegdota...
dosao covek kod jednog velikog duhovnika, starca i pita ga kakakv ce biti njegov zivot, da li ce se resiti problemi...a starac ce njemu: pa prvih 5godina bice ti tesko..pita ga covek srecan: a onda?? odgovara mu starac: onda ces se navici :lol:
tako to obicno i biva :lol:
pozz veliki Iksa i za tebe
kiss
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Tweety , ma stvarno si ogroman pozitivac,pa ti toliku količinu pozitivne energije ''uneseš''čoveku ,da pored svih tvojih muka , ovde sipaš toliko pozitivnog .
Evo stvarno mi prija da se uljučim na ovu temu da se družim sa tako pozitivnim ljudima.
Iksa,Majju znam doooobro ,super je lik, sad sam videla da ima još ljudi koji imaju baaaaaaš toliko hrabrosti i ...........ma samo gurajte napred ,svaka čast na borbi i sigurno takvi ljudi dobijaju novu šansu ,bolju šansu, ma verujem u to 100%.
Želim Vam na prvom mestu mnooooogo,mnogo,mnogo zdravlja,i nadam se da se ne ljutite što ja ovako upadnem nekad na temu sa ne bitnim informacijama :oops: ali mi zaista prija ova količina optimizma(koji meni nedostaje) :oops:
Pozdrav još jednom
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

.............i naravno ,najvažnije, očekujem da se javite sa dobrim rezultatima.

P.S.
Od silih reči ja zaboravih ,šta sam ustvari htela da kažem :oops: Majji je poznato :lol:
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Samo misli pozitivno :D :D :D pomazes tako prvenstveno sebi, ali iskreno, i ostalima. Meni sigurno!!! :wink:

Odmaraj sto vise, meni je jako cudno sto boli rame, ali izgleda da boli svakoga. MM "kolega" iz sobe je govorio da ima utisak da su mu rame busili a ne stomak!!

Odmaraj sto vise, i ostavi se kuckanja par dana!! :lol:

P.S. Hvala svima na lepim recima upucenim meni :wink: , postidela sam se sad :wink: , jer mnogo cesce izgledam drugima kao veci borac nego sto jesam. :roll:

Ali trudim se da mislim pozitivno, ali mnogo mi i Vi pomazete!! Hvala svima!! :wink:
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od tweety_girl »

Eh drage moje, ma moramo da budemo pozitivne nema nam druge :lol:
ja se malo vise zezam, ali sta drugo da radim...zeznuli me dr-i, mozda i mora tako, ali probusili su mi rebarni misic, pa me sve lele boli, prosli put me nije ovako bolelo niti ovoliko dugo, busili su sa strane, a sada sam lezala na ledjima normalno...bas me sve boli, a tada mi je profa rekao da mi je jetra jako duboko, skroz pripijena uz maramicu (valjda stomacnu otkud znam)...ja htela danas vec u grad da idem, ali odustala sam...moram da ucim, da se nateram nekako, jer imam kolokvijum neki u subotu...
Majce cim si ti tu gde jesi i cim imas snage da se salis i zezas, a pri tom nisi izgubila glavu...itekako si borac!!!Sto se smeha tice, da znas, kada se smejem jos me vise boli...oni su to mislili da me zeznu, e pa nece da moze, ne znaju oni s kim imaju posla, sad se smejem iz inata :lol:
Gore glave molim vas, jes da puse ovaj vetar ko lud, ali nije toliko lose napolju, moze mala setnja da padne, neka kafica...i naravno sto vise smeha :lol: pa kud puklo da puklo :lol:
ljubim vas sve, cuvajte se!!!
milica m
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 01, 2006 9:29 pm

Post od milica m »

Tweety_girl, mogu li da te zamolim da mi opises tu proceduru biopsije jetre. Ja imam hep.B, pa na jesen planiram biopsiju (dr.kaze da nema potrebe ranije, a i imam malu bebu koju jos dojim). Gde si radila, sta ti rade, koliko dugo traje, koliko se lezi...? Ma sve me interesuje.

pozz i sve najbolje
Odgovori