hepatitis C

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 22, 2007 1:03 pm

Post od tweety_girl »

Quattro napisao:Tweety ti bi mogla malo vise da odmaras, s obzirom da mnogo ucis, a nocu svrljas po forumima :D . Ne znam koliko ti je to pametno, po onome sto sam procitao o tebi u ranijim postovima ti bas i nisi u nekom najboljem stanju. Usvakom slucaju ti cestitam na polozenom ispitu, a i za ova drugi ti drzimo PALCEVE. Kad bese polazes ovaj drugi ispit?

Sinoc sam zapala u neko cudno stanje, noga me boli...i odem na onaj divan hrvatski forum...eeee, citala sam ga do 3h ujutru i valjala se od smeha, divni ste zaista
Na koji hrvatski forum to ides, i da li ima jos neki ovakav slican? :roll:

Sto se tice Pegazisa to nije lek koji 100% leci, sve zavisi od genotipa, eto za ovaj moj na primer izlecenje je nekih 53%,predpostavljam da je za sve kojima traje terapija 48 nedelja a dok je za neke izlecenje 83% ( taj genotip uglavnom dobijaju narkomani, ja nazalost ne znam tu oznaku :( genotipa). ALi u svakom slucaju za sad je najefikasniji.
Ja svrljam?? :lol: Po forumima?? :lol:
Ma neeeee ;) :lol: Ja sam fino uzorno dete koje ide u krevet u ponoc :lol:
Salu na stranu ma ja nista drugo i ne radim samo odmaram!
Ne mogu da sedim zbog noge, ne mogu da hodam od umora, ne mogu da stojim od bubrega, kad lezim pozadina me zaboli ;) :lol: Jedino resenje je forum ;) Po ceo dan sam uz knjigu, onda malo setam, popijem po kafu kratku sa prijateljima, pa se vrnem na ucenje, a kako mi je kablovski net stalno on, moze da izgleda da sam stalno na netu!
http://www.abchepatitis.hr/forum/index.php Ovo je taj hrvatski forum, divni su zaista, nasa Majce je tamo, otkrila sam ih tako ;)
Ispit imam u ponedeljak, odlozicu ga za nedelju dana...kad biste vi znali kako je samo ekonomija dosadnaaaaa :lol: smucila mi se i tranzicija i zemlje u razvoju, a tek kineska reformaaaa :lol:
Da, koliko sam razumela, stepen "izlecenja" moze da bude i do 90% ako te hoce, a ako te nece onda nista :lol: Ja sam 1b, mi smo valjda zeznuti genotip....Ma ja to ovako postavim, ako uspe, onda je 100% stepen izlecenja, ako ne onda je 0% nema tu filozofije :lol:
Veliki pozzzzzzzzzzzzzzz
Gore glavu ma bicemo mi sjajnoooo :lol:
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2007 8:52 pm
Kontakt:

Post od Djuu »

[quote="Quattro"
Djuu koliki ti je mali, ja imam cerkicu ima 4 godine.
Ona je pokretac za sve da nema nje ne znam sta bih radio.
Deca su cudo!!!!!!!!!!!

Pozdrav svima cujemo se :wink: :wink: :wink:[/quote]

Cao svima.
Malisa ima 5 meseci i 11 dana :wink:
Sad spava pa eto meni prilike da kuckam malo.

Rekao je dr sa infektivne da ce se od prilike za 3 godine pojaviti najnoviji lek za C koji je kud i kamo bolji od ovoga sad tako da nema brige izlecicemo se mi s ovim ili onim kad tad.

Nego pocela sam da pijem surutku i to koziju. stvarno je fuuuj. Zapusim prvo nos pa onda exiram punu soljicu od kafe surutke pa onda brzo u kupatilo na pranje ruku i zuba. Ali ajde sto ne bih probala i to.

Ljubim vas sve
Kuckamo se
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

:D :D Tweety se vratila!!!! E vala dugo te nije bilo, nemoj vise da nam se gubis! :D Uci tamo i ne izbegavaj doktore :D I, hvala na pitanju, na apsolventskoj veceri je bilo superrr!!! Sada ucim, i tako...

Drago mi je sto se svi drzite, i sto je optimizam na visokom nivou Slika :D A vidim drustvo je sve vece pa stranice ne mogu da se iscitaju
Slika Quattro, dobrodoslica i sa moje strane!

Cuvajte se svi, a veliki poljubac za bebu djuu Slika
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od tweety_girl »

Iksa napisao::D :D Tweety se vratila!!!! E vala dugo te nije bilo, nemoj vise da nam se gubis! :D Uci tamo i ne izbegavaj doktore :D I, hvala na pitanju, na apsolventskoj veceri je bilo superrr!!! Sada ucim, i tako...

Drago mi je sto se svi drzite, i sto je optimizam na visokom nivou Slika :D A vidim drustvo je sve vece pa stranice ne mogu da se iscitaju
Slika Quattro, dobrodoslica i sa moje strane!

Cuvajte se svi, a veliki poljubac za bebu djuu Slika
Casna pionirska, necu vise :lol: :lol: :lol:
Ma ne izbegavam ja njih, znas kako je...vrucina je, imaju puno i oni briga, sve im je tesko nisu koverte kao nekad, pa da im ne smetam jos i ja, a bez koverte :lol: :lol:
Salu na stranu, idem cim dam ova cuda i odmorim se 5 dana malo pored ladne vode ;)
Toliko obijam po lekarima, nekako smo se srodili...u studentskoj me i sestre znaju, pa se pozdravljamo i kada se u gradu sretnemo :lol:
Bas mi je drago sto je bilo lepo...nego nemo to na kraju i tako :lol:
Ljubiiiiiiiim
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2007 8:52 pm
Kontakt:

Post od Djuu »

ljubimo i mi vas sve.

Evo pokusala sam poslati bebanovu slicicu.
Nadam se da je uspelo.
Sad sam vac malo stariji,ovo je slika od pre mesec dana.
Masemo vam
SlikaSlika
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član

Post od Iksa »

oooooooooooooooo, na koga ste taaaako slatki??? Secerko majusni, cmok cmok cmok :D

:D jekac, ja ti obecavam da ces kod mene bez koverte,red je da te i ovi nasi doktori upoznaju, nikad se ne zna, mozda i ostanes ovde... :D :D mislim, mozda te neki dr ostavi da licno pazi na tebe- dozivotno!!! :D :lol:

drugari, samo hrabro!
Quattro
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 13, 2007 9:11 pm

Post od Quattro »

Nego pocela sam da pijem surutku i to koziju. stvarno je fuuuj. Zapusim prvo nos pa onda exiram punu soljicu od kafe surutke pa onda brzo u kupatilo na pranje ruku i zuba. Ali ajde sto ne bih probala i to
I ja sam skoro poceo da pijem koziju surutku i da pijem kozije mleko, ne znam meni prija surutka kad je hladna nije mi odvratna a i mleko je OK :P . Kazu da ta kozija surutka cisti jetru od toxina. Treba probati sve, priroda je cudo.

Ja sam dok sam bio na terapiji pod pegazisom pio sam neke cajeve i stavljao kapi u nos. To sam kupovao od nekog lika iz Crne Gore, on zivi u Tuzi, jebem li ga de mu to dodej al nema veze, terapiju za godinu dana sam platio 350evrica, ali mi i to nije pomoglo. Steta, a cuo sam da su neki izlecili hepatitis sa njegovim preparatom. Mozda je pokusao i neko od vas.

Kad cekas da ti dodje paket bude gomila ljudi na stanici i svi cekaju njegove pakete. Pa ako nekog iteresuje imam njegov broj telefona :P .

Ja sam trenutno narucio neku terapiju iz hrvatske, terapija je poprilicno skupa ali covek garantuje 100% izlecenje. Ustvari svi garantuju a na kraju nista, ali vredi pokusati.
Koriste se razni eliksiri, biljna vina, cajevi, masti za masazu...... Terapija za 2 meseca kosta oko 1300 evrica, a trebalo bi da se uzima najmanje 6 meseci.
Ustvari on je meni napravio terapiju za kron i za HCV pa je mozda zbog toga skuplja, al dobro, ZDRAVLJE NEMA CENU i ako pomogne Super a ako ne probacu nesto drugo i tako sve dok se ne izlecim :)
Ako nekog interesuje nesto vise nek se javi.

Tweety

Da li se kacis na MSN Messenger kad si stalno na netu, ja sam uglavnom tu, pa ako je neko zainteresovan da caskamo tako nek se javi.

Pozdrav svi ma Cujemo se 8) 8) :D
Quattro
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 13, 2007 9:11 pm

Post od Quattro »

Djuu

Imas predivno dete, mali je ko secer, mozda postanemo i prijatelji jednog dana :D, nikad se ne zna :P

Pozzdrav!!!!
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od tweety_girl »

Aaaah, ja ne vidim slikuuuu, a kad kopiram adresu, kaze mi greska :( :lol:
Hmmmmm, Iksic, tvoja ponuda nije losa, moracu da pocnem da mislim i o tome da neko pazi na mene, taj deo posla oduvek obavljam sama :lol: Samo da ne bude da 00-24 ja pazim na nekoga :lol:
Dogovoricemo se nesto private, kad nikako da svrnes vamo...ako nece Muhamed bregu, oce breg Muhamedu :lol:
Quattro, imam ja msn, al ne radi nekoliko meseci, ni jahoo, samo gtalk i skype, ako imas pisemo se ;) :lol:
Sad sam u nekoj frci, pisacu malo kasnije...ma meni ta alternativa nikako ne prolazi, ne volim ja to, niti mi uliva poverenje, a cula sam i za nekog iz Kg, za nekog u Banovcima...i sve po 100%
Izvinte, ja verujem u Boga, ako Bog hoce da me izleci, izlecice me, ako nece nece i tu je kraj, ali to ne znaci da sad treba da dignem sve 4 u vis i da cekam cudo, nego radim sve sto mogu, bazam po lekarima...verovatno se mnogi nece sloziti sa mnom, al to je moj svet i od toga ne odustajem ;) :lol:
Ljubim vas sve, pisemo se kasnije
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od tweety_girl »

Evo me sada na miru :lol:
Oporavih se od soka pa da vi pricam :lol:
Danas sam imala neki napad, ko ce ga znati sta je, savila sam se da prostrem ves, kad ono tamo...presekao me je odvratan bol, uzasno jak i ostar, nemam sa cim da ga uporedim, bas je grozno bilo!Znam ja i toga sam odmah bila svesna, da jetra ne boli, nego ona opna...ali dzabe, toliko je bol bio jak, a pride kao da me je grc uhvatio, ispod rebra sa desne strane, ali visoko, i moja pp je da valjda zbog dodira sa plucnom maramicom, nisam mogla da disem...tih najduzih 5 min disala sam jedino uzasno plitko, uz jake bolove, kao da se nesto cepa, sta li vec...ajme meni, kao da je vecnost trajalo...prestade posle 5min ali i sada me boli, slabo i tupo, da me podseti da se nesto valja iza brda :lol:
Poceh da se opet smejem :lol: izgleda da sto mi gore, ja se ubi od smeja :lol:
Show smo mi pozitivci, bas me je iznerviralo, 100x me je oblio hladan znoj u tih 5min :lol: Jos mi je samo to falilo :lol:
Dajem sledeci oglas :
Menjam jetru, povoljno, malo je ostecena, zbrckana i pravi lom, ali u voznom stanju.Prednost imaju infektolozi, hepatolozi i gastrolenterolozi, sjajno leci sujetu i neznanje kod istih, mozda promene neka svoja misljenja kad vide kako je ova bolest slatka i fina :lol:
Eh, bas mi se smeje u ove sitne sate....odo na onaj hr forum ;) :lol:
Nadam se da mi lepo spavate, nesto sumnjam za Majce, ali nada poslednja umire!Jel tako Majjce da spavas?
:oops: Nisam ja bas svoja :lol:
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

@ Qattro........... pa tebe je bas poteralo........ :o

Kazu lekari, da je krv ovde pocela da se testira '92. e sad..........tu isto moze da se desi puno propusta, i ne znam da li sam dobro shvatila, ali nije mi jasno sta se desava ako neko u ovom momentu dobrovoljno da krv, test pokaze negativan rezultat, koliko se tak krv dugo cuva, i da li je moguce da se "van tela" (u onim kesama, ili gde se cuva i kako, da li se zamrzne ili sta se radi sa tim??!! :o ), virus razvije, ako je krv npr uzeta u momentu dok se virus nije mogao detektovati, a ipak postojao u krvi (period "prozora")??!?!

Koliko si ti puta prekidao terapiju, i na koje vreme??!! Kazu da ti prekidi uticu na ucinkovitost terapije :(

Ovo sam pocela jos juce da kucam, i nemam pojma sta sam jos htela :lol: .

Odoh da vidim pa se vracam, ako ne sada, onda sigurno uvece!! :wink:

Bio bi red da malo i spavam!! :lol:

Kissssssssss za sve!! :wink:
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Nisam nista detaljno citala :lol: , samo htedoh da posaljem ovo sto sam jos juce ranom zorom :lol: pocela da kuckam, pa sam morala da legnem, i sada sam samo preletela, pa htedoh da kazem Tweety da se bas nesto ne nada kada sam ja u pitanju, sto se iz prilozenog vremena da videti!! :lol:

I da kazem Djuu, da ja ne mogu da vidim sliku! :( (hoce li mi neko objasniti kako mogu da je vidim!!??)

A sada stvarno odoh, vec je krajnje vreme...... :lol: Idem sutra (tj, danas, al za mene je to sutra, jer jos nisam spavala :lol: ) na neku svadbu, kad mi zvekne muzika direktno u mozak, unistitce mi sve (preostale) neurone!! :lol:
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član

Post od Iksa »

A ti majce onda u kolo pa kud puklo :lol:

Da ispravim adresu (za sliku, djuu se malo zanela pa je duplirala)

http://www.roditeljportal.com/slika.aspx?ID=1304

Jekac sta je to vise sa tobom?? :cry: pa ne moras bas sve bolesti gastrointestinalnog trakta da osetis... jel si bolje?
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od tweety_girl »

Iksa napisao:A ti majce onda u kolo pa kud puklo :lol:

Da ispravim adresu (za sliku, djuu se malo zanela pa je duplirala)

http://www.roditeljportal.com/slika.aspx?ID=1304

Jekac sta je to vise sa tobom?? :cry: pa ne moras bas sve bolesti gastrointestinalnog trakta da osetis... jel si bolje?
:lol: :lol: Draga moja, sve zavisi iz kog ugla se gleda :lol:
Jos imam onaj grozan tup bol, ziga me cesto, ali Bogu hvala nije vise onako bolelo, bol je bio jeziv, ma umnjak od koga ne spavam nocima me tako ne boli....
Sve ce to biti dobro, nema razloga za :cry: :lol:
Endokrina me ceka, na kraju je ispalo da nece da mi daju ni kortikosteroide dok ne zavrsim sa infektologijom, cikluse vidjam 2x godisnje, a ovi sa infektivne nece da me vide dok ne sredim hormone...aaah, dobro je pa su se zadnjih par nedelja makar bubrezi smirili, jer pored ovog puklog zuba bilo bi mi malo mnogo :lol: :lol:
Sad ne zeza moja skoliozica nikako da se namestim ki coek, a ne mogu da sedim od noge koja sada izgleda ko sloncetova sapa :lo:
Sve to moze da bude i saljivo, trust me, jednostavno iskljucis mozak i teras dalje, sve se onda sredi, bude podnosljivo...a ako mu ti pridajes toliki znacaj, ako se opteretis time sta bi bilo kad bi bilo...misli su cudo ;) :lol:
Ljubim vas sve, velikiiii pozzzz :)
Nego gledam malo ova pisanija, jedva sedim, sad imam i neke goste...gde su nam sl i laradi, sta je sa novim i sa crnnim, milica se dugo nije javljala... dje ste ljudiii :)
Veliki pozz za kardiolosko odeljenje ;) :lol:
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od tweety_girl »

Nisam mogla da odolim...jedan malo poduzi tekstic :lol:

"Vatreni sam borac protiv muskog sovinizma.
Zastupnik sam zenskijeh interesa i pristalica
ravnopravnosti polova.

Odnos prema zenama pokazujem prije svega u svojoj kuci
i prema svojoj zeni. Ne bih zelio da pomislite kako se
hvalisem, pa cu navesti nekoliko istinitih primjera iz
svog braka i zivota.

Naravno, ni kod mene nije sve idealno. Kao i u svakom
braku, izmedu mene i moje zene ima sitnih nesuglasica.

Ipak, sve uspijevamo da regulisemo sporazumno:
* Ako je bolesna, mogu da se okupam i sam.
* Ako zavrsi sve poslove, moze da strika do mile
volje.
* Ako sam procita' novine, odmah sjutradan moze da
ih cita i ona, pod uslovom da ne komentarise to sto
procita.
* Ako nijesam kod kuce, moze da ukljuci radio ili TV
cim pocne jeftina struja.
* Ako nocu primijetim da sam otkriven, pokrijem se
sam, a s njom o tom propustu razgovaram u pogodno
vrijeme.
* Ako na pantalonama naidem na dupli sav, ne prelazim
odmah na fizicki obracun, vec mirno pokusavam da
utvrdim sto je tome razlog: da li je to znak da nije
normalna, ili u obzir dolaze i druge olaksavajuce
okolnosti.

Silu primjenjujem samo ako se iznerviram ili se
uvjerim da to radi namjerno.
* Ako se dijete prehladi, sama bira koga da bijem -
nju ili njega.

Ako se kâ ljudi dogovorimo, kod mene sve more:
* Moze da kupi sve sto ja odobrim.
* Moze da joj slucajno pregori sijalica.
* Moze da pali ringlu i kad kuva kafu.
* Moze da se kupa i kad sam ja lose raspolozen.
* Moze da se javlja na telefon ako ja nijesam kod
kuce.
* Moze da se sminka, pod uslovom da ne kupuje sminku.

* Moze da pozove u goste svoje rodake, ali da pricaju
tiho i da postoje ozbiljni razlozi za njihov dolazak.
* Moze da pegla i da pere prozore kad ona hoce, pod
uslovom da uvijek sve bude cisto i opeglato.

Trudim se da na paznju uzvratim paznjom: da je, kad
zasluzi, nagradim i istaknem ono sto je za isticanje.
Nikad ne zaboravljam da je to moja zena i da smo u
svemu ravnopravni.

* Nasem petom djetetu i ona je smjela da predlozi
ime, koje zamalo nije usvojeno.
* Za praznik uvijek sjedi sa nama za stolom.
* Svaka tri mjeseca teram je da kupi novu metlu.
* Ukoliko pronadju usisivace sa prigusivacem, i to cu
joj nabavit'. Ovako smo mirniji ako prasinu skuplja
rukama.
* Jednom je rekla nesto sto mi nije bilo sasvim
glupo, sto mi se skoro dopalo, cak mi je bilo i
simpaticno, sto sam joj kasnije na odrijedjeni nacin
stavio do znanja. Nasamo.

* Da bi imala socijalno, prijavio sam je kao kucnu
pomocnicu.
* Sredio sam joj da poslije podne moze cuvat' i tudju
djecu.
* Cesto se dogadja da potegnem do kuhinje samo zato
da bih rucao, ne insistiram da mi se rucak uvijek
servira u postelji.

* Dva puta sam joj galantno ustupio okrajak.
* Od Nove godine oslobodio sam je obaveze da mi vraca
zute metalne pare.

Mnoge obaveze preuzeo sam na svoja pleca:
* Putovanja u inostranstvo, odlazak na godisnji
odmor, izlaske u kafane, sa drustvom, a bogumi i
sam...

Brinem o njenom dostojanstvu. Trudim se da nikad ne
povrijedim njenu licnost:
* Samo kad sjedim, ona stoji - cim legnem, ona moze
sjesti i nastaviti sa radom .
* Nikad je ne istjerujem na ulicu - samo na terasu.
* Kad je gadjam tanjirom, i u najvecem bijesu vodim
racuna o tome da ne okrnjim novi servis; za njeno
dobro uveo sam plehane tanjire.

* Da bih sacuva' njen ugled, nikad je ne bijem pred
djecom i gostima.
* Posto zbilja nema potrebe da perem noge svakog
dana, i njene obaveze su smanjene na dva puta
nedeljno.

Naravno, to nije sve. Nikada nijesam zadovoljan
postignutim. Nikada nece bit' dovoljno ravnopravnosti!"
:lol:
Odgovori