hepatitis C

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2007 8:52 pm
Kontakt:

Post od Djuu »

Ej pa i Mathias je tu!
A ja se bas pitala kako si i gde si nestao.

Ja volim vrucine, meni je suuper, jos samo da mi je neko more blizu...

nego gde nam je Jeca?

Pozdrav svima, mene opet nece biti nekih nedelju dana, odoh malo da odmaram.
Do tada vas ljubim sve i budite mi dobro (i dobri :) )
Mathias
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Feb 19, 2007 12:04 am

Post od Mathias »

Djuu napisao:Ej pa i Mathias je tu!
A ja se bas pitala kako si i gde si nestao.

Ja volim vrucine, meni je suuper, jos samo da mi je neko more blizu...

nego gde nam je Jeca?

Pozdrav svima, mene opet nece biti nekih nedelju dana, odoh malo da odmaram.
Do tada vas ljubim sve i budite mi dobro (i dobri :) )
Ma tu sam bre... Pratim vas redovno... :wink:
Mathias
Stalni član
Stalni  član

Post od Mathias »

Pozdrav narode!

Danas sam malo uhvatio vremena da prosvraljam internetom i kao uvek do sada - uhvatila me panika i nervoza... Nesto sam pronasao i da li bi bio neko ljubazan da mi ovo malo protumaci:

Hronični aktivni hepatitis karakteriše progresija do ciroze jetre, mada postoje i blaži oblici kod kojih može doći i do saniranja procesa. Izumiranje jetrenih ćelija je konstantno kao i njihova zamjena vezivnim tkivom. Ovu vrstu hepatitisa prate i procesi koji se odražavaju na kostima (zglobovima), žlijezdama sa unutarnjim lučenjem, bubrezima i sl. Imunološki sistem je veoma narušen i slab.HBsAg je pozitivan. Transaminaze pokazuju povišenu aktivnost a bilirubin u krvnom serumu je povećan. Medicinsko liječenje sastoji se od upotrebe kortikosteroida i interferona. Kortiko terpija ima pozitivan učinak, ali i puno ozbiljnih mana. Najčešće se, nakon prekida terapija, hepatitis vraća u istom obliku. Tok hroničnog aktivnog hepatitisa je nepredvidljiv.

Ovde na forumu vec imaju moji rezultati i moj HBsAg je pozitivan
E sad me zanima, jer u ovom tekstu pise "mada postoje i blaži oblici kod kojih može doći i do saniranja procesa" - da li ovaj HBsAg pozitivan, mora do kraja da ostane pozitivan i aktivan???
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Mathias, kod hronicnog B su malo drugacije stvari - (tj to je bar po onome sto sam ja citala) - bas je zeznut. Hronican B je cak i "gori" od hronicnog C (u smislu da se teze "leci"). Interferon bas i nije dao neke rezultate kod lecenja hronicnog B.

Cini mi se da se za terapiju za B koristi Lamivudin (nadam se da sam dobro napisala), a ceka se i neki novi lek koji se zove - Baraclude.

Zato ja tebe stalno i smaram da li si isao kod lekara, sta se desava, da li ima nekih pomaka..........i naravno, da to shvatis ozbiljno i posvetis se na prvom mestu svom zdravlju!!
Svi hronicni hepatitisi uticu na ovo sto si napisao.......

Ne bih zelela da te prepadam, i ovo nije moje licno misljenje, to svuda mozes da nadjes, zato se posveti sebi i svom zdravlju i ne forsiraj se preterano (jer i umor utice na sve to), vodi strogo racuna o ishrani i trudi se da bar na taj nacin zastitis svoju jetru sto vise mozes. :wink:
Mathias
Stalni član
Stalni  član

Post od Mathias »

Ne preostaje mi nista, vec kod hepatologa. Nisi mi napisala; jel stanje ostaje AKTIVNO do kraja, ali moze preci u stanje mirovanja???
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

To ne mogu ja ni da ti kazem. Sve zavisi od virusa i "kako mu je volja".
jelisavcic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 26, 2007 3:46 pm

Angie

Post od jelisavcic »

E evo i ja videh ovaj forum ali se bas i ne snalazim kako da pisem poruke i da mi odgovarate .
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 22, 2007 1:03 pm

Post od tweety_girl »

Dragi moji eto meneeee :lol: :lol: :lol: :lol:
ma nisam vas zaboravila nikako, nemam kredita, a eto toliko cekam tu kafu :lol: :lol:
nemam ni interneta vec dugooo, evo me sad posle ko zna koliko u internet kafeu ali imam samo minut dva jos, pa sam samo htela svima da vam mahnem :lol: :lol:
Sada sam super, proslo je sve kako treba, operacije zuba, napadi zuci i jetre, sada ponovo krecem po lekarima idem kod endokrinologa u ponedeljak...
Majjceeee javni se za na kahvu kad budes slobodna :lol:
Djuu, Ikac, kako ste mi???
Sve vas mnogooooooooo ljubim!!
Bila sam sad za vikend na Kosovu, bilo je neverovatno, a ja sam nesto mislila na vvas i kako ste mi, sta ima novo kod vas :lol:
Bas ste mi mnogo nedostajali, vi i ovaj cudni internet....
evo jos malo :lol: :lol: :lol:
aaaaaah, bas ste mi nedostajali, cuvajte mi se molim vas!!!!!
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Djuu »

evo i mene
Skoknuh samo da vam se javim

Mathias cinjenica je da moras kod hepatologa, samo biopsija jetre ce ti dati odgovor na sva tvoja pitanja.
Nemam sad vremena ali javicu vam se sutra, nadam se da ste svi dobro i ostanite mi tako.
voli vas sve Djuu
Oz
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 04, 2007 5:34 pm

Re: hepatitis C

Post od Oz »

[quote="tweety_girl"]Pozzz svima,
Pozdrav svima!
Evo i mene u krugu zarazenih,ali kako mi je doktor saopstio,trenutno sam samo nosilac virusa!Pa bih vam bio zahvalan kada bi mi neko malo opsirnije obasnio sta to znaci i sta treba da radim,kako da se ponasam,sta da jedem,sta da pijem...ustvari sada sam u blagom soku,pa citam ovaj forum i nista mi nije jasno,sem da sam nosilac nekog virusa koji mnogim ljudima pravi od zivota pakao!
Jednostavno mi je sve ovo ubilo volju u bolje sutra,ali ipak vidim da ima i dosta optimista i da nije sve tako crno,kao sto se u prvi mah cini!Ali uvek postoji ono pitanje"zasto bas meni".
Svaki savet bio on crn ili beo,sada bi mi dobro dosao!
Oz
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 04, 2007 5:34 pm

Re: hepatitis C

Post od Oz »

[quote="tweety_girl"]Pozzz svima,
Pozdrav svima!
Evo i mene u krugu zarazenih,ali kako mi je doktor saopstio,trenutno sam samo nosilac virusa!Pa bih vam bio zahvalan kada bi mi neko malo opsirnije obasnio sta to znaci i sta treba da radim,kako da se ponasam,sta da jedem,sta da pijem...ustvari sada sam u blagom soku,pa citam ovaj forum i nista mi nije jasno,sem da sam nosilac nekog virusa koji mnogim ljudima pravi od zivota pakao!
Jednostavno mi je sve ovo ubilo volju u bolje sutra,ali ipak vidim da ima i dosta optimista i da nije sve tako crno,kao sto se u prvi mah cini!Ali uvek postoji ono pitanje"zasto bas meni".
Svaki savet bio on crn ili beo,sada bi mi dobro dosao!
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Oz, na ovoj temi mozes pronaci dosta o tome, procitaj sta smo sve ovde do sada pisali, cini mi se da sam i ovde ostavila link o ishrani, tu ti sve lepo pise.

Kada (i ako) budes imao jos neko konkretno pitanje, ti se javi!! :wink:

Ljudi pa gde ste vi?! :roll:

Nigde nikoga....... :(
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Djuu »

Joj majce evo mene.
Kad imam vremena (sto je retko) onda nemam inspiracije, a ni snage.

Oz dobro dosao u klub! :lol:
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Djuu »

Joj majce evo mene.

I ja sam ti nesto kao nosioc, bila...
sada i meni virus radi o jetri ali za sada se uspesno borim protiv njega, svojim imunitetom i pre svega optimizmom.
Mislim da je autosugestija jako bitna.

Ajd pisi nam malo o sebi, da se bolje upoznamo i pitaj sve sto te zanima.
Gde ste drugari?
Ljubi vas sve dju
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Djuu »

Joj majce evo mene.

I ja sam ti nesto kao nosioc, bila...
sada i meni virus radi o jetri ali za sada se uspesno borim protiv njega, svojim imunitetom i pre svega optimizmom.
Mislim da je autosugestija jako bitna.

Ajd pisi nam malo o sebi, da se bolje upoznamo i pitaj sve sto te zanima.
Gde ste drugari?
Ljubi vas sve dju
Odgovori