majja napisao:Hvala na lepim zeljama, ispade jos da ti mene tesis

.
Sve ja to znam, ne osudjujem nikoga, svako bira svoj put, ali da je tesko-jeste. U svakom slucaju, eto selekcije-ko je pravi a ko ne, za koje prijatelje smatras da to jesu zato sto stvarno jesu, i one ostale. Ali opet, tu je u igri i strah i tu pomoci nema. Vidis koliko se trudim da "nepoznatim" ljudima objasnim sto vise stvari o hepu, a zamisli kako to radim tek sa poznatim ljudima.

Ali, svako ima pravo na strah i sad sta je tu je!
Odlican ti je stav, i samo tako i nastavi.

Daleko od toga da treba da se prepustis bolesti, moze se kvalitetno ziveti sa hepom, samo treba uneti neke osnovne izmene u zivotu sto se tice ishrane, i ako su, kao kod tebe prisutni simptomi umora-to treba da postujes. Kad god mozes - ti odmori, prijace to svakako tvojoj jetri!
Sto se tice ishrane, evo ovde sam ja pisala kako sam pripremala hranu (i koju) i kako su mu se transaminaze smanjile
http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=4998
pa pokusaj i ti, nemas sta da izgubis!!
Iscitaj sve, prvi post preskoci, jer je malo konfuzno ispao

, posle je sve citljivije, i videces tu i rezultate.
Toliko mozes sebi da pomognes sama, a sve ostalo zavisi od virusa.
Sto se tice kafice, moze

, ali tek za par meseci, jer sada se ne odvajam od njega, nekada ne moze da hoda, ni da ode sam do wc-a, dobije temperaturu odjednom, pa ni ja ne idem nigde,jer mi je nekako sigurnije kada sam tu.
Ali kad sve ovo prodje, i kada se organizam malo iscisti.......why not!!??
Doduse, kod nas u vezi sam ti ja ta koja prica o hepu i koja se raspituje, on o tome ne zeli uopste, trudi se da ni ne pominje-tako mu je lakse i ja to postujem, a opet, ja sa druge strane........znas kakva sam

......vidis!!
Ako hoces posalji mi mail na PP, imam sjajnu brosuru o hepatitisu C u PDF formatu, pa ako si zainteresovana i ako imas dobru net vezu da moze to da ti skine, poslacu ti. Tu imas sve bitno i o lecenju i o nacinu cuvanja okoine.....ma o svemu..........
@Iksa, hvala na lepim zeljama!
Do skorog kuckanja, sve najbolje vam svima zelim, majja

Tesimo se obostrano, sme li tako?

Meni sada nije zaista tesko toliko, daleko mi je lakse nego vama!

nisam znala da je kod njega takva situacija, da ne moze ni da se krece

Jer to zbog lekova ili zbog depresije??Mozda je samo uplasen, pa se tako projektuje

Bas mi je krivo!!!:(
Eh, da...ishrana...
procitala sam ovo o presnoj hrani...
Pazi, ja zaista to ne volim, ne mogu da jedem tako nesto!Znam mnoge koji su bukvalno omadjijani presnom hranom i videvsi ih zavrtelo mi se u glavi.Jedem kad sta imam, kuvam, ili mama kuva, ali ne volim da pravim od hrane spektakl, prosto nije mi toliko bitno. Mi inace u porodici ne jedemo masno, dobro, nekad smo bili "mesozderi" ali vise ne...meso ne pamtim kada sam jela, ponekad me uhvati zelja, pa uzmem recimo konjsko meso, nasla sam neke ok virsle od konjskog mesa, ili pileca prsa...ponekad piletinu, ali sve i kada spremam tu je teflon ili se dinsta. Ribe dosta jedem, tipa losos, tunj, oslic, ali opet ili u rerni u foliji, znaci bez ulja ili neke filete na teflonu..ulje inace ne volim...supice corbice i ostale djakonije su redovne, ne mogu da zamislim obrok bez supe ili corbe, a integralni rezanci su mi sjajna zamena za testenine...gazirano inace ne pijem, smeta mi za zeludac, miris od alkohola me uzasava, godinama nisam pila, eee jesam, lazem, popila sam ove godine, za Sv Nikolu 2gutljaja crnog vina, uzela sam u Decanima, pa sam htela da probam manastirsko vino...ali alkohol uz mene inace ne ide

Mozda je dobro za moj organizam, to sto redovno postim sve postove, post zaista ima neverovatne efekte, posle Bozicnjeg posta recimo transaminaze su mi sa 130 pale na 40

krvnu sliku imam kao beba

Pa posto stalno postim, bas se masno i ne hranim, i holesterol i trigliceridi su mi na donjoj granici, ponekad i ispod granice

Jedem voca bas dosta, pijem cesto i limunade umesto vode, pogotovu ako sam na ivici da se razbolim, sam mi organizam trazi kiselo...
E sada sam cula da su mlecni proizvodi nepreporucljivi, nisam to znala, ja pijem dosta mleka, prosle godine sam i surutku pila, ali ne kupovnu, nego sam kupovala na pijaci, pravu surutku, jedna zena, poznanica moje mame je pravila samo za mene, bez soli, bez icega i pomogla mi je!Kafu bez mleka jedva pijem, a i samo mleko mi prija, to mi je dr preporucila, da sto vise pijem jogurta i mleka, samo ja uzimam od 0.5%mm...
Zar mi se ne vidi mail ovde?:( nisam znala, pusticu ti na pp evo cim posaljem ovo, da imam kablovski net, skidanje nije problem

Veliki pozz za vas dvoje!
Drzite se