hepatitis C

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Oz
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 04, 2007 5:34 pm

Pozdrav celoj druzini!

Post od Oz »

Bas ti hvala na ovakom opsirnom objasnjenju,jer meni stvarno nista nije bilo jasno,sem da sam navukao nesto sto uopste nije dobro i sto vidim da mnogima stvara probleme!
Takvo slicno objasnjenje je meni i doktor rekao,pa mi je zato i rekao da ne budem zabrinut!Mada bih od vas zeleo da cujem jos par misljenja,sto se tice mog daljeg ponasanja,vezanog za ishranu,rezim zivota i pice,a izmedju ostalog voleo bih da znam sta se desava u slucaju da zelim da stvaram porodicu uskoro,da li ja nekog mogu da zarazim sa tim anti telima koja posedujem,jer ne bih voleo da imam grizu savesti sutra,ako bih nekog nedaj boze zarazio!Postoji li bilo koji drugi nacin sa kojim bih ja mogao nekog da zarazim!?
Hvala svima na odgovorima koja su mi mnogo pomogli da sto bolje shvatim situaciju u kojoj sam se nalazio i u kojoj se sada nalazim!
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2007 8:52 pm
Kontakt:

Post od Djuu »

Oz sledeci tvoj korak u zivotu je da ne brines!
Imas antitela na hepatitis B (imam ih i ja ali ja sam se vakcinisala da bi ih dobila), nisi opasan po okolinu :wink: ((ne mozes nikoga da zarazis) niti ti mozes da se razbolis od hepatitisa.
Ako dobijes hepatitis B, on se u akutnoj fazi ne leci lekovima, akutna faza traje 6 meseci tada treba paziti na ishranu i nacin zivota da bi organizam uspeo da "izbaci virus". Tebi se organizam sam izborio protiv virusa a da nisi ni znao sta ti se desava.
Znaci bolest ti nije presla u hronicnu fazu.Kao sto ti je Gem rekao - ti si covece zdrav!

Jecka sta ima novo? Sta su ti rekli ovi u bolnici, sta dalje?
Gde nam je Iksa?
Mathias hvala za link!
Oz
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 04, 2007 5:34 pm

Pozdravcic svima!

Post od Oz »

Zelim da se zahvalim svima na detaljnom objasnjenju moje situacije i na pomoci koja mi je bila bas neophodna sa obzirom da sam bio totalno ne informisan po pitanju svega sto mi se desilo!
Hvala svima na pomoci i dalje cu biti redovan ovde,jer bas me je zainrtigirala ova bolest za koju sam samo cuo,ali nisam ni znao kakve sve probleme donosi!
Veliki pozdrav svima od Oz-a!!!
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

Drugaaarrriiii!!! Pa gdeee steee mii? :D :D :D

E bas sam vas se uzelela. Prvo da kazem, ja sam dobro, ucim, ponekad zadjem u ovu nasu sobicu da vidim sta se desava s vama i primecujem da je zavladala neka tisina, ali, evo... ponovo su svi na nogama, pa jos i novih ima.

Djuu, nadam se da se cuvas i ukradi po neki trenutak vremena za sebe.
Jekac, srcko, pa tebe su basss namucilii :( a ti nam vesela, ti si nam TI i to je suuuperrr.
Majce, citam te, i mislim, sto te unaprede bar u moderatora?

Sve vas pozdravljam, i naravno drzite seeee!
Slika
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Pozz svima, samo da vam mahnem :D :D :D

Gde ste ljudi??!!!

Iksa, ma kakav moderator, nije to za mene. :lol:
Mathias
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Feb 19, 2007 12:04 am

Post od Mathias »

Pozdrav narode!

Evo samo kratko da uletim sa jednim pitanjem za Maju i ostale... Zanima me da li mogu da pijem proteine, koje su uglavnom na bazi bjelancevina, jer povremeno treniram, dizem malo tegove i sl., ali nista preterano... To je uglavnom za masu i snagu... Ajte, molim vas, da mi odgovorite na to...

Majo, ja sam vam postavio onaj link o udruzenju obolelih od Hepatitisa C i onde lepo pise da se jaja mogu jesti. Ja jaja ne jedem vec nekoliko godina, jer su mi rekli neki da se to ne smije jesti, jer je zumance puno holesterola, ali ne znam da li to steti jetri... Ma nemam pojma vise, sto ljudi, sto prica i verzija...

Pozdrav za sve
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Mathias, ako mene pitas, ja sam uvek protiv tih "vestaka" pa cak i kada je najzdravija jetra u pitanju....... U tome te zaista ne mogu podrzati, a ti sam proceni.......

Jaja su sama po sebi teska za zuc (a sve je to povezano, jel), a sto se tice holesterola, bas je nedavno bila neka tema ovde (ne znam sada koja da me ubijes :lol: ) i neko je napisao da po najnovijim istrazivanjima nema holesterola, tako da......... ko ce ga znati??!! :roll:

Mislim da sve treba koristiti umereno (osim alkohola i svinjskog i preradjenog mesa koje ne treba uzimati uopste) i da ne treba ici iz krajnosti u krajnost.

Pozz, majja :wink:
Mathias
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Feb 19, 2007 12:04 am

Post od Mathias »

Ok Majo, hvala ti na odgovoru. Mislim da nemoze skoditi, jer to ide sa casom nemasnog mleka, ali... Ko zna! Ja sam pokusao to da povezem, jer su u pitanju bjelancevine, tako da pretpostavljam da nije stetno za nase jetre, naprotiv... Ali sto sama kazes - nista preterano...
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Mathias napisao:Ok Majo, hvala ti na odgovoru. Mislim da nemoze skoditi, jer to ide sa casom nemasnog mleka, ali... Ko zna! Ja sam pokusao to da povezem, jer su u pitanju bjelancevine, tako da pretpostavljam da nije stetno za nase jetre, naprotiv... Ali sto sama kazes - nista preterano...
:lol: Mislim da se nismo razumeli...mislila sam da sa jajima ne treba preterivati, a protiv sam svakog vestackog pripravka, bas zbog agensa (ili cega vec) sto se dodaje u sve to..stvarno ne znam.......

Apsolutni sam protivnik toga, ali zaista nisam strucna da procenjujem, dajem ti samo svoje "obicno" misljenje.

Pozz, majja :wink:
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Djuu »

Cao drugari, evo mene.
Da budem iskrena nije me bilo, mrzelo me je cak i da ukljucim racunar, ili sam sttvarno premorena, nisam sigurna.
I tako vam ja danas malo na dragi mi forum, otvorim pitanja i odgovore i ulepsam sebi dan. Tema je zakljucana, ali ja se bas nasmejah. Majce znas o cemu pricam, obozavam te :wink:

Mathias kad ces ti vise kod tog lekara, ajde brzo, sta se ceka.
Ako te brine ishrana ja ti tu ne mogu nista pomoci, ne pazim uopste.Jeste da ta jaja o kojima ste pricali ne podnosim i pojedem jedno ili dva samo za uskrs, ali zato kulencic, sunkice... mmm..sve jedem.
I pijem kombuhu.
A sledece nedelje idem na vadjenje krvi pa cemo videti kako stvari stoje.

Nego gde ste svi nestali
Pa nece valjda tema da nam ode u zaborav!

Voli vas sve Djuu
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Djuu »

Cao drugari, evo mene.
Da budem iskrena nije me bilo, mrzelo me je cak i da ukljucim racunar, ili sam sttvarno premorena, nisam sigurna.
I tako vam ja danas malo na dragi mi forum, otvorim pitanja i odgovore i ulepsam sebi dan. Tema je zakljucana, ali ja se bas nasmejah. Majce znas o cemu pricam, obozavam te :wink:

Mathias kad ces ti vise kod tog lekara, ajde brzo, sta se ceka.
Ako te brine ishrana ja ti tu ne mogu nista pomoci, ne pazim uopste.Jeste da ta jaja o kojima ste pricali ne podnosim i pojedem jedno ili dva samo za uskrs, ali zato kulencic, sunkice... mmm..sve jedem.
I pijem kombuhu.
A sledece nedelje idem na vadjenje krvi pa cemo videti kako stvari stoje.

Nego gde ste svi nestali
Pa nece valjda tema da nam ode u zaborav!

Voli vas sve Djuu
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Djuu »

Evo ja samo da vam javim da sam vadila krv, sve je u savrsenom redu, povisen mi je samo ALT (naravno) 51 . I to nije nista strasno,gornja granica je 40.
AST mi je na gornjoj granici.

Veliki pozdrav svima
Nadam se da ste dobro
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Gde si Djuuuuuuuuu???!! :D :D :D

Dobro je da ti ne divljaju puno transaminaze!! :wink:

Ne znam sta se desava sa ovim svetom....zamrla nam je tema totalno......

Nigde zive duse......... :roll:
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

Hellooooooo DEVOJCICEEE :D !!!

Ja udjem, vidim nema vas, zacudim se, i cekam... ali, ako ste dobro- to sam zelela da cujem!

Ne svracam tako cesto u poslednje vreme jer mi je toliko vruce da imam utisak da bi me toplota kompa dotukla! Pa onda dosetam na kratko i iskljucim se.

POzdravljam vas sveee!!!
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Djuu »

Pa vi ste ipak tuuu!!!

Juhuuuuuu :wink:

A sto se vrucina tice, ko prezivi pricace!
Odgovori