hepatitis C

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Hvala na lepim zeljama, ispade jos da ti mene tesis :lol: :lol: :lol: :lol: .

Sve ja to znam, ne osudjujem nikoga, svako bira svoj put, ali da je tesko-jeste. U svakom slucaju, eto selekcije-ko je pravi a ko ne, za koje prijatelje smatras da to jesu zato sto stvarno jesu, i one ostale. Ali opet, tu je u igri i strah i tu pomoci nema. Vidis koliko se trudim da "nepoznatim" ljudima objasnim sto vise stvari o hepu, a zamisli kako to radim tek sa poznatim ljudima. :roll: Ali, svako ima pravo na strah i sad sta je tu je! :wink:

Odlican ti je stav, i samo tako i nastavi. :wink: Daleko od toga da treba da se prepustis bolesti, moze se kvalitetno ziveti sa hepom, samo treba uneti neke osnovne izmene u zivotu sto se tice ishrane, i ako su, kao kod tebe prisutni simptomi umora-to treba da postujes. Kad god mozes - ti odmori, prijace to svakako tvojoj jetri! :wink:

Sto se tice ishrane, evo ovde sam ja pisala kako sam pripremala hranu (i koju) i kako su mu se transaminaze smanjile http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=4998
pa pokusaj i ti, nemas sta da izgubis!! :wink:

Iscitaj sve, prvi post preskoci, jer je malo konfuzno ispao :oops:, posle je sve citljivije, i videces tu i rezultate.

Toliko mozes sebi da pomognes sama, a sve ostalo zavisi od virusa. :roll:

Sto se tice kafice, moze :D , ali tek za par meseci, jer sada se ne odvajam od njega, nekada ne moze da hoda, ni da ode sam do wc-a, dobije temperaturu odjednom, pa ni ja ne idem nigde,jer mi je nekako sigurnije kada sam tu. :wink:

Ali kad sve ovo prodje, i kada se organizam malo iscisti.......why not!!??

Doduse, kod nas u vezi sam ti ja ta koja prica o hepu i koja se raspituje, on o tome ne zeli uopste, trudi se da ni ne pominje-tako mu je lakse i ja to postujem, a opet, ja sa druge strane........znas kakva sam :D ......vidis!! :D

Ako hoces posalji mi mail na PP, imam sjajnu brosuru o hepatitisu C u PDF formatu, pa ako si zainteresovana i ako imas dobru net vezu da moze to da ti skine, poslacu ti. Tu imas sve bitno i o lecenju i o nacinu cuvanja okoine.....ma o svemu..........

@Iksa, hvala na lepim zeljama! :wink:

Do skorog kuckanja, sve najbolje vam svima zelim, majja :wink:
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

I samo da dodam, ne znam zasto mi ne radi vise opcija EDIT, mislila sam na tabelu u prvom postu, ostalo iscitaj!! :wink:
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 22, 2007 1:03 pm

Post od tweety_girl »

Iksa napisao::cry: uff ovakve stvari me nateraju da se duboko zamislim... zasto... tesko je, verujem, ali ti si tweety_girl, vec savladala ogroman kamen spoticanja, volja, vera, snaga. Svaka cast!!! Bice to dobro, samo treba izdrzati :roll: .
Majja, cestitke i tebi, savladacete vas dvoje sve.
Hvala ti na ovim recima Iksa zaista!!!:)
Ko zna zasto je sve to dobro, pri tom to zaista nije fraza!
Mene u zivotu drzi vera, vera mi daje snagu i volju za sve sto radim, ispunjava me i cini srecnom.Naucila sam jos odavno da ono sto te ne ubije ojaca te!Vidim da su mnogi ljudi pesimisti u zivotu, takva sam bila i ja dugooo, ali sam naucila da volim zivot takav kakav jeste, ako ste citali Karamazove ima neka slicna recenica...zivot treba zavoleti takav kakav jeste, ni zbog cega drugog! Imam prijateljicu koja se porodila skoro, sin joj je rodjen slep, sa puno problema...ali ona je srecna, bori se svim snagama posto postoji sansa da se izleci i zahvalna je sto je uopste dobila taj dar materinstva!Samo sto mi isuvise cesto zamisljamo da zivot mora da bude lep i sladak...ne mora i nije! Sreca dolazi iz glave, ne mozemo nista promeniti, ni okolinu ni zdravlje, nikoga...samo se mozemo mi promeniti i nauciti da vrednujemo "sitnice koje zivot znace"
Veliki pozdrav za tebe!!!!:)
Hvala! :)
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od tweety_girl »

majja napisao:Hvala na lepim zeljama, ispade jos da ti mene tesis :lol: :lol: :lol: :lol: .

Sve ja to znam, ne osudjujem nikoga, svako bira svoj put, ali da je tesko-jeste. U svakom slucaju, eto selekcije-ko je pravi a ko ne, za koje prijatelje smatras da to jesu zato sto stvarno jesu, i one ostale. Ali opet, tu je u igri i strah i tu pomoci nema. Vidis koliko se trudim da "nepoznatim" ljudima objasnim sto vise stvari o hepu, a zamisli kako to radim tek sa poznatim ljudima. :roll: Ali, svako ima pravo na strah i sad sta je tu je! :wink:

Odlican ti je stav, i samo tako i nastavi. :wink: Daleko od toga da treba da se prepustis bolesti, moze se kvalitetno ziveti sa hepom, samo treba uneti neke osnovne izmene u zivotu sto se tice ishrane, i ako su, kao kod tebe prisutni simptomi umora-to treba da postujes. Kad god mozes - ti odmori, prijace to svakako tvojoj jetri! :wink:

Sto se tice ishrane, evo ovde sam ja pisala kako sam pripremala hranu (i koju) i kako su mu se transaminaze smanjile http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=4998
pa pokusaj i ti, nemas sta da izgubis!! :wink:

Iscitaj sve, prvi post preskoci, jer je malo konfuzno ispao :oops:, posle je sve citljivije, i videces tu i rezultate.

Toliko mozes sebi da pomognes sama, a sve ostalo zavisi od virusa. :roll:

Sto se tice kafice, moze :D , ali tek za par meseci, jer sada se ne odvajam od njega, nekada ne moze da hoda, ni da ode sam do wc-a, dobije temperaturu odjednom, pa ni ja ne idem nigde,jer mi je nekako sigurnije kada sam tu. :wink:

Ali kad sve ovo prodje, i kada se organizam malo iscisti.......why not!!??

Doduse, kod nas u vezi sam ti ja ta koja prica o hepu i koja se raspituje, on o tome ne zeli uopste, trudi se da ni ne pominje-tako mu je lakse i ja to postujem, a opet, ja sa druge strane........znas kakva sam :D ......vidis!! :D

Ako hoces posalji mi mail na PP, imam sjajnu brosuru o hepatitisu C u PDF formatu, pa ako si zainteresovana i ako imas dobru net vezu da moze to da ti skine, poslacu ti. Tu imas sve bitno i o lecenju i o nacinu cuvanja okoine.....ma o svemu..........

@Iksa, hvala na lepim zeljama! :wink:

Do skorog kuckanja, sve najbolje vam svima zelim, majja :wink:
Tesimo se obostrano, sme li tako? :)
Meni sada nije zaista tesko toliko, daleko mi je lakse nego vama! :( nisam znala da je kod njega takva situacija, da ne moze ni da se krece :(
Jer to zbog lekova ili zbog depresije??Mozda je samo uplasen, pa se tako projektuje :( :( :(
Bas mi je krivo!!!:( :(

Eh, da...ishrana...
procitala sam ovo o presnoj hrani...
Pazi, ja zaista to ne volim, ne mogu da jedem tako nesto!Znam mnoge koji su bukvalno omadjijani presnom hranom i videvsi ih zavrtelo mi se u glavi.Jedem kad sta imam, kuvam, ili mama kuva, ali ne volim da pravim od hrane spektakl, prosto nije mi toliko bitno. Mi inace u porodici ne jedemo masno, dobro, nekad smo bili "mesozderi" ali vise ne...meso ne pamtim kada sam jela, ponekad me uhvati zelja, pa uzmem recimo konjsko meso, nasla sam neke ok virsle od konjskog mesa, ili pileca prsa...ponekad piletinu, ali sve i kada spremam tu je teflon ili se dinsta. Ribe dosta jedem, tipa losos, tunj, oslic, ali opet ili u rerni u foliji, znaci bez ulja ili neke filete na teflonu..ulje inace ne volim...supice corbice i ostale djakonije su redovne, ne mogu da zamislim obrok bez supe ili corbe, a integralni rezanci su mi sjajna zamena za testenine...gazirano inace ne pijem, smeta mi za zeludac, miris od alkohola me uzasava, godinama nisam pila, eee jesam, lazem, popila sam ove godine, za Sv Nikolu 2gutljaja crnog vina, uzela sam u Decanima, pa sam htela da probam manastirsko vino...ali alkohol uz mene inace ne ide :)
Mozda je dobro za moj organizam, to sto redovno postim sve postove, post zaista ima neverovatne efekte, posle Bozicnjeg posta recimo transaminaze su mi sa 130 pale na 40 :) krvnu sliku imam kao beba :)
Pa posto stalno postim, bas se masno i ne hranim, i holesterol i trigliceridi su mi na donjoj granici, ponekad i ispod granice :)
Jedem voca bas dosta, pijem cesto i limunade umesto vode, pogotovu ako sam na ivici da se razbolim, sam mi organizam trazi kiselo...
E sada sam cula da su mlecni proizvodi nepreporucljivi, nisam to znala, ja pijem dosta mleka, prosle godine sam i surutku pila, ali ne kupovnu, nego sam kupovala na pijaci, pravu surutku, jedna zena, poznanica moje mame je pravila samo za mene, bez soli, bez icega i pomogla mi je!Kafu bez mleka jedva pijem, a i samo mleko mi prija, to mi je dr preporucila, da sto vise pijem jogurta i mleka, samo ja uzimam od 0.5%mm...
Zar mi se ne vidi mail ovde?:( nisam znala, pusticu ti na pp evo cim posaljem ovo, da imam kablovski net, skidanje nije problem :)
Veliki pozz za vas dvoje!
Drzite se :wink:
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

Tweety_girl, koliko mudrosti moze da izadje iz glave nekoga ko ima tek 21! :D pa, ti kljuc za srecu vec drzis u ruci!!! :D Nemam reci, stvarno. Tvoje postove trteba da procitaju svi, ne samo oni koji se bore sa bolestima, i da izvuku pouku. :D Konacno neko ko voli zivot onakav kakv jeste... bravo!!!
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od tweety_girl »

Iksa napisao:Tweety_girl, koliko mudrosti moze da izadje iz glave nekoga ko ima tek 21! :D pa, ti kljuc za srecu vec drzis u ruci!!! :D Nemam reci, stvarno. Tvoje postove trteba da procitaju svi, ne samo oni koji se bore sa bolestima, i da izvuku pouku. :D Konacno neko ko voli zivot onakav kakv jeste... bravo!!!
:D Hvala ti jos jednom Iksa zaista, ma nije ovo neka mudrost ovo je najobicniji zivot, odavno sam ja donela takvu odluku, bas kao sto kazes.Shvatila sam da kljuc drzim ja i da ga samo ja mogu upotrebiti, da ni Bog ne moze nista umesto nas da uradi, ono sto je na nama, brale stisni zube i preguraj :) Da, zaista volim zivot, volim svaki dan koji osvane ma kakav on posle bio, pa i kada je los, lep je, na svoj nacin...Dostojevski je genije :) Evo ko cita, nek procita, ne samo Karamazove, nego i "Zapisi iz podzemlja" ja njih narocito volim i "Zli dusi" a i lepe su mu pripovetke :) lepo je ne samo za citanje tek tako, nego zaista menja pogled na zivot
Inace, samo mala ispravka :) imam 23 :)
Nije ovo za cestitanje, ne znam da li je mudro ili ne, zivotno je, zivot me je tome naucio :)Tebi hvala!!!
Veliki pozzz
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od tweety_girl »

Pozdrav za sve!!
Nije me dugo bilo, kod mene je sve po starom, na umor sam se manje vise navikla, promenila malo raspored...imala sam problem sa bubrezima, kao da sam na moru, pesak, kamencici... :lol:
sada je bolje, pa rekoh da vidim sta ima novoga kod vas!
Majjo kako ste vi?Odbrojavanje je pocelo :)
Kako ti je muz sada, ima li promena?
Veliki pozzz
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član

Post od Iksa »

Pozzzz Tweety :D , kazes bolje si? E bas mi je drago!!! :D
I, dobro nam se vratila!
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

tweety_girl napisao:Pozdrav za sve!!
Nije me dugo bilo, kod mene je sve po starom, na umor sam se manje vise navikla, promenila malo raspored...imala sam problem sa bubrezima, kao da sam na moru, pesak, kamencici... :lol:
Veliki pozzz

On je jako lose, opste staje katastrofa, bolovi u misicima, temperatura, losa krvna slika, leukociti oko 2, trombociti oko 100 i tako........ :cry:

a sitno odbrojavanje je pocelo..........jos 5!! :wink:
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

majja napisao:
tweety_girl napisao:Pozdrav za sve!!
Veliki pozzz

On je jako lose, opste staje katastrofa, bolovi u misicima, temperatura, losa krvna slika, leukociti oko 2, trombociti oko 100 i tako........ :cry:

a sitno odbrojavanje je pocelo..........jos 5!! :wink:

Drago mi je da je tebi bolje!! :wink:
Yeckara
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Jan 11, 2007 11:33 am

Post od Yeckara »

Tweety drago mi je da si bolje odnosno da si se navikla na postojecu situaciju.

Majjo bas mi je zao sto ti je muz u takvim problemima.
Bice bolje sigurno. :)

Pozdrav svima
Yeckar
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od tweety_girl »

Pozzz za sve od srca!!!
Tako mi je zao sto ti je muzu sve losije, ali uskoro ce biti gotovo, jos samo malo da izdrzi!
Zar temperatura ima veze se lecenjem?Ja je imam vec toliko, cim dodje vece meni udari 37,3 otprilike, malo vise malo nize...ali nekako sam se navikla godinama...nisam je povezala sa ovim cudom.
Pokusaj da ga "namamis" nekako da se krece, da radi nesto, osecace se bolje, makar psihicki.Ako ga i ti budes potpuno stedela, samo ce se "ulenjiti"...verujem da je tesko, ali mislim da je to jedini nacin, po sebi znam...ako mi je tesko, a sedim kod kuce, "odmaram"..bude mi posle jos teze, a ako ukrotim svoju volju, odmah se osetim bolje, osetim se zivom, korisnom...
Svima nama je tesko, svako ima svoju boljku, ali od plakanja nema nicega, pomiris se sa realnim stanjem, i ides dalje...nije hcv najgora bolest na planeti nazalost :(
Veliki pozz Iksa i veliko hvala na podrsci! To je tako retko od nekoga ko je zdrav i prav! :(
Sve najbolje vam zelim, dobro zdravlje i pre svega radosti i smeha!
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od tweety_girl »

Drugovi stari gde ste? :)
Majjo, zao mi je zaista sto je tako lose, evo sad je jos sitnije :) uskoro ce biti kraj tome svemu i docice mirnija vremena za oboje!!!
Ja sam danas isla na infektivnu, kod prof Pelemisa, on je valjda direktor otkud znam...rekao mi je da posto pre 2g nije bilo fibroze, ne mogu da idem na onu komisiju, ali mogu da primam obican interferon godinu dana, 3 puta nedeljno na sta sam se ja blago slogirala i rekla im, pa dobro onda mi radite ponovo biopsiju :) uzeli su mi krv za pcr test, posto znam samo da sam 1b a ne i koliko kopija imam...ne rekose mi doduse kad ce rezultati ali pretpostavljam ne ispod mesec dana...u subotu idem da mi kontrolisu krv, a u ponedeljak mi rade biopsiju :)...bas nisam ocekivala tako brzo i u prvom trenutku me je uhvatio strah...ali sada sam sjajno...sto pre to bolje :) zacudilo me je i to sto ce odmah u ponedeljak popodne da me puste kuci, kao samo 2-4h da lezim i to je to...a prosli put mi nisu dali da ustanem 24h :)
mada, imala sam srece tada, ee, na sred intenzivne nege dali su mi plasticnu casu sa vodom i pustili da pusim :) mojoj sreci nije bilo kraja, jer sve mi radi ali me bez cigareta ne ostavljaj :)
to su od mene novosti!
pisite kako je kod vas! majjo ima li promena kod tvog muza? :(
veliki pozz za sve
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član

Post od Iksa »

Pozzzzz Tweety :D
Ni u jednoj poruci ne videh vise smeha :D svaka cast! Pazi, naucno je dokazano da optimiste brze ozdrave, zato... :D
Pusis znaci, bacaj to s.... :wink:
Pozdravljam te, i naravno javljaj rezultate!
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od tweety_girl »

a neeeeeeeeeeeeeeeeee :lol:
nema sanse da ostavim duhan sada :)
vidis nisam ni primetila koliko smajlica u tekstu....sta cu kad volim da se smejem :lol:
znas kako, da nisam ovakva, ko zna gde bih sada bila....da mi je hepatitis najgore sto mi se desilo u zivotu, bila bih najsrecnija...zivot ne ceka da se ja sredim, smirim, skrasim...on leti...kako su mi brzo protekle ove dve godine sa hcv-om, ne mogu da se nacudim...nemam drugih opcija, zelim da zivim, da volim, da poklonim sebe nekom....a onda, stisnes zube kad je tesko i ides dalje :lol:
sada mi je mnogo lakse, trenuci kada padnem u tugu zbog svega su tako kratki jedva koji minut, i tako retki...volim ja ovaj zivot...danas sam pala kad sam se vracala sa infektivne i pocela da se smejem na sred ulice, da igram po kisi...nekom je pasje vreme, a ja uzivam :)
la vitta e bella
pozzz
Odgovori