Pozdravljam te.
Ostali

Ilka, prvo dobrodosla (ako tako moze da se kazeIlka napisao:Zdravo svima!
Nova sam na ovom forumu. Odmah da se izvinjim za srpski, nisam srpkinja, ruskinja sam. Neznam sta i da napisem najpre. A najmanje imam informacija o hepatitisu C. Neznam ni sta i da mislim. Muz i ja imamo problema sa potomstvom. Kada smo došli na kliniku za veštačku oplodnju meni su urađeni redovni analize između ostalog i na hepatitis C (na anti tela valjda). Rezultat je pozitivan. Tako je to i počelo. Dobila sam uput u Klinički Centar na Institut za infektivne bolesti. Tamo su ponovo radili analize na anti tela i opet pozitivno. Sve ostalo su rekli da u redu, osim bilirubina koji je povišen. Dalje su poslali na Western Blot u Zavodu za zaštitu zdravlja. I to je za sad zadnje šta sam uradila A u Zavodu su mi rekli (jer ja nisam mogla da rastumačim rezultat) da moram hitno nazad u Klinički i da se borim. Sada sam uplašena kao nikad u životu! Odakli mi je ovo, ne zbog samog razloga (mada nisam ni koristila drogu, ne pijem, sa mužem od 19 godine, nisam imala ni transfuzije, tetovaže i td) nego dali moj voleni muž isto ima hepatitis C. Jer ako ima ja ću da poludim, a tako sama ću se boriti. On me podržava ali se plašem okoline. Interesuje da li sam upšte krenula sa analizama u pravom pravcu, da li je to izlečivo, koliko košta lečenje ako ne čekaš na neke redovi. Kako se odnose prema tome okolina, jer u Klinici za veštačku mi odmah pokazali na vrata kako su rekli radi svoje i moje bezopasnosti bez obzira što lekarka na KLiničkom napisala da mogu slobodno u proces oplodnje. Da li tako će uvek biti, sada će me se svi bojati? I naravno nema ništa od bebe? Ljudi gde se najbolje leči ova bolest u Srbiji i kakav je redosled analiza i lečenja?
Hvala puno unapred ako mi neko odgovori! Mada se više ni u šta i ne nadam sva sam zbunjena....
Djuu napisao:pratima vas.
pozdrav veliki!!Ilka napisao:Cao svima!
Sada sam na poslu i imam veliku gužvu, ali sam ipak stigla malo da virnjem da forum.Juče ja i muž razgovarali i rešili da pre lečenja pokušamo bebče. Mali jako mali rizik praktično i nema, samo treba paziti maksimalno. Samo treba da nađemo dobre ljude da me prihvate za laparaskopiju, klinika za veštačku ne želi ni da me vidi bez toga a neće i sami da odrade istu.
Baš sam ljuta na njih, mada i razumem zašto... A tako ako nađem nekog doćiću kod njih sa već gotovom laparom i ajd sada da me pravite trudnu.
Plašim se da ne bude posle kasno
A još malo sam gledala na internetu i interesuje me (nisam našla odgovor) šta je ipak Western Blot? Jeli to ipak analiza na antitela samo malo preciznjije? Ili ipak kraj? A?
Nešto mi je danas bolje, radim izveštaje i slušam ruski radio na internetu koji sam pustila do daske, baš me briga sama sam u kancelarijiMada malo sam preterala sa cigaretama
Djuu napisao:Joooj kad ce ta penzija!
Pa da odmaram do mile volje.
Ilka rizik za prenos hepa C na bebu je minimalan, svega pet posto i to prilikom porodjaja. Evo ja na primer (Bogu hvala) imam zdravu bebu, nisam ga dojila doduse, tako su me savetovali dr.
western blot je potvrdna analiza.
A vi drage devojke kako ste mi? E da, u Bg-u sam ali sam od Beograda videla samo svoje dvoriste i prvu prodavnicu.
Voli vas sve Dju