hepatitis C

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2007 8:52 pm
Kontakt:

Post od Djuu »

Nema me pa onda odjednom tri poruke i to iste!

Eeee to bas lici na mene!!!
Oz
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 04, 2007 5:34 pm

Hvala svima na dobrodoslici!

Post od Oz »

Verujte mi neznam odakle da pocnem,jer me ovo tako sokiralo da je ubilo i ono najmanje lepog u meni.Inace sam saznao slucajno da sam nosilac virusa,otisao sam na rutinsku kontrolu da izvadim sanitarnu knjizicu i saznao sam da sam vec duze od sest meseci nosilac virura,a da toga nisam bio svestan.Sa obzirom da zivim u inostranstvu i da sam totalno neobavesten o ovoj nasoj problematici,bio bih svima zahvalan da me koliko toliko upute u tok bolesti,ako je i sam uopste predvidljiv!!!
Koliko sam mogao da primetim iz ovog malog mog laickog informisanja,da nas sve pa i mene ocekuje dugotrajna i teska borba sa necim sto je mnogima nepoznanica,pa i samom meni,sve dok nisam dosao do surove istine!
Svaki slobodan trenutak koristim da procitam nesto vise,da se koliko toliko informisem o svemu sto me ocekuje u borbi sa ovim zlom!
I skreno prvo sto bih voleo da znam je posle kog vremena se status nosioca menja u nazovi moga pravi slucaj bolesti,jer sam citao da ljudi zive i preko 20 god,a da nisu ni svesni da su nosioci!
Inace sam raspolozen za bilo kakvu konverzaciju,a pa svi koji mi se jave,sa zadovoljstvom cu odgovoriti!A i na forumu cu biti verovatno biti redovan,jer imam utisak da se mnogo lakse osecam kada ovo podelim sa nekim ko razume probleme sa kojima se mi susrecemo ili cemo se susretati!
Veliki pozdrav svima!
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Djuu »

Pa da oz, tacno znam kako se osecas!
Tako se i meni kada sam saznala ceo svet srusio na glavu. Mesec dana nisam htela da izadjem iz kuce, imala sam utisak da svi gledaju u mene, bila sam mmnoogo bolesna. Onda sam resila da se borim protiv virusa, moras tako i ti. Znam da je tesko u pocetku ali moras da prihvatis to tvoje stanje i da radis na tome da sto vise ojacas imunitet a ne da padnes u depresiju i prepustis se strahu, samosazaljenju... glavu gore!!!
Ne znam gde se nalazis ali u inostranstvu je uglavnom besplatna terapija za C tako da ti je to jos jedna olaksavajuca okolonost.
Koje si sve analize uradio do sada?
Budi uz nas, mi smo ti jedna vesela druzina, bice ti lakse sigurno.

Nego gde ste svi nestali? Ajd ljubim vas sve puuno!
Oz
Novi član
Novi član

Hvala na podrsci!

Post od Oz »

Evo ovako,nalazim se u Grckoj gde i nije tako ruzicasto zdravstvo,ali ipak mogu da nadjem nacina da dodjem do terapija kada one budu bile potrebne.To mi je ustanovljeno 31 jula,a doktor mi je rekao da nemam razloga za brigu,da sam sada samo nosilac virusa i predlozio mi ponovo testiranje krvi u oktobru mesecu,kada on predvidja da ce mi situacija biti jos bolja,ono vam pisem ono sto mi je saopsteno i sve to iz laickog ugla,pa mi nemojte zameriti ako lupim neku glupost!
Inace analize krvi su pokazale ovo

HBsAg dobar
HCV dobar
RPR dobar
Anti Hbs los:(11)
Anti Hbc IgG(2.9) los,Anti Hbc IgM dobar!

Ovo su nalazi koje su mi grcki lekari dali i saopstili da nemam razloga za paniku,kao da sam se prehladio!Naravno meni djavo nije dao mira pa sam vas nasao ovde u nadi da cete mi pomoci u prvobitnim koracima u susretu sa ovim zlom koje nas je snaslo iz samo njemu znanih i neznanih razlog!
Inace veoma rado bih se spakovao i dosao kod nas na detaljne analize,ali imam jos obaveza u lokalu,pa tako da stizem u srbiju tek pocetkom novembra!
Voleo bih da date sud o ovim mojim rezultatima,drago mi je da ste me odmah primili u svoje drustvo malo ali odabrano,sa nadom da cemo se svi jednog dana smejati na nas racun,kada svi budemo ponovo zdravi i pravi!
Pozdrav svima!
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Oz, ja prvi put vidim ovakve rezultate "dobar i los", te ako sam ih dobro protumacila, ti imas hep B a ne C??!! :roll:

Ajde ljudi, sta vi mislite......pisite......

Ja ovako nesto do sada ne videh, a vi??!
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Djuu »

Pa da, u pitanju je hep.B

E sad, ako to "dobar" znaci - negativan onda je to hep B, stara infekija, malo mi je sve tu nejasno.
IgM pokazuje trenutno stanje (trenutno stanje negativno (opet kazem ako dobar znaci negativan)), IgG pokazuje staru infekciju (ako je los tj. pozitivan znaci da si bio u kontaktu sa virusom hepatita B)

Po tome ispada da si ti prelezao hep B, da imas antitela na hep B, a HBsAg je negativan sto je dobro.
Ne znam oz, malo je nejasno to dobar- los, jesu li oni tebi to usmeno rekli? Ajd javi se, pojasni nam to
Mathias
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Feb 19, 2007 12:04 am

Post od Mathias »

Da i ja pozdravim naseg novog clana. Jbg. i ja sam B strelac :cry: , ali, kao i ostali, nista ne razumem ove tvoje rezultate. Prelistaj malo temu, pa ces naci moje originalne, koje sam skeniao i tu postavio... Sta da ti kazem brate!?? Drz`se, slusaj ove devojke sa foruma, rokaj vitamine i zdravu hranu, jacaj imunitet i pokusavaj da razmisljanje prebacis na nesto osvezavajuce i ...
Oz
Novi član
Novi član

Pozdrav svima!

Post od Oz »

Evo me da vam pojasnim sta je meni saopsteno,a to mi je lekar usmeno rekao,a ono sto sam napisao u predhodom javljanju,znaci da ako je "dobar"da je moj nalaz na virus negativan i obratno!Tako se to ovde u grckoj formulise,doktor kod koga sam bio,ocekuje da ce do oktobra da se poboljsaju nalazi,ali nista mi nije dao da pijem,vec kako kaze da se imunitet bori sa virusom.
A ON JE MENI I REKAO DA SAM RANIJE BIO U KONTAKTU SA HEPATITISOM C,A NE B,TAKO DA SAM SADA ZBUNJEN!A da sada nemam navodno nikakvih problema i da nemam razloga za zabrinutost,sto meni naravno nista nije jasno,ustvari imam nesto u sebi sto ubija,a treba da budem opusten!KAKO!?
Moze li neko da mi objasni ovu moju sittuaciju,jer vidim da i vi kazete da su mi nalazi odprilike uredu,jer sam stvarno zbunjen po pitanju svega!
A inace i sanitarna inspekcija mi je izdala dozvolu za rad,bez obzira na ovo stanje,kazu,nisam opasan po okolinu!Bez obzira sto se bavim ugostiteljstvom!
Zahvalan sam vam i drago mi je sto ste se zauzeli da mi pomognete u ovim prvim saznanjima ove bolesti!
Veliki pozdrav i HVALA!
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

KOd tebe je stvarno sve zbunjujuce :lol:

Ovo sto ti je on rekao (uzmimo u obzir da si ga dobro razumeo) je potpuna besmislica. Virus hep C -(u nalazu ti pise da ga nisi imao, niti da ga imas), vec se to odnosi na B, Djuu ti je sve lepo objasnila. Znaci, ili on bas "lupeta" ili ga ti nisi dobro razumeo. Definitivno se radi o B. :wink:

Iscitaj ponovo post koji je Djuu napisala, bas ga je lepo razlozila (meni je B potpuno nejasan :lol: i uvek imam utisak da prvi put citam nesto o njemu, nikako da ga "ukacim" :oops: :lol: ).

Ti se hrani zdravo, ne znam da li si pronasao onu temu(?!!), svakako izbegavaj alkohol - to pod OBAVEZNO, svinjsko meso i sve ostalo sto je zabranjeno, budi oprezan sa lekovima - sto manje ih koristis- to bolje. :wink:
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 22, 2007 1:03 pm

Post od tweety_girl »

De ste dragi moji :lol: :lol: :lol:
Dobrodosao Oz!
Samo polako, u dobrim si rukama ovde.
Zao mi je sada nemam vremena pisati skoro nista, cekam kahvu :) majceeee :lol:
mene su juce pustili iz bolnice, bila na onom endokrinoloskom ispitivanju 5 dana, izbusili su me ne pitajte, ionako vena nemam to je bio show :lol:
plasirali mi braunilu, iz koje krv ne ide, pa boli jos 500 puta...sve u svemu posle par infuzija i preko 15 epruveta krvi izvadjenih u proseku po danu, pustise me sa temperaturom od 38 i upalom vena :lol: :lol: sad sam na oporavku a za mesec dana opet jovo nanovo :lol:
Sve vas puno ljubim, mislim na vas!!!
Pisite!!
ljubi vas vasa jeca
PS sad su mi transaminaze 180 i 90, i feto mi stalno skace, a ovaj jaz izmedju transaminaza se sve vise siri... :lol:
veselooo :lol:
kisss
Oz
Novi član
Novi član

Pozdrav!

Post od Oz »

Evo mene opet,verujem da vam je sve ovo zbunjujuce,a mozete misliti kako je meni da sve pohvatam!
Ovako stvari stoje,doktor mi je rekao da u sam nosilac anti tela,ali da nisam i bolesnik,ako sam ga ja dobro razumeo i predlozio mi da uradim analize krvi u Oktobru,a do tada da samo povedem racuna o ishrani!Rekao mi je takodje da sam ja to davno imao i da sam to preboleo na nogama,a da nisam ni svestan sta me je snaslo!
Sa obzirom da imam 34 god i da planiram i porodicu,prvo sto sam ga pitao,da li ja uopste mogu da imam decu,on mi je rekao da cu normalno da imam decu,a kako sam pratio ovaj forum i citao sve o hepatitisu,nista mi nije jasno,ustvari nije mi jasno kog tipa je sada ovo moje oboljenje.Sta ustvari znaci biti samo nosilac anti tela!!!?Dokor mi je rekao da ja nemam uopste razloga za zabrinutost,inace cigaru nikada nisam zapalio,a alkohol sam do sada veoma umereno konzumirao,a i zadnje vreme sam vodio i racuna o ishrani!
Stvarno mi je zao sto sam vas zbunio,ali samo sam prepisao nalaze iz dve labolatorije u kojima sam proveravao stanje!Nadam se da cete uspeti koliko toliko da pohvatate o cemu se radi i da mi olaksate ovu agoniju!
Veliki pozdrav svima!
Korisnikov avatar
Gem
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Avg 12, 2006 6:12 pm

Post od Gem »

Oz, vidim da brines pa da se umesam u razgovor ;) …. Ti si covece – ZDRAV! Nemoj da te ‘vata’ agonija kad ti je Grk sve lepo objasnio. Mozda se malo niste razumeli oko toga koji virus si ti imao, bozemoj!, ali ste se super razumeli da NEMAS RAZLOGA ZA ZABRINUTOST.

Po ovim tvojim nalazima:

-nemas sifilis (to ti je RPR test)
-nemas, niti si imao HCV
-preboleo si hepatitis B na nogama i razvio antitela koja su ti, normalno, ostala sto je sve dobro i nije nikakvo cudo, s obzirom na to da se kod vecine odraslih ljudi organizam SAM izbori sa hepatitisom B i ostanu im antitela kao uspomena. Kod manjeg broja ljudi hepatitis B infekcija predje iz akutnog u hronicno stanje i to je problem.

HbsAg – negativan – znaci nemas ni akutnu, ni hronicnu hep B infekciju

Anti Hbs – pozitivan – znaci imas antitela – to je JAAAKO dobro! Antitela su rezultat ili (a) vakcinacije na hepatitis b ili (b) prirodno stecenog imuniteta. U tvom slucaju odgovor je pod b.

Anti Hbc IgG –pozitivan – ovo je trag da si u proslosti ‘kontaktirao’ sa HBV virusom… to nije dobro :( … ali je lepa vest da je tvoj organizam sam sve obavio, bez da ti ista znas… razvio antitela, sredio virus … to je sve VISE NEGO DOBRO! :)

Anti Hbc IgM – negativan – ovaj marker pokazuje da se infekcija nije desila u prethodnih sest meseci, vec RANIJE … jer da je pozitivan ukazivao bi na akutnu hepatitis B infekciju ≤ 6 meseci.

E, sad, cela prica o bolesti se odnosi na hronicni hepatitis b, znaci na one kod kojih organizam na zalost nije uspeo da se izbori sa virusom i on je iz akutnog presao u hronicno stanje . Ili na hronicni hepatitis c – HCV kod vecine predje iz akutnog u hronicni (vrlo je mali broj sretnika koji ga se sami rese :(. Sve to nije tvoj slucaj. Ti si ODLICNO prosao, uzivaj na suncu i kad se vratis u Srbijicu (u novembru), ili ako ti se zuri onda u oktobru u Grckoj, ponovo uradi testove cisto da ti bude mirna savest, jer viruse ‘valja’ s vremena na vreme prekontrolisati.

Ovi rezultati su prva liga, sve cool, kapiras?! :)
Korisnikov avatar
Gem
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Avg 12, 2006 6:12 pm

Post od Gem »

Oz, vidim da brines pa da se umesam u razgovor ;) …. Ti si covece – ZDRAV! Nemoj da te ‘vata’ agonija kad ti je Grk sve lepo objasnio. Mozda se malo niste razumeli oko toga koji virus si ti imao, bozemoj!, ali ste se super razumeli da NEMAS RAZLOGA ZA ZABRINUTOST.

Po ovim tvojim nalazima:

-nemas sifilis (to ti je RPR test)
-nemas, niti si imao HCV
-preboleo si hepatitis B na nogama i razvio antitela koja su ti, normalno, ostala sto je sve dobro i nije nikakvo cudo, s obzirom na to da se kod vecine odraslih ljudi organizam SAM izbori sa hepatitisom B i ostanu im antitela kao uspomena. Kod manjeg broja ljudi hepatitis B infekcija predje iz akutnog u hronicno stanje i to je problem.

HbsAg – negativan – znaci nemas ni akutnu, ni hronicnu hep B infekciju

Anti Hbs – pozitivan – znaci imas antitela – to je JAAAKO dobro! Antitela su rezultat ili (a) vakcinacije na hepatitis b ili (b) prirodno stecenog imuniteta. U tvom slucaju odgovor je pod b.

Anti Hbc IgG –pozitivan – ovo je trag da si u proslosti ‘kontaktirao’ sa HBV virusom… to nije dobro :( … ali je lepa vest da je tvoj organizam sam sve obavio, bez da ti ista znas… razvio antitela, sredio virus … to je sve VISE NEGO DOBRO! :)

Anti Hbc IgM – negativan – ovaj marker pokazuje da se infekcija nije desila u prethodnih sest meseci, vec RANIJE … jer da je pozitivan ukazivao bi na akutnu hepatitis B infekciju ≤ 6 meseci.

E, sad, cela prica o bolesti se odnosi na hronicni hepatitis b, znaci na one kod kojih organizam na zalost nije uspeo da se izbori sa virusom i on je iz akutnog presao u hronicno stanje . Ili na hronicni hepatitis c – HCV kod vecine predje iz akutnog u hronicni (vrlo je mali broj sretnika koji ga se sami rese :(. Sve to nije tvoj slucaj. Ti si ODLICNO prosao, uzivaj na suncu i kad se vratis u Srbijicu (u novembru), ili ako ti se zuri onda u oktobru u Grckoj, ponovo uradi testove cisto da ti bude mirna savest, jer viruse ‘valja’ s vremena na vreme prekontrolisati.

Ovi rezultati su prva liga, sve cool, kapiras?! :)
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Gem, svaka cast na objasnjenju!!!! Drago mi je da smo dobili ovako strucno pojacanje!! :D :D :D :D :D :D

Pozz, majja :wink:
Mathias
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Feb 19, 2007 12:04 am

Post od Mathias »

Jedan dobar link za drustvo...

http://www.hcvrs.org/ter.htm
Odgovori